Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Auteur Onderwerp: Plaagdier in huis
Happy1968
BerichtGeplaatst: 26-11-2012 2:11 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Sinds maart hebben wij jeukklachten en last van steken/beten in huis. 'Wij' is een gezin met 2 kinderen.

Ik vind dagelijks opvallend veel pluisjes, kleine veertjes, konijnharen en draadjes en in onze kleding (ook de net gewassen) zitten pillen en draadjes die schrijnend jeuken en waarin ik miniscule zwarte stipjes zie. Ook op mijn hoofd heb ik gigantische jeuk en ik kam er heel veel stofjes, zwarte stipjes en een soort grijze,langwerpige (miniscule) dingetjes uit (tis geen hoofdluis).

Op bepaalde plaatsen liggen dagelijks allerlei 'rommeltjes' (soort bloemzaadjes,zwarte dingetjes,...).
Daarnaast krijgen we regelmatig een venijnige knauw, waarna er meteen een pijnlijk hard, wit stekeltje op die plek zit. De dader is nergens te bekennen. Vooral ik ben de pineut en heb dus die stekeltjes, kleine wondjes en rode plekken.

Ik denk aan iets van veermijt van onze duif, vachtmijt van de konijnen of hooimijt. Maar er is zo veel ongedierte dat ik er nog niet uit ben. En de deskundigen met mij.
Tis geen bedwants, een vlo of iets dergelijks,want die zijn met het blote oog goed zichtbaar.

Hoop hier iemand te vinden die het herkent. Heb al 2 x een herkenbaar verhaal gevonden, maar dan was dat topic gesloten en kon ik geen contact meer opnemen met de plaatser.
MVE
BerichtGeplaatst: 26-11-2012 10:01 Reageer met quote

Je hebt toevallig toch geen isolatie geplaatst of glasvezelbehang gehangen ? Idea
Happy1968
BerichtGeplaatst: 02-01-2013 18:51 Reageer met quote

Hallo MVE, bedankt voor je reactie. Ben heel laat met antwoorden ivm de feestdagen en mijn intensieve zoektocht naar de 'sleutel' - sorry.

Aan ons huis is niets veranderd.
Ondanks sterke aanwijzingen hebben de konijnen geen mijt.

De jeuk en steken zijn (vooral bij de anderen) aanzienlijk toegenomen. Het jeukt vooral op hoofdhuid, in gezicht, op armen en waar de broekrand zit.
Op onze huid zitten vaak minuscule zwarte stipjes en bij jeuk witte bolletjes onder de nagels.

Er is geen kledingstuk over dat niet jeukt (vooral op de naden); ook na de was op 60 gr. Op de plaats van de jeuk zitten altijd pluisjes, fijne haartjes en hele kleine witte stipjes (een soort roos die soms opeens weg is). Ik heb het gevoel dat daar de oplossing ligt. Een of andere luis? Mot? ...?

Er dwarrelen opvallend veel witte stofjes in huis, vooral op plaatsen waar wij vaak zijn; bedden, bank, eettafel, uit onze kleding, kapstok e.d.

Ben zo langzamerhand de wanhoop nabij en als de dood mensen waar we regelmatig komen met hetzelfde probleem op te zadelen.

Hoop maar dat iemand het (bizarre plaatje) herkent en de ellende met succes onder controle heeft gekregen.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 04-01-2013 0:32 Reageer met quote

Hallo Happy,
Zou je misschien te maken hebben met BEDWANTSEN? De zwarte stipjes kunnen de uitwerpselen zijn en de witte bolletjes de eitjes. Google maar eens op bedwants... Mogelijk kan en bedrijf voor ongediertebestrijding jullie verder helpen.
Antihistamine-tabletjes kunnen de jeuk tegengaan.

Verder denk ik ook nog aan een muizenplaag erbij. Ze bouwen een nestje met veertjes en pluisjes en hun uitwerpselen zijn harde zwarte korreltjes (lijken i.d.d. op zaadjes). Muizenkorrels strooien op plaatsen waar je de zwarte korreltjes vindt, maar buiten bereik van de kinderen.
Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 2:30 Reageer met quote

Even een update. De jeuk is er nog steeds en de steken nemen toe, worden venijniger. Ook de andere gezinsleden krijgen steeds meer last. Tijdens een weekendje weg was het eerst minder, maar na 2 dagen begon het weer, dus blijkbaar dragen we het gewoon met ons mee.

In eerste instantie dacht ik aan een insect of een mijt, maar ik heb er nog nooit één kunnen betrappen.
De dermatoloog ziet niets vreemds (met het blote oog....). En met de microscoop dan? Neuh, dat was niet nodig, hij zag het zo ook wel.. en 'dat was dat'. Ja? En nu?

Heb een microscoop gekocht en zie dat de zwarte stipjes miniscule 'draadjes' zijn (lijken op haartjes), niet zichtbaar met het blote oog. De witte dingetjes die ik in mijn haar,in kleding en in zo ongeveer alles wat van vezels is zie, lijken van onze huid te komen (soort schilfers).

Vooral in kleding is het erg, dat gekriebel tegen je huid, een schrijnend gevoel of zelfs felle steken. Ik sta regelmatig een tijdje te dralen voordat ik iets durf aan te trekken. De was doen wordt gewoon eng als ik steeds als ik iets pak een knauw krijg.
's avonds wordt de jeuk erger, dus slapen is soms een crime.

En wat het nou is? Ben al sinds maart op zoek... Gelukkig gaan we aanstaande vrijdag naar een parasitoloog in het havenziekenhuis. Ik kan niet wachten. Wie weet hebben we het wel uit Indonesië meegesmokkeld.

Mocht er iemand zijn die het herkent... ik hoor het graag!
Happy1968
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 2:32 Reageer met quote

Vergeet jullie helemaal te bedanken voor de reacties, dus bij dezen.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 0:11 Reageer met quote

Ben benieuwd! Laat je 't even weten als ze er in 't Hevenziekenhuis achter gekomen zijn?
Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 11:38 Reageer met quote

Hallo Musje,

Ik zal zeker laten horen wat er uit komt. Vind het altijd zo frustrerend als een topic ineens halverwege stopt, zonder diagnose, oplossing, afloop.

Omdat ik zelf(s) via internet nog steeds niet heb kunnen uitvogelen wat het is, hebben anderen die met hetzelfde worstelen hier misschien iets aan.
Ik ben zo vaak wanhopig geweest, omdat ik met mijn rug tegen de muur stond, nergens meer terecht kon en de scepsis om me heen (en twijfels bij mezelf) toenam.
Heb jij ook soortgelijke klachten?

Ik kan hier geen foto's plaatsen toch? Dat zou een hoop woorden overbodig maken...

Hartelijke groeten!
thea
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 21:14 Reageer met quote

hallo happy1968
waarom zou je geen foto's mogen plaatsen doen andere ook Very Happy
heb je al eens gedacht aan schurftmijt,sorry niet kwaad bedoelt Embarassed maar zou kunnen omdat je voornamelijk jeuk hebt en bij schurft leggen de mijten eitjes in de huid.ben je verder nog bij dokter geweest en weten die iets meer.heb ook gelezen dat je konijnen hebt zitten die in huis.als je hooi of stro gebruikt daar kunnen ook beestjes in zitten waar je niks van weet.of misschien een soort plantje die ertussen zit waar jullie misschien niet tegen kunnen.helaas kan het van alles zijn.veel succes en hoop dat het vlug beter gaat met jullie. Very Happy
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 05-02-2013 0:00 Reageer met quote

Hallo Happy,
Ik heb weleens een vlo gehad, allemaal zwarte stipjes in bed (vlooienpoep), en jeuk aan m'n benen, gepaard met bultjes. Bleek dus een vlo te zijn. 'k Heb de vlo in bed gevonden, en gevangen met een nat washandje en toen hard met m'n nagel in geknepen en ondergedompeld in water. Later zag ik een vlo rondspringen in de gymzaal, waar ik met m'n sportschool (Ten Tije) trainde, daar had ik 'm dus opgelopen...

Ook hebben we om de paar jaar last van een muis tussen 't plafond. We zijn erg lief voor muizen, we geven ze te eten... Wink muizenkorrels! Na een tijdje zijn ze dan weg.
Ik hoop dat jij nu ook snel van je plaagdieren verlost bent. Smile

Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 29-03-2013 12:43 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Tijdje geleden, helaas zijn de problemen nog niet opgelost. En nog steeds niemand weet wat het is. Op allergieën ben ik getest en daar komt niets uit.

De klachten bij andere gezinsleden nemen ook toe. Jeuk/kriebel in haar, ogen, neus, oren en vnl armen en romp. Ikzelf krijg vaak venijnige steken, vooral in vingertoppen en benen.
In de buurt van onze konijnen of andere dieren, hooi, stro, (kleding)stoffen wordt het erger, dus ik denk dat we het in die richting moeten zoeken.

De aanstichter is met het blote oog een miniscuul donkerbruin 'stipje' ter grootte van een kwart koffiekorrel (?!). Onder de microscoop zijn het net zwarte draadjes, die in onze huid lijken te steken. En zo nu en dan tijdelijk een pijnlijk 'pukkeltje' met een harde, roodbruine kern. Lijkt een beetje op een vlo. Heel bizar en raadselachtig.
En geen bekende parasiet die je goed ziet dus.

Daarnaast zijn er witte (ook kleine) stofjes, schilfertjes, pluisjes,konijnenhaartjes, vliegjes (?), ... whatever, in (be)kleding en op onze huid/haar, die overal in huis liggen en rondzweven.
Dagelijks stofzuigen en stoffen haalt niks uit en spuitbussen al evenmin.

Er zit ook een cyclus in. Na de 'stoffige fase', waarbij onze huid extreem droog is, schilfert en het soms lijkt of het sneeuwt bij het omkleden, volgen de zwarte stipjes.

Tijdens een paar dagen Marrakesh was het ietsje minder, maar bij thuiskomst brandde de hel weer los. Het zit dus ook duidelijk in huis, vooral op plaatsen waar ik vaak ben.

Wanhopig wordt ik er van.

Ik zou graag een foto plaatsen, maar ik weet niet of dat mag en kan. Waar kan ik dat vinden?

Groeten,
Happy
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 05-04-2013 23:44 Reageer met quote

Hallo Happy,
In febr. moest je naar het Havenziekenhuis; had je daar naartoe die donkere korreltjes meegenomen om te laten onderzoeken? En wat was de conclusie van 't Havenziekenhuis?
Sterkte en groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 06-04-2013 23:53 Reageer met quote

.... pfff. Nou musje, dit is een gebed zonder eind..

De arts van het Havenziekenhuis wilde geen materiaal te zien, mijn huid niet, heeft alleen onderzoek gedaan naar bloed, allergieën en ontlasting. Terwijl ik duidelijk aangeef dat de klachten van buitenaf komen. Toen ik ontdekte dat hij internist is (en geen parasitoloog) kon ik zijn keuzen ineens plaatsen.
Er kwam alleen een hoger bezinksel uit, wat kan duiden op ontstekingen. Ja.. van mijn vingertoppen en andere pijnlijke plekjes op mijn hoofd, armen e.d.

Hij gaat nu - ja nu al - overleggen met een parasitoloog. Mijn verzoek om hém eens naar mijn huid of het materiaal te laten kijken met een microscoop wees hij van de hand.

Waarom zijn artsen soms toch zo arrogant? En de patiënt is het kind van de rekening. Een dotterbehandeling wordt toch ook niet door de geneacoloog gedaan?

Ik loop hier inmiddels ruim een jaar mee. Kan het gelukkig nu wat beter handlen, anders had ik al lang stapelgek geweest. Mijn hulp mailt net dat ze nadat ze hier was gek wordt van de jeuk en de steken. Overal bultjes en rode vlekken.
Rot voor haar, maar ik ben gelukkig niet (meer) de enige want ik word ondertussen flink meewarig bekeken door mijn omgeving.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 07-04-2013 23:32 Reageer met quote

Da's dus duidelijk: 't komt van buitenaf en NIET van binnenuit!
Ik zou straks bij je verzekering een second-opinion vragen bij een ECHTE parasitoloog.
'k Begin nu toch wel erg nieuwsgierig te worden naar wat 't nu is... Rolling Eyes
Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 08-04-2013 10:23 Reageer met quote

Ja, da's duidelijk (en in ieder geval iets..).

Verzekering? Hoe werkt dat dan musje?
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 08-04-2013 23:37 Reageer met quote

Hoi Happy,
Je zoekt in je verzekeringspapieren naar 't tel.nr. van je verz.maatschappij, belt dat en stelt de vraag of je een second opinion kunt krijgen bij een parasitoloog.
Een andere mogelijkheid is om eens naar een DERMATOLOOG (huidspecialist) te gaan. Ik ben zelf eens wezen kijken bij (de opening van) de Mohs Kliniek in Dordrecht en 't bleek dat je daar zonder verwijzing terecht kunt en dat de verzekering gewoon betaalt.
Is dat misschien een beter idee? 't Heeft nu lang genoeg geduurd lijkt me... Confused
Groetjes, Musje.
Happy1968
BerichtGeplaatst: 19-04-2013 1:15 Reageer met quote

Goeie tip, hou ik zeker in gedachten!.
Op dit moment wordt het probleem onderzocht door het havenziekenhuis. Ik wacht nu op de uitslag van huidmonsters die ik heb ingeleverd, maar ik heb er een dubbel gevoel over. Nu ik dit schrijf vraag ik me trouwens af waarom zij zelf geen huidschraapsel hebben genomen.
Een bloed-, ontlasting-, en een uitgebreid allergie-onderzoek leverde niets op.
Op zich een serieuze aanpak dus, maar wel een vreemde als je bedenkt dat de aanval van buiten komt en mijn huid zelf nog nooit is bestudeerd (ook niet door 2 dermatologen).

En dan al die mensen die over een droge huid, wasmiddelen, zeep beginnen, terwijl ik duidelijk wondjes heb en donkere puntjes in mijn huid... Dan zou het hele gezin plotseling allergisch zijn, inclusief de konijnen. Pff. Zo frustrerend en een eenzame strijd.

Ik wil gewoon door met mijn leven, maar focussen is lastig als je thuis constant jeuk hebt en dagelijks wordt gestoken/gebeten. Vooral bij het schoonmaken en de was doen. Als je 'ze' pest lijkt het. Het is dus nu wel duidelijk dat het hier in huis niet pluis is. Ergens anders hebben we wel last, maar veel minder.

Jij in ieder geval bedankt voor je hulp en suggesties,
Gr.,
Happy
AIO-Anja
BerichtGeplaatst: 19-04-2013 13:12 Reageer met quote

U vraagt: Waarom zijn artsen soms zo arrogant?

Zonder in details te treden, wil ik u het volgende mededelen:

Uw omschreven klachten, dienen toch echt bij u in huis te worden gezocht. Daar is uw Arts noch de specialist niet voor. vind het dan nog erg attent dat men uw serieus heeft genomen en alsnog onderzoek heeft uitgevoerd, hier kwam niets uit schrijft u, en daarmee kunt u onmogelijk het probleem blijven weerleggen naar de Arts.

In uw verhaal lees ik vooral verbitterdheid ten aanzien van mensen die u willen adviseren en ten aanzien van de Artsen, kennelijk word er niet geschreven wat u wil lezen, of niet uitgevoerd wat u graag wil zien. Op een gegeven moment is het niet zinvol meer onderzoek te plegen, wanneer voorgaande onderzoeken niets opleveren.

Wellicht kunt u de plaatselijke ongedierte bestrijding vragen om luchtmonsters te nemen, en uw woning te inspecteren.
mouse11
BerichtGeplaatst: 20-04-2013 19:26 Reageer met quote

Wel al eens gedacht aan bloedmijt?
Happy1968
BerichtGeplaatst: 01-06-2013 21:29 Reageer met quote

Je reageert op mijn irritatie Anja. Het verbaast me dan ook dat je boodschap daarvan een schoolvoorbeeld is. Er sijpelt een diagnose door; een vooroordeel en 'n vingerwijzing. Waarop baseer je je? Precies, op een (mijn) relaas, zonder dat je de ins en outs kent of het probleem zelf hebt gezien/onderzocht.

Heb ik bijvoorbeeld huisdieren? Ja. Welke? Konijnen en een huisduif. "O, duiven staan bekend om hun parasieten en konijnen ook..". Ben ik onlangs buiten Europa geweest? Ja, 6 weken Java/Bali en in Marokko. Heb ik spullen (van natuurlijke materialen) of tropische planten meegenomen? Ja en voor mijn webshop heb ik een kamer vol met exotische spullen uit allerlei Aziatische landen.
Zaken die volgens wetenschappelijk onderzoek essentieel zijn, maar die pas de laatste 2 minuten aan de orde kwamen, toen ik mijn jas al aan had...

Er van uitgaande dat AIO staat voor assistent in opleiding (tot arts?) zit het me behoorlijk dwars dat je het woord 'attent' gebruikt als je schrijft: "vind het dan nog erg attent dat men u serieus heeft genomen". Attent?? Gaan we nu krijgen? Dit komt op mij over als de ouderwetse benadering; de arts als verheven en onaantastbaar, die naar eigen believen bepaalt een vraag serieus te nemen of af te doen als aandachttrekkerij, onzin, onwetendheid.

Ook arts zijn is een betaald beroep met clienten. En welke beroepsgroep kan het zich veroorloven naar eigen believen en beoordeling 'attent' te zijn naar zijn client. Alleen al de enorme media-aandacht over aanklachten tegen artsen laat een kentering zien in de positie van de arts. Waarmee ik niet wil zeggen dat ie koste wat kost de wensen van de klant moet/kan inwilligen. Maar als een vastgesteld probleem niet is opgelost en de arts heeft er nog geen punt achter gezet, is het woord "attent" toch absurd?

Ik hoop van harte dat je een 'nieuwe tijds'-arts wordt die het verschil maakt. Open staat voor de behoeften, tendensen binnen de toekomstige, complexe, multiculturele maatschappij. Die onbevangen en met aandacht door het korenveld loopt - en niet met zevenmijlslaarzen - want juist tussen de aren schuilt het grondbeginsel en het antwoord.

Ik ben oprecht blij met alle meedenkers, steun, met suggesties, met mensen die mijn verhaal herkennen. Dat is het mooie van dit soort media.
Wat ik bedoel is dat ik me vaak verbaas (en dat voel ik trouwens hier niet zo) over de strijd binnen fora, de lompe, badinerende reacties van de zogenaamde helpers richting mensen in nood, ten einde raad. Advies wordt respectloos (en pijnlijk) als mensen willens en wetens hun zienswijze, 'diagnose' opdringen zonder oog voor de gedupeerde, blijven hameren op zaken die herhaaldelijk door de vraagsteller zijn ontkracht, die uitvoerig zijn onderzocht, verworpen.

Laten we elkaar oprecht steunen, opbeuren, helpen. Tegen kritiek en scepsis loop je al genoeg aan in de echte wereld.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Plaagdier in huis
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring