Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Al maanden aan het hoesten/keelpijn, gaat maar niet over!
Auteur Onderwerp: Al maanden aan het hoesten/keelpijn, gaat maar niet over!
Sbirdy
BerichtGeplaatst: 15-11-2012 14:55 Reageer met quote

Ik ben het beu.
Half augustus (week 0) een keelontsteking opgelopen, na 2 weken ben ik gaan hoesten. en dusdanig hoesten dat als ik opstond of ging praten ik een hoestbui van minimaal 5 minuten kreeg waardoor ik bijna geen lucht kreeg. constant kuchen, piepen en happen naar lucht En nogsteeds is het niet helemaal over, hoewel dat super benauwde er wel af is.
Proces:

-week 4 huisarts geweest. Naar longen geluisterd, in keel gekeken. Niets bijzonders gezien. Verwacht werd dat het om een lagere luchtweginfectie zou gaan. Codine meegekregen om het hoesten savonds (wat ik haast niet had) dragelijker te maken (Was geen productieve hoest)
-week 5 gestopt met snachts codine aangezien de hoest plots productief werd (grote groene slijmproppen)
-week 5 terug naar de huisarts, symbycourt tegen ontsteking gekregen.
- week 7 nogsteeds geen verandering, terug naar huisarts. foto's laten maken en laten prikken op kinkhoest. ondertussen is de hoest niet meer zo heftig, maar een kuchtje (dat piept) blijft bestaan
- week 8 gestopt met symbicourt en maagzuurremmers gekregen (huiarts dacht dat het dan opkomend maagzuur was waardoor ik moest hoesten).
- week 10, overal mee gestopt. kijken of het misschien al over was
- week 11 nogsteeds geen verandering. Terug naar huisarts, die geeft aan niet te weten wat te doen, ik heb doorverwijzing naar kno-arts gevraagd. (nb. sinds de eerste keer heeft de huisarts niet meer in mijn keel gekeken). Daarbij sinds een aantal dagen een grote witte punt op de plek waar ooit mijn amandelen gezeten hebben (recht naast mijn huig). Deze kon ik uitdrukken met een wattenstaafje en verlichtte het vervelende gevoel enigszins. Keel is nogsteeds rood. Begin oorpijn en kaakpijn te krijgen.
- week 12, kno arts, heeft met een camera in mijn neus en keelholte gekeken en zegt dat het er goed uit ziet. en dat het opgezette (ontstoken) bultje in mijn keel een talgkliertje is, wat ooit bij een amandel hoorde.
Heb toplexil gekregen tegen de hoestprikkel, aangezien hij denkt dat ik het hoesten in stand houd door te hoesten.
- week 13 begonnen met toplexil, nu bijna 2 weken 2x per dag aan het slikken, sinds 2 dagen weer aan het hoesten (lichtjes, met piepen), heb lichte keelpijn, lichte slijm en nogsteeds is mijn keel rood!

Huisarts denkt dat het niks is, KNO-arts denkt dat het niks is, maar ondertussen loop ik al zo'n 15 weken met hoestklachten (ookal zijn deze minder), en met een rode keel met zo nu en dan lichte oorpijn en lichte kaakpijn!

Iemand enig idee wat ik nog meer kan proberen, ik word er echt gek van Sad
yeewahchong
BerichtGeplaatst: 04-04-2015 4:36 Reageer met quote

Wat naar, ik heb dit ook gehad. Rond september liep ik ook een griepje op maar mijn hoest bleef drie tot vier maanden aanhouden. Door het hoesten kreeg ik ook vaak pijn aan de borst en last van benauwdheid. En veel slapeloze nachten volgden en ik was zo gefrustreerd. In het begin kreeg ik van de HA inderdaad ook codaïne. Dat hielp totaal niet. De HA dacht vervolgens dat het om een allergische reactie ging en kreeg histamine remmers. Dit hielp ook niet. Daarna heb ik een allergietest gedaan, maar hieruit kwam er niet uit waarom ik hoeste, omdat ik aan geen van de dingen waar ik allergisch voor ben, ben blootgesteld. Daarnaast probeerde ik veel van die chinese drankjes om de keel te verzachten. Dit hielp ook niet. Heb echt allemaal verschillende drankjes tot zalfjes uitgeprobeerd. Uitendelijk heb ik een astma test gedaan. Hieruit bleek dat ik zware astma heb, terwijl ik er nog nooit last van heb gehad. Ik heb hiervoor super goede medicijnen voor gekregen en ik ben zo blij dat ik er nu vanaf ben. Het is een ontstekingsremmer en een longverwijder en moet het twee keer per dag inhaleren. Heb nu geen last meer van hoesten. Ik hoop dat dit je misschien helpt, ookal denk je dat je geen astma hebt, het kan zomaar zijn dat je dat wel hebt. Heel veel sterkte hiermee en houd vol! Geef het niet op om iets te vinden hiervoor. Veel succes
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Al maanden aan het hoesten/keelpijn, gaat maar niet over!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring