Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > hyperventilatie
Auteur Onderwerp: hyperventilatie
lvd
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 22:09 Reageer met quote

Hallo,

Een tijdje geleden werd bij mij chronische hyperventilatie vastgesteld.. Ik had al jaren last van een drukkend gevoel op mijn borst die uitstraalde naar mijn linkerarm.
Nu ik weet dat het chronische hyperventilatie is, is dat wel een opluchting voor mij, maar ik ben toch een beetje ongerust omdat ik af en toe blauwgekleurde vingers heb (enkel aan mijn linkerhand).. Ik vroeg me af of dit ook met chronische hyperventilatie te maken heeft? Gr
dutchboek
BerichtGeplaatst: 28-11-2011 10:27 Reageer met quote

Hallo

Ik ben een jongen van 24 jaar jong

En ik heb elke dag last van hyperventilatie.
Voornamelijk als ik s avonds in bed lig.

Ik heb mij zelf betrapt, dat ik wel eens wil vergeten om adem te halen.,
en dan schrik ik, en heb ik meteen moeite met ademen

Ik kan het ook krijgen , als ik veel te druk in mijn hoofd ben,maar dan ook echt druk
en geen seconde rust heb

Ik heb vannacht ook de hele nacht wakker gelegen.
En was echt bang om dood te gaan
Gigantische druk op de borst
En linkerarm tintelde
Ik had me er al helemaal op voor bereid om te gaan
Het voeld gewoon echt alsof je dood gaat.

Ik heb dit wel eens eerder gehad
En ben toen gelijk opgehaald door de ambulance

Had toen de hel enacht aan de hartbewaking gelegen,
Maar ze konden natuurlijk weer niks vinden.

En het op hyperventylatie gehouden.

Heel appart , denk toch echt dat ik elke keer dood ga!


Zijn jullie toevallig ook altijd druk in je hoofd
Ik denk dat het daar mee te maken heeft
Alex20
BerichtGeplaatst: 01-12-2011 1:45 Reageer met quote

Ik heb het nu ook, al 4 maanden!!!

Ik zou binnenkort moeten beginnen met een anti depressiva (SNRI) en ik vraag mij ernstig af of deze medicijnen zullen helpen?

Iemand enig idee?
Pinnetje
BerichtGeplaatst: 30-12-2011 11:05 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Gisteren was ik rustig auto aan het rijden en ineens merkte ik dat ik me slapjes begon te voelen. Ik voelde bijna niet dat ik ademhaalde (alsof ik het vergat) en het werd even zwart voor mijn ogen. Mijn borst deed pijn, voelde me benauwd. Ik was gauw in de berm gestopt en had het raam helemaal open gedraaid en snakte naar lucht. Voelde net of ik hele dikke lucht inademde en niet genoeg zuurstof kreeg. Ik heb dit twee keer eerder gehad, maar nog niet zo erg dat ik dacht de controle te verliezen. Mijn handen, voeten en tong werden gevoelloos en ik kneep zelfs in mijn tong voor de zekerheid. Ik belde mijn ouders om naar me toe te komen (oh god, wat voel ik me ook een aansteller), die hebben we wel weer gerust gesteld.

Een paar weken geleden had ik een angstaanval op stage. Dit werd getriggerd door twee onbekenden die op bezoek waren. Ik werd onzeker van ze, hoewel ik niks over ze wist. Kreeg het koud en begon me trillerig en slap te voelen. Tot overmaat van ramp begon ineens iedereen tegen me te praten en voelde ik me nog slechter. Dacht ook dat ik ging flauwvallen en liep maar even weg. Schaam me dood, want er is geen enkele reden om zo te reageren!

Ik ben wel vaker angstig in sociale situaties en ben in mijn tienerjaren ook weleens flauwgevallen zonder aanwijsbare redenen. Ik ben bij een psycholoog geweest, maar dit bracht me niet veel verder. Hij zocht allemaal oorzaken uit mijn verleden, maar ik heb nooit iets vreselijks meegemaakt. Ben wel altijd erg onzeker geweest over mijn uiterlijk en mijn spraak. Dit is de laatste jaren ook wel wat verbeterd. Nu kom ik elke week bij een haptonoom, maar dit is me ook weer te zweverig. Ik denk dat ik mentaal zelf een knop moet omzetten. Ook merk ik dat ik me beter voel als ik via mijn buik adem, maar dat vergeet ik nogal eens.
Sannem
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 22:37 Reageer met quote

Ik dacht altijd dat hyperventilatie voor aanstellers was. Tot ik erachter kwam dat ik het zelf dus af en toe ook heb! Uit het niets krijg ik hartkloppingen, duizeligheid, druk op m'n borst, kortademigheid. Vandaag zelfs met een tinteling om m'n lippen en mond en buikkramp en diarree.
Als ik de verhalen hier lees komt het me heel erg bekend voor. Vooral dat je op het moment denkt flauw te gaan vallen. Ook had ik vroeger vaak last van angstaanvallen als ik in bed lag. Was er van overtuigd dat ik zou stoppen met ademhalen als ik in slaap viel.
Kan niet echt een duidelijke rede aanwijzen dat ik zo'n aanval krijg maar ik gok op vermoeidheid en spanning. Hoewel ik niet bewust het gevoel had gespannen te zijn maar blijkbaar onbewust wel.
En het enge is, m'n hart sloeg een paar keer dubbel waarna m'n hart ff stil stond en weer keihard sloeg. Het gevoel hebben maar tot de helft van m'n longen te kunnen ademen en als ik een ruimte binnen kwam (vanaf buiten) het gevoel dat ik helemaal geen lucht kreeg! Ik trok wit weg en draaierig en wilde het liefst m'n ogen dicht doen. Meestal krijg ik ook een zogenaamd groen 'masker' om m'n mond. Herkent iemand dit?
Ze zeggen wel het is 'maar' hyperventilatie maar ik vind het nogal wat hoor, pff echt heftig hoor. Maar wat moet je eraan doen? rustig ademhalen enzo, oke, maar hoe voorkom je hyperventilatie? Is het uberhaupt wel te voorkomen??
wims1991
BerichtGeplaatst: 05-06-2012 13:53 Reageer met quote

Hey, ik ben Wim, 21 jaar en heb hetzelfde als velen onder de mensen die hier al iets achtergelaten hebben.
Een half jaar geleden heb ik voor het eerst last gehad van zware hartkloppingen die zich vooral voordeden 's nachts. Een aantal dagen later ging het beter met de hartkloppingen maar kreeg ik last van een drukkend gevoel op mijn borst gepaard gaande met constante stekende pijn (vaak erge pijnscheuten) op de plaats van mijn hart die doorstraalt naar mijn linkerarm, linkerhand en schouderbladen. Soms lijkt het ook alsof mijn ademhaling gewoon stopt als ik er niet op let. Dan merk ik dat ik in- en uitadem op minder dan een seconde.. Op zeer korte tijd heeft dit alles zich opgebouwd tot een ondraaglijk niveau. Ik heb moeite met ALLES wat ik doorheen de dag moet doen en denk nog altijd regelmatig dat ik dit niet meer lang volhoud. Ik ben de voorbije maanden tot vijfmaal toe naar de spoedzorg in het ziekenhuis gegaan met het de overtuiging dat er iets mis moest zijn met mijn hart, ik heb dus zeer vaak gedacht dat ik niet lang meer ging leven. Echter, geen van die bezoeken heeft iets opgeleverd. Ik heb meerdere malen mijn bloed laten testen en ECG's (hartfilmpjes) laten opnemen, telkens zonder enige aanwijzing van een vorm van hartfalen. Pas na de vijfde keer werd ik doorgestuurd naar een pneumoloog (longspecialis). Die stelde na een paar simpele testen vast dat ik lijd aan chronische hyperventilatie. Nu heb ik negen sessies gehad bij een kinesiste om mijn ademhaling normaler te doen verlopen. De oefeningen die ik hier heb meegekregen zijn wel een goede hulp voor als ik het overdag echt moeilijk heb. Toch gaan de meeste van mijn symptomen niet weg. S'nachts word ik altijd rond hetzelfde uur (5uur) wakker met diezelfde stekende pijn met uitstraling naar mijn arm. Op zo'n momenten lukt echt niets en moet ik het gewoon ondergaan en proberen terug in slaap te vallen, wat vaak onmogelijke opdracht is. Ik heb wel nog een paar vragen in verband met CHV..

Ik ben lang intensief gebruiker geweest van weed, het laatste jaar bijna dagelijks. Verder studeer ik nu vier jaar en dit gaat natuurlijk gepaard met véél alcohol. Toen ik voor het eerst die sterke hartkloppingen voelde was ik ook onder invloed van weed, en dit gevoel kwam elke keer opnieuw terug als ik dit deed. Nu ben ik er volledig gestopt omdat ik er geen pleziergevoel meer uit haalde, de hartkloppingen waren te allesoverheersend. Verder heb ik de voorbije maanden ook gemerkt dat als ik een nacht stevig ben gaan feesten (dus veel sigaretten en alcohol in mijn geval), mijn symptomen van chv nog letterlijk 2x erger worden. Vanaf ik de dag erna wakker wordt voel ik verschrikkelijke pijn aan de hartstreek en de doorstraling is nog intenser dan normaal. Dit houdt dan tot wel 4dagen aan.. Ook voel ik op normale dagen dat het erger is na een sigaret. Zelfs tijdens het roken voel ik het soms al opkomen. Hierdoor is mijn leven de voorbije maanden compleet omgegeooid. Ik rook nog amper uit schrik iets voor te hebben of uit te lokken. Gaan feesten met vrienden durf ik niet meer omdat ik weet dat ik dan de komende dagen mijn bed zelfs bijna niet uit kan door stekende pijn, overslagen en hartkloppingen.

Zijn er mensen die hetzelde gevoel hebben als mij dat alcohol en sigaretten alle CHV-symptomen nog veel erger maken? Hoe beleven jullie een kater na een avondje feesten en hoe gaan jullie er mee om? Want hierdoor denk ik nog altijd vaak dat het mijn hart op zich is dat het aan het begeven is.
Vriendelijke groet..
Wim
RobinBos
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 0:02 Reageer met quote

Beste Wim,

Ik maak na iedere avond stevig drinken precies hetzelfde mee als jou. Ik word wakker, kom beneden bij huisgenoten in de woonkamer en weet direct dat het foute boel is. Duizelig, gevoel dat ik niet mezelf ben, steken in de buurt van mijn hart, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik weet me meestal geen raad met de situatie en druip al snel 'bang' weer af naar mn slaapkamer. Hier ga ik dan op de rand van m'n bed zitten en probeer via mijn buik in te ademen en rustig door de neus uit te ademen. Als ik wat rustiger ben ga ik een half uurtje lezen om afleiding te vinden en vaak gaat het dan wel weer.
Maar heb het ook vaak genoeg gehad dat ik direct weer een aanval krijg zodra ik beneden onder de mensen ben.

De trigger voor een aanval is altijd een gedachte dat ik een steek voel, of iets denk te voelen of zien wat niet klopt, met als gevolg dat ik werkelijk aan alles wat ik zie of voel ga twijfelen, en ga denken dat ik niet goed wordt of ziek ben. Echt bizar allemaal.

De ergste 'aanval' was een week geleden. Ik werd trillend wakker en had het ijskoud.
Direct van bed gegaan en beneden in de kamer op de bank gaan zitten, ik was er van overtuigd dat ik dood zou gaan en wist niet wat ik met mezelf aan moest. Zitten,staan,zitten,staan, door de kamer lopen,en weer zitten. Ik had het gevoel dat mijn spraak weg viel en kreeg het afwisselend warm en koud. Zo heb ik 3 uren lang mezelf helemaal gek gemaakt tot ik de ambulance heb gebeld.

Ik was altijd een zelfverzekerd type en nooit ergens last van gehad tot ik een tijd terug ontzettend ziek ben geworden van een voedselinfectie.
Daar ben ik zo van geschrokken dat ik in de weken erna steeds dacht dat het terug zou komen met als gevolg dat ik mezelf helemaal gek maakte.
Ondertussen zit het me net zo in de weg als veel hier, ik ga veel minder uit, drink amper, ontwijk bepaalde situaties/gelegenheden uit angst voor een aanval. Zo erg zelfs dat het vrienden op begint te vallen dat ik minder aanwezig/vrolijk ben, dat is misschien nog wel het vervelendste van alles.

Ik hoop ooit weer zonder hyperventilatie door het leven te kunnen Smile
wims1991
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 3:02 Reageer met quote

Beste Robin,

Vooreerst bedankt voor je reactie. Wat je beschrijft als 'gevoel dat je jzelf niet bent' maak ik ook zeer vaak mee. Ik ben evenzeer altijd een opgewekt en zorgeloos persoon vol zelfvertrouwen geweest.. tot die symtpomen van hyperventilatie de kop op staken. Mijn beste vrienden merken dat ik sterk veranderd ben in veel aspecten van mijn karakter. Zelf ben ik terughoudender en introverter geworden, neem ik liefst weinig risico's en pieker ik dag en nacht over soms echt belachelijke dingen. Dit is helemaal niet wie ik normaal ben.
Sinds een tweetal weken moet ik dagelijks antidepressiva innemen, iets wat ik dacht nooit van mijn leven te zullen moeten pakken.. De reden hiervoor is niet dat ik ongelukkig ben. De pneumoloog liet me weten dat als ik deze medicatie gebruik, ik me vanzelf minder bezig zal houden met mijn CHV symptomen. Dat houdt in dat als ik een 'slechte' nacht beleef, ik me minder snel zorgen zou maken dat er iets mis met me is en mezelf makkelijker kalm kan houden.. Eerlijk gezegd heb ik hier nog niet veel van gemerkt maar dat komt waarschijnlijk omdat zo'n pillen pas na een aantal weken beginnen te werken.
Verder is het ook bij mij zo dat na een nacht stevig feesten alles begint met één enkele hartsteek of overslag 's ochtends. Als dit gebeurt ben ik vertrokken om mezelf dan voor de rest van de dag zorgen te maken dat er iets mis is omdat ik me extreem slap (bijna flauwvallen door gewoon recht te staan) en kortademig voel. Het gevoel van een normale kater is me wel meer dan bekend maar wat ik soms meemaak tegenwoordig gaat veel verder. Zo zit mijn denkpiste dus in mekaar.. Hierdoor kan ik soms dagenlang niet meer deftig onder de mensen komen. Wat me ook opvalt is dat vanaf ik me er zorgen over begin te maken, dat m'n pijnlijke steken en doorstraling erger worden. Dus echt een trigger, dat nadenken.
Ik ben het ook met je eens dat het ergste van alles is dat je je vrienden 'verwaarloost'. Ik ben normaal altijd en overal van de partij, en nu ligt alles zo anders. Ik kom veel minder buiten, ga amper uit. Allemaal door hyperventilatie.. Lijkt me soms toch wat surrealistisch wat CHV kan aanrichten.
Weet je verder nog andere tips om die gevoelens na een nachtje uit te kunnen onderdrukken? Ik zou zo graag nog eens kunnen genieten van een goeie nacht uit zonder mij erna zo crappy te voelen.
RobinBos
BerichtGeplaatst: 08-06-2012 0:26 Reageer met quote

Zo ontzettend herkenbaar allemaal dit, ik had het zelf kunnen schrijven!
Voor mezelf merk ik dat het helpt om de dingen die normaal ook een kater de volgende dag verminderen ook echt te doen: als je thuis komt flink wat water drinken, voor dat je gaat stappen even een goede maaltijd. En zelf neem ik nu 's Ochtends voor ik uit bed ga een paracetamol. Klinkt allemaal stom maar voor mij werkt het.

Ik denk dat het de 'gewone' kater is die de CHV triggert. Je voelt je brak, en juist daardoor ga je aan dingen twijfelen of jezelf dingen inbeelden die er eigenlijk helemaal niet zijn, met alle gevolgen van dien.
Het is inderdaad echt bizar wat hyperventilatie met je kan doen. Ik was er zelf altijd behoorlijk lacherig over en vond het voor 'aanstellers'. Hier moet ik toch echt op terug komen.
Ik gun het niemand om echt doodsangsten uit te staan en jezelf zo gek te maken.
Ik heb de afgelopen week weinig klachten gehad, hopen dat dat zo blijft Smile

Robin
wims1991
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 2:20 Reageer met quote

Hey Robin,

Ja ik heb tot een aantal maanden terug ook altijd gedacht dat hyperventilatie iets was voor aanstellers, goed verkeerd gedacht dus Smile

Ik heb het momenteel nog niet uitgeprobeerd je tactiek toe passen bij een stevige avond uit maar het lijkt me alvast het proberen waard. Merci voor de tips! Ik heb de voorbije week ook net iets minder last gehad. Het wakkerschieten in het midden van de nacht en de stekende pijn in de hartstreek met doorstraling blijft wel regelmatig voorkomen.

Toch zou ik je nog een paar dingen willen vragen. Heb jij soms ook het gevoel dat je hart onregelmatig slaat? Ik heb soms ook voor na een sigaret, stevige maaltijd of 's nachts dat ik het gevoel heb dat het sneller en trager slaat op korte tijdsintervallen. Voelt wel raar maar ik maak me er geen grote zorgen meer over.
En, sorry voor deze vraag, maar heb jij ervaring met weed roken sinds hyperventilatie bij je vastgesteld werd? Want dit is nog een laatste ding waar ik nog niemand heb voor heb gevonden die mij een antwoord kon bieden op de vraag WAAROM ik er nu hartkloppingen van krijg, terwijl dit me vroeger nooit is voorgevallen. Zelfs als ik alles doe om mij op dat moment geen zorgen te maken was het elke keer opnieuw hetzelfde liedje. Ik ben zeker niet van plan terug te beginnen Smile maar toch zeer benieuwd naar iemand die dit ook voor heeft gehad.

Alvast bedankt,
Wim
RobinBos
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 3:12 Reageer met quote

Op dit moment lig ik op bed weer mezelf flink gek te maken, piekeren over de kleinste en raarste dingen, doof gevoel in mn hoofd en druk op de borst. Heb nog niet eerder medicatie gehad maar misschien moet dat toch maar wel, steeds tot 4 uur wakker liggen schiet niet op.

Wat betreft drugs gebruik en het effect daarvan op hyperventilatie kan ik je 'helaas' alles vertellen. Ben er niet trots op maar heb jaren stevig geblowt, ook harddrugs heb ik jaren gedaan (coke).
Persoonlijk heb ik wel het idee dat het blowen een trigger is voor een aanval. Heb al meerdere keren voordat ik een jointje opstak kort gedacht 'moet ik dit wel doen straks veroorzaakt het een aanval' en iedere keer voel ik me dan na een tijdje ook echt heel erg raar.
Ik ben dan ook al een tijdje gestopt met blowen, vond een jointje altijd wel fijn maar haal er nu geen plezier meer uit. Het is bij niet de oorzaak van hyperventilatie, maar voor mij persoonlijk versterkt het een aanval of eventueel angstige gedachten wel. Wat betreft de coke mag duidelijk zijn dat je daar dus nooit aan moet beginnen Smile
wims1991
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 3:41 Reageer met quote

Hehe zal ik nooit doen, ik ben op zich al een vrij verslavingsgezind persoon dus ik heb me voorgenomen het nooit uit te proberen voor het geval ik het te plezant zou vinden. Smile
Ja ik zit momenteel in hetzelfde schuitje, slapen komt er maar nog niet van. Het piekeren en drukkend gevoel is ook hier van de partij. Soms lijkt het (kan alleen bij mij zijn) dat als ik op mijn rechterzij lig, het net iets beter gaat. Verder nu al meer als een uur mijn admhaling wat in orde te houden maar als ik me even niet concentreer ben ik weer zo kortademig als maar kan. Raar gevoel toch.

Over de medicatie kan ik je alleen zeggen dat het voor mij wel het allerlaatste was dat ik wou. Ik vind het zelf maar een vies gevoel dat ik antidepressiva moet nemen. Wel begin ik er iet of wat geruster in te worden dat mijn symptomen niet 'levensbedreigend' zijn om het zo maar uit te drukken. Het is nu meer een gevoel van: 't is weer zover. Verder nog geen drastische veranderingen gemerkt maar dat zou wel nog moeten komen blijkbaar.

Btw, had je nu soms last van een onregelmatige hartslag?

Wim
RobinBos
BerichtGeplaatst: 12-06-2012 1:35 Reageer met quote

Weer een nacht dat ik niet kan slapen, raar doof gevoel aan de linker kant van mijn hoofd, erg vervelend. Maak mezelf weer lekker gek.

Wat betreft je onregelmatige hartslag, die herken ik. En die wordt alleen maar erger op het moment dat je er op gaat letten. Een manier om dat onder controle te krijgen heb ik nog niet gevonden, ik wacht altijd maar tot het gewoon minder word.

Medicatie wil ik ook zolang mogelijk uitstellen, mijn arts schrijft dit liever ook nog niet voor omdat hij mij nog jong vind (24). Hij heeft me alleen valeriaan voorgeschreven maar dat is natuurlijk helemaal niets Razz

Ik heb trouwens vooral last van hyperventilatie als ik in bed lig en wil gaan slapen. Herken jij je daar in? of andere mensen misschien? vind het erg vervelend...
wims1991
BerichtGeplaatst: 12-06-2012 2:14 Reageer met quote

Idem hier, again..

S'nachts is bij mij (zoals je wel kan zien aan m'n reactie tijdstippen) evenzeer de ergste periode van de dag. Ik weet zelf ook niet waarom dit zo is maar overdag lukt het me veel beter om alles onder controle te houden dan al liggend in bed vlak voor het slapengaan. Tegenwoordig zet ik altijd een serie of film op als ik in slaap wil geraken. Op deze manier wordt mijn aandacht afgeleid van mijn hart en ademhaling en zo lukt het me beter om slaap te vatten.. Een garantie dat dit bij jou lukt kan ik je niet geven maar je kan het altijd eens proberen.

Dat wisselend hartritme is ook iets dat ik gewoon onderga, heb nog niet echt iets gevonden dat het veroorzaakt of hier tegen helpt, maar het bezorgt me op zich fysiek geen last dus houd ik me er minder mee bezig. Ook dit is iets dat me 's nachts het vaakst voorkomt.

Je raar doof gevoel dat je beschrijft herken ik echter niet zo goed. Het enige dat me wat meer stoort aan mijn gehoor is dat ik mijn hart luid en duidelijk hoor kloppen als ik mijn hoofd op m'n kussen leg maar hiervan denk ik wel dat dat vrij normaal is.

En je dokter schreef valeriaan voor zeg je, dat product is me onbekend.. Wat is het eigenlijk?
aklasse
BerichtGeplaatst: 09-08-2012 1:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Wil ook even mijn verhaal kwijt.Twee weken geleden was ik op vakantie in een hotel tijdens het avondeten zag ik opeend de tafel bewegen moest me vasthouden daaraan.Meteen naar de kamer gelopen zo goed en kwaad als dat kon was erg duizelig en mijn hart ging flink tekeer en zweette flink.Na 2 uurtjes zakte het een beetjede schrik zat er goed in.De volgende dag werd ik opgehaald en naar huis gebracht ik was nog steeds niet lekker.De dag erna naar de huisarts mijn hartslag was iets te snel maar was toch weinig aan de hand mocht ik het weer krijgen moest ik direct terugkomen.De dinsdag erop weer hetzelfde direct naar de huisarts gegaan bleek te hartslag weer te snel moets direct een hartfilmpje maken in het ziekenhuis daar kwam uit dat hij iets te snel was ook bloed geprikt daar kwam uit dat mijn schildklier te langzaam werkt.Voor de snelle hartslag heb ik nu betablokkers gekregen 3x10mg.Over 3 weken moet ik naar de cardioloog een fietstest doen,dit eigenlijk om mij onrust weg te nemen.De huisarts vermoedt dat het stress is(hyperventilatie)Moet maandag naar de pshygoloog,we hebben de afgelopen 2 jaar zeer veel vervelende dingen mee gemaakt nu ben ik met regelmaat dol en blijf nog met regelmaat last houden aan linkerzijde bort=hart ook voel ik ook nog druk borst is dit normaal na 2 weken
tipvanmij
BerichtGeplaatst: 26-05-2013 10:56 Reageer met quote

lieve mensen, ik heb vanaf 1986 af en toe hyperventilatieklachten, met pieken en dalen. Doodsangsten jarenlang paniekerig.Het ging de laatste twee jaar weer heel goed.Fijne man, 2 volwassen kinderen, hond prima werk. Dus wat wil je nog meer. Af en toe krijg ik een terugval. Het blijkt ik dan veel te veel doorrace gedurende de hele dag. Even dit even dat alles is leuk. Iedereen is leuk. Maar dit is mijn valkuil veel te veel met andere mensen bezig zijn. Een pleaser. Dus mijn lichaam zegt stop. Ik ben er ook nog. Dit is duidelijk een signaal van luister ook eens naar jezelf. Mijn beste tip voor iedereen is. Kijk op de site van www.maatkracht.com
Hier heb ik zoveeeeeeel aan gehad. Ik ben gisteren nog geweest op herhaling zal ik maar zeggen. Het wordt mij weer duidelijk wat mijn valkuil is. Ik heb ademhalingsoefeningen gekregen en vanmorgen lag ik zo heerlijk rustig. Het is dus niets ernstigs.Je kunt er wel heel oud mee worden. Mijn tip voor jullie is dan ook.
Leef bewust alleen deze dag, morgen zie je wel weer verder
en denk aan jezelf. Heel veel succes. Mijn therapeute heet Yvonne Pouwer, en ik heb haar heel veel te danken. Zij heeft mijn leven weer leefbaar gemaakt. Wink Wink
angelique80
BerichtGeplaatst: 26-06-2013 17:17 Reageer met quote

Wat herkenbaar dit!heb zelf altijd t gevoel voor t slapn gaan dat mijn hart overslaat en dan geen lucht meer krijg.nu een paar weken geen last gehad en gister avond was het weer raak. Heeft er iemand nog tips voor mij.
P.Leijte
BerichtGeplaatst: 30-12-2013 15:44 Reageer met quote

Hallo allemaal,

De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan een website waar we oplossingen voor hyperventilatie met elkaar kunnen delen. Ik heb zelf drie jaar last gehad van chronische hyperventilatie en ben daar gelukkig vanaf gekomen. Het was een hele zoektocht! Wel heb ik nog steeds af en toe last van een aanval van hyperventilatie. Gelukkig helpen mijn eigen gevonden oplossingen om dit snel te laten zakken. Dit bracht mij op het idee om een platform te maken waar je eigen oplossingen kan delen zodat je elkaar kan helpen een stap verder te zetten in je proces van herstel.

Sinds een paar dagen staat dit platform online: www.pratenoverhyperventilatie.nl

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en ik hoop dat jullie even de moeite willen nemen om de website te bezoeken. Ik hoop dat het uiteindelijk een omgeving wordt waar we elkaar kunnen helpen met mooie, kleine en bijzondere oplossingen!

Tot op het platform Smile

Groetjes,
Patrick
Breer324
BerichtGeplaatst: 11-01-2014 16:21 Reageer met quote

Goedemiddag,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik ben afgelopen weekend helemaal ingestort door stress
Nu heb ik heel veel vage klachten.
Licht in me hoofd. Pijn op me borst. Tinteling in handen en voeten.
Tinteling door me hele lichaam. Slaap slecht.
En sinds vandaag in eens erge pijn achter me linker schouderblad bij het bewegen van me nek of arm. Maar ook als ik diep inadem.

Heeft iemand dit ook wel eens gehad en Zoja wat is het?
perfectionist
BerichtGeplaatst: 12-03-2014 13:04 Reageer met quote

Goedemiddag,

Ik ben zo'n 10 jaar geleden voor het eerst volledig ingestort op mijn stageplek. Dacht dat ik doodging.
Ik kreeg na deze aanval ook chronische last van depersonalisatie. Niet meer het idee in mijn eigen lichaam rond te lopen, jezelf in de spiegel zien, maar eigenlijk naar een vreemde kijken. Tig therapieën verder werd het na een jaar of 4 weer leefbaar en ben ik weer aan het werk gegaan.
Ik ben een perfectionist en wil dus altijd alles snel, tegelijk en goed tegelijk. Ik werkte in de beveiliging, hiernaast ook nog een studie en maak websites en ben boekhouder. Jullie kunnen het wel raden. Ik ging weer over mijn grens en kreeg op mijn werk weer een zware hyperventilatie-aanval dat erg leek op een hartaanval. Ambulance erbij, hartfilmpje gemaakt, longfoto's etc. Allemaal dik in orde. De cardeoloog zei dat ik het beter maar rustig aan moest gaan doen en eens met een psycholoog moest gaan praten. Uiteraard heb ik dit ook weer gedaan. Veel van opgestoken, maar mijn valkuil blijft dat ik maar niet wil luisteren naar mijn lichaam.
Hoe moe of gestressed ik me ook voel/voelde, gewoon doorgaan met werk werk en nog eens werk en alles natuurlijk weer zo snel en perfectionistisch mogelijk.
Nu zei mijn lichaam 2 weken geleden weer duidelijk hooo en kreeg ik weer een hyperventilatie-aanval.
Nu ga ik zo naar de huisarts om mijn bloeddruk weer eens te laten meten en ga vragen om een bloedonderzoek. Ook ga ik morgen naar een therapeut die er in gespecialiseerd is om angst/paniek-aanvallen via de psychische weg weg te nemen.
Ik wil hier namelijk echt graag vanaf, aangezien het mijn leven in zo'n periode echt 100% (negatief) beïnvloed. Durf niet te lang in de supermarkt te zijn of op andere plekken waar veel mensen zijn. Bang dat ze zo'n aanval van mij zullen zien. Aangezien ik steeds hoger ben gaan ademhalen(door de stress) fixeer ik me hier nu veel te veel op, waardoor het nog enger wordt. Kleffe handen, pijn rond de hartstreek en de spier richting zij(onder hart), vreselijke nekpijn, licht voelen, nerveus, misselijk, nou de hele rambam zullen we maar zeggen.
Ik neem nu extreem veel rust. Heb gisteren mijn angst overwonnen en ben naar de sportschool gegaan, maar of dit echt verstandig was weet ik niet. Ga nu dus liever even de komende tijden met de hond naar het bos en ga vooral buiten sporten.
Ik heb vroeger anti-depressiva gekregen bij mijn 1e aanval en ik denk dat ik dat maar weer ga aanvragen bij de arts zo. Lees hier dat het toch wel aardig werkt na een aantal weken. Rustdempers(Xanax) heb ik al jaren. Dat helpt me de 1e uren van de dagen door te komen, maar wanneer deze zijn uitgewerkt begint mijn hart weer vreemd te doen.
Bij het naar bed gaan is het het ergste en bij het opstaan. Ik fixeer me dan automatisch meteen weer op mijn ademhalen en hoop dat het al wat beter gaat dan de dag ervoor, maar goed zo werkt dat natuurlijk niet. Ik ga het heel kalm aandoen voorlopig en vermijd even dingen waar ik niet snel weg kan. Ik zal jullie op de hoogte houden wanneer de therapie/medicijnen aanslaan en het leven weer wat dragelijker wordt.
Index > Psyche > hyperventilatie
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring