Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > pancreascarcinoom/alvleesklierkanker
Auteur Onderwerp: pancreascarcinoom/alvleesklierkanker
kippetje2007
BerichtGeplaatst: 19-01-2013 0:46 Reageer met quote

hallo,

ik zit met een zeer complexe situatie waar ik niets meer van begrijp.

Vorig jaar in oktober 2011 werd mijn opa opgenomen in de kliniek met zeer hevige buikpijn. Hij kreeg in die kliniek nog gewoon eten en hield het niet uit van de pijn. Na enkele dagen werd hij in coma gelegd en overgebracht naar een UZ. Daar hebben ze hem een week in coma gehouden. Ze ontdekten dat hij een zware intsteking had aan de pancreas en zeiden dat dit waarschijnlijk komt omdat hij dagelijks wel wat alcohol drinkt.

Amper wakker werd hij weer naar het AZ gestuurd (we hebben achteraf vernomen dat ze dachten dat hij het niet ging halen)
toch kwam hij erdoor en had ontzettend veel moed. In december verliet hij het ziekenhuis en amper een maand later kon hij terug 5km wandelen en begon terug bij te komen(hij was eerst 20kg kwijt)

In februari plaatsen ze voor alle zekerheid een stent+ namen een beetje weefsel, maar we wisten niet waarom en in april zeiden ze dat ze een vermoeden hadden dat hij kanker had.

Ze stelden een operatie voor en hij stemde in, maar tijdens de kijkoperatie zagen ze dat de pancreas nog te hard ontstoken was om die whipple operatie uit te voeren.

Niet veel later kreeg hij weer enorme pijn. Gevolg: terug in een coma (blijkbaar was de stent verstopt en vergiftigde hij zichzelf). Dan stelde er een arts voor om te starten met chemo. Hij krijgt dit nu al sinds september 2012. Hij krijgt er zeer lichte chemo want zijn haren vallen niet uit en de last valt goed mee. In oktober 2012 hebben ze dan hem nog eens onder de scanner gelaten en blijkbaar was de tumor niet meer gegroeid. Toch begint hij de laatste dagen weer zeurende pijn te krijgen :s


Wat moet ik hier nu allemaal nog van denken? Zou hij eerst echt gewoon een ontstekeing gehad en en nadien toevallig ook nog eens kanker? Geven ze die chema palliatief of zouden ze ooit toch nog kunnen overgaan tot de operatie? Hoe lang kunnen ze een leven rekken met chemo als iemand pancreascarcinoom heeft?


Alvast bedankt!!!
kippetje2007
BerichtGeplaatst: 31-01-2013 0:09 Reageer met quote

Niemand die mij wat informatie kan geven over deze situatie?
Index > Kanker > pancreascarcinoom/alvleesklierkanker
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring