Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Te mager (22j en 57kg)
Auteur Onderwerp: Te mager (22j en 57kg)
Bjorn90
BerichtGeplaatst: 22-08-2012 15:40 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 22 jaar en ik zit met een probleem. Ik ben namelijk veel te mager. Ik weeg nu ongeveer 57-58kg (met een lengte van 1m86 en een te lage BMI van 16.76). Ik ben in feite altijd mager geweest, maar 3 jaar geleden woog ik toch nog 62-63 kg. Sindsdien ben ik dus afgevallen. Ik weet zelf niet echt wat ik verkeerd doe. Ik eet per dag ongeveer 8 tot 9 boterhammen met beleg, 2 tot 3 kommen muesli, ongeveer 2 stukken fruit per dag (meestal appels, maar ik durf dit al eens overslaan), en uiteraard elke dag warm eten (een 5tal aardappelen, een ruime portie vlees, en groenten). Tijdens de dag eet ik ook regelmatig tussendoortjes (koekjes e.d.). Eigenlijk durf ik alleen mijn portie groenten en fruit soms al eens overslaan, maar ook dit is eerder uitzonderlijk. En ik drink 1,5 tot 2 liter water per dag en bijna nooit alcohol. Roken doe ik ook niet.

Ik ben geen intensieve sporter, maar ik wandel wel enorm veel.

Ik voel me ook zeker niet slecht of ongezond. Waar ik wel wat moeite mee heb, is mij houden aan de drie eetgelegenheden per dag (ochtend, middag, avond). Ik eet eerder een hele dag door iets kleinere hoeveelheden, dan 3 keer per dag veel.

Eet ik te weinig, of doe ik iets anders verkeerd?

Alvast bedankt.
Lydi
BerichtGeplaatst: 24-08-2012 22:53 Reageer met quote

Wel bjorn, ik krijg al jaren de vraag,heb je anorexnia,nee dus.Ik kan eten wat ik wil en kom niet aan en val niet af en voel me prima.
Ik zou zeggen,je eet gezond enz.
Als alles oke is is,wat stoort je?Geloof me,de zwembandjes komen met de jaren,geniet tot die tijd.
groetjes Lydi
maraja
BerichtGeplaatst: 21-11-2012 19:55 Reageer met quote

Dat hoeft geen probleem zijn hoor, als jij je lekker voelt is het toch goed? Ik ben 28 en 58 kg bij een lengte van 175 en daar ga ik niks aan veranderen. Waarom zou ik? Wink
Index > Een gezonde levensstijl > Te mager (22j en 57kg)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring