Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Auteur Onderwerp: sterilisatie man
angst haas
GastBerichtGeplaatst: 16-12-2005 12:15 Reageer met quote

Ik ben van plan om me te laten steriliseren. Ik ben nu vader van twee kinderen en wij vinden ons gezin nu kompleet. Samen hebben wij besloten dat ik het slachtoffer zou worden maar dat had ik zelf al eerder besloten. Nu wil ik graag ervaringen van anderen horen.Wat kan ik verwachten goede en slechte ervaringen? hoe is de ingreep?
Ponnetje
GastBerichtGeplaatst: 31-12-2005 14:59 Reageer met quote

Als ik u een goede raad mag geven: niet doen !!! Na lang overwegen & gesprekken met mannen die het al hebben laten doen, heeft mijn echtgenoot zich anderhalve maand geleden laten sterilisteren door een gekende, zeer goede uroloog. Dit onder volledige narcose & dagopname in het ziekenhuis.
De volgende dag kreeg hij echter een inwendige bloeding. Zijn balzak kreeg een omvang van een grote pompelmoes en de voorhuid van zij penis zwol op tot een halve centimeter, waardoor plassen niet meer mogelijk was. Alles ging gepaard met enorme pijn die moeilijk te onderdrukken waren met pijnstillers. Twee weken later was - dankzij bloedoplossende medicatie - de zwelling al met de helft verminderd... behalve aan èèn zijde. Rondwandelen ging nog steeds bijna niet en zitten kon niet langer dan 1 uur. Daarna is de pijn in zijn lies niet meer om uit te houden. 4 weken later heeft men dan beslist om een bijkomende operatie uit te voeren om mogelijk gestold bloed te verwijderen. Na deze operatie is alles nog steeds redelijk gezwollen + de pijn in zijn lies is nog steeds aanwezig.
Mijn echtgenoot is door deze "kleine ingreep" dus reeds 1,5 maand thuis op ziekteverlof en kan niet gaan werken.
We zeggen dikwijls tegen elkaar "als we dit geweten hadden, we hadden het nooooit laten doen !"
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 31-12-2005 15:46 Reageer met quote

Dit is uiteraard maar een ervaring. De kans op deze vervelende complicatie is zeer gering.
Ponnetje
GastBerichtGeplaatst: 31-12-2005 18:28 Reageer met quote

Inderdaad, dit is "maar" (!!!) een ervaring... maar dan wel een met grote gevolgen, nietwaar ? Zeker als je in tijdens als deze thuis op ziekteverlof moet, met kans op je job te verliezen omdat je werkgever het moe is dat je afwezig bent en je ziekteverlof steeds met 2 weken moet verlengen.... "maar" een ervaring.
Ik denk dat het héél belangrijk is om ook geïnformeerd te zijn over mogelijke complicaties & nadelen en niet alleen over de voordelen van een sterilisatie, zodat je voor jezelf ook een perfecte afweging kan maken of je het risico neemt of niet. En niet dat je denkt dat er quasi géén enkel risico is om dan geconfronteert te worden met alle problemen van dien.
Een mannelijke sterilistatie wordt afgeschilderd als "even een kleine ingreep", maar blijkbaar is dit niet echt waar...
Gast
BerichtGeplaatst: 31-12-2005 18:35 Reageer met quote

Sorry hoor maar ik vind dat je door deze zeer vervelende ervaring niet objectief kan oordelen.
Een sterilisatie is voor een man het minst belastend.
Ik wil echt niet vervelend doen maar waarom moet de vrouw alle risico's ondergaan. Sommige vrouwen liggen door de zwangerschappen soms weken in het ziekenhuis. Moet je dan ook maar zeggen doe maar niet. Ook vrouwen kunnen hun baan verliezen.
Jouw man heeft gewoon pech gehad. De meest mannen hebben wel even een blauwe zak of zo en lopen iets moeiljker maar over all hebben zij er het minst last van.
Bijna alle anticonceptie is voor de vrouw op het condoom na dan. Nu kunnen de mannen eens iets doen dus laat ze dan ook. Fijn juist dat de man dit wil doen.
GEwoon doen dus.
Ponnetje
GastBerichtGeplaatst: 31-12-2005 22:19 Reageer met quote

... 't is maar gewoon hoe je het bekijkt en welk risico je ervoor wil nemen ! Het gaat er mij gewoon om dat er voor mannen OOK risico's aan verbonden zijn en dat zij hiervan meestal niet of anders veel te weinig op de hoogte zijn. Er wordt snel vanuit gegaan : dat het voor de vrouw een ingrijpendere operatie is dan voor een man... voor een man wordt dit voorgesteld als "een kleine ingreep". Dat is het in weze ook, ware het niet dat er ook grote kans is op complicaties. Maar hierover vind je bijna nergens informatie ! Check maar.
Als ik een foto zou posten en je't met je eigen ogen zou kunnen zien: je zou als man schrik krijgen ! Trust me !
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 31-12-2005 22:42 Reageer met quote

Ponnetje schreef:
Inderdaad, dit is "maar" (!!!) een ervaring... maar dan wel een met grote gevolgen, nietwaar ? Zeker als je in tijdens als deze thuis op ziekteverlof moet, met kans op je job te verliezen omdat je werkgever het moe is dat je afwezig bent en je ziekteverlof steeds met 2 weken moet verlengen.... "maar" een ervaring.

Ik merk dat de klemtoon verkeerd gevallen is, de nadruk van de maar licht op de 1. Het is slechts een enkele ervaring. Iedere ingreep gaat gepaard met een kans op complicaties, en gelukkig komen dergelijke complicaties als u omschrijft relatief zelden voor. Dit maakt het voor u en uw man natuurlijk niet makkelijker, maar het is ook niet eerlijk om mensen die voor een dergelijke beslissing staan het idee te geven dat er een grote kans bestaat op dit soort dingen.
Gast
BerichtGeplaatst: 01-01-2006 7:25 Reageer met quote

Hier ben ik het helemaal mee eens.
gast
GastBerichtGeplaatst: 05-01-2006 0:15 Reageer met quote

Ik heb me een aantal jaren geleden laten steriliseren en ik moet zeggen dat het me prima bevalt.
De ingreep was een beetje "vervelend" maar stelde op zich niet veel voor en was in no time gepiept.
Na ongeveer een half jaar zaten er geen zaadcellen meer in mijn sperma en de ingreep was dus succesvol.
Een beetje geduld is dus wel geboden.
Ik zou het zo weer doen!!
Succes met jullie beslissing als die al niet genomen is.
Ik zou het zo weer doen!!
angst haas
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2006 12:35 Reageer met quote

Wij zijn er wel overuit dat het gaat gebeuren ik zal dus binnenkort naar de dockter gaan. Hebben jullie soms goede ervaringen met bepaalde artsen in het midden van het land die jullie mij kunnen advieseren? Ik ben heel benieuwt hoe het is als het gaat gebeuren en erna. groetjes hans
gast
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 0:49 Reageer met quote

een goede keus van arts is neuroloog in Gelderse Vallei. Zeer prettige behandeling - afgelopen vrijdag - en behalve een beurs gevoel af en toe en wat blauwe plekkies op de zak, niks aan de hand. Ook als angsthaas er heen gegaan. Men vertelde me van te voren dat het net was als kies vullen en boren met verdoving: alleen prikkie voel je. En dit klopt. Je kunt verder nog van alles doen al is dat wat rustiger, is net zo verstandig. Alles tot in den treure aan deze angsthaas uitgelegd en na een kwartier behandeling zelf al klaar. Dit tijdelijk zeer kort ongemakje weegt totaal niet op tegen de voordelen dus.
gast
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 0:51 Reageer met quote

ha, neuroloog moet uiteraard uroloog zijn. Scheelt een 'n'tje.
Gast
BerichtGeplaatst: 24-01-2006 13:44 Reageer met quote

Hoi Hans (angst haas),

Je hoeft echt niets te vrezen voor deze ingreep. Ze duurt amper een kwartiertje onder lokale verdoving.

Je krijgt 2 prikjes, elk eentje in je balzak. Je voelt misschien een beetje trekken, maar dat zijn de zaadleiders die er een beetje worden uitgetrokken om doorgesneden te worden.

Wees er wel van bewust dat zo een ingreep "onomkeerbaar" is. E, laat minstens 2cm wegnemen. Is het minder, dan heb je kans op een spontaan herstel.
angst haas
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 14:41 Reageer met quote

Harstikke bedankt alvast, maar moet ik nu eerst naar mijn huisarts of kan ik direckt een afspraak maken bij het gelderse valei?
marcel auw
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2006 0:51 Reageer met quote

binnen 20 min weer buiten en auw, auw auw. de volgende dag was alles paars/zwart tot aan m'n lies. 1 kant zat een zwelling als een kippe ei, naar 7 dagen was de ergste pijn weg maar ik kan naar 10 dagen nog niet normaal lopen,fetersstrikken. een bloedophoping volgens de uroloog.
maar deze moest naar 10 dgn wel beter zijn dus morgen maar weer bellen. het komt zelden voor maar hoor toch hier en daar dat het toch redelijk vaak mis gaat. 1 op de 4 bij mijn kennissen kring, en landelijk schat ik toch 1 op 7 dus nik zelden. ik heb spijt in ieder geval
Gast
BerichtGeplaatst: 06-02-2006 11:39 Reageer met quote

marcel auw schreef:
binnen 20 min weer buiten en auw, auw auw. de volgende dag was alles paars/zwart tot aan m'n lies. 1 kant zat een zwelling als een kippe ei, naar 7 dagen was de ergste pijn weg maar ik kan naar 10 dagen nog niet normaal lopen,fetersstrikken. een bloedophoping volgens de uroloog.
maar deze moest naar 10 dgn wel beter zijn dus morgen maar weer bellen. het komt zelden voor maar hoor toch hier en daar dat het toch redelijk vaak mis gaat. 1 op de 4 bij mijn kennissen kring, en landelijk schat ik toch 1 op 7 dus nik zelden. ik heb spijt in ieder geval


Toch denk ik dat dit heel veel mee valt vergeleken wat vrouwen allemaal moeten doen om 1 een zwangerschap te voorkomen. De meest vrouwen draaien voor de anticonceptie op (spiraal of een dot hormomen)
2 De vrouw moet een zwangerschap ondergaan met daaraansluitend de bevalling.
Ik weet 100% zeker dat elke vrouw op het moment van de bevalling ook spijt heeft. Daarbij hebben veel vrouwen complicaties bij een zwangerschap (soms levensbedreigend) en dan nog de problemen die op kunnen treden na de zwangerschappen. Verzakkingen en zo.
Mij schiet zo'n zinnetje dan onzettend verkeerd. "Ik heb spijt" nog geen 10 dagen verder. Mannen wordt eens wat stoerder. Veel mannen worden beroerd alleen al bij het idee dat er aan hun geslachtsdeel moet worden gerommeld. Moet je kijken wat er bij de vrouw allemaal moet gebeuren. Sorry misschien voor mijn reactie maar ik wil het toch even kwijt. De man wil plezier maar wil er niets voor doen. Misschien is dit een gedachte die ook mee genomen kan worden.
Een tijd geleden wat er een programma op tv wat ging over de pil voor mannen. Nou sommige mannen die vonden het dus helemaal niets. Anticonceptie moest de vrouw maar regelen. Laat de man ook maar eens opdraaien voor de verantwoordelijkheid.
Ik vind het knap Marcel dat je bent gegaan maar dan moet je niet gaan zeuren over spijt hebben.
Ik heb me als vrouw laten steriliseren en ik heb spijt gehad ja echt. Niet omdat ik niet meer zwanger kon worden, dat was de bedoeling maar omdat ik zo ziek ben geweest. Ik heb tijdens mijn tweede zwangerschap al op het randje gelegen en dan dit ook nog. Vandaar dat ik dat spijt niet kan hebben.
Gast
GastBerichtGeplaatst: 16-02-2006 19:16 Reageer met quote

Zelfde probleem als hierboven beschreven. Reeds twee weken werkonbekwaam door hevige pijn in de liesstreek rechts, en een balzak de grote van een citroen. Prettig is anders. Mij is deze ingreep ook afgeschilderd als iets van niets, en inderdaad de operatie onder plaatselijke narcose valt echt goed mee. Tot de dag nadien alles zwart en gezwollen is en pijn die moeilijk te dempen is.
Dus goed nadenken en erover praten met je partner want twee weken onthoud is nogal lastig voor beiden.
Jip
BerichtGeplaatst: 19-02-2006 20:25 Reageer met quote

Naar mijn mening zijn er altijd bij elke ingreep wel dingen die niet goed gaan maar ik denk dat de keren die wel goed gaan zoveel meer zijn.
Ervaring van mijn paps..... peace of cake !! hij was ook heel bang maar stelde niks voor. Ze zeggen dat het bij de vrouw veel lastiger is.
Gijs
GastBerichtGeplaatst: 09-03-2006 23:06 Reageer met quote

[quote="angst haas"]
14 maanden geleden vasectomie gehad, een mooi neutraal woord voor sterilisatie door verbreking van de zaadleiders.
Informatie vooraf door de artsen: relatief kleine onschuldige ingreep zonder risico (je gaat er nooit aan dood)te verwachten problemen wat napijn en zwelling maar na een week weer sporten,sex en de volgende dag weer aan het werk. kans op mislukking 1: 50.000
Mooi niet dus, 1 maand geen zittend werk kunnen doen 4 maanden niet langer dan een uur in de auto kunnen zitten door aanhoudende zwelling, ook daarna is sex nooit meer geweest wat het vroeger was, bij het zien of voelen van vrouwelijk naakt ontstaat er stuwing in de (bij)bal die het gevoel geeft dat je een forse trap met een voetbalschoen in je kruis hebt gehad. Op het moment van klaarkomen neemt de stuwing zodanig toe dat de erectie verslapt en sex is over en uit. Mijn hobby motorrijden kan ik niet zonder pijn meer doen wegens de druk van de nog altijd pijnlijke ballen tegen de benzinetank, zeker bij krachtig remmen.
Ik had dat allemaal graag willen weten vooraf maar op mislukkingen is een taboe ik heb er onbeschrijfelijk veel verdriet van.
Deze week voor het 4e consult bij weer een andere uroloog geweest hij zegt dat 3-5% van alle mannen mijn probleem ondervinden, de uroloog kan me opereren aan het spermagranuloom wat er nu zit ongeveer 14 mm in omvang, risico van operatie herhaling van al het bovenstaande plus het risico van geheel afsterven van de ballen, ik weet het nog niet wat ik moet.
Sterilisatie is een misselijke vorm van klantenbinding, je kunt niet meer terug alleen worden vervolgingrepen steeds heftiger en risicovoller.
Waarom houdt niemand deze waanzin tegen, in Amerika geldt de slogan "When it works Don't fix it"
Zoek maar een op "Post Vasectomy Pain Syndrome" en zorg dat je dat doet VOOOOR je de ingreep hebt, pas dan ben je geinformeerd ! Daar wordt o.a. beschreven dat 1 op de 3 na een jaar nog problemen ondervindt.
en velen nog na 20-25 jaar, de kans op het krijgen van andere ernstige aandoeningen is na sterilisatie groter als ervoor.
Bij bovenstaande moet duidelijk zijn dat niet alleen ik maar ook mijn echtgenote en 2 kinderen meelijden onder mijn humeur en verdriet.
Laat dit a.u.b. op deze site staan iedereen heeft recht op volledige informatie
flipflap
BerichtGeplaatst: 09-03-2006 23:15 Reageer met quote

ik denk dat er nog een kant aan het verhaal zit, behalve het leed na de operatie wat blijkbaar toch veel mannen hebben.
de kant van de spijt.
mijn man heeft zich in 2000 laten steriliseren, destijds was hij nog bij zijn ex. hij beschreef de ingreep als fluitend naar binnen en fluitend naar buiten (helaas angsthaas, het was in friesland). nauwelijks pijn en direct na de ingreep door naar de zaak met een strakke onderbroek aan.
echter, 4 jaar later, toen hij reeds mijn echtgenoot was, wilden we graag de operatie ongedaan laten maken omdat wij een kindje wilden. gelukkig waren wij er snel bij en is de hersteloperatie succesvol geweest.
ík wilde dit aspect eigenlijk niet onbelicht laten.
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Pagina 1 van 37  

1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring