Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Auteur Onderwerp: Plaagdier in huis
Marry1968
BerichtGeplaatst: 10-08-2016 18:44 Reageer met quote

Jammer dat hier zo weinig activiteit is, want ik ben nog steeds dringend op zoek. Vannacht nauwelijks geslapen door kriebel, steken en het vieze gevoel dat er iets op mijn gezicht springt. Stapelgek word ik er van. En ja hoor, vandaag ontdekte ik naast de inmiddels welbekende pluisjes nog veel kleinere bruine 'dingetjes' in verschillende 'fasen' op mijn kussen - sommigen al met een duidelijke vorm. Werkelijke in elk 'holletje' van het weefsel zat er één.
Niet onaannemelijk dat die zodra verpopt of mobiel op mijn gezicht springen en steken als ze klem zitten.

Voeg wat beelden bij die jullie misschien herkennen. Zou het fijn vinden als anderen ook beeldmateriaal plaatsen ter vergelijking. Tip: gemaakt met de camera van mijn mobiel, die vergroot al best aardig.
Marry1968
BerichtGeplaatst: 10-08-2016 20:21 Reageer met quote

Zie nergens de mogelijkheid meer om foto's toe te voegen .. Hoe moet dat ook alweer?
Elena888
BerichtGeplaatst: 13-08-2016 20:02 Reageer met quote

Marry1968 schreef:
Jammer dat hier zo weinig activiteit is, want ik ben nog steeds dringend op zoek. Vannacht nauwelijks geslapen door kriebel, steken en het vieze gevoel dat er iets op mijn gezicht springt. Stapelgek word ik er van. En ja hoor, vandaag ontdekte ik naast de inmiddels welbekende pluisjes nog veel kleinere bruine 'dingetjes' in verschillende 'fasen' op mijn kussen - sommigen al met een duidelijke vorm. Werkelijke in elk 'holletje' van het weefsel zat er één.
Niet onaannemelijk dat die zodra verpopt of mobiel op mijn gezicht springen en steken als ze klem zitten.

Voeg wat beelden bij die jullie misschien herkennen. Zou het fijn vinden als anderen ook beeldmateriaal plaatsen ter vergelijking. Tip: gemaakt met de camera van mijn mobiel, die vergroot al best aardig.
Hoi,

Misschien heb je iets aan onderstaande informatie ?

http://www.earth-matters.nl/192/12751/earth-matters-tv/morgellons-wat-is-het-en-hoe-kom-je-er-van-af.html

Vooral video van Harald Kautz is erg interessant. Hopelijk heb je hier iets aan! Heel veel sterkte, het lijkt mij vreselijk al die symptomen!
Marry1968
BerichtGeplaatst: 15-08-2016 15:53 Reageer met quote

Lief van je Elena; mensen zoals jij die meedenken. Heb je zelf ook klachten?

Op de Morgellon-foto's herken ik veel en zonder arrogant te willen overkomen, denk ik dat ik veel 'onwaarschijnlijks' kan verklaren. 4,5 jaar intensieve observatie en onderzoek leidde mij via een bizar, geniaal, ongelofelijk interessant proces naar (toch) een insect. Ontelbare keren kon ik er met mijn verstand niet, geloofde niet wat ik dacht te zien; totdat ik 1000 x hetzelfde zag (en op beeld vastlegde).

Voordat ik daarmee naar buiten durf te komen, wil ik het zo veel mogelijk internationale deskundigen voorleggen, uit verschillende kennisdisciplines; biologen, entomologen, dermatologen..

Lastig, hoe breng ik het onderwerp aan de man; zoom ik eerst in op het proces of koppel ik het meteen aan de onmiskenbare lichamelijke kenmerken (scepsis??)?
Een diepgravend en gefundeerd onderzoek van een Amerikaanse wetenschapster - n.a.v. de onverklaarbare klachten van haar zoontje - werd gewoon genegeerd. Ik kwam het nog niet zo lang geleden tegen, en zij heeft dezelfde ervaringen als ik.

Houd jullie op de hoogte
(dit voelt als een heel zware, 24/7 baan).
dickydick
BerichtGeplaatst: 20-08-2016 2:16 Reageer met quote

Hoi Marry en hallo allemaal.

Ik heb dit topic met alle gevoelens die een mens kan hebben gelezen. Wat Marry verteld had uit mijn mond kunnen komen. Ik heb sinds ruim 1 jaar de zelfde verschijnselen en de heren doktoren reageren precies zoals hier omschreven word. Ik ben een (was een) gezonde vent die de hele wereld aankon, maar nu een knijpende, snauwende ouwe zeikerd is.
Ik heb alle symptomen die Marry heeft, met als klein toetje dat mijn teennagels er af vallen en niets voor in de plaats komt. Wat er nu zit is een laagje huid wat lijkt op een nagel, maar die na een poosje douchen (inweken) er zo af getrokken kan worden. Ik heb een beetje psoriasis op knieen en ellebogen sinds 26 jaar en de dermatoloog waar ik sinds 8 maanden bij in behandeling ben komt niet verder dan die bevinding: Psoriasis meneertje en die "beestjes" zitten tussen uw oren. Nou die beestjes heb ik laatst in een potje naar hem toegebracht en na 2 dagen belde hij op met de mededeling: na grondig onderzoek heb ik niets vreemds vast kunnen stellen, terwijl tijdens dit gesprek de "beestjes" mijn onderbenen en voeten weer als disco gebruikten. Hij heeft mij diverse malen gevraagd of ik drugs gebruik of gebruikte waarop ik steevast het zelfde antwoord geef: ik ben 9 jaar geleden gestopt met die rommel en sindsdien niets meer gebruikt. En na 7 maanden komt hij op het lumineuze idee om maar een bloed te gaan prikken in het ziekenhuis. Niet om mij te helpen, maar om zijn "gelijk" te halen dat ik wel nog gebruik. Op het formulier was niets aangekruist, alleen stond er in grote letters onder: TOXICOLOGIES !!!!!
Tot zover dusssssss de dermatoloog. Niet luisteren naar een patient en hem dan ook zo ongeveer als leugenaar bestempelen. Ik wil mijn verzekering om een second opinion gaan vragen want dit raakt kant nog wal.
Ik ga nu maar ff knorren, want mijn vriendin word anders boos.
Truzzzzzte
Marry1968
BerichtGeplaatst: 24-08-2016 20:20 Reageer met quote

Hallo Dicky,

Wat onwijs frustrerend lijkt me dit zeg, krijg je die bal ook nog keihard terug. Dan heb je op voorhand al een stempel dat nooit meer vervaagt en dat je blijft achtervolgen?!

Kun je hier foto's plaatsen?
Marieke68
BerichtGeplaatst: 04-11-2016 13:17 Reageer met quote

Goedemiddag allemaal,

Wat een herkenbaarheid, heb dit forum zojuist aan mijn moeder laten lezen. 3 Jaar geleden begonnen de klachten met vlooien , springende beestjes die mijn moeder prikten.Anderen dus niet. Rentokil geweest, heeft niks opgeleverd. Daarna andere ongediertebestrijder.
Is soms even wat minder klachten maar komt wel steeds weer terug.Mijn moeder heeft veel jeuk,idee dat ze soms geprikt wordt, dan zwart puntje in haar huid. Verder veel last van haar kleding, inderdaad,naden, enz jeuken het meest.
Verder zwarte stofjes overal in haar huis, ook gelijk na wassen van spullen.
Jammer dat er nog niet echt een oplossing uitkomt..

Gr.Marieke
Marry1968
BerichtGeplaatst: 13-11-2016 1:09 Reageer met quote

Klopt Marieke,

geen bestrijder weet er raad mee - en dermatologen nog minder. Die zwarte dingetjes zie ik ook bij een steek in mijn huid.
Èn in kleding, vooral langs naden zitten altijd pluizen, die schrijnen en soms steken. Met de microscoop zie ik iets dat lijkt op een larve van een vliegje of iets dergelijks - grijs gestreept. Kijk maar eens in je kleding op de plaats van de jeuk, steek, ... altijd zit er een pluisje, een haartje of een draadje.

Heeft jouw moeder ook zo'n droge huid en kleine korstjes (of wondjes) op m.n. armen en buik? En van die harde nagelriemen.

Wat sneu voor je moeder. Hoop snel een oplossing
Elena888
BerichtGeplaatst: 17-01-2017 0:49 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Aanvullend op een eerder berichtje op dit forum van mij. Harald Kautz-Vella heeft zeer uitgebreid en gedegen onderzoek gedaan naar oa het Morgellons syndroom. Vele symptomen die ik hier lees op het forum worden beschreven evenals herkomst/oorzaak en mogelijke therapieen. Op zijn facebook-pagina staan links naar zijn dropbox met alle onderzoeken. Tevens heeft hij een website: http://www.timeloopsolution.com. Ook is er veel info te vinden op het internet (interviews met Harald Kautz ed). Zeer de moeite waard vind ik zelf.

(Mary) Jouw constatering (insect) is zeker niet dwaas. Hij beschrijft dit heel uitgebreid.

Hoop dat de info iets toevoegt.
Oberon
BerichtGeplaatst: 04-02-2017 19:28 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Ik heb dit ook sinds vorige zomer, en alles wat ik al las komt me zeer vertrouwd voor. Dokters en labo's gaan ervan uit dat het inbeelding is, hoewel de huidletsels en mijn verzameling verdachte pluisjes en witte en zwarte stipjes toch wel duidelijk zijn.
Het heeft lang geduurd voor ik zelf uitvond wat er eigenlijk aan de hand is.
Een grote doorbraak was een goedkoop usb-microscoopje waarmee ik foto's kan nemen.
Intussen heb ik een enorme fotocollectie. Wat opvalt is dat vele van de witte en de zwarte bolletjes en ook de harige pluisjes 1 enorm lange wit-transparante stekel hebben. Op 1 foto is duidelijk te zien dat die stekel eindigt op een soort misvormd kreeftenschaartje. Dokters en labo's zouden toch wel eens hun microscoop mogen bovenhalen vooraleer ze zeggen dat we waanbeelden hebben.(Mijn dokter hééft niet eens een microscoop...ik kon mijn oren bijna niet geloven toen hij dat zegde !)
Verder wil ik nog even zeggen dat ik ook enkele keren 's nachts bij het licht van mijn zaklamp een sneeuwwit vliegje rond mijn hoofd zag(ik dacht :"dàt moet ik vooral niet aan de dokters vertellen). En ik hoor ze ook soms als ik in bed lig. Ongelooflijk maar echt waar. Ze maken een dof ploffend geluid met pauzes ertussen, wat me doet vermoeden dat ze toch kunnen springen. Mogelijks gebruiken ze daar die lange stekel voor.
Oberon
BerichtGeplaatst: 05-02-2017 0:22 Reageer met quote

Ik heb een behandeling bedacht die ik nu reeds (met succes) meer dan 5 weken aan het uittesten ben op mezelf.
Ik vang de morgellons.
5 weken geleden was het heel erg gesteld met mij : ik deed geen oog meer dicht, werd konstant gebeten, kon niet meer eten van de stress die dat met zich meebrengt, en ik was echt ten einde raad.
De eerste dagen heb ik er duizenden per dag van me afgehaald, dat was 21 uren per dag wakker blijven en intensief bezig zijn.
Daarna begon hun aantal te minderen tot meerdere honderden per dag, en nu vang ik er nog elke dag een 50-tal maar ik kan weer 7 uren slapen intussen.
Wat ik doe lijkt dus te werken, en ik heb weer hoop dat ik helemaal van die mottige "aliëns" afraak binnen enige tijd.
Maar het is een hele zware klus, en ik word toch nog wel zo nu en dan eens gebeten, maar het is leefbaarder dan het geweest is.

Ik ben van plan van zo nu en dan wat postings te doen die elkaar opvolgen, en hoewel ik kort, bondig en duidelijk zal trachten te zijn, zal het toch een ferme boterham worden.
Om te beginnen zal ik het hebben over zaken waarvan u zich misschien zult afvragen :" Wat bazelt hij nu toch, wat heeft dàt er nu mee te maken ?".
Maar wees geduldig en oplettend, ik blijf 'on topic' en de dingen zullen duidelijker worden naarmate u verder volgt.

Ik geef u nog een goeie tip om ze te vangen : smeer wat vaseline rondom uw onderbenen, net onder uw knieën. Daar blijven de morgellons in worstelen en u voelt ze kriebelen en kunt ze pakken.
3 stadia onderscheid ik : kleine geelwitte korreltjes, kleine zwarte puntjes en korreltjes, en spoelvormige "kleerpluisjes".
Met een ongevaarlijk keukenmes kunt u ze langs uw huid op het mes halen, dan op een papiertje en dan vernietigen (ik verbrand ze in mijn kachel).
Elke zulke bug die ge vangt kan u niet meer bijten.
De geelwitte en zwarte korreltjes veroorzaken een ontzettende jeuk als ze bijten.
De "kleerpluisjes" zijn vermoedelijk volwassen bugs en ik vind dat hun beet neurotoxisch is : ik ervaar zware evenwichtsstoornissen en sterk versneld hartritme op het moment dat ze bijten. De jeuk komt pas als deze terug weg zijn, en dat maakt ze moeilijker te vangen waar ze bijten.

Genoeg voor vandaag, wordt vervolgd.
Oberon
BerichtGeplaatst: 05-02-2017 1:41 Reageer met quote

Ik zal toch nog even rap wat voorlopen op mijn verdere uitleg waarvoor ik hopelijk binnenkort de tijd en de spirit zal vinden om het allemaal in te tikken.
Dit is on topic, dit gaat over morgellons, namelijk wat ik noem "hun koningin", naar analogie met bijen en wespen.

Ik ben geen dokter maar het hierna beschreven stukje behandeling heb ik met uitstekende resultaten op mezelf uitgetest.

Ik had nl. een wat men noemde "teennagelschimmel".
De nagel van een grote teen was wit en verhard en dik geworden, kalkachtig om zo te zeggen.
Ik gebruikte daarvoor druppels voor uitwendig gebruik van de apotheek maar het werd steeds erger, en er kwam ook een kloof onder de nagel...

Kort voor nieuwjaar las ik toevallig op wikipedia dat een oplossing van 5 ml bleekwater op 5 liter water als bad veel soorten eczema geneest, en ik had ook wat eczema op die voet, rond de (gezwollen) enkel.
Dus ik probeerde dat, 2X/dag 5L water(40°Celsius) in een emmer met 5 mL bleekwater erbij.
Reeds van de eerste dag kwamen allerlei lange witte draden uit die teennagel, en die dreven dan in het water na een half uur.
De volgende dagen bleven er nog steeds zulke draden uit die teennagel komen...
Ik dreef de verdunnig wat op tot 10 mL/5L water en ineens dreef er een heel vreemd iets in het water : een geelachtig staafje van 2 cm lang en 1 mm diameter met aan weerszijden een heksenborstel van wel honderd fijne witte draadjes. Ik heb er foto's van.
Dat is volgens mij een "morgellonkoningin" : deze legt de eitjes (de witgele korreltjes die later zwart worden en dan overgaan tot bijtende pluisjes).

Mijn teennagel is in korte tijd helemaal genezen en mijn enkel is ontzwollen en het eczema is weg.

Dit is geen onzin.

Wel opletten niet teveel bleekwater gebruiken, het mag niet irriteren.

De rest van de hypothese van de morgellonkolonies en hun koninginnen + mijn behandeling volgt later.

Succes ermee mevrouw, hopelijk bent u geholpen.
Oberon
BerichtGeplaatst: 15-02-2017 4:07 Reageer met quote

Mijn vorige post was bedoeld voor de moeder van Marieke68.

Intussen ben ik er dus al 3 dagen helemaal vanaf, van die creepy morgellons.

De grootste verbetering kwam nadat ik mijn plafond grondig gestofzuigd had. Nooit gedacht dat dat zo veel effekt zou sorteren !
Er zaten wat oude spinnenwebjes en spinnendraadjes hier en daar, en omdat ik hier toch grondig aan het kuisen was, stofzuigde ik dus de plafond van mijn leefruimte.

En het is voorbij, al 3 dagen nu.
Ik word niet meer gebeten, er zitten geen witte en zwarte stipjes noch bijtende harige pluisjes meer op mij.

Blijkbaar kwamen ze dus van het plafond naar beneden op mij en kwamen ze niet uit mijn eigen lichaam voort.
Maar een mens zou vanalles gaan denken als zulke onverklaarbare dingen u overkomen.

Wat ze zijn blijft voor mij een raadsel.
Ik heb duidelijke foto's van onder de microscoop, waar ontegensprekelijk lange glazige rechte naaldachtige stekels uit zulk een "kleerpluisjes" ontspringen, niet 1 foto van 1 zulk pluisje maar meerdere foto's van verschillende zulke pluisjes. Gevangen op het moment dat ze me aan 't bijten waren.

Ik blijf ervan overtuigd dat dit een tot op heden onbekende bloedzuigende plaagparasiet is en ik ben er zeker van dat nog meer mensen er last zullen van krijgen.

Hopelijk help ik u met deze postings.

Ik hou u op de hoogte als er dingen veranderen.
Oberon
BerichtGeplaatst: 15-02-2017 4:20 Reageer met quote

Nog even vermelden dat ik reeds 3 dagen(sinds ik van die bugs verlost ben) weer zalig slaap, en dat ik weer even sterk en levenslustig ben als vroeger.

Wat een bevrijding !
Optimal_Health
BerichtGeplaatst: 06-04-2017 20:25 Reageer met quote

Dames en heren

Ik herken de symptomen.

Ik ga hier opsommen wat ik en/of anderen hebben gebruikt om de symptomen tegen te gaan en om de "vervuiling" in mijn omgeving onder controle te houden:

- slaapzak (wast gemakkelijk, droogt gemakkelijk), om de jeuk zoveel mogelijk te beperken + slaapplek regelmatig ontsmetten (met azijnwater of ontsmettingsalcohol toegevoegd aan water in een sprayflesje, en dan je matras en slaapplaats bespuiten - achteraf goed ventileren = raam open)

- slapen op een lederen zetel helpt ook enorm, het "stof" accumuleert daar zo goed als niet (de textuur is daarvoor te stug!), is ook makkelijk te onderhouden

- regelmatig stofzuigen

- kleding max. 1 dag dragen, en dan isoleren in plastic bakken (als je kan, laat de kleding weken in een grote plastic kuip + deksel, of ton met deksel in water waar een grote dosis boraxpoeder aan toegevoegd is - je kan ze een hele week laten weken tot je klaar bent om de was te doen)

- gewassen kledij ook isoleren in plastic bakken om ze proper te houden (en herinfectie via "vuile" kleding te voorkomen)

- synthetische kleding (polyester) of 100% katoen (zgn. twill)

- Dudu Osun (zwarte Afrikaanse zeep) voor puistjes (héél voordelig en werkt echt wel - heeft wel en drogend effect op de huid, dus het is aangeraden om het te gebruiken in combinatie met olie of dergelijks om je huid in te smeren)

- Weleda douchegel/Duindoorn & Citroen (bevat melkzuur en VIT C = sterk antibacterieel)

- kokosvet met een paar druppels etherische olie (Tea Tree of Eucalyptus, of Citroengras, Cajun) om de huid in te smeren (wel eerst een kleine hoeveelheid testen op de huid)

- geactiveerde MMS (om in te baden), is een beetje te vergelijken met bleekwater (ik vind Oberon zijn suggestie heel praktisch - bleekwater helpt wel degelijk, maar zoals aangegeven is de dosis echt belangrijk)

- infrarood therapie om de pluisjes en andere zaken die in of onder de huid zetten te neutraliseren (de Chinezen verkopen zgn. infrarood pakken aan voordelige prijzen - als je het zelf niet goed aandurft om te bestellen via AliExpress/Alibaba, vraag dan iemand om zo'n pak te bestellen)

- oregano olie, look, en grapefruit seed extract (om schimmelinfecties aan te pakken = intern)

- baden in zoutwater (roze himalayaans zout of zeezout toegevoegd aan badwater - je kan het ook drinken om je lichaam van binnenuit te zuiveren)

- scheutje bio appelazijn toegevoegd aan drinkwater om de lever & galblaas te reinigen helpt

- citroenwater, ook weer om je lichaam te reinigen (bloedzuiverend en verkwikkend)

- bloedreinigende kruidenthee drinken

- kleipoeder verwerkt tot een papje (door water toe te voegen, even te laten absorberen en indikken tot een papje, en dan op de huid smeren), als je er een paar druppeltjes Tea Tree olie aan toevoegt dan werkt dit extra goed (= antibacterieel en schimmelwerend effect)

- zoveel mogelijk suiker vermijden (want dit "voedt" allerhande parasitaire aandoeningen)

- *GGOs vermijden als de pest (*Genetisch Gemanipuleerde Organismen - deze zitten vaak verwerkt in onze voeding, onder verschillende namen)

- borax poeder voor in de was gebruiken

- chitinase kan helpen om een overgroei aan Candida/schimmel weg te werken

- enzymen om de lever en de darmen te ondersteunen bij het verteren van voedsel

- probiotica

- darmspoeling/klysma (allerhande setjes online te koop en héél makkelijk uit te voeren thuis - je kan koffie gebruiken of een kruidenmengsel = gekookt in water) gebruiken om zo'n klysma-kannetje te vullen en dan via de endeldarm inbrengen (via een canule)

- henna kan je gebruiken om je hoofdhuid te verzorgen

- druppeltjes etherische oliën gemengd in haarolie (bvb. amandel- of avocado-olie), kan je ook gebruiken om de hoofdhuid en de haren te verzorgen

- als je last hebt van mijten kan je een vers papje maken op basis van mosterdpoeder (aangelengd met water) om op de huid/de haren te smeren, wel opletten want dit kan branden als het te geconcentreerd is (ik verwijs iedereen hiervoor graag naar Toni's Mustard Powder recipe)

Ik heb last van zgn. mijten die in het haar zitten (en dit zorgt voor jeuk).

Ik zie ook vliegjes uit m'n huid komen.

Ik geloof dat Morg. een opportunistische infectie is en vaak gepaard gaat met schimmelinfecties.

Het komt ook vaak voor met de ziekte van Lyme.

Ziezo, sterkte allemaal en succes!
Marry1968
BerichtGeplaatst: 26-05-2017 14:14 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Het is al een hele tijd geleden dat ik hier was, wat niet wil zeggen dat ik klachtenvrij ben; integendeel. Ik was veel tijd kwijt aan medisch onderzoek, omdat mijn klachten aan alle kanten toenemen, en eigen onderzoek van het fenomeen dat ons tergt. De artsen blijven bij hun welbekende standpunt, ikzelf ben ben aardig wat meer te weten gekomen, waarover later meer.

Dank voor het delen van ervaringen en behandelingen. Ik heb er nog een aan toe te voegen die ik ook de moeite waard vind. Met regelmaat heb ik zere voet(zolen) en dikke enkels. Met de microscoop zie ik een perfect regelmatig patroon van zwarte puntjes. Als van een naaimachine;-). Deze worden groter en 'groeien' er uit. Als eitjes die uitkomen.
Omdat het duidelijk in mijn eelt zit, dat vaak snel 'aangroeit', heb ik bij het Kruidvat anti-eeltsokjes gekocht die er voor zorgen dat werkelijk je hele voet vervelt. In plaats van het voorgeschreven uurtje houd ik ze een nacht aan. De eeltlaag met wat er eventueel in zit ben je vervolgens in 2 weken kwijt. Dus niet vlak voor je vakantie of zonnige dagen doen, want je loopt echt voor paal. Niet insmeren tussendoor. Wel weken.

Volgende reactie over mijn klachten en ondervindingen.
Marry1968
BerichtGeplaatst: 26-05-2017 22:38 Reageer met quote

Om niet van de hak op de tak springen schrijf ik per onderwerp een reactie. Bij het teruglezen zag ik nl dingen die ik (nu) herken of waarop ik denk een antwoord op te hebben. En een goedlopend verhaal kost nogal wat tijd;-). Hoop dat jullie me kunnen volgen.

Het verhaal van Willhelm op pagina 3 over zijn hond is identiek aan wat met onze huisdieren gebeurde. Wij hadden:
- een huisduif die eens in de zoveel tijd tot bloedens zijn veren uittrok van de jeuk. Zijn poten waren dan donkerrood met schilfers (ipv de normale huidskleur). Zat in een hoekje, at niet. Na een tijdje werd hij weer levendig en wilde zijn kooitje uit, tot de volgende sessie. Dierenarts, vogelkenner, universiteit van Utrecht: geen mijt, geen luis, geen parasieten, ... gezond! Eenzaam misschien?
- ons konijn idem dito. Krabben, niezen, raakte zijn (vervilte) vacht niet kwijt in de rui, bultjes, zwarte plekken in zijn oren. Snuit, oorranden en ogen dik en hij had het zichtbaar benauwd, ik hoorde zelfs een 'tikkend' geluid bij ademen (als van een wekkertje). Hij was diverse keren 'gezond' verklaard, ik zag weer spoken, maar de dierenarts heeft hem uiteindelijk toch laten inslapen. Waarom gaat er dan geen lichtje branden.
- Het jonge konijntje daarna moest ik binnen een week laten inslapen. Ene dierenarts dacht myxomatose, 2e twijfelde, omdat ie het daarvoor te lang volhield. Zelfde symptomen; opgezette slijmvliezen, niezen, 'wekkertje' bij ademhalen.
- Mijn teckel, gezond, glanzend, speels, blij kreeg dikke, knalrode ogen waar ie vaak in wreef, 3e ooglid bleef 'hangen', vervilte vacht, hotspots, waaraan ie bleef likken en bijten. En inderdaad dezelfde kenmerken als de hond van Willhelm: zwarte vlekken onder buik, zelfs op zijn tong, altijd ontstoken tandvlees. Bultjes onder zijn huid en rond gewrichten, pijn, zelfs in zijn voorpootjes was het kniegewricht dik, soms zijn rug. Soms liep ie ineens moeilijk of zelfs níet. Het gebeurde zelfs dat ie plotseling uit zijn slaap hard jankend opsprong. Ik ben ervan overtuigd dat ie flink gebeten of gestoken werd (bij mijzelf zit er soms ook ineens een heel venijnige beet/steek tussen).

Meer heel frappante gevallen:
- de kanarie waarop wij pasten viel na 3 dagen gezang stil en knaagde bijna zijn door. Ik voelde al nattigheid en thuis was ie na 2 weken dood.
- de kerngezonde buurhond van net 5 verloor zijn energie, teerde langzaam uit, doffe vacht. Volgens de dierenarts een auto-immuunziekte. Opvallend detail: ik kreeg acuut jeuk, kriebel in zijn nabijheid en vlak voordat hij insliep, vlogen de witte 'vliegjes' in het rond toen de buurman door zijn vacht woelde.
- Katten van afzonderlijke vrienden en buren krijgen kale pootjes met een soort harde witte stekeltjes er in waaraan ze constant bijten. Ze krabben zich en zijn zonder uitzondering lusteloos.
- Ik ben dol op dieren, maar op de manege bijvoorbeeld kan ik beter geen paard aaien. Ze hebben zelf ook vaak last van zomer eczeem wat wordt veroorzaakt door de ieniemienie vliegjes die er omheen zwermen.

Ik zou graag een nieuwe hond willen en de rest van het gezin niet minder, maar ik kan niet bij ze in de buurt komen zonder jeuk (en steken). Bovendien wil ik het de hond niet aandoen, want als je dit zo leest krijgt ie vrijwel zeker klachten.

Meer over mijn klachten en bevindingen volgt.
Marry1968
BerichtGeplaatst: 05-08-2017 15:10 Reageer met quote

Hoe is het hier en hoe zijn jullie de zomer doorgekomen? Wij zijn in Azië geweest en ook daar werd ik bij vlagen gek van de jeuk en van de steken/beten. Mijn man jeukte de hele vakantie door. En weer waren dan altijd de ienieminie kleine, bijna onzichtbare snelle vliegjes aanwezig. Buiten maar ook in de hotelkamer. Er lagen overal dezelfde rommeltjes, korreltjes als hier in huis en in kleding. Een soort poppen (popjes), witte spikkeltjes, pluisjes, plintertjes hout waar op een gegeven moment iets uit kruipt. Het lijkt sprekend op een vliegje, maar ben er nog steeds niet zeker van.
Opvallend is ook het spinrag waar witte dingetjes in hangen, rond dwarrelend stof.

Ik krijg steeds meer klachten en er zijn (echt waar!) in mijn omgeving echt veel mensen met een typerende combinatie van een aantal dezelfde klachten.

Hebben jullie ook last van:
- soort hele kleine stekeltjes in je huid (net een kaktus) waar het irriteert, brandt?
- brandende ogen, minder zicht
- verslechterd gehoor
- pijnlijke vingertoppen, nageriemen
- zere, gezwollen polsen, enkels en voeten.
- witte bulten onderhuids
- haaruitval (ook wimpers, wenkbrauwen - ook lichter van kleur)
- grote toename van moedervlekjes en korstjes
- pukkeltjes in het gezicht
- rode plekjes op buik en rug
- tintelende armen, handen
- dikke voeten, eelt, pijn bij lopen

Heb net nog je tips nog eens doorgelezen Oberon, want ik kan ze niet allemaal onthouden. Zitten goeie bij. Wil sowieso het hele onderwerp weer eens doorspitten, misschien krijg ik nieuwe inzichten.
Neesje
BerichtGeplaatst: 15-08-2017 22:41 Reageer met quote

Ik herken enorm veel in je verhaal,zwarte streepjes in huis,een soort bewegende zwarte wormpjes('s avonds zichtbaar!!)onder de huid, ik heb ook enkele op de grond zien lopen. Steken in huid van een soort glasvezel,wanneer je goed met een loep kijkt zie je daar mini zwarte wormpjes in zitten, net of de vezel ze injecteert.Mijn zus heeft grotere onder haar voeten,na een tijd kijken met een loep zie je ze gewoon onder de huid kruipen,ik heb er 2 verwijderd, leefden zelfs daarna nog op de pincet. Ik heb ze bewaard onder dubbel plakband . In allerlei stoffen zitten in naden een soort grijze coconnetjes,met iets erin.Ik zie ook veel piep kleine witte vliegjes.Volgens mij is het een cyclus van een parasiet. Branderige ogen,een soort lucht wat op de luchtwegen slaat. De medische wereld zegt dat zoiets(wormpjes onder de huid) niet voor komt In Nederland,verbeelding dus...en daarom wil niemand even met een loep of microscoop kijken. Vreselijk, ondertussen voelt mijn zus,die het al langer heeft,zich steeds slechter en heeft het idee dat het dieper haar lijf in trekt. Zelf heb ik katten (zij ook overigens)en denk dat het door hen wordt overgebracht,Zij hebben misschien besmet water ofzoiets gedronken,hebben die wormpjes en lange 'glasvezels'in de vacht zitten. Wat moeten we nu doen???Ik heb een aantal van die wormpjes onder plakband,pluizen, die lange glasvezel. Wie kan dat nou serieus onderzoeken?????Hoezo bestaat dat trouwens niet? Ooit ontstaat iets toch voor het eerst in Nederland.Maar de med. wereld zal het niet ontdekken.Het kan niet in Nederland dus we doen geen onderzoek. !!!Belachelijk.Heeft iemand TIPS??? Weet iemand al iets meer...Zou het door een knutmugje kunnen komen?
Ernst-ig
BerichtGeplaatst: 28-09-2017 14:25 Reageer met quote

wat je zecht ben je zelv met je kond dooor de helvt.
mijn nederlands niet goet.

joejoe
hans polderman
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring