Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Miskraam met cytotec
Auteur Onderwerp: Miskraam met cytotec
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 20-01-2013 17:10 Reageer met quote

Hallo Dames..

ik zit met het volgende.. ik was 11 weken zwanger van een leeg vruchtzakje en heb gister met cytotec de miskraam opgewekt omdat het niet vanzelf kwam..

ik heb om 11 uur savonds 4 tabletten vaginaal ingebracht en om 3 uur snachts kreeg ik licht bloedverlies en darmkrampen..

om half 5 ongeveer werd bloedverlies erger maar nog niet noemenswaardig..

ik ben daarna in slaap gevallen tot 10 uur ongeveer heb voor het slapen gaan wel.zware menstruatiepijnen gehad..

om 10 uur werd ik wakker en toen voelde ik een golf aankomen.. bij opstaan had ik ondanks maandverband mijn broek toch rood..

ben onder de douche gesprongen en toen kwam er een stolsel van ongeveer 4 bij 6 cm ik heb er de douchekop op gehouden om te kijken of het uit elkaar zou vallen.maar het bleef redelijk intact er spoelde alleen rood bloed vanaf..

de stolsel was donkerrood gelatineachtig..

vanaf dat moment geen pijn meer en bloedverlies is bijna weg alleen nog met plassen..

nu vraag ik me af of dit het nou was of dat ik nog niet schoon ben.. maak me zorgen en kan morgen pas het ziekenhuis bellen..

wie heeft ervaring?

groetjes..
klm
BerichtGeplaatst: 20-01-2013 23:50 Reageer met quote

Allereerst heel veel sterkte met dit slechte nieuws. Zelf heb ik geen idee hoe dat eruit kan zien en lijkt mij mss iets wit doorzichtig. Maar er kunnen goed nog stolsels komen en durf het niet te zeggen of dit het was. Het bloedverlies kan nog ff aanhouden. Zelf heb ik met 8w een miskraam gekregen en heb ook het vruchtje gezien van ongeveer 1cm. Na dit gebeuren heb ik de vk gebeld en zij dacht zelf dat ik schoon was en moest 2mnd wachten om weer zwanger te raken (is ook precies gebeurt). Inmiddels is dit alweer 5,5 jaar geleden en is onze dochter (op 1 week na dan, eerder) 1 jaar later na de miskraam geboren. Nogmaals veel sterkte en suc6.

gr's KLM
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 14:04 Reageer met quote

zojuist bij de gyn geweest en waar ik al bang voor was is uitgekomen.. ik ben niet schoon.. de vruchtzak en het bijbehorende weefsel zat er nog gewoon nu dus alweer cytotec.. ik vind het verschrikkelijk..

wie heeft ervaring met cytotec en wie heeft toch voor een curretage gekozen.. ik vind beide heel eng..

wie kan me helpen of goeie adviezen geven?

dankjewel
graagmamaworden
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 14:52 Reageer met quote

Ik wil je allereerst heel veel sterkte wensen!
Het is al heftig en verdrietig om een miskraam te krijgen maar als het dan nog in je lichaam blijft zitten kun je moeilijker echt afsluiten.

Ik heb in totaal 4x een mk gehad en bij de derde ben ik gecuretteerd.
Maar dit is iets wat ik niet weer zou kiezen.
Heb na de curettage 3 dagen zware ongibuikpijn gehad en op dag 4 werd de pijn zo erg dat ik werd opgenomen en wat bleek het was nog niet schoon.
Heb toen pilletjes mee gekregen voor verdere opwekking en dit heeft toen bij mij wel geholpen en vond de pijn ook meevallen.

Natuurlijk is de curretage er om gelijk schoon te zijn en bij mij mij dus helaas niet.
Maar de curretage op zich is mij op zich lichamelijk meegevallen.
Geestelijk vond ik het wel heel zwaar want had heel erg behoefte aan mijn man maar die mocht niet gelijk bij me.

Ik wil je met mijn verhaal niet afschrikken want curretage zal vast vaker goed gaan.

Nogmaals veel sterkte

Liefs manon
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 18:19 Reageer met quote

hoi

bedankt dames voor het delen van jullie ervaring en lieve berichtjes..

ik hoop dat er nog meer ervaringen komen.. morgen moet ik ze weer opnieuw inbrengen..

groetjes..
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 22-01-2013 22:38 Reageer met quote

Verder niemand hier?
1983september
BerichtGeplaatst: 31-01-2013 22:13 Reageer met quote

ik ben ook sinds deze ochtend gestart met 2pilletjes inbrengen pff... ging ook een golf van emoties aan vooraf doe ik er goed aan zijn we wel zeker.Mijn geval is nog anders heb altijd keurig pil gebruikt en bij controle werk bleek er in urine bloed te zitten bij een controle van de dokter bleek er iets te zien te zijn in de baarmoeder waar er normaal een zwangerschap plaats vind de vermoedelijke duur zou geklopt hebben met de berekening dus ging ik er al vanuit dat ik pril zwanger was.Totaal niet gepland en hoe moet het verder en hoe moet ik het uitleggen maar dat ging nog behoorlijk goed dacht ok komt wel goed een derde kindje zal ook wel lukken bloed laten trekken en dan tot de conclusie komen NIET ZWANGER !Dacht oei nu blijkt het niet meer ontwikkeld te zijn dus eigenlijk ook een miskraam ben nu aan mijn tweede dosis pillen begonnen weer 2 maar buiten krampen nog niets op te merken pff... waarom duurd het zo lang word er gek van gewoon de gedachten alleen al .... ook niet veel uitleg gehad over de pillen heb een volledige dosis moeten halen maar liefst 112cytotec pillen!Heb ik liggen moet volgende week terug op controle ben benieuwd hoop dat alles dan weg is maar ik moet dus tot volgende week alle dagen 4 pillen gebruiken is wel redelijk lang vinden jullie ook niet ?? aan al de gene veel sterkte nog in deze moeilijke periodes want is voor iederéén moeilijk xx
1983september
BerichtGeplaatst: 01-02-2013 22:42 Reageer met quote

nu zijn we vrijdag avond eindelijk een beetje ""bruin verlies'' bij mij duurd het echt wel lang voor ik resultaat heb amai pff... al dat wachten niet leuk bel naar gene dat is normaal kan 2 a 3 dagen duren dus nog even wachten hoop dat het snel achter de rug is allemaal maar als ik het allemaal had geweten had ik toch even gewacht en msn kwam het wel natuurlijk op gang weeen krijg ik genoeg maar verder ... hoop dat deze kut week snel voorbij zal zijn
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 0:12 Reageer met quote

hoi hoi

ik denk dat je even naar je gyn moet bellen maandag.. ben bang dat het niet gaat werken.. ik heb 2 keer de tabletten gehad 2 keer 4 stuks.. ook alleen buikpijn weeen en bloed met 1 keer een grote stolsel maar ben dinsdag alsnog gecurreteerd.. die tabletten moeten na 6 uurtjes toch echt wat doen en zeker na 2 dagen.. hoop dat het lukt..

groetjes..
1983september
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 13:53 Reageer met quote

hey ja gene zegde dat het normaal was 2 a 3 dagen maar ik moet maar 2 tabletten s'morgens en dan 2 s'avonds gebruiken ik denk gewoon een te lage dosis??Als ik het overal lees die hebben het over 4 pillentjes maar gene zegde dat het lichaam bij de één het snel opneemt en de ander niet dus pfff.... word er gek van
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 13:57 Reageer met quote

ja maar dan zou er nu toch echt wel wat gebeurd moeten zijn.. bel maandag even en leg de situatie uit misschien krijg je een nieuwe dosis en dan vraag je om 1 keer 4 ineens..
1983september
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 14:01 Reageer met quote

ik ga dat ineens doen heb maar liefst een volledige doos liggen van 112 stuks ik lees dat er veel vrouwen dat gebruiken dus ga dit proberen ik lig al van donderdag in de zetel gisteren naar gene gebeld en die zegt dat het toch zaterdag moet beginnen dus vandaag pff... word het wachten allemaal zo beu als ik dit allemaal op voorhand had geweten had ik msn beter gewacht voor ik met deze pillen begon het is allemaal zo een dubbel gevoel ik wilde niet zwanger geraken nam de pil en tijdens een routine controle merkte ze vlek op in baarmoeder ,bloed laten trekken niet zwanger en steek die pillen op dat was het niet meer of minder ... ik weet zelfs niet wat het is klonter ,msn toch een zwangerschap pfff .. voel me wat in de steek gelaten
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 14:05 Reageer met quote

112 stuks? die pillen worden eigenlijk gebruikt tegen maagzweren en zijn niet geregistreerd voor hetgene waar wij hem voor gebruiken..
1983september
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 14:09 Reageer met quote

ja echt heb volledige doos moeten kopen en ook geen uitleg gewoon das iets voor de maag maar steek er 2 diep in weet zelfs niet of ik dan eigenlijk zwanger ben geweest of wat er nu eigenlijk in me zit ... dit is echt een dubbel gevoel en ligt me ook zwaar heb wel bloed laten trekken maar zat geen hormoon in test urine was ook negatief dus dacht zal niet zwanger zijn heb lang gewacht met die pillen te gebruiken omdat ik twijfelde moest ik zwanger zijn geweest wilde we het wel houden ook.Begon dan te lezen dat bij de meeste het snel ging gaan dus dacht komaan we gaan er voor even door bijten maar nu begint het al meer en meer op lijdensweg te lijken heb al van donderdag weeen om het zo te noemen en beetje verlies nu weer bruinig van kleur hoop dat het door zet heb al willen staan springen alles willen doen wil alles zo vlug mogelijk weg en hoop op een mirakel maar ik raad niemand die pillen aan zeker nie ...
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 23:33 Reageer met quote

hoe kunnen ze jou dan die pillen geven als er niet eens hcg in je bloed zit dan kun je toch ook geen miskraam krijgen waarvan dan als er niks zit? ik zou maandag maar eerst eens goed met jou gyn gaan praten want dit is een beetje een raar verhaal..
1983september
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 20:27 Reageer met quote

ja ik begrijp er ook helemaal niets van maar heb wel met mijn eigen ogen gezien op de echo dat er al een zwarte plek was dit herkende ik direct van mijn vorige zwangerschappen dus schrok en zegde wat is dit??Ze zegde ik zie geen activiteit maar het is vreemd want zit juist op de zelfde plek als het begin van zwangerschap ik bloed nu iets meer maar niet hevig of veel gewoon bij het afvegen dus ga morgen zo i zo bellen en horen wat ze zegt ik heb nu ook wel al meer tabletten gebruikt dan de dosis dat zij voor had geschreven dat hielp totaal niet maar had op site gezien van kliniek en die zegde 4 en dan om de 3uur 2tabletten
dus nu deze ochtend ook 3 gestoken maar niet echt nog effect wel meer roodkleurig bloed dan ervoor was het meer bruin pff... ik stel me idd veel vragen waarom ze niet iets langer gewacht heeft msn een week ofzo maar ga er nie teveel bij nadenken word er gek van had haar nog eens proberen te contacteren maar te vergeefs ..... en dan zegge ze als er iets is bel maar vind het eigenlijk wel een beetje grof morgen bel ik en hoor ik hoe ze er verder over denkt pff........ hoop dat het de goede richting uit gaat en dat ik niet na al deze moeite nog naar het ziekenhuis zou moeten gaan ... want dat zou ik echt vreselijk vinden
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 21:34 Reageer met quote

Je moet niet uit eigen initiatief die tabletten blijven gebruiken..
1983september
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 21:34 Reageer met quote

moet ze gebruiken tot dinsdag normaal 4 per dag
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 21:35 Reageer met quote

Ik vind het heel onverantwoordelijk van je ziekenhuis..
1983september
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 21:40 Reageer met quote

ja ik ook eigenlijk hoe meer ik er bij nadenk toch ze heeft vol te snel mij deze pillen gegeven eigenlijk direct ipv me nog eens te onderzoeken maar nu doe ik het gewoon verder omdat ik bang heb dat ik naar andere dokter ga gaan en die gaat zeggen dat ik msn toch zwanger ben (was) nu met al die pillen niet meer en dat wil ik echt niet horen want dan denk ik dat ik me zelf dit nooit vergeef ... veel te weinig info ook over de pillen eigenlijk niets zelfs niets over de bijwerkingen waarvan ik ze toch bijna allemaal heb gehad en dat vind ik als dokter onverantwoord om me dit niet te melden ben al blij dat ik op google de nevenwerkingen ervan heb kunnen opzoeken want dit is niet zo maar een ontschuldig pilletje als ik het zo lees ik belde haar vrijdag op en toen zegde ze ge had maandag afspraak?ik zeg nee dinsdag a dan denk ik dat we die beter verlaten omdat ik niet bloeden dus ik eis morgen toch mijn afspraak dinsdag en wil dat ze me onderzoekt en ziet hoe de zaken staan want ik blijf die pillen geen 2weken gebruiken ze da had ze wel eens mogen vertellen dan dat die kans er in zou zitten .Maar het minimale bloedverlies kan ook te maken hebben met de zwangerschap als het dat dan was kon ik max.3 weken zijn dus echt het aller begin
Index > Gynaecologie > Miskraam met cytotec
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring