Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Serieuze vraag over kinderwens
Auteur Onderwerp: Serieuze vraag over kinderwens
Ikke-86
BerichtGeplaatst: 19-10-2012 15:54 Reageer met quote

Hallo allemaal,

De vraag die ik ga stellen kost best moeite, omdat ik denk dat ik een hoop commentaar ga krijgen. Maar ik zit hier soms best mee. Ik ben nu 26. Al mijn oude klasgenootjes/vriendinnetjes (of zelfs jongere meiden) die ik ken van vroeger hebben kinderen, zijn zwanger, of al van de 2e.
Ik heb die behoefte nog nooit gehad en nog steeds niet. Vanaf kinds af aan heb ik al een soort van fobie ervoor. Als mijn moeder het programma "de bevalling" keek rende ik in paniek naar mijn kamer.
What's wrong with me? Denk ik wel eens, ik ben een vrouw, hoor ik dat niet te willen? Ik kan mij ook niet voorstellen dat ik oud word zonder moeder of oma te zijn.
Ik ben bang voor alles wat ermee te maken heeft, uiterlijk van je lichaam erna (buik, borsten), ik heb hier ellelange verhalen gehoord over sexproblemen (omwille van een verwijde vagina), de bevalling zelf, de lichamelijke lasten erna.

Ik voel mij abnormaal, mensen zeggen: dat komt nog wel. Maar eigenlijk zeggen ze dat nu al zo'n jaar of 6 :-S Zijn er meer mensen die de behoefte pas erg laat hadden? Klopt het ook dat de angsten dan weg gaan m.b.t. pijn, bevalling en het lichaam?

Hoort dit niet als iets natuurlijks te voelen? Waarom voelt het bij mij als onnatuurlijk? :-/
MvKenL
BerichtGeplaatst: 19-10-2012 17:01 Reageer met quote

Hoi

Als eerste wil ik heel duidelijk zijn dat je niet abnormaal bent.
ik heb er zelf geen ervaring mee.. ik heb vanaf heel jong al geweten dat ik graag kinderen zou willen.

je bent nu 26..dat is nog steeds jong!
iedereen denkt anders en ontwikkeld anders.

er zijn zo veel vrouwen die nooit kinderen willen.
en er zijn ook heel veel vrouwen bij wie de biologische klok gaat tikken na hun 30e.
dat jij nu nog geen wens hebt voor kinderen wil toch niet zeggen dat die niet kan komen?

ik weet niet of je een partner hebt maar vaak gaan wensen en gevoelens ook daar mee samen.
genoeg verhalen van vrouwen die nooit een kinderwens hebben gehad en toen ze de juiste man/vrouw tegen kwamen die wens wel ontstond.

en al die horror verhalen over zwangerschap,bevalling zijn vaak uitzonderlijke gevallen omdat goede berichten vaak niet gehoord of gedeeld worden omdat het niet "bijzonder" is dus het is normaal dat je vaak de slechte verhalen hoort omdat mensen dat soort verhalen nou eenmaal sneller vertellen.

natuurlijk veranderd je lichaam na een zwangerschap maar dat hoort er bij en ja een bevalling doet pijn maar als je daar echt bang voor bent zijn er pijn medicatie met als beste de ruggenprik.

ik ben nu 24 en ben net zwanger van mijn 3e kindje.
en ja mijn lichaam is veranderd maar echt niet alleen maar ten nadelen.
ik heb er straks 3 prachtige kindjes voor terug die elk streepje striae op mijn buik goed maken en de pijn van de bevalling? tjah ik weet dat het pijn heeft gedaan maar ik kan niet meer zeggen hoe het voelde en hoeveel pijn het dee.. achteraf valt het wel mee terwijl je op dat moment zelf door de grond wil zakken.

dus maak je niet druk dat je nu nog geen kinderwens hebt.. je zegt zelf dat je je niet voor kan stellen oud te worden zonder moeder of oma te zijn.. dus ergens zit er wel een gevoel alleen is het voor jou nog niet "de tijd" .

de tijd zal het leren hoe het zal lopen maar vergeet niet dat elk mens anders is met andere gevoelens en ideeen van het leven en wat ze er wel en niet mee willen doen.

groetjes
Ikke-86
BerichtGeplaatst: 19-10-2012 23:17 Reageer met quote

Bedankt voor je aardige antwoord.
Ja ik heb een vriend maar hij heeft ook (nog) geen kinderwens ookal is hij een stuk ouder.
Ik voel me soms gewoon erg raar, de gedachte aan een bevalling geeft me zo'n onnatuurlijk onplezierig gevoel. Word er helemaal eng van. Dat hoort een vrouw toch niet te hebben? Sommige zeggen vanaf de pubertijd al dat ze kinderen willen.
Ik ben ook zo gefocust om er goed uit te zien...

Wellicht moet ik me inderdaad de komende 4 jaar hier sowieso nog niet druk om maken. T kwam de laatste tijd wat vaker in me op omdat ik een nieuwe baan heb in de babybranche... Op kantoor, maar krijg al die verhalen mee. Jonge moeders aan de telefoon enzo...

Iniedergeval bedankt, maar dat je 24 bent en zwanger bent van de derde en ik 26 zonder nog enige gevoelens daarvoor is toch een beetje gek (van mij bedoel ik dan)
Als dat adoptie een wat makkelijker proces zou zijn zou ik nog eerder daar aan denken. Het is niet dat ik geen kindje in mijn leven wil. Ik wil het gewoon niet zelf dragen en krijgen (vooralsnog)
Index > Zwangerschaps Geklets > Serieuze vraag over kinderwens
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring