Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Medicijnen > Pravastatine (cholesterol verlagers)
Auteur Onderwerp: Pravastatine (cholesterol verlagers)
shenzy
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 16:58 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand hier een antwoord of suggesties op heeft.

Het gaat om mijn moeder die ca 3 maanden terug van de huisarts aan de cholesterol verlagers moest omdat het cholesterol iets verhoogt was. Dus eerst aan de simvastatine, na 2 weken stond ze compleet strak van de spierpijn dus in overleg gestopt en na 2 weken aan de pravastatine. Eerst 20 mg voor een week en daarna 30 mg.

Zo langzamerhand na een week of 3 begonnen er rare trekjes om de hoek te komen, minder interesse in dagelijkse zaken, moe, in zichzelf gekeerd. En kleine dingetjes vergeten. Dit vergeten werd hoe langer hoe erger en duidelijker en daarna kreeg ze een raar stijf loopje. Toen ik een keer langs ging en ze ineens met een scheef hoofd zat en stug volhield dat er niks aan de hand was was voor mij de maat vol. Ik heb eens flink zitten googlen en wat ik daar las vond ik ronduit schokkend. Vooral de verwardheid en vergeetachtigheid staat niet in de bijsluiter maar schijnt wel degelijk een bijwerking te zijn. De dag daarop ben ik eens een goed gesprek aan gegaan en daarop is mijn moeder meteen gestopt met deze medicijnen. De opluchting was voor haar groot omdat ze wel degelijk in de gaten had dat ze dingen vergat maar het niet kon bevatten waarom.

Morgen belt de doktersassistente voor overleg hoe het gaat met de medicijnen. Ze waren gesloten dus die weten nog van niks. Ben benieuwd wat die erop te zeggen hebben...

Maar ik zou graag weten of hier mensen zijn met gelijke ervaringen? En of iemand weet hoe lang het duurt voordat zulke bijwerkingen echt over zijn. Ze heeft afgelopen woensdag de laatste pil ingenomen en er is wel een minimaal verschilletje te zien maar nog niet echt super. Zijn er middeltjes om dit opheffen te versnellen?

Het is een heel verhaal geworden en ik hoop dat iemand hier iets van weet. Het is vreselijk om een sterke persoon ineens zo te zien veranderen. Voor mijn gevoel ben ik de afgelopen weken 10 jaar ouder geworden van de stress en ik hoop erg dat hier snel een eind aan komt en ik mijn eigen moeder weer terug krijg.
Ghostmannetje
BerichtGeplaatst: 22-03-2013 14:00 Reageer met quote

Beste Shenzy,

Mijn vader slikt ook sinds een tijdje pravastinenatrium en wordt daar depressief van.
Hij heeft last van zijn gewrichten, voelt zich verward en zit soms hele dagen voor zich uit te staren. Wij hebben dit ter sprake gebracht bij de neuroloog maar die zegt dat de klachten niet opwegen tegen het stoppen met het medicijn. Ik vind dit zeer vreemd zijn kwaliteit van leven is zo enorm achter uit gegaan dat ik het niet meet menswaardig vind. Mijn vader wil dus niet stoppen met het medicijn omdat de arts eigenlijk zegt leer er maar mee leven want als je ze niet slikt dan zijn de gevolgen nog veel erger. Shenzy heeft jouw moeder inmiddels een alternatief medicijn gekregen die deze verschijnselen niet heeft? Wij moeten over 2 weken weer naar de neuroloog en dan wil ik graag met een alternatief komen anders scheept hij mijn vader weer af met hetzelfde verhaal.
anja999
BerichtGeplaatst: 22-03-2013 19:06 Reageer met quote

Hallo,

Deze klachten zijn bij mij ook heel herkenbaar, ik had vreselijke spierpijn en kon heel slecht lopen en was heel moe en akelig.
Ik ben er toen mee gestopt na wel 3x andere statines genomen te hebben,
Maar aangezien mijn cholesterol hoog is en ik toch niet graag hart en vaat problemen wil lijden ben ik verder gaan zoeken.
Mijn broer zit in het zelfde schuitje en was ook heel erg beroerd en gooide de pillen ook aan de kant en hij is Rode gist rijst capsules gaan slikken en na 3 maanden zijn de waardes van zijn cholesterol en triglyceriden drastisch gedaald en wel zo dat hij niet meer op controle hoeft te komen.
Ik ben er nu ook mee bezig sedert 6 weken , ik heb totaal geen last van bijwerkingen en over 6 weken wordt mijn bloed weer geprikt.
Je moet het maar een googelen, je kunt de capsules gewoon bij de DA drogist of in een natuur winkel kopen, met 1 potje doe je 6 weken, het is gefermenteerde rode rijst.
Het is het proberen waard want die chemische statines , maken je gewoon doodziek.
Het duurt ruim 3 weken voordat de chemische statines helemaal uit je lichaam zijn, dus de klachten zullen heel langzaam afnemen.

Er staan veel reviews bij de rode gist rijst en allemaal zijn ze er positief over.
Ga ervoor je krijgt je leven weer terug.

Succes groetjes Anja
anja999
BerichtGeplaatst: 22-03-2013 19:09 Reageer met quote

Nog even een aanvulling:

Ik heb mijn arts ervan op de hoogte gebracht, hij had er nog nooit van gehoord en heeft ook even de site van de rode gist rijst bekeken.
Hij is dus ook erg benieuwd of het werkelijk zo is.
Hij kan dit ook voor zijn andere patiënten als tip mee geven.

groetjes Anja
aapje
BerichtGeplaatst: 03-06-2013 22:58 Reageer met quote

Ook ik had last van de simvastine, idd veel spierpijn en moe.
Ben er dan ook mee gestopt, zeer tegen de zin van de ha.
Ben ook zelf rode gist rijst capsule´s gaan slikken en gelukkig was het cholesterol verlaagd bij de vorige meting.

Groetjes, Wilma
petra22
BerichtGeplaatst: 04-06-2013 10:42 Reageer met quote

Ik heb hartritmestoornissen, en slik daar Sotalol voor. Ik heb een erfelijke vorm van te hoge cholesterol, ik slik daar Simvastatine voor. Ik ben doorlopend doodmoe en sinds kort een beetje vergeetachtig. Volgens mij door die pillen. Nu moet ik in september pas naar de cardioloog, zou ik ook die rode gist rijst capsules kunnen slikken? Mijn cholesterol komt niet door verkeerde voeding
petra22
BerichtGeplaatst: 04-06-2013 10:51 Reageer met quote

Nog een vraagje, kan je het ook bij Sotalol slikken?
anja999
BerichtGeplaatst: 04-06-2013 11:39 Reageer met quote

Hallo Wilma,

Bij mij is mijn cholesterol met 2 punten gezakt na 3 maanden rode rijst gist capsules geslikt te hebben.
Ook mijn LDL waardes zijn weer op normale waardes.
Ik ben er heel blij mee en gelukkig geen bijwerkingen.


Hallo Petra,

Ik slik naast de rode rijst gist ook nog 6 andere pillen, naar mijn mening kan het geen kwaad want het is helemaal plantaardig.
Ik zou ze gerust in durven te nemen.
Anders lees je op de site van rode rijst gist, staat heel veel informatie op.

succes , groetjes Anja
petra22
BerichtGeplaatst: 05-06-2013 9:07 Reageer met quote

Moet ik het nog van een bepaald merk kopen?
anja999
BerichtGeplaatst: 05-06-2013 11:39 Reageer met quote

Hallo Petra,

Je kunt het bij de DA of in een natuurwinkel kopen, van het merk ARKO----- Arkocaps van ARKOPHARMA.
Bij onze DA gaven goed advies.
Ze kosten 9.95 voor 45 stuks.

succes

groetjes Anja
petra22
BerichtGeplaatst: 09-06-2013 8:55 Reageer met quote

Ik slik nu ook rode rijst gist, en merk geen verbetering! Ik heb nu nog meer spierpijn, zelfs in mijn pols. Het beste voel ik mij zonder Simvastatine en rode rijst gist. ik let nu heel erg op mijn voeding.Denk dat ik met beide medicijnen stop!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 09-06-2013 16:35 Reageer met quote

Hai Petra,
Gebruik je ook al Becel Pro Activ? Ik kreeg m'n cholesterol daarmee op normale waardes (LDL was eerst te hoog, HDL te laag).
Altijd gezond voedingspatroon gehad met heel veel groente, voldoende fruit en zonder verzadigde vetten, en voldoende beweging gehad.
Groetjes, Musje.
aga
BerichtGeplaatst: 09-09-2013 11:54 Reageer met quote

ik heb gezien dat er nogal verschil is in dosering bij de verschillende merken rode rijst gist.
ik ben van 300 mg naar 600mg gegaan omdat die goedkoper is, maar bemerk dat ik nu last heb van stijve spieren.
ik ga dus opzoek naar een lagere disering voor een toch redelijke prijs.

Laatst aangepast door aga op 09-09-2013 11:56, in totaal 1 keer bewerkt
marietta
BerichtGeplaatst: 07-02-2014 15:36 Reageer met quote

heb zelf na mijn hartinfarct simvastatine gehad. Erg veel spierpijn zo nu en dan zo erg dat er ineens een spier strak stond en ik een paar seconden helemaal niets kon. 's nachts veel last, daardoor niet slapen, slecht gehumeurd Over gegaan op pravastatine. Iets minder last van de spieren maar zeker niet over. Nog steeds 's nachts vooral veel pijn, maar de gewrichten begonnen op te spelen, vooral in de knie. Humeur bleef slecht. Heeft mij zelfs een aantal vrij goede vrienden gekost. Werd depressief, wilde niet meer leven.
Toen 14 dagen gestopt en aan de lipitor, astorvastatine, dus weer een statine. Problemen bleven groot. Ben daarmee gestopt na overleg met de huisarts. Moet nu over 4 tot 6 weken weer cholesterol laten bepalen. Veel gelezen over statines en cholesterolverlagers. op internet en boeken gekocht. Ben er nu deze even af en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Op internet gegevens gevonden over rode rijst. Hoorde van meerdere mensen dat dit echt zou helpen. Ben begonnen en voelt goed. hopelijk bij eerste meting nu een wat lager cholesterolwaarde. MIjn huisarts had ook al gehoord dat dit echt kon helpen en vond het goed dat ik er mee begonnen was. Bij eerste meting weten we meteen of het kan werken. Zo ja, dan zal hij het vaker gaan voorschrijven zelf als mensen een verhoogd cholesterolgehalte hebben.
Van de natuurvoedingswinkel kreeg ik wel de melding dat soms ook bij het gebruik van rode rijstcapsules spierpijn optreedt. In dat geval gewoon ook nog een tabletje Q10 en dan zou die spierpijn ook weer over gaan. Heb tot nu toe, ruim een week gebruik, nog geen last dus ook nog geen Q10 aangeschaft.

Hopen dat het goed gaat.
petra22
BerichtGeplaatst: 08-02-2014 9:26 Reageer met quote

Ik kreeg bij de rode rijst tabletten ook klachten. Il wil geen statines meer, mag van de cardioloog. Hij moest ze zelf ook slikken werd er ook ziek van dus wist waar ik het over had.,hij is er zelf ook meegestopt. Ik slik nu Visolie van de apotheek, dat is Omega3 vetzuren met vitamine E. Volgende week moet ik weer bloedprikken en de week erna naar de cardioloog voor controle. Deze pillen hebben helemaal geen bijwerking.Verder let ik op mijn eten, veel fruit,groenten,één keer per week vlees en de rest van de week kip of vis
marietta
BerichtGeplaatst: 10-02-2014 15:34 Reageer met quote

heb na een paar dagen toch in hele lichte mate last gekregen van wat spierpijn. Ben toen met de Q10 begonnen en nu gaat het perfect... hoop dat het bij het prikken voor de cholesterolwaarden nu ook echt blijkt dat dit werkt. Voel me in elk geval veel beter nu.
Index > Medicijnen > Pravastatine (cholesterol verlagers)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring