Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > 16 jaar en wil heel graag kinderen
Auteur Onderwerp: 16 jaar en wil heel graag kinderen
Dolfijn14
BerichtGeplaatst: 10-07-2012 21:21 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben een meisje van 16 en ik wil altijd al graag kinderen. Ik denk er nu elke dag aan , ik wil zo graag kinderen en t liefst zo snel mogelijk. Dit komt waarschijnlijk ook omdat mijn moeder oppas is en er thuis altijd kinderen rondlopen tussen de 3 maand en 5 jaar. Ik help mijn moeder altijd met de kinderen en weet er al best veel van, ik weet dus ook dat het dom is om nu al kinderen te krijgen want ik zit nu nog op school in 5 havo. En hierna wil ik ook nog een studie doen van 4 jaar, en dit word allemaal moeilijker. Ik heb hier met mijn ouders over gepraat niet open van dat ik graag kinderen wil maar wat zei ervan zouden vinden als ik zwanger was. Mijn ouders vonden het wel dom maar zouden me wel helpen, we hebben tenslotte al het baby spul altijd in huis. En ze zouden me ook financieel steunen. Ik ben zeg maar al aan t sparen en heb nu 3 baantjes en werk in de vakantie 5 dagen in de week. Maar nu was mijn vraag eigenlijk: is dit normaal, dat ik nu al zo graag kinderen wil? En hoe kan ik hiervanaf komen? (want min hart wil het heel graag maar mijn verstand zegt dat ik minstens 5 jaar moet wachten)

Groetjes een tiener meisje
loesje4
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 12:19 Reageer met quote

Hallo,

Ik denk daardat je moeder zo met kinderen werkt (en jij er dus ook mee in aanraking komt) dat je dit erg mooi en leuk lijkt. Maar die kinderen gaan weer terug naar hun ouders en je eigen kind heb je altijd bij je, dag en nacht. Het is natuurlijk mooi dat je graag moeder wil zijn, maar ik zou echt nog een aantal jaren wachten. Heb je een vriendje? Want daar lees ik ook niet over. Bovendien is school afmaken en een opleiding volgen ook erg balangrijk, een kind kost een hoop geld. Tuurlijk willen je ouders je helpen, daar zijn ze je ouders voor. Maar ik denk dat zij ook liever zien dat je eerst zelf wat opbouwd.

Groetjes en sterkte Cornelia
Dolfijn14
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 14:00 Reageer met quote

hoi cornelia,

bedankt voor je reactie, ja ik heb een vriendje, we zijn nu ongeveer 3 maand samen en hij wil ook graag kinderen. we hebben ook afgesproken dat we pas verder gaan nadat we de middelbare hebben afgemaakt, en dat we alvast sparen voor het geval het 'misgaat'. dus een kindje krijgen doe ik sowieso pas over 2 jaar. dan heb ik ook al wat meer gespaard en dan ben ik 18. maar dat is nog veel te jong en dan moet ik nog een opleiding doen enzow. maar we kijken nu ook samen naar de kosten van de baby en willen het allebei heel graag. ook pas ik vaak op en blijf ik er zelf slapen omdat de ouders heel laat weer komen dus ik weet ook een beetje hoe dat gaat en dat je er 's avonds uit moet , maar ik ,moet ook nog veel leren. maar ik weet waarschijnlijk al wel meer dan de meeste tienermoeders als ik aan een kindje begin.

groetjes anne
STIER 1983
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 15:32 Reageer met quote

Hallo Anne, Ik vind het knap van je dat je zelf zo realistisch bent wat betreft je opleiding, helaas is ons land tegenwoordig zo, dat je echt allebei moet werken of dat je echt een geweldig goede baan moet hebben wil je van 1 loon rond kunnen komen. Dus ja dan is een opleiding werl heel erg belangrijk ! Maar goed dat zeg je zelf al !

Van jhet gevoel dat je graag kinderen zou willen kom je denk ik niet af, dat heb je of je hjebt het niet (of het komt op een iets latere leeftijd) Maar mocht je wel 'vroeg' een kindje krijgen, trek je dan niets aan van wat een ander zegt, het is jou/jullie keus. En zo te horen zouden jullie er allebei wel erg blij mee zijn, je relatie is natuurlijk nog wel een beetje pril, maar goed echte liefde blijft bestaan. Ik vind ook dat je goed bezig bent met het sparen ! Maar laat je leven niet in het teken komen te staan van dat er misschien over een paar jaar een kindje is, probeer ook wel enigzins te genieten van het hier en nu. Je bent jong en daar mag je best van genieten.

Wat de tijd ook zal brengen, ik wil je veel succes wensen !

Groetjes Marieke
Daviniaa_
BerichtGeplaatst: 07-01-2013 22:03 Reageer met quote

Hallo, Ik was zelf eind 15 toen ik wist dat ik zwanger was.
Ik had net hetzelfde als jij, ik was al van kleins af aan verzot op kinderen, en uiteindelijk op 16j ben ik dan bevallen van men prachtig zoontje Dylano ( nu 2.5j ) ben nu 18 en heb net mijn dochtertje gekregen ( nu bijna 3 maand ).
Zelf een kindje krijgen is natuurlijk iets helemaal anders dan soms met je mama helpen met de kindjes, vind het wel mooi !
Het is zeker niet gek dat je kinderen wilt, ik moet wel eerlijk zeggen, het is niet gemakkelijk !
Je mist enorm veel van je jeugd en soms denk ( ik toch ) je wel eens van " wat als ik mijn kinderen niet zou hebben "
Ik had geen steun van mijn ouders op geen enkel vlak, maar uiteindelijk na veel wegen te zoeken ben ik eindelijk op het rechte pad terecht gekomen !
Als je zelf zeker bent van je stuk dan komt alles wel in orde !
veel groetjes Davinia x
loveforyou!
BerichtGeplaatst: 15-01-2013 21:52 Reageer met quote

ik snap je heel goed maar ik zou als ik jou was je toch erover heen zetten en wachten, dan kun je rustig je studie afmaken. ik zou ook nog even wachten met je vriend als je 3 maanden samen bent is nog best wel kort vind ik maar ben je ook al sexueel actief met hem? want als je dat nog niet eens doet dan is het zoizo beter om te wachten tot je daar aan toe bent.
maar het is net wat davinaa zegt want als jij zeker weet van je zelf komt het uiteindelijk allemaal goed!
Index > Zwangerschaps Geklets > 16 jaar en wil heel graag kinderen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring