Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Meer dan 50% kans op nieuwe embolie
Auteur Onderwerp: Meer dan 50% kans op nieuwe embolie
Jayjay Girl
BerichtGeplaatst: 19-11-2012 0:16 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jana en ik ben 28 jaar oud. Half september ben ik door het oog van de naald gekropen met een massale longembolie aan beide zijde, waarbij beide hoofdslagaders naar longen bijna volledig dicht zaten en daarnaast had ik meer dan 30 kleine stolsels. Volgens mijn behandeld arts hebben ze geen verklaring waarom ik dit heb kunnen overleven.

Ik heb een fulltime baan als accountant en daarnaast ben ik bezig om mijn Master te behalen. En uiteraard een sociaal leven, mijn sporten en relatie ect... Vanaf half september staat mij leven op zijn kop. Heel veel dingen kunnen niet meer! Vanuit het ziekenhuis krijg ik weinig informatie, terwijl ik juist heel graag wil weten hoe dit kan! Ik voldoe aan geen van de risico's. Daarom heb ik besloten om zelf op onderzoek uit te gaan. Ik heb een aantal studies gelezen o.a. van Dokter F. Klok over de lange termijn gevolgen na een longembolie en daarnaast nog een aantal studies uit o.a. de VS.

In deze onderzoeken word een onderscheid gemaakt tussen longembolieen met een aanwijsbare reden en zonder aanwijsbare reden. Uit deze onderzoeken komen echter conclusies waar je als pati├źnt niet vrolijk van wordt. Volgens deze onderzoeken is er meer dan 50% kans om na het krijgen van een longembolie binnen 4 jaar op de volgende zaken: nieuwe longembolie, chronische embolie├źn, kanker, hart- en vaatziekte of zelfs de dood. Wanneer geen aanwijsbare reden is op een longembolie dan is dit percentage zelfs hoger.

Zijn er mensen die deze onderzoeken ook hebben gelezen en wellicht deze besproken hebben met hun arts? Het is niet dat ik bang ben, maar ik heb wel meer moeite met het bestaande protocol! Deze schrijft voor dat na een eerste keer longembolieen er geen vervolg onderzoek zal plaats vinden en dat ik na 1 jaar zal stoppen met de bloedverdunners. Deze onderzoeken doen mijn echter vermoeden dat er mee aan de hand is. Eigenlijk heb ik geen zin om te wachten tot dat het zover is.

Graag zou ik in gesprek gaan met mensen die deze onderzoeken kennen en wellicht meer informatie hebben!
The artist
BerichtGeplaatst: 11-12-2012 19:16 Reageer met quote

Roken + pilgebruik is een grote boosdoener in het vormen van een (diep veneuze) trombose, met nadien eventueel een embo(o)l(en). Is dit van toepassing op jou?

Mvg
Index > Longziekten > Meer dan 50% kans op nieuwe embolie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring