Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Auteur Onderwerp: sterilisatie man
ManuitFriesland
BerichtGeplaatst: 28-04-2012 12:38 Reageer met quote

Weet iemand of ze bij Casa (of bij een andere kliniek die hoog staat aangeschreven,) werken met open of 'gewone' vasectomie?

Mijn voorkeur gaat uit naar de open variant, maar kan zo snel niets op hun site vinden over welke variant zij gebruiken en aangezien het weekend is vraag ik het hier even Wink

Edit: Na even verder zoeken op de site kwam ik het volgende tegen http://www.casa.nl/verwijzers/hulpaanbod/vasectomie

Als ik alles zo lees gaat mijn voorkeur sterk uit naar een kliniek als Casa ipv het lopende band werk in de ziekenhuizen (soms door stagiaires) en de gebruikte methodes.
Zorba
BerichtGeplaatst: 23-05-2012 12:07 Reageer met quote

Nou vandaag weer naar het ziekenhuis. (met een potje)
Iets sneller dan normaal (eigen verzoek), dus ik was wel ingesteld op negatief bericht. Maar ik was dus helemaal "schoon".
In de periode helemaal geen pijn gehad of wat dan ook. Ja in het begin even, maar dat had iedereen wel. Ik heb het gehad. En nu zeker blij dat ik het gedaan heb.
Succes voor degenen die nog moeten of twijfelen.
Vinnie29
BerichtGeplaatst: 19-06-2012 10:04 Reageer met quote

Op 28 feb ben ik gesteriliseerd. Vandaag heb ik dan eindelijk de uitslag gehad, ben onvruchtbaar verklaard. Geen anti-conceptie meer voor mij.
Na de eerste week (na de ingreep) eigenlijk nooit meer iets gevoeld. Ook van de wond is bijna niets meer zichtbaar. Achteraf een grote meevaller dus. Succes aan degenen die nog een VAS moeten ondergaan.
Willemtell
BerichtGeplaatst: 15-07-2012 23:36 Reageer met quote

Late reactie maar ik heb mij ook laten steriliseren, al een jaar of 14 geleden. Het duurde wel langer voordat ik geen pijn meer had dan dat ze gezegd hadden. Maar ik had verder geen complicaties, en ik heb er geen spijt van. Nu hoeft mijn vrouw niet meer van die hormonen rommel te slikken. En ik kan mijn plezier hebben zonder dat ik me zorgen moet maken dat er iets fout loopt. En de wereld is mij al vol genoeg. Daar hoeven mijn kinderen niet nog eens bij. Dus ik kan het zeker wel iedereen aan raden, Neem dat beetje pijn voor lief.
Willemtell
BerichtGeplaatst: 15-07-2012 23:53 Reageer met quote

delul schreef:
Ik heb er lang over nagedacht en besproken met mijn vrouw... en we zijn tot de conclusie gekomen dat ik me laat steriliseren. Zoals mijn forum naam al deed vermoeden, ik ben dus de L%L. Ik besef dat hoe vervelend ook, alleen de vervelende berichten op het net verschijnen.
Wat ik me echter afvraag, is dat wanneer de man niet gesteriliseerd is, de man ejaculeerd.
Ik heb in mijn research gelezen dat dit na de serilisatie nog steeds zo is, maar dan zonder zaad.
Dus alleen vocht zeg maar.
Is het ook mogelijk om helemaal niet meer te ejaculeren? En dan bedoel ik niet via castratie Smile
Volgens mij, als ik mij goed kan herinneren, was het "klaarkomen" voor mijn 12 de jaar, zonder vocht...
Als ze dan toch sleutelen, lijkt het mij handig als ze dat gelijk kunnen meefixen.
Of kan dat niet, en is waarom is dat dan eigenlijk als kind wel, en als volwassenen niet meer???


Waarom zou er geen vocht uit mogen komen? Vocht smeert de zaak hoor. En verder, je krijgt nog steeds orgasme op dezelfde manier. Alleen zit er geen zaad meer in
Mervin
BerichtGeplaatst: 25-07-2012 19:24 Reageer met quote

Hi, omdat ik hier toch wel veel informatie (waarvan sommige best wel angstwekkend) vond, dacht ik van ook mijn steentje bij te dragen.

Na 2j van te beslissen dat ik het wel ging laten doen, is het er dan toch uiteindelijk van gekomen. We hebben al 2 kindjes en bij beide was de bevalling problematisch (spoed-keizersnede) zodat er eigenlijk weinig twijfel was dat we geen derde meer wilden. We waren het er eigenlijk ook rap over eens dat ik me zou laten sterilizeren. Ik bleef het eigenlijk wat uitstellen, meer uit vergetelheid/luiheid dan uit schrik.

De laatste tijd is ons sexleven toch wel tot een nulpunt gedaald, omdat mijn vrouw niet meer aan de pil was en wij eigenlijk nooit goed met condooms overweg gekunnen hebben (oa omdat ik gewoon moeilijk een erectie kan houden met zo een rubber om). Dus heb ik er dan toch maar ineens werk van gemaakt om een afspraak met een uroloog vast te leggen.

Eerst moest ik op consultatie, zodat ik ook wat uitleg kon krijgen. Achteraf gezien heeft hij eigenlijk nagenoeg niets gezegd over mogelijke complicaties. Enige dat hij wist te zeggen is dat ik wel nog gedurende een tijdje last kan hebben van een stuwend gevoel. Toen hij me ook onderzocht en merkte dat ik op beide ballen een cyste heb (wat ik ook al wist) zei hij dat die gedurende de eerste maanden ook wel voor wat extra last/pijn kunnen zorgen. Voor de rest werd alles ok verklaard en de afspraak vastgelegd.

Gisteren mocht ik dan uiteindelijk binnen. Afspraak was om 11u15 en ik mocht me direct klaarmaken door grotendeels uit te kleden en operatie-hemd aan te doen. Alhoewel ik op voorhand niet nerveus was, begon het nu stilaan wel te komen door de omgeving, en het feit dat ik zo lang moest liggen wachten. Want het duurde een half uur, eer ze me kwamen halen, en dan in het operatiekwartier mocht ik ook nog eens een half uur liggen wachten. Je zou van minder nerveus worden.

Rond 12u20 was het dan zover, en werd ik naar de OK gebracht. De voorbereiding was dus zoals bij de meesten dat over je lichaam de gekende operatie-doek gelegd werd met nog enkel je geslachtsdeel vrij. Nou, de operatie was toch wel pijnlijker dan ik me had voorgesteld (en is ook de reden dat ik op dit forum terecht kwam). Ik had al gelezen dat de prikken best gemeen zijn, maar de uroloog verspeelde ook niet veel tijd en begon er dan maar direct aan terwijl het boeltje duidelijk nog niet goed verdoofd was. Uiteindelijk moest hij dan ook wat bijspuiten. En toen ik dacht dat de verdoving van de linkerbal ook wel de rechterkant ging vergemakkelijken, was ik duidelijk fout en was het daar hetzelfde verhaal: pijnlijke spuit en onvoldoende verdoving. Ik ga nu niet zeggen dat ik het uitschreeuwde van de pijn, maar comfortabel was het allerminst.

Gelukkig is dat tot nu toe ook het enige negatieve. Na een halfuur was ik al terug op de kamer, kon mijn kleren terug aan en mocht ik na een halfuurtje wachten (wellicht om te zien of er geen problemen waren) terug naar huis rijden. Ik kreeg ook een ontstekingsremmer voorgeschreven en pijnstillers, maar die laatste heb ik zelfs nog niet eens nodig gehad. Maw, tot nu toe dus nog totaal geen pijn ervaren.

Gisteren bij de eerste verversing van de compresjes, schrok ik er ook van hoe klein die wondjes zijn. Het zijn twee sneetjes van een halve cm of zo, en lijkt dus gewoon of mijn balzak tussen mijn rits gezeten heeft Smile. De ene vond ik zelfs niet direct omdat die dus gewoon verstopt zat in de verschrompelde huid. De andere was een klein beetje bebloed maar vanmorgen leek het zelfs al of ook die al helemaal dicht is. Ik heb vandaag nog wel de hele dag het suspensoir aangehouden omdat alles dan toch wat beter op zijn plaats gehouden wordt, inclusief de compresjes. Ik mocht ook al douchen, maar zal daar ook nog even mee wachten tot morgen.

Het is nu vooral afwachten of/wanneer de pijn zal komen. Een jaar of 10 terug heb ik immers ook pijnklachten gehad in mijn ballen. Soms voelde het echt aan alsof ik een trap in de ballen gekregen had. Van wat ik hier lees, is het dat soort pijn dat sommigen dus in al dan niet erge mate ervaren. Ook voelde ik toen wat knobbels en ben toen met een klein hartje naar de huisarts geweest. Die wist me gewoon te vertellen dat dat cystjes waren en verder onschuldig. Die pijn is blijkbaar een gegeven moment gestopt want het was pas toen de uroloog nu die cystes vaststelde dat ik me die pijnen en doktersbezoek van vroeger herinnerde.

De komende dagen/weken zal ik nog wat updates posten.
kefke
BerichtGeplaatst: 30-08-2012 11:38 Reageer met quote

Na lang lezen, twijfelen en nog meer twijfelen komt hier een reactie van iemand die dik spijt heeft van de ingreep. Ik ben 33 en vader van 4 kinderen en ben onder het mes gegaan op 18 juni 2012 voor een vasectomie ingreep met dichtgebrande zaadleiders. Na een kort gesprek met mijn huisarts en de uroloog in kwestie was ik helemaal overtuigd. geen woord over complicaties, bijwerkingen of wat dan ook, en eerlijk gezegd, mezelf weinig geïnformeerd op voorhand omdat ik ervan uitging dat het om een banale ingreep ging (dom, ja ik weet het). Na de ingreep (viel zeer goed mee, vond ik toen)gebeurde wat de uroloog had voorspeld, enkele dagen pijn, wat ijs ertegenaan en platte rust. Toch, na 4 dagen kreeg ik koorts, hevige pijn en was mijn onderkant herschapen tot een slagveld, ongeveer tweemaal zo groot als normaal en gitzwart van een zware bloeduitstorting. Naar de spoedafdeling gereden (mijn vrouw was in alle staten)en daar werd geconstateerd: infectie. Een stevig antibioticum herleidde mijn weerstand tot 0 en gaan werken veranderde de week nadien in een hel (in tegenstelling tot wat de uroloog had voorspeld: een weekje rustig aan, daarna alles normaal). Koorts verdween, mijn onderkant werd compleet normaal, alleen dat mijn linker teelbal 4cm hoger hing dan de rechter en de pijn, die bleef en bleef. De uroloog opnieuw gecontacteerd en die kon er eens om lachen, het kwam wel allemaal goed, even wat pijnstillertjes slikken, het antibioticakuurtje afwerken en alles terug okee. 6 weken na de ingreep begon het plots beter te gaan en kon ik opnieuw normaal functioneren. Alleen, na iedere dag of vijf kwam de pijn opnieuw op, waren mijn bijballen opgezwollen en zakte mijn balzak helemaal uit. Toch, het deed niet meer zoveel pijn als voorheen en ik redeneerde: als het dit blijft, neem ik het wel zoals het komt. Ondertussen had ik uit nieuwsgierigheid toch maar eens geïnformeerd over bijwerkingen van de ingreep en toen ik op fora zoals dit terecht kwam schrok ik me een hoedje: blijkbaar was ik niet de enige die zo afzag van een banale ingreep en waren voor sommigen de gevolgen best wel drastisch. Vol ongeloof was mijn eerste reactie: waarom werd ik niet geïnformeerd door de specialisten terzake? Post vasectomy pain, scrotalgie, infectie, spermagranulomen, allemaal nieuwe zaken waar ik nooit voorheen een woord over gehoord had. In ieder geval, we zijn nu 11 weken na de ingreep en sinds een dag of 10 geleden begon de nachtmerrie helemaal opnieuw: pijn in de balzak (vooral links nu) die uitstraalt naar de onderbuik en liesstreek. Vooral ook mijn linkeronderrug doet steeds zeer en het komt zo een beetje zoals weeën bij een vrouw: op en af, maar van tijd tot tijd zeer hevig. Niets helpt, strak ondergoed of los, werken of rusten, seks of geen seks, het speelt allemaal geen rol. De pijn blijft komen, sinds gisteren ook 's nachts. Ik zit er na bijna 11 weken helemaal door. Ik ben 8kg afgevallen ondertussen en mijn eetlust is helemaal weg vanwege de constante misselijkheid. Mijn linkerkant van mijn balzak is helemaal opgezwollen en er zit iets hard aan wat ik denk dat het uiteinde van de doorgeknipte zaadleider is dat duidelijk de boosdoener is van bijna alle pijn. Vandaag contacteer ik de uroloog opnieuw, maar ik vrees dat die opnieuw alles gaat minimaliseren en ontkennen. Als ik op voorhand had geweten dat dit het gevolg zou kunnen zijn van een ingreepje dat eigenlijk niet zoveel voorstelde, had ik vlotjes gepast, want ik ging het ziekenhuis binnen als een vrolijke, gezonde 33 jarige man vol levenslust en ging buiten als iemand die zich 65 voelt en waaruit alle levensvreugde zo langzamerhand aan het wegvloeien is.
jaap82
BerichtGeplaatst: 04-09-2012 16:16 Reageer met quote

beste heren
ik wil me ook laten steriliseren alleen. ben nog niet helemaal overtuigd dat ik wil doen me reden is dat geen kinderen wil hebben. op dit momment en misschien later ook niet mijn vriendin weet niet dat ik me wil laten serliliseren maar ik wil toch doen kan jullie me vertellen als eemaal doet. krijg na vrijgen ook veel sperma of minder want ik wel lekker blijven vrijen met haar kan jullie me zeggen is nou anders of blijft zelfde gevoel
ballotig
BerichtGeplaatst: 04-11-2012 21:41 Reageer met quote

Hoihoi,

17-12-2010 ben ik aan de beurt geweest. Sindsdien geen enkele dag pijnvrij geweest!!! In het begin 6 weken maximale dosis ibuprofen icm paracetamol. Pijn in liezen, uitstraling naar de nieren. Gevoel alsof iemand in je ballen knijpt.

Eerste drie maanden niet langer dan 10min kunnen wandelen. Na half jaar 30min wandelen (jottum!) Nu kan ik zelfs wel twee hele uren achter elkaar wandelen poeppoe tjongejonge. Dat geeft dan maar 2 a 3 dagen last.

Hardlopen no way, fietsen op de racefiets no way, ligfiets wil wel trouwens. En ben er achter dat fitness ook gaat dus dat doe ik sinds kort.

Na een jaar nog steeds pijn in ballen maar minder in nieren. Wel aldoor spierpijngevoel in dijen. Tillen gaat na een jaar weer aardig. Voorheen bekocht ik het tillen van bijv een konijnenhok met een week fikse pijn. Wel sinds een jaar ongeveer rare twitches (ploppelend gevoel) in beide ballen en het rare kippenvel gevoel is weg. Balzak voelt warm tegen m'n dijen. Voorheen nooit gevoeld.

Autorijden gaat zonder pijnstilling langer dan een uurtje.

Ben ook handiger geworden met dagelijkse dingen. Zit liever op een harde keukenstoel dan op de bank. Laatst een congresdag in een theater gehad en na vier uur autorijden en een hele dag op het pluche toch weer een compleet weekend vergald.

Rust doet wonderen, niet intensief bewegen, afwisselend zitten en staan. Vooral niet tillen enne zwemmen??? dat is voor mij nu de beroerdste sport.

Sinds ongeveer een half jaar. Dus zeg maar anderhalf jaar na de sterilisatie treedt er weer verslechtering op. Ik slaap weer met twee kussens want zonder kussen tussen m'n benen wordt ik wakker VAN de pijn. Terwijl ik normaal slechts MET pijn wakker word.

Sta godzijdank op de opnamelijst voor herstel. Binnenkort intake narcose. Keep my fingers crossed.

O ja huwelijk in tussentijd naar de kloten want de sterilisatie is toch een peuleschil? Ik kan niet met pijn omgaan zegt m'n ex want pijn na sterilisatie dat bestaat niet. Zit tussen m'n oren. Nou, tussen m'n benen daar zit het.
patel
BerichtGeplaatst: 06-11-2012 10:15 Reageer met quote

jaap82 schreef:
beste heren
ik wil me ook laten steriliseren alleen. ben nog niet helemaal overtuigd dat ik wil doen me reden is dat geen kinderen wil hebben. op dit momment en misschien later ook niet mijn vriendin weet niet dat ik me wil laten serliliseren maar ik wil toch doen kan jullie me vertellen als eemaal doet. krijg na vrijgen ook veel sperma of minder want ik wel lekker blijven vrijen met haar kan jullie me zeggen is nou anders of blijft zelfde gevoel


Beste Jaap82, ik kan je twee dingen vertelen:
- 1. de motivatie voor je sterilisatie is, volgens mij, volledig verkeerd. Je wil nu geen kinderen en "misschien later ook niet" en bovendien wil je het laten doen zonder medeweten van je vriendin. Vasectomie biedt totaaal geen garantie op omkeerbaarheid, je moet er dus van uit gaan dat je definitef steriel blijft, dus: zeker niet doen als je niet 200% zeker bent dat jij (en je vriendin) nooit meer kinderen wil(len).
En zeker niet doen zonder medeweten van je partner want als jij steriel wordt wordt ook je koppel steriel en het is ook verre van fair naar haar toe.
- 2. de vasectomie verandert niets, noch aan je libido, noch aan je erecties, noch aan je ejaculaties. Het is dus niet aan je te merken tenzij je de zaadleiders nauwlettend aftast, de littekens zijn ook nauwelijks zichtbaar, wel ondervond en hoorde ik dat het sperma aangenamer van geur en zachter van smaak wordt.
Honda92
BerichtGeplaatst: 25-12-2012 14:26 Reageer met quote

30 november vaso vasotomie gedaan (hersteloperatie) nu nog steeds pijn in mijn linker lies en een linkerbal zo groot als een peer en is knetter hard.
Ik loop als een oude man en wordt er behoorlijk sjago van...
Iemand ervaring en enig idee hoe lang dit kan duren?
patel
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 16:22 Reageer met quote

Ik denk, Honda92, dat enkel je chirurg hierop een antwoord kan geven. Bij een sterilisatie kan het best dat een teelbal tijdelijk dikker en harder wordt. Hier worden immers de zaadleiders plotseling gedicht zodat er zich zaad opstapelt maar bij een vasovasostomie kan dit niet. Misschien een trauma bij de ingreep of een ontsteking?
oxi74
BerichtGeplaatst: 31-01-2013 16:22 Reageer met quote

ik heb mij in 2009 laten steriliceren. en nog pijn.
mijn sociale en gezinsleven leid eronder. ik heb nu in totaal 6 x
een cortecose steriods ingespoten gekregen via rug met warmt naald. in pijn zenuw. gebruik morfine amitripteline voor zenuw en gebruik een zenuw stimulator (tens) lirica oxinorm oxicontin.
en nog die pijn. en dan erbij niet werken ik werkte 40 uur in de week en geweldig actief met mijn kids en sport. en nu fentalin pleisters en fentalin neusspray voor doorbraak pijn... ze hebben bij mij bij bal verwijderd en nog die stuwing warmte aanvallen in je zak. ik ben heb al zoveel gedaan. ik heb mail contact met een androloog in housten(u,s.a) ook daar het zelfde. oxicontin morfine pijn bloks via rug. petadine of complete castratie. zou graag is zien of er meer mensen met dit probleem kampen. ik ben ten einde raad overspannen.. stapel gek aan het worden.
freek-willem
BerichtGeplaatst: 01-02-2013 20:45 Reageer met quote

Hallo! Ik heb vanmorgen een sterillisatie ondergaan in het Diakonesse ziekenhuis Utrecht. Fijne arts en assistent die je op je gemak stellen.Ze maakten een gezellig praatje met me terwijl ze met de sterillisatie bezig waren.Ik voelde alleen een beetje de tweede prik maar verder nergens last van gehad.Sterker nog,ik vroeg aan de arts of het wel ging lukken en toen pas zag ik dat ze de zaadleiders al aan het dichtbranden was.Heb er door het gezellige gebabbel echt niks van gemerkt.Met 15 min stond ik al weer buiten.Heb tot nu toe nog nergens last van...een beetje een licht zeurend gevoel in de schaamstreek maar met paracetamol is dat prima te doen.Ik denk dat ik gewoon één van de gelukkige ben die er fluitend door zijn gekomen en een fijne arts.
freek-willem
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 11:00 Reageer met quote

even een update van the day after..Het zaakje is niet bont en blauw zoals wel bij sommige het geval is..Geen pijn maar voel nog een beetje het gevoel van "het knietje in het kruis" maar geen probleem.Neem vandaag nog wel 3 x 2 paracetamol.
oxi74
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 11:39 Reageer met quote

heey hoi willem.. nou ik heb zo inmense pijn gehad afgelopen nacht. huisartsenpost gebeld. die zijn bij mij geweest.. ik had al fentalinpleisters (morfine) affijn de huisarts heb mij 20 ml morfine ingespoten en mogt nog niet baten. toen hebben ze mij per ambu naar scheperziekenhuis gebracht en heb een inpendraal gekregendat is een draadje in je rug met een morfine spuit en ketamine spuit. die automaties verdoving afgeeft.ik ben vanaf mijn heupen totaal uitgeschakeld. cateter in mijn penis..
freek-willem
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 12:07 Reageer met quote

Hey Oxi74, sjezus man,zooo, ik moet eerlijk zeggen dat ik deze site pas ben gaan lezen s'morgens na mijn behandeling maar ik zie nu dat het echt niet vanzelfsprekend is dat z'on ingreep vlekkeloos verloopt. Als ik deze reactie van tevoren had kunnen lezen denk ik dat ik me nog ns achter mn oren had gekrabt en was gaan twijfelen.Ik wens je heel veel sterkte en een snel herstel toe.
oxi74
BerichtGeplaatst: 02-02-2013 12:40 Reageer met quote

ja thanks man mijn broer heb de zelfde ingreep ondergaan
en heeft helemaal geen last die ging de volgende dag weer werken
nee in de meeste gevallen komt het goed.. en is het een simple ingreep. groeten pascal
ballotig
BerichtGeplaatst: 24-02-2013 19:23 Reageer met quote

Heb een paar weken geleden een hersteloperatie gehad. Welk een zalig gevoel in m'n ballen! Nou ja, dat was direct na de operatie. Wel schrijnende pijn van de inscisies enzo maar geen druk meer! Na een paar dagen ontwikkelde zich wel weer wat drukpijn maar dat leek me ook logisch aangezien er flink wat zwelling van het zaakje optradt. Dat zal bij de zaadleider dan wel niet anders zijn dacht ik zo.

Mijn zaakje was destijds bij de sterilisatie volledig zwart geworden. Nu slechts een beetje verkleuring gehad! Heb ik de eerste keer een kloothommel aan mijn kloten gehad?

Nu een aantal weken verder merk ik dat autorijden al heel goed kan. Laatst 4 uurtjes op een dag gereden. Voorheen zou dat een slapeloze nacht incl. pijnstilling hebben opgeleverd. Nu niet! Wel beetje zeuren maar da's dan ook pas 3 week na de operatie. Enne nog maar 1 kussen in bed. Daar ligt m'n hoofd op die voor tussen mijn benen is niet meer nodig.
Geen spierpijngevoel in dijen en billen meer. Geen zeurderig onderbuikgevoel meer. Geen pijn in nierstreek bij een volle blaas meer.

Hoop wel van ganser harte dat het zaakje niet weer dicht gaat zitten door littekenvorming. Ben bang dat het dan weer terugkomt.

Als laatste overdenking voor de ethici onder ons. Door de sterilisatie is ziekte geïntroduceerd in een gezond lichaam! Willens en wetens! De laatste jaren zie je ineens waarschuwingen in de ziekenhuisfolders die er een paar jaar geleden nog niet stonden. De Hippocratische eed die artsen afleggen spreekt van goed doen en niet schaden. Hoe komen de heren/dames hier mee weg? Mijn leven is flink verkloot de laatste jaren. Altijd pijn, als zelfstandig ondernemer tig keer naar het ziekenhuis. Twee weken geen inkomsten maar wel vaste kosten doorbetalen. Dat betekend 10.000,- minder jaarinkomen. Slapeloze nachten, onbegrip bij artsen omgeving etc. Als je dan eenmaal pijn hebt dan blijkt er geen weg terug te zijn. Histologisch gezien is het weefsel in de bijbal definitief veranderd door bindweefselvorming. Immunologisch zijn er veranderingen opgetreden die nog steeds ingroei van reuscelmacrofagen in het weefsel van de testikel kunnen veroorzaken. Tja, al met al met stip de allerslechtste beslissing van mijn leven. Iedereen sterkte. Een hersteloperatie kan ik tot nu toe van harte aanbevelen!
Jaap75
BerichtGeplaatst: 13-09-2013 9:12 Reageer met quote

Ik ben precies een week geleden "geholpen" in het Diac in Zeist. Ging allemaal prima. Aardige dames, ik werd goed geinformeerd en de ingreep was niet pijnlijk vond ik. beetje blauw aan 1 kant en de stam van mijn penis was rood. De pijn viel mee maar ik nam meteen ibuprofen. De sneetjes zijn niet gehecht maar waren na 4 dagen zo'n beetje dicht en heel klein (een halve centimeter).

Ik werk al wel de hele week thuis, want lopen en opstaan vanuit een stoel is wel wat pijnlijk, het gevoel alsof er iemand in je ballen knijpt.

1 bal doet wel echt zeer als ik sta, vooral zonder support van een strakke broek, onder de douche bijvoorbeeld. Het lijkt alsof de teelbal ook los in mijn zak ligt en dat de rest daarop drukt, ik hoop dat dit niet echt zo is en dat het afneemt.

Een orgasme had ik na twee dagen, en ik voelde absoluut geen pijn. Sterker nog, de pijn in mijn ballen nam af ! alsof de druk eraf ging. De geur is inderdaad minder sterk, maar het ziet er verder hetzelfde uit en is ook niet minder geworden.

Al met al vind ik dat ze best mogen zeggen dat je een week uit de running bent, want daar komt het toch wel een beetje op neer, die drie dagen is wat optimistisch.

ik post volgende week nog een keer om te laten weten hoe het gaat.
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Pagina 35 van 37  

Vorige  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring