Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > knobbel in borst. Wat nu?
Auteur Onderwerp: knobbel in borst. Wat nu?
stampertje3
BerichtGeplaatst: 10-01-2013 21:08 Reageer met quote

Ik ben een meisje van 18 jaar en heb met de kerst een knobbel in mijn rechterborst gevoeld. (1 week voor mijn menstruatie) Deze knobbel is hard en glipt zo onder je vingers vandaan... Ik heb het geprobeerd te meten en schat dat het tussen de 1,5 en 3 cm is.
Ik ga over een week naar de huisarts.

Ik maak me erg druk ivm borstkanker.
Ik ben pas net 18 (oktober) en ben pas op mijn 13e of 14e ongesteld geworden (las op internet dat meiden met een menstruatie voor hun 12e meer kans hadden op borstkanker.. dus ben ik blij dat ik pas later ongesteld werd)
Ik heb geen overgewicht en beweeg iedere dag 1,5 uur.. al bijna 5 jaar lang... En borstkanker komt niet in mijn familie voor.
Het lijkt mij dus dat de kans klein is dat ik borstkanker heb... maar toch! ik maak me zo ontzettend druk! Kan iemand me gerust stellen??
De knobbel is niet groter geworden de afgelopen weken, ik dacht zelfs kleiner(of dat hoopte ik gewoon heel erg), maar mijn vriend zegt dat het gewoon netzo groot is...
sparretje
BerichtGeplaatst: 11-01-2013 12:26 Reageer met quote

het kan ook om een cyste gaan. Heeft mijn zus in het verleden ook gehad. Deze hebben ze leeg gezogen en ze heeft er geen last meer van gehad. Kan best zijn dat dit bij jou ook het geval is. Dit zijn onschuldige knobbeltjes
stampertje3
BerichtGeplaatst: 12-01-2013 14:23 Reageer met quote

Volgens mijn vriend, en een gewone vriend van me zijn mijn borsten de afgelopen tijd erg gegroeid... zou het hier ook mee te maken kunnen hebben??
sparretje
BerichtGeplaatst: 16-01-2013 20:56 Reageer met quote

Je bent 18 jaar en het kan zijn dat je nog niet volgroeid bent. Als je het niet vertrouwd dan moet je gewoon naar de huisarts gaan en er naar laten kijken. Ik zou me niet te druk maken over borstkanker, daar ben je eigenlijk nog veel te jong voor.
stampertje3
BerichtGeplaatst: 16-01-2013 22:24 Reageer met quote

Ik ben van de week naar de HA geweest. Ze voelde en zei "oooh das gewoon een cyste" maar ik moet over 2 weken voor de zekerheid toch een echo laten maken. Ben er wel een beetje zenuwachtig voor maar ben al een stuk meer gerust gesteld. Ik heb wel sinds een aantal dagen opgezette klieren in mijn hals, 1 aan beide kanten. Het doet geen zeer en ik voel me totaal niet ziek! Nja zal me er maar niet al te druk over maken...
Wat ik wel apart vind is dat ik lees dat cyste vooral bij vrouwen van tussen de 30 en 35 (zoiets) voor komt en vooral te maken heeft met veel vrouwelijke hormonen. Zoveel vrouwelijke hormonen heb ik niet denk ik hoor! Ben laat ongesteld geworden en mn borsten zijn ook niet zo groot (helaas :p).
Maar miss komt het door de pil? (Ik slik al 3jaar de pil)

Het bobbeltje is trouwens nogsteeds even groot en doet nogsteeds geen zeer.
thea
BerichtGeplaatst: 20-01-2013 19:57 Reageer met quote

hallo zou toch goed na laten kijken want van buiten af kan een arts nooit zien of het een cyste is.beter een keer voor niks gekeken als problemen achteraf.
hoeft niks te zijn maar kan.
succes ermee
stampertje3
BerichtGeplaatst: 30-01-2013 11:34 Reageer met quote

UPDATE
ik heb gister een echo laten maken. Ik was heel erg zenuwachtig maar de vrouw die mij hielp zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken, want op mijn leeftijd waren het bijna altijd fibroadenomen. Ze dacht idd dat het bij mij ook een fibroadenoom was, het was sowieso geen cyste want er zat geen vocht in. Het zag er allemaal goedaardig uit want het was mooi rond. Ze liet het nog even controleren door een dokter en die vond het er ook goedaardig uitzien. De uitslag kreeg ik over 5 werkdagen van mijn HA. Ze zei dat ik dan een afspraak kan maken voor een punctie met een dikke naald zodat ik me daarna geen zorgen meer hoef te maken anders ging ik me waarschijnlijk ook zorgen maken bij een na controle. Nou ik hb liever na controle, er is naar gekeken, ze weten wat het is, het ziet er goed uit, ik heb er geen last van en de knobbel is nooit groter geworden de afgelope 2maanden. En de dokter zei zelf 99%kans goedaardig. En ik ben als de dood voor naalden, laat staan een dikke naald!! Dus ik heb liever na controle en dan kan ik altijd nog kiezen voor een punctie als ik het toch niet vertrouw.
Index > Kanker > knobbel in borst. Wat nu?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring