Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > reconstructie na radicaalholte ivm cholesteatoom
Auteur Onderwerp: reconstructie na radicaalholte ivm cholesteatoom
Noa222
BerichtGeplaatst: 18-01-2013 12:10 Reageer met quote

Ik zie dat er al een onderwerp bestaat over cholesteatoom, maar ik maak toch maar een nieuwe aan omdat mijn vraag vrij specifiek is (denk ik).

In mijn kinderjaren heb ik aan 1 oor chronische cholesteatoom gehad. Ik ben 5 keer geopereerd, waarbij 1 keer een radicaalholte is gemaakt en 3 keer een her-radicaal is uitgevoerd. In het academisch ziekenhuis is mij altijd verteld dat mijn slakkenhuis en gehoorzenuwen onherstelbaar beschadigd waren door de 1e operatie en dat ik altijd doof zou blijven aan mijn oor. Omdat het academisch ziekenhuis mij uitbehandeld achtte, ben ik sinds een paar jaar onder controle bij de KNO arts in ons plaatselijk ziekenhuis. En wat blijkt? Deze KNO-arts bekijkt de zaak toch anders. Ik heb in mijn oor inderdaad een ernstig gehoorverlies van 73dB, maar ben dus niet compleet doof. Hij heeft mij doorvewezen naar een audicien, die heeft bepaald dat ik bij een versterking tot 100 decibel nog 80% van de woorden kan verstaan. Ik ben er een beetje beduusd van... Dacht altijd dat ik met mijn linkeroor nooit zou kunnen horen, maar dat is mbv een hoortoestel waarschijnlijk toch anders.

Nu mijn vraag: de audicien vroeg mij waarom ze in het academisch ziekenhuis nooit een reconstructie van het middenoor hebben uitgevoerd. Ik kan mij herinneren dat er vroeger wel over gesproken is, maar de artsen zeiden dat het mij niets zou helpen.
Ik ben heel benieuwd of er hier mensen zijn die na een radicaaloperatie, met ernstig gehoorverlies tot gevolg, toch een succesvolle reconstructie hebben ondergaan?
mamacas
BerichtGeplaatst: 19-01-2013 21:02 Reageer met quote

Hoi Noa,
Ik heb dan niet zoiets gelijks meegemaakt maar ik vraag me af waarom ze bij jou vroeger nooit eerst een reconstructie hadden gedaan ipv. meteen radicaalholte?
Of kon dat niet?
Mijn zoontje(8)heeft afgelopen april een cholesteatoom verwijdering gehad(zeldzame aangeboren cholesteatoom)en heeft nu 60Db verlies,bijna doof lijkt dit in dagelijks gebeuren aan dat linkeroor.
En zijn gehoorsbeentjes waren weggevreten (alleen half stukje hamer was over)dus hij krijgt nu binnenkort(rond maart)2e operatie en reconstructie.

Willen ze bij jou nu een gehoorsapperaatje plaatsen?
groetjes mamacas
Noa222
BerichtGeplaatst: 20-01-2013 22:18 Reageer met quote

Hallo mamacas, bedankt voor je reactie. Mijn eerste operatie aan cholesteatoom is in het locale ziekenhuis uitgevoerd toen ik 5 was. Helaas is de operatie toen niet goed uitgevoerd en was de cholesteatoom binnen een half jaar alweer terug. Vervolgens zijn we naar het Radboud gegaan, waar geconstateerd werd dat er weinig meer te redden viel en is er een radicaalholte gemaakt. De cholesteatoom kwam desondanks nog tweemaal terug en om die reden is nooit een reconstructie uitgevoerd. Bij mijn laatste operatie bleek het behoorlijk menens te zijn en duurde de ingreep 5 uur, waarbij de gehoorgang opgerekt is. Er werd mij toen verteld dat een reconstructie niet gedaan zou worden omdat er teveel beschadigd was. Mijn gehoorzenuwen zouden niet meer intact zijn. Waarschijnlijk wordt een reconstructie alleen gedaan als de artsen met behoorlijke zekerheid kunnen zeggen dat het zin zal hebben. Maar als mijn hoortoestel een nieuwe wereld voor mij opent, dan wil ik toch echt opnieuw proberen om een reconstructie voor elkaar te krijgen. Donderdag krijg ik het hoortoestel op proef. Kan niet wachten!!
mamacas
BerichtGeplaatst: 20-01-2013 22:51 Reageer met quote

Jeetje,en hoe oud ben je nu als ik vragen mag?Toch raar dat na die radicaal holte de cholesteatoom 2 keer terug kwam.En dan nog een reconstructie mss,kan dat wel met radicaalholte?Ja fijn joh donderdag dan je hoortoestel!Hopelijk gaat er een wereld open voor je,hoelang ben je dan al zo goed als doof aan dat oor?Vanaf je 5e dan?
Ik denk dat bij mijn zoon het pook verschil zal maken dat hij weer gaat horen met dat oor,hij hoort toch ook al vanaf geboorte mss al minder en anders iig ook al vanaf dat hij 4 a 5 jaar is.
Nou succes donderdag,laat je weten hoe het ging?
groetjes mamacas
Noa222
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 12:29 Reageer met quote

Ben nu 31. Op mijn 5e is door de schoolarts ontdekt dat ik met links minder hoorde. Dat gehoor is daarna alleen maar verslechterd door alle operaties, dus ik heb er nooit last van gehad dat ik maar met 1 oor hoorde. Pas vanaf mijn 20e merkte ik dat het toch wel lastig was. Met feestjes, verjaardagen, uitgaan, werk, etcetera begon ik te merken dat ik veel dingen niet verstond. Rond mijn 26e ben ik voor het laatst voor een controle in het Radboud geweest en heb daar opnieuw gevraagd naar de mogelijkheden mbt hoortoestellen/reconstructie. Er werd mij verteld dat ze echt niets voor me konden betekeken en dat ik "uitbehandeld" was in het Radboud. Heb het daarom toen maar naast me neergelegd.

Of een reconstructie mogelijk is nĂ¡ een radicaalholte weet ik dus niet zeker! Ik hoop het, vandaar ook mijn vraag hier op het forum. Smile

Jij ook sterkte met je zoon, hopelijk kunnen ze ook voor hem wat doen!
mamacas
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 22:57 Reageer met quote

Oja natuurlijk haha,daarom post je dit topic om te weten of reconstructie kan met radicaalholte,ik ben benieuwd.Bij mijn zoon ontdekte ze het ook(hij was net 6)bij de schooldokter.Ik merk wel dat het soms lastig voor hem is nu dat hij bijna niks hoort met links.Ik denk dat het echt een verandering zal zijn ook als hij wel meer gehoor terugkrijgt.
Afwachten weer ,thanks.
Jij succes donderdag.
groetjes mamacas
anja22262
BerichtGeplaatst: 08-03-2013 16:41 Reageer met quote

ik heb 18 jaar geleden deze operatie gehad en het klopt inderdaad als je gehoorzenuw beschadigd is dat een reconstructie geen zin heeft. Beter is het om de radicaalholte gewoon te houden omdat de kno arts alles beter kan zien. Wanneer je het weer "dicht"maakt kan je minder goed zien wat zich daar achter afspeelt. Kwa slecht horen..ach soms heeft dat ook zijn voordelen dus bekijk het van de positieve kant Wink als je iets niet wil horen heb je nu een excuus
rvegt
BerichtGeplaatst: 28-08-2013 8:43 Reageer met quote

Hoi,

Al enige tijd volg ik dit forum, en vandaag maar eens besloten om me aan te melden en te reageren.

Even in het kort...
Mijn nama is Roy en ben 40 jaar, vanaf mijn 17e jaar ben ik aan het klungelen met mijn oren.... inderdaad cholesteatoom... dit loopt nu dus al zo'n 23 jaar als rode draad door mijn leven.

Mijn rechteroor heeft een radicaalholte, en er zitten geen gehoorbeentjes meer in en geen trommelvlies, je kan wel stellen dat deze doof is.

Mijn andere oor deed het eigenlijk nog prima, ondanks dat deze ook al 3 x is open geweest om cholesteatoom te verwijderen, en er zit een mini radicaal holte in...

Vorig jaar 28 aug 2013, kom ik terug van een vakantie in Spanje, op 10 km hoogte gebeurde er iets heel vreemds....
ik was rustig een filmje ana het kijken op het scherm voor me, met een hoofdtelefoon op.. een KNAL BAM.. in mijn linker oor.. ik dacht HUH? zit het stekkertje van mijn hoofdtelefoon er niet goed in ofzo?? aandrukken.. en verder kijken... nog geen 20 sec later weer... BAM, BAM !!!!!
Krijg nou wat? wat is dit? het leek alsof er vuurwerk op mijn linker schouder lag dat afging.
En weer BAM BAM BAM, bij deze knallen werd het nog gekker, en mijn evenwicht sloeg op hol.....
alles draaide en draaide en tolde, het ging vet hard...
Bang dat ik was, zo bang ben ik nog nooit geweest.
en dan te bedenken dat je nergens heen kan, je zit immers in een vliegtuig.
De knallen gingen door, en de duiuzelingen waren niet te houden zo erg, terwijl dit gebeurde, probeerde ik te gebaren naar mijn familie die achter me zat, wat er aan de hand was.
Ik zag dat er werd terug gepraat, maar dit klonk heel vreemd. het leken wel helium stemmetjes?? WTF is dit???

Het geluid werd zachter en zachter.

Ik vond een bepaalde houding voor me op het tafeltje, waarin het leek dat de knallen minder werden, en het duizelen wat zachter ging... zo ben ik nog 2,5 uur blijven hangen, met de gedachte dat als we geland zouden zijn het wel weer goed zou komen.

Dit word een heeeeel lang verhaal, ff inkorten.

Ik ben na de landing bij de KNO terecht gekomen, conclusie... gevlogen met een ooronsteking (cholesteatoom) welke door het drukverschil is geknapt, en hiermee via de gehoorbeentjes enorm in mijn slakkenhuis heeft staan beuken.
Gevolg... DOOF..
Ik ben direct geopereerd om mijn oor te saneren, en heb een week in het zoekenhuis gelegen, daarnaast was mijn evenwichtsorgaan totaal van slag, lopen ging niet, en omdraaien in bed was een hel.

Helemaal niets horen is verschrikkelijk, want mijn andere oor deed al niet meer mee, dus mijn laatste goede oor was nu ook kapot.

Ik heb 5 maanden gerevalideerd vanwege mijn evenwichtsorgaan, vanaf dat moment kon ik weer goed fietsen en autorijden.
ook mijn gehoor is deels terug gekomen gelukkig, en het verlies dat ik nu nog heb word gecompenseert door een hoortoestel (Oticon Agil)

Waarom ik nu op dit onderwerp reageer is als volgt...

Om mijn oren in de gaten te houden, heb ik een MRI gehad, het oor dat in het vliegtuig kapot ging ziet er tip top uit, echter is het andere oor wederom voorzien van 2 cholesteatoom bolletjes.
Dit (rechter) oor bevat dus ook de enorme radicaal holte.
op zich kunnen ze dus niets meer kapot maken aan die kant.

De KNO arts heeft een test gedaan, of er wellicht toch niet iets van rest gehoor inzit,, en... YES er zit nog iets van leven in.

De KNO arts gaat vlg week 3 september dit oor open maken, een sanering uitvoeren,,,, en....... een reconstructie van het middenoor.

Jawel... en dit is nu precies wat de topicstarter vraagt.
na het saneren gaat hij de gehoorbeenketen herstellen, al dan niet met eigen botweefsel of kunstof, en mijn trommelvlies word hersteld.

Ik mag volgens de KNO arts geen wonderen verwachten, maar op zich wel een verbetering.
al word het wellicht maar een paar % verbetering behaald, ook dan ben ik al super blij.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het verloop hiervan.
rvegt
BerichtGeplaatst: 28-08-2013 10:29 Reageer met quote

Hoi,

Al enige tijd volg ik dit forum, en vandaag maar eens besloten om me aan te melden en te reageren.

Even in het kort...
Mijn nama is Roy en ben 40 jaar, vanaf mijn 17e jaar ben ik aan het klungelen met mijn oren.... inderdaad cholesteatoom... dit loopt nu dus al zo'n 23 jaar als rode draad door mijn leven.

Mijn rechteroor heeft een radicaalholte, en er zitten geen gehoorbeentjes meer in en geen trommelvlies, je kan wel stellen dat deze doof is.

Mijn andere oor deed het eigenlijk nog prima, ondanks dat deze ook al 3 x is open geweest om cholesteatoom te verwijderen, en er zit een mini radicaal holte in...

Vorig jaar 28 aug 2013, kom ik terug van een vakantie in Spanje, op 10 km hoogte gebeurde er iets heel vreemds....
ik was rustig een filmje ana het kijken op het scherm voor me, met een hoofdtelefoon op.. een KNAL BAM.. in mijn linker oor.. ik dacht HUH? zit het stekkertje van mijn hoofdtelefoon er niet goed in ofzo?? aandrukken.. en verder kijken... nog geen 20 sec later weer... BAM, BAM !!!!!
Krijg nou wat? wat is dit? het leek alsof er vuurwerk op mijn linker schouder lag dat afging.
En weer BAM BAM BAM, bij deze knallen werd het nog gekker, en mijn evenwicht sloeg op hol.....
alles draaide en draaide en tolde, het ging vet hard...
Bang dat ik was, zo bang ben ik nog nooit geweest.
en dan te bedenken dat je nergens heen kan, je zit immers in een vliegtuig.
De knallen gingen door, en de duiuzelingen waren niet te houden zo erg, terwijl dit gebeurde, probeerde ik te gebaren naar mijn familie die achter me zat, wat er aan de hand was.
Ik zag dat er werd terug gepraat, maar dit klonk heel vreemd. het leken wel helium stemmetjes?? WTF is dit???

Het geluid werd zachter en zachter.

Ik vond een bepaalde houding voor me op het tafeltje, waarin het leek dat de knallen minder werden, en het duizelen wat zachter ging... zo ben ik nog 2,5 uur blijven hangen, met de gedachte dat als we geland zouden zijn het wel weer goed zou komen.

Dit word een heeeeel lang verhaal, ff inkorten.

Ik ben na de landing bij de KNO terecht gekomen, conclusie... gevlogen met een ooronsteking (cholesteatoom) welke door het drukverschil is geknapt, en hiermee via de gehoorbeentjes enorm in mijn slakkenhuis heeft staan beuken.
Gevolg... DOOF..
Ik ben direct geopereerd om mijn oor te saneren, en heb een week in het zoekenhuis gelegen, daarnaast was mijn evenwichtsorgaan totaal van slag, lopen ging niet, en omdraaien in bed was een hel.

Helemaal niets horen is verschrikkelijk, want mijn andere oor deed al niet meer mee, dus mijn laatste goede oor was nu ook kapot.

Ik heb 5 maanden gerevalideerd vanwege mijn evenwichtsorgaan, vanaf dat moment kon ik weer goed fietsen en autorijden.
ook mijn gehoor is deels terug gekomen gelukkig, en het verlies dat ik nu nog heb word gecompenseert door een hoortoestel (Oticon Agil)

Waarom ik nu op dit onderwerp reageer is als volgt...

Om mijn oren in de gaten te houden, heb ik een MRI gehad, het oor dat in het vliegtuig kapot ging ziet er tip top uit, echter is het andere oor wederom voorzien van 2 cholesteatoom bolletjes.
Dit (rechter) oor bevat dus ook de enorme radicaal holte.
op zich kunnen ze dus niets meer kapot maken aan die kant.

De KNO arts heeft een test gedaan, of er wellicht toch niet iets van rest gehoor inzit,, en... YES er zit nog iets van leven in.

De KNO arts gaat vlg week 3 september dit oor open maken, een sanering uitvoeren,,,, en....... een reconstructie van het middenoor.

Jawel... en dit is nu precies wat de topicstarter vraagt.
na het saneren gaat hij de gehoorbeenketen herstellen, al dan niet met eigen botweefsel of kunstof, en mijn trommelvlies word hersteld.

Ik mag volgens de KNO arts geen wonderen verwachten, maar op zich wel een verbetering.
al word het wellicht maar een paar % verbetering behaald, ook dan ben ik al super blij.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het verloop hiervan.
anja22262
BerichtGeplaatst: 28-08-2013 17:35 Reageer met quote

Hoi Roy wat fijn voor je dat er toch nog wat aan gedaan kan worden. Veel succes met je operatie. Ik weet niet of de artsen je verteld hebben dat je na je operatie weer een tijdje last kan hebben van duizelingen en andere bijverschijnselen. Je kan het maar beter van te voren weten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. gr. Anja
rvegt
BerichtGeplaatst: 28-08-2013 19:45 Reageer met quote

Hoi anja,
Ik ben zeker blij.

Thanks.

Dit word mijn zesde oor operatie, dus wat dat betreft al aardig ervaren.
Bij alle 5 eerdere operaties nooit echt last van duizelingen gehad.

En zo erg als ik vorig jaar in het vliegtuig had, zal het vast niet worden.

Ben er klaar voor Smile

Spuit mij maar plat Smile
Lente mijntje
BerichtGeplaatst: 22-09-2013 10:44 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ons dochtertje van inmiddels 8 is al twee keer geopereerd aan een cholesteatoom. Helaas was bij de second look operatie weer een cholesteatoom te zien, die vewijderd is.
Nu staat de derde operatie gepland en hopelijk is haar oortje dan schoon. Maar wat als er weer een cholesteatoom is aangegroeit?

Graag zou ik willen weten of er ook specialisten zijn in cholesteatomen, dan is het voor ons verstandig om bij diegene een second opinion aan te vragen!

Heeft iemand daar ervaring mee?

Weet iemand een specialist in cholesteatomen?

Hebben jullie allemaal een second opinion aangevraagd of zijn jullie bij de eerste kno arts gebleven?

Hoor graag van jullie, want zo te lezen is er (helaas) ervaring genoeg met cholesteatomen!

Groetje van Floortje
mamacas
BerichtGeplaatst: 08-10-2013 21:01 Reageer met quote

Hoi Floortje,
mijn zoon is ook 8(vrijdag wordt hij 9)en heeft er 2 operaties opzitten,en ook bij de 2e toch weer cholesteatoom dus toen nog geen reconstructie.Het is de bedoeling bij de 3e operatie dat hij die nu krijgt,mits het oor schoon is dus ook.erg spannend weer.Hij zal in dec./januari weer geopereerd worden.
Wij zijn doorverwezen naar sophia kinderz'huis omdat ze hier in zeeland met 5 artsen nog niet wisten wat Casper had,ben blij want na een dik jaar aankijken hier eindelijk in Rotterdam bij de KNO arts binnen een halve minuut de diagnose cholesteatoom.Hij is gespecialiseerd kinder KNo aets met veel cholesteatoom ervaring dus.Dr.Pullens.Wij zijn er erg blij mee!hoe is het gehoor nu bij jullie dochter?Mijn zoon hoort z.g.a niks meer met dat oor.Daarom hopelijk nu een schoon oor en een reconstructie.Toch lastig voor hem dat half dove.
Succes met je dochter,wanneer wordt ze weer geopereerd?
groetjes mamacas
mamacas
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 16:09 Reageer met quote

Floortje,ben benieuwd hoe het nu is met je dochtertje?
groetjes mamacas
rvegt
BerichtGeplaatst: 27-11-2013 9:59 Reageer met quote

Hallo Anja, mamacas en de andere lezers.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb, maar wil jullie toch even op de hoogte stellen.

Begin sept ben ik dus geopereert, de onsteking is verwijderd, en de bedoeling was dus om mijn gehoorbeenketen te herstellen en een trommelvlies te plaatsen.

De gehoorbeenketen is niet gelukt vanwege het niet meer hebben van de originele stijgbeugel, (volgens de arts ging dit dus niet lukken) wel heeft hij een trommelvlies geplaatst.

Nu dik 2 maand later, heeft het trommelvlies wel degelijk geholpen, ben van een 99% db verlies omhoog geklommen naar een gemiddelde van 80%db verlies, het heeft dus geholpen.
Nu ben ik sinds 3 weken de trotse eigenaar van een Oticon Chili hoortoestel, en de resultaten zijn verbluffend.
Heb jaren (zeker 15 jaar) niets meer met rechts kunnen horen, en nu...... ik hoor het verkeer weer duidelijk van rechts aankomen, als mensen mij roepen weet ik weer waar het vandaan komt, en.... het helpt mij enorm met spraakverstaan.
daarnaast is horen lang zo vermoeiend niet meer.

Voor mijn partner is het fijn dat ik niet meer zo hard praat Smile
dus ook dit heeft hiervoor geholpen.

Kortom... ik ben enorm blij.
Zit nu nog in de proefperiode van het hoortoestel. maar ik ga hem zeker nemen, en dan dit jaar nog ivm mijn eigen risico Smilemamacas, wens Cas alvast heel veel succes, en ik hoop dat het hem heel veel gehoor op gaat leveren.
mamacas
BerichtGeplaatst: 27-11-2013 10:32 Reageer met quote

dankje Roy,het ziekenhuis had nog gebeld en Casper krijgt tussen begin en half januari uiterlijk zijn operatie,wordt weer spannend,nu nog even genieten van de leuke december feestmaand en kerstvakantie.Wat fijn dat je operatie goed ging buitenom de reconstructie dan,maar wel ook fijn dat dat gehooraparaatje zo'n goed effect heeft!Jij draagt dat in 1 oor dus?Bij Casper hadden ze gezegd dat dat geen nut had met zijn gehoorsverlies in dat oor.Maar we hopen dat nu komende operatie het gehoor echt verbetert wordt.
Floortje,hoe is het nu met je dochter?
groetjes mamacas
rvegt
BerichtGeplaatst: 04-12-2013 23:18 Reageer met quote

Ik droeg al 1 toestel een oticon agil.
En nu dus ook een oticon in mijn pas geopereerde oor, dit is het type chili.
Vandaag nog wat kleine aanpassingen laten doen, en het is nog beter geworden.
Uiteraard ook de rekening mee gekregen, maar heb het er dubbel en dwars voor over.

Voor casper hoop ik echt dat een hoortoestel wel degelijk kan.
Positive thinking. Very Happy
mamacas
BerichtGeplaatst: 15-12-2013 21:53 Reageer met quote

Klinkt goed dat toestel!

Nou ik heb een brief van het Sophia kinderziekenhuis gehad,Casper (net 9 jr.)wordt aankomende 14 januari voor de 3e keer geopereerd aan zijn cholesteatoom oor..Erg spannend weer.Nu maar hard duimen dat het oor schoon is gebleven en dat hij eindelijk de reconstructie kan krijgen en dat hij weer kan horen met dat oor.8 januari moeten we al 1 keer op en neer voor een gehoorstest ,gesprek arts en naar de anesthesist.Maar nu nog maar even goed genieten vd kerstvakantie en de feestdagen.
Bij deze alvast voor iedereen fijne feestdagen en op naar een gezond ,goed 2014!
groetjes mamacas
mamacas
BerichtGeplaatst: 02-03-2014 17:19 Reageer met quote

Hoe gaat het hier met iedereen?Nou 14 januari de operatie gehad,oor was gelukkig schoon!Reconstructie geplaatst.En nu afgelopen woensdag na 6 weken herstellen en rustig aandoen de controle en gehoortest gehad,maar helaas Sad Reconstructie mislukt...Dus nog steeds een slecht gehoor in dat oor(bijna doof)en zelfs nog slechter zegt Casper zelf.Dat konden ze niet meten in gehoortest of het nog slechter was,tis al erg nihil qua gehoor.Maar ja het was erg balen,reconstructie mislukt.En daarom adviseerde de arts toch nog een laatste poging tedoen,omdat het onverklaarbaar was waarom niet geslaagd,hij zei het kan nu de 2e poging wel goed slagen e.v en die kans zou ik nog grijpen,kanttekening is wel natuurlijk WEER een operatie voor mijn 9-jarige(4e dan).Maar goed,zo laten is echt geen optie,hij heeft er teveel belemmeringen van in zijn leventje en voor de toekomst schiet dat ook niet op.En gehoorsondersteuning van b.v implantaat(apaaraatjes is zijn gehoor al te sklecht voor,dat zou niet werken)is dan ook een optie maar daar zitten ook nadelen aan,gehoor is onnatuurlijker met galmen e.v en dat is ook weer een operatie.Dus we gaan waarschijnlijk toch echt voor operatie 4 en in september moeten we terugkomen en beslissen.Dus dan zal de operatie wel in het najaar zijn.
Blijft een heel gedoe en Casper vind het erg spannend en niet leuk zo'n operatie maar begrijpt ook goed dat het gehoor verbeteren ook echt het beste is.
groetjes mamacas
rvegt
BerichtGeplaatst: 29-04-2014 11:11 Reageer met quote

Hallo Mamacas,

Heeft Casper nu 1 goed oor en 1 slecht oor?
met dit laatste zijn jullie nog bezig om te bedenken of je dit najaar nog een poging laat doen om de keten te herstellen?

Welke belemmeringen heeft Casper nu dan doordat hij met 1 oor goed kan horen?
Heb hier zelf persoonlijk nooit een probleem mee gehad namelijk.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > reconstructie na radicaalholte ivm cholesteatoom
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring