Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Auteur Onderwerp: Plaagdier in huis
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 02-06-2013 13:42 Reageer met quote

Hallo Happy,
Hoe gaat 't nu? Is er inmiddels al uitslag van de huidmonsters die je ingeleverd had?
Heb je overdag weleens ONDER je matras gekeken of zich daar bedwantsen verstoppen? (die worden 's nachts actief en verstoppen zich overdag)

Misschien tijd om eens naar een dermatoloog te gaan?

Lieve groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 05-06-2013 13:27 Reageer met quote

Lieve Musje,

Vraag me af hoe we hier ooit uit moeten komen. Bloedonderzoek wees weer niets uit, behalve wéér het verhoogde bezinksel. Dat komt toch ook ergens vandaan?

Onze hulp, die dezelfde klachten ervaart, was bereid om mee te gaan, maar haar verhaal werd geinterpreteerd als geveinst om mijn klachten te bewijzen .... een valse verklaring om mij te helpen.

Jammer genoeg had ik ook weinig last op dat moment. Maar nu weer wel. Ik moet maar net op het goeie moment een afspraak hebben. Ben gewoon een beetje huiverig voor de steken tijdens het stofzuigen of als ik de was doe.

Ook bij de andere gezinsleden zit er een golfbeweging in. Afwisselend jeuk (hoofd, ogen, neus, armen), paar dagen later hoesten, plekjes met een heel pijnlijk, miniscuul stekeltje - als van een cactus.
Onze jongste heeft een plekje waar ik niet eens aan mag komen, maar ze wil niet naar de dokter, omdat het bij haar billen zit.

Bedwantsen zijn het niet, die zijn goed te zien en dit niet; alleen dagelijks overal draadjes, pluizen, bruinachtige rommeltjes (zo groot als koffiekorrels). Iets groters was ik wel een keer tegen gekomen in mijn schoonmaakspeurtocht het afgelopen jaar.

Sinds het wat warmer is zie ik wel voor het eerst piepkleine vliegjes/mugjes in de raamkozijnen. Zo klein heb ze echt nog nooit gezien. Op buitenlandse sites zie ik soortgelijke beelden en verhalen, maar zekerheid krijg je pas al iemand het bevestigt.

Ik ga het maar eens in de gaten houden en foto's op gespecialiseerde forums zetten.

Op hoop van zegen!
Bedankt voor je betrokkenheid.

Hartelijke groetjes,
Mary
grummelke
BerichtGeplaatst: 06-07-2013 1:44 Reageer met quote

Hallo Happy,

Wat ben ik blij om eindelijk te lezen dat ik niet de enige ben. Die verhalen van de dokters, die ken ik. Ze zijn allemaal een omhoog gevalle stukken ******. Bij mij is het zover gegaan dat ze me wild laten opnemen in de psychatrie. Ik heb zelfs de artsen uitgenodigd om een njacht bij mij te komen overnachten, zodat ze zich echt konden overtuigen van hun ongelijk, maar nee hoor, dat doen deze heren allemaal stuk voor stuk niet. Sorry, maar ik laat me niet wijsmaken dat ik een vertekend beeld heb van de werkelijkheid. Er zit inderdaad een cyclus in. het begint met pluche bolletjes (de kleur van bv de sokken bij ons zwart), die bijten heel hard, zelfs als je in bad zit, ze gaan dus niet dood door water.Mijn heel gezin wordt gek van de jeuk en we weten niet waardoor dit komt. Bij ons zit het vanaf ongeveer begin augustus 2012. Mijn kind kan geen vriendjes uitnodigen, omdat het jeukt thuis. Ik kan nergens naartoe, want tja......... Ik schiet af en toe witte eitjes vanaf mijn hoofd of armen, nek enz. Als ik niet oplet besmet ik mezelf steeds opnieuw. Het is gewoon te ranzig voor woorden. Ik kom die dingen overal tegen. In scholen, ziekenhuizen, woningen revalidatie centrum auto , kortom gewoon overal. Ik dacht eerst aan spinnen, maar dat kan niet Ik ben ervan overtuigd dat het iets nieuws is en toen ik laats mijn haren voor de zoveelste keer een luizen behandeling gaf vielen er steentjes in bad. Ik ken ondertussen bijna de gehele enceclopedy vanbuiten. Ik ben opzoek gegaan na die steentjes en wat kom ik tegen. Je geloofd het niet, maar motmugjes en mugjesmot. kijk hier eens na. Het enige wat helpt is het hele huis te poetsen met eucalyptus multi reiniger van de kruidvat. Een bad met zuiveringszout of mentolpoeder, maar dit is allemaal maar tijdelijk. ik herb het huis ook diverse malen met fogger behandelt. mijn paarden, kat en honden worden ook gek van de jeuk. Met een investering van ongeveer 2000, - euro red ik het niet. Het enige wat ik kan bedenken is een zooonosen, die nog niet bekent is. Ik heb heel vaak verschrikkelijke hoofdpijn en zo af en toe heb ik zwarte plekken en als ik die met een creme behandel komt er vaak witte pus of zoiets en een zwart draadje-wormpje eruit, wat dit is weet ik niet, maar het lijkt alsof er iets van bacterie of insect zich voortplant in mijn huid. Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
groetjes grummelke
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 21-07-2013 18:53 Reageer met quote

Hallo Happy en Grummelke,
Ik las net iets over Morgellons Syndroom, wat toch wel heel sterk lijkt op jullie klachten...! 't Komt in Amerika voor.
De meeste informatie las ik op een site over Lyme and Morgellon, waar ook gesproken werd over stekende pijn, die zwarte harde korreltjes (als zandkorreltjes) en een soort van pluisjes (bij sommige mensen alleen draden).
Men is 't er nog niet over eens waardoor dit nou wordt veroorzaakt: een bacterie, parasiet of schimmel, of mogelijk spirocheten.
Google maar eens...
Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 15-09-2013 22:59 Reageer met quote

Hallo Grummelke en musje,

Nou, hier nog geen duidelijkheid, maar gelukkig nog wel eyeopeners. Helaas zijn er vage klachten bij gekomen -en niet alleen bij mij:

- kuchen en slijmvorming door stofjes (alle 4)
- dikke enkels,knieën (vocht - oorzaak van 'mijn' verhoogde bezinksel??)(3 gezinsleden) en bobbeltjes in huid (zelfs bij het konijn en de buurkatten)
- rode en donkere plekjes
- haaruitval - ook wenkbrauwen en wimpers
- verstopte talgkliertjes, onregelmatige gezichtshuid
- zo eens per 3 weken een dag niet lekker (verhoging, hoofdpijn, misselijk, overgeven, buikkramp, diarree - alle 4).

Eerst kwam ik via zoekwoorden ook steeds op morgolons uit Musje. Gelukkig krijg ik nu - net als jij Grummelke - steeds meer de indruk dat het om een nieuw, nog niet zo breed bekend plaagdier ("pestbeest") gaat. Morgolons hebben volgens mij ook het stigma dat de psyche er een hoofdrol bij speelt.

Ik las b.v. over een 'nieuw' steekmugje dat sinds een jaar of 2 in alle provincies van NL voorkomt. Het zou zich, net als bladluizen, verspreiden via de wind aan pluizen, e.d.. Klinkt bekend, omdat ik juist jeuk krijg van konijnenhaar, pluizen (in kleding en buiten van paardenbloemen, bomen), dwarrelend stof, ....

Opvallend is dat:
- waar ik jeuk krijg, vrienden, familie vaak jeuk en geirriteerde ogen, neus hebben of jeuk op hun hoofd (hooikoorts of roos is dan de 'diagnose').
- hun huisdieren steevast veel krabben en ik in hun buurt altijd last krijg.
- we in Engeland jeuk kregen in de buurt van onze auto, tent... na 3 weken was het in de tent niet meer te harden. Op de auto, tenten e.d. lagen overal dezelfde witte dingetjes als thuis.
- we buiten, op 'pad', nauwelijks ergens last van hadden.
- de wasruimte van de camping een ramp was. Toen zag ik op de wastafels exact dezelfde rommeltjes en ienieminie vliegjes liggen als hier dagelijks in huis.

Ik móet en gá dit oplossen!
Heb het gevoel dat mijn leven stil staat, omdat dit overal invloed op heeft en het niet te negeren is.

Mijn reactie wordt wel erg lang zo. Niet door te komen.... ! en ik ben nog niet eens klaar.
Open even een nieuwe reactie.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 15-09-2013 23:21 Reageer met quote

Samen Sterk.

Is het een idee om gezamenlijk actie te ondernemen?

Als we nou meer mensen opsporen met identieke problemen kunnen we een vuist maken om aandacht te vragen voor dit geheimzinnige (tsja, hoe zal ik het noemen?Wink).
Symptomen moeten in de kern overeenkomen met de onze, voor duidelijkheid en focus... we willen tenslotte dat óns specifieke probleem wordt opgelost, zonder onder de noemer chronische hypochonders met parasietenwaan weggezet te worden.

Roept u maar.
Groetjes!
kriebeltje
BerichtGeplaatst: 14-01-2014 1:19 Reageer met quote

Wil graag reageren op jullie probleem wat veel overeenkomsten heeft met wat ik thuis ook heb sinds een paar weken en ik word er ook helemaal gek van!Begon met jeuk op mijn hoofd en net of er steeds kleine donkerbruine dingetjes langs en op mijn gezicht, speciaal de wenkbrauwen, oogwimpers,bij de oren en neus vielen die erg jeukten.Kort daarna begonnen de beten en kom inmiddels zwarte kleine korreltjes tegen en ook in bed zie ik hele kleine soort streepjes of heel dunne kleine haartjes die in het beddengoed ingenesteld lijken te zitten, ook kleine korreltjes die kleurloos zijn voel ik.Alles gewassen op 80 graden, maar het werkt niet.Ook in mijn kleding zitten die dingetjes en lijkt of het pluisjes zijn.Als ik de kleding uitklop boven de douchebak zie ik ook heel veel pluizebolletjes en lichtgrijze langwerpige dingetjes liggen.De kleding jeukt en steekt ook ontzettend en het valt me op dat er ook gaatjes of slijtage in de kleding zit.Meende een heel klein minuscuul soort vliegje te zien, maar weet niet of dat er mee te maken heeft.Zou heel graag te weten komen of iemand er inmiddels achter is gekomen wat dit is, want dit is om gek van te worden.Heb ook al van alles lopen sprayen, maar tot nu toe zonder enig resultaat.Hoop op de gouden tip!
wendeline
BerichtGeplaatst: 14-01-2014 1:31 Reageer met quote

Alles wassen op 90 graden zowiezo..
huis insprayen met antivlooienmiddel van exil (dan vallen zelfs de vliegen van t plafond) maar dan ook echt 3 spuitbussen kopen.
huis van top tot teen sprayen alle hoeken, kale matrassen, banken al t vloeroppervlak, wasmand, in kledingkasten, alles.
en dan de ramen (in tegen stelling dan op de fles staat) 2uur dichthouden en zelf allemaal weggaan (en evt huisdieren ook) en dan alle ramen openen.
aantal weken (6) niet dweilen. Want zo lang werkt het spul.

werkt vlooienmiddel niet probeer dan een ander insecticide. Bijv tegen vliegen of mieren enz. Hier zit weer een andere concentratie en ingrediënten in.
biologische middelen zullen niet helpen.

stofzuig verder heel vaak en behandel huisdieren met goede/dure vlooienmiddelen(seresto)
Dek alle etenswaren af en bewaar het in gesloten blikken.Bel als dit niet helpt een bedrijf.
kriebeltje
BerichtGeplaatst: 14-01-2014 1:47 Reageer met quote

Hallo Wendoline, dank voor je reactie, maar heb je ook enig idee wat dit zijn kan, want ik heb dit nog nooit gezien en vind het gewoon zo erg dat ik niet weet wat het is.Heb vandaag alles weer gespoten,ook de kledingkasten maar het lijkt wel of ik er dan nog meer last van heb. Sad
wendeline
BerichtGeplaatst: 15-01-2014 1:21 Reageer met quote

Het klinkt een beetje als een bedwants. Maar als je het zeker wil weten zou ik even een ongediertebestrijding bellen.
als grondig sprayen met exil of andere spuitbussen voor bijv vliegende insecten (kun je ook proberen) niet helpt zal je toch hulp moeten inschakelen denk ik dan
kriebeltje
BerichtGeplaatst: 15-01-2014 16:38 Reageer met quote

Kan niets van die aard vinden, maar ga alles nog eens grondig onderzoeken en hoop tot een oplossing te komen!
kriebeltje
BerichtGeplaatst: 15-01-2014 16:45 Reageer met quote

Hallo Happy

Had graag gehoord of jullie er inmiddels al achter zijn wat het is, want ik heb er sinds een aantal weken last van en dit wat ik lees is zo erg herkenbaar voor mij, word er helemaal gek van!Hoop op een antwoord, vriendelijke groet,kriebeltje
dyre
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 3:42 Reageer met quote

Mag ik vragen waar jullie wonen welke provincie. Want ook ons gezin heeft last van deze symptomen. Dokter verklaarde me voor gek ook toen ik zei dat het besmettelijk was want het lijkt wel alsof iedreen bij wie je in de buurt komt gelijk op zn hoofd begint te krabben
Flora288
BerichtGeplaatst: 06-03-2014 22:23 Reageer met quote

Ik ben blij dat ik dit lees, want ik heb dit ook. Thuis heb ik alles ontsmet en met vlooienspray behandeld, alles gewassen op 95% (beddengoed) en daarna in de droger, dus dat is redelijk onder controle, maar iedere keer als ik op m'n werk kom, krijg ik na een paar uur weer jeuk van iets. Het zijn kleine witte en zwarte stipjes en ze gaan overal in zitten, in je haar, op je neus, in je wenkbrauwen, je sokken, je broek, eigenlijk overal. Mijn schoenen spray ik altijd in met vlooienspray, en daar blijven ze gelukkig uit de buurt. Ik merk wel dat mensen om me heen ook gaan krabben. Ik weet ook niet wat het is: huisstofmijt, kledingmijt, spint? Maar ik heb wel de indruk dat het iets met mijt te maken heeft, dat bijvoorbeeld in matrassen leeft, maar dus ook in banken, op je bureaustoel en dat soort dingen. Maar hoe kom je hier in godsnaam vanaf? Ik ben echt wel proper, ontsmet de vloeren regelmatig met chloor en was mijn kleding heel vaak. Het is een allergische reactie op iets, maar waarop? Anti-allergie pillen werken in ieder geval wel, maar daarmee is het probleem niet opgelost.
Overigens wil ik nog wel kwijt dat ik die reactie van die AIO erg onbeleefd en ongepast vind.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 10-03-2014 3:15 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Het probleem is hier helaas nog volop aanwezig en het 'onderzoek' loopt nog, maar soms ontbreekt me de tijd hier even een update te posten.

Heb wel weer het een en ander uitgevogeld en ontdekt. En Kriebeltje en ik hebben zelfs telefonisch contact gehad. De overeenkomsten zijn legio en (gelukkig) hebben we zelfs nog kunnen lachen om onze bizarre pogingen om het 'pestbeest' te verjagen of - liever nog - om zeep te helpen.

Tis nu alweer belachelijk laat, ... zzzz. Morgen meer.

Groeten,
Mary
Luna123
BerichtGeplaatst: 28-04-2014 21:28 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Hier nog iemand die het even niet meer weet. Sinds een aantal weken begon de jeuk bij m'n zoontje aan z'n enkels. Hij noemde het als prikkende jeuk. Niet veel later kreeg ik hier ook last van en begon de kriebel die steeds verspringt steeds erger te worden. Sinds een aantal dagen is het behoorlijk heftig als ik 's avonds op de bank zit en worden we er zelfs wakker van 's nachts. Er is opde huid niks te zien. Alles geprobeerd. Antihistamine pillen,drankjes, hormoonzakf,vettende crème, ander wasmiddel, huisdieren behandeld en laten onderzoeken, veelvuldig zuigen en dweilen maar NIKS helpt!!! De arts weet het ook niet meer merk ik. M'n man had tot vandaag nergens last van maar kwam net thuis met het verhaal dat hij ook verspringende jeuk heeft!! Help!!!
Happy 1968 weet je al wat meer?????
Annette2014
BerichtGeplaatst: 13-07-2014 9:20 Reageer met quote

Hai,

Ik weet niet of het inmiddels is opgelost. Maar ik herken een aantal dingen uit dit verhaal. Ik ben zelf ook in Azie geweest en een paar weken terug in marokko. Daar is het allemaal begonnen. Ik sliep bij mensen in huis en daar had ik ook mijn was gedaan en opgehangen. Er liepen oa kippen rond em schapen. Toen ik terug was Marrakech heb ik vlooien en bedbugs ondekt in mijn kleren. Ik werd helemaal gek van de bultjes en jeuk . Thuis aangekomen in NL alles op 60 graden gewasen. Maar dat heeft niet gehoplen ...... Nu bijna 4 weken later nog steeds last van iets maar we konden niks zien. Bestrijdings bedrijf gebelt en die kon niks doen omdat we niks zien.... Die vroeg zich af of het niet tussen me Oren zat. Slapen loze nacht em want s'nachts wordt ik het meest gebeten. Ook overdag, je voelt een heftige beet maar kon niks vinden. Tot afgelopen vrijdag zag ik zwarte/bruine stipjes in een petje die ik droeg tegen de zon en die ik had gewassen. Ik ben toen verder gaan kijken en zag ook Hele kleine rode stipjes .,deze zaten vast in de stof. Waarschijnlijk gaat het om bloedmijt. As maandag heb ik een afspraak met de bestrijdingds dienst en de GGD. Wat ik nu zelf denk is dat het dus een bloedmijt (komt voor bij kippen) is en wanneer ze dood zijn , ze bruine stipjes worden. Is dat mischien ook bij jullie het geval ? Groetjes Annette
Happy1968
BerichtGeplaatst: 30-08-2014 2:50 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Hoop bij jullie al vooruitgang. Hier afschuwelijk; scepsis en ongeloof in mijn omgeving en (nog erger) bij artsen. Frustratie, wanhoop, angst, woede.. Maar vertel jullie ws niets nieuws.

Onze klachten nemen in ernst toe, zijn soms gewoon absurd, maar wel èrg toevallig. Kunnen natuurlijk op zich staande klachten zijn, maar misschien herkent iemand ze.

Nieuwe of sterk toegenomen klachten:
- Losse bultjes en schijven onder huid; verspringen bij druk. Vooral ellenbogen, polsen, tussen vingers, knieën, enkels, wreef. Bij vlagen zó pijnlijk. Mijn man kan zijn knie al weken niet kan buigen en ik loop sinds januari mank door extreem dikke voet en enkel. Diagnose: gebroken teen als oorzaak van de harde bult op mijn wreef???

- Paarsige plekken (met rode adertjes) in huid en op enkels.

- Toename moedervlekken (bij hele gezin) met donkere stipjes er in.

- Mijn haar groeit niet valt uit, wimpers, wenkbrauwen vallen uit en zijn heel licht geworden.

- Broze nagels met witte vlekjes en donkere stipjes er in/onder.

- Wij - en mensen in onze omgeving - zijn zo eens in de 3 weken een dag misselijk (overgeven) + hoofdpijn, buikkramp.

- Bij alle 4 is het zicht in korte tijd enorm achteruit gegaan. Mijn man is plotseling bijziend (zeer vreemd na 48 jaar - een leesbril ligt meer voor de hand) en ik (gelaserd) heb ook weer een bril. 's nachts zie ik sinds een tijdje bijna niets en ik ben al tientallen keren lelijk gevallen doordat ik geen diepte zie.

- Zodra we thuis komen kuchen, keel schrapen, dichte neus.

- Mascara lijkt iets in te zitten: geïrriteerde, stekende ogen, door de bekende zwarte stipjes.

- Heb last van heel gevoelige tanden en er is al 2 x een kies gebroken. Richards implantaat is er uit gevallen en hij zou tanderosie hebben (bruine vlekjes), onze dochter klaagt vaak over zere kiezen.

- tintelende, stijve armen en handen
- 'lijkt wel of je doof wordt' hoor ik vaak
- kan moeilijk op woorden komen
- mijn geheugen is ècht heel slecht en ik ben verschrikkelijk chaotisch.

Denk ècht dat dit veel meer serieuze schade toebrengt dan het lijkt. Maar misschien herkent iemand ze júíst. Kom ook steeds meer mensen tegen met overeenkomstige combinatie van klachten, met uiteenlopende diagnoses.

Heb wel meer inzicht in wat er in/op mijn huid gebeurt (door constante observatie en mbv de microscoop).
Tis alweer een heel verhaal geworden, dus ik zal jullie hierover zo snel mogelijk meer vertellen en er foto's bij zoeken.

Hoor graag hoe het zich bij jullie ontwikkelt en of jullie mijn klachten herkennen.

Kom hier snel op terug.

Succes,
Mary
Speurneus
BerichtGeplaatst: 02-09-2014 11:32 Reageer met quote

Beste Happy,

Ik zocht al een tijd naar mensen met dezelfde klachten als ik, ik vond jullie hier tot mijn opluchting, want ik ken persoonlijk niemand met deze klachten. Mijn man heeft enkel wat jeuk op zijn hoofd, maar hij heeft al zoveel meegemaakt met mij en zoveel gezien dat hij wel weet dat het ernstig is.
Het begon de eerste keer op 21 december 2006 en ik was er pas vanaf na meer dan een jaar.Nadien nergens nog last van gehad, maar in juni dit jaar begon het opnieuw.... ik had de ervaring en greep onmiddellijk in, Het is hier redelijk onder controle, maar niet over, en de ene dag is het beter en de volgende weer slechter.Zolang die insecten buiten aanwezig zijn krijg je ze niet helemaal weg in huis, want ze komen gewoon terug binnen via deuren ramen en kieren horren houden ze niet tegen want ze zijn super klein .Ik hoef jullie niet te vertellen wat jullie zelf ondervonden, mijn klachten zijn niet zo erg als bij jou Happy, maar ik heb ook een pijnlijke vinger, en knie door het voortdurende prikken, steeds op dezelfde plaatsen, waar ik dan de kleine cactus stekeltjes vind. Ik kan je wel een paar tips geven als je wil Happy, maar als het kan liever per telefoon ( ik woon wel in België) maar als je me 1 x belt en je nummer geeft kan ik je gratis terug bellen na 17 uur. Ik zag dat je het klaarspeelde om Kriebeltje te bellen, dus je kent de weg.
Ik hoop dat we elkaar vlug horen, in afwachting wens ik je veel sterkte.
Groetjes
Willhelm
BerichtGeplaatst: 20-09-2014 14:04 Reageer met quote

Hallo,

Ik volg dit topic al een tijdje omdat ik sinds mijn verhuis geconfronteerd wordt met heel wat soortgelijke klachten en bijgevolg vergelijkbare reacties van ongeloof uit mijn directe omgeving om nog maar te zwijgen van de sussende commentaren van huisartsen en 'specialisten'.
Bij mij is het eigenlijk allemaal begonnen doordat ik bepaalde symptomen kon waarnemen bij mijn hond (jeuk, haarverlies, wisselende structuur en samenstelling van uitwerpselen, ...). Logischerwijs ben ik naar onze vertrouwde dierenarts getrokken, alle mogelijke huidaandoeningen werden onderzocht, ontwormingskuren en behandelingen tegen vlooien ed. werden en worden nog steeds correct en op regelmatige basis toegedient en de diagnose was telkens dat het dier kerngezond was en enkel last had van een droge huid. Ik heb tal van staaltjes verzameld van eigenaardige dingen in de vacht, rondzwervende stofjes en haartjes in huis, instectjes, ...die vervolgens door de dierenarts werden onderzocht met telkens dezelfde conclusie, geen sporen van infecties of mogelijke veroorzakers van infecties bij de hond. Opmerkelijke vaststellingen die ik nog heb kunnen doen bij mijn hond waren onder andere dat hij na het verwijderen van een ciste een kale, zwarte plek heeft overgehouden op zijn kop waar de snede gemaakt was (terwijl de haren, volgens de dierenarts, probleemloos zouden terugkeren na genezing van de wonde) op zijn buik zijn er enorm veel bruine vlekjes bijgekomen (zoals bij mij ondertussen ook een pak meer moedervlekken opgedoken zijn), er zijn nog steeds geregeld onregelmatigheden waar te nemen zijn in zijn ontlasting en sporadisch heeft hij nog wel eens last van een vreemde kuch (in de beginfase frequent aanwezig, nu nog eerder zelden). Na verloop van tijd heb ik gelijkaardige symptomen vastgesteld bij mezelf.
-haaruitval bovenop mijn hoofd, een plek van 1 a 2 cm uitgegroeid tot 5 a 10cm, daarna verschoof het probleem naar de zone achter de oren terwijl het bovenop mijn hoofd terug dichtgegroeid was. achter de oren was er stilaan uitbreiding verder naar boven en naar achter op het hoofd, tot ik onlangs maar besloten heb om mijn haren kort te scheren in de hoop dat het dan zou verbeteren maar dat is slechts een zeer tijdelijke oplossing gebleken.

Sindsdien ben ik ook meer gaan geloven dat het effectief gaat om een externe oorzaak die bijvoorbeeld in de omgevingslucht aanwezig is en/of zich heel makkelijk via de lucht kan verplaatsen. Het lijken hele fijne witte/doorzichtige draden die via de lucht op de huid terecht komen en zich op een of andere manier vasthechten en/of binnendringen. Dat lijkt mij het begin van de cyclus, het eindstadium is volgens mij een vreemd klein "motvliegje" dat plots in grote getalen aanwezig is. De andere waarnemingen zouden tussenstadia kunnen zijn of er helemaal niks mee te maken hebben, na enige tijd twijfel ik weer aan alles.

ppff mijn excuses voor het langdradige verhaal, ben ergens opgelucht dat het hier geen alleenstaand geval betreft en dat er nog mensen opzoek zijn naar oorzaken en oplossingen! tot nu toe kon ik nog maar op weinig begrip rekenen, iedereen verklaart je gek of vraagt of je wel genoeg slaapt ed ... de vage klachten zijn zo moeilijk uit te leggen aan iemand die het zelf niet heeft doorgemaakt of doormaakt... echt frustrerend!!!

Als er nog nieuwe ontwikkelingen zijn hoor ik het graag! Zelf had ik de moed al even opgegeven, ik zal nu trachten terug zoveel mogelijk vaststellingen te doen zodat ik deze kan delen hier, en zo hopelijk iets kan bijdragen aan het vinden van een oplossing/verklaring voor dit vervelende verschijnsel!!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Pagina 2 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring