Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > achterover gekantende baarmoeder
Auteur Onderwerp: achterover gekantende baarmoeder
fran
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2006 17:32 Reageer met quote

Hoi, Ik kom ook net van de huisarts en wat blijkt; een achterover gekantelde baarmoeder. Mijn klachten zijn; veel plassen, drukgevoel op de blaas. Denk dan steeds dat ik blaasontsteking heb, maar is niet zo. Valt er ook wat te doen aan een gekantelde baarmoeder??
mirella
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2006 21:52 Reageer met quote

Je zou een osteopaat kunnen consulteren. Lees maar op internet wat die doet. Soms echt een wonder wat een behandeling allemaal oplevert/oplost. Doet geen pijn, beetje raar hooguit, is heel natuurlijk. En: baat het niet, dan schaadt het niet.
Yolande
GastBerichtGeplaatst: 21-06-2006 17:13 Reageer met quote

ben verleden week bij een osteopaat geweest ivm al jarenlange onderbuik klachten, moeite met stoelgang en vaak na de lunch gelijk een drukkend gevoel links onder in de buik. Altijd gedacht dat dit aan een prikkelbare darm lag maar op aanraden van een acupuncturist eens naar de Osteopaat gegaan. Die heeft me onderzocht en kwam tot de conclusie dat ik een achterover gekantelde baarmoeder heb. Nu is zijn voorstel deze weer in de juiste positie te brengen dit kan uitwendig gebeuren maar heeft meer kans op succes als hij dit via een inwendig onderzoek doet. Nu is mijn vraag alleen die baarmoeder zit aan banden vast dus hoe kan je die nu handmatig in een nieuwe positie krijgen en dan ook zodanig dat die daar blijft. Ik ben benieuwd of iemand deze klachten in combinaie met de gekantelde baarmoeder kent of dat er iemand is die mij kan overtuigen dat je de baarmoeder inderdaad in een andere positie kunt manoevreren.
alvast bedankt
jolanda
Gast
BerichtGeplaatst: 21-06-2006 19:37 Reageer met quote

Ik denk dat die osteopaat een kwakzalver is. Voorzichtig zijn hoor. Een osteopaat is toch een soort therapeut (geen arts) die iets met botten doet?

Hoe kan die nu ook al gynaecologische problemen behandelen. Volgens mij klopt dit niet.

Als ik het mis heb (over wat een osteopaat is) hoor ik het graag.

P.S. Waarom ga je niet naar een gewone gynaecoloog? Daar horen dit soort problemen thuis.
mi
GastBerichtGeplaatst: 26-06-2006 18:05 Reageer met quote

ik heb ook een een gekantelde baarmoeder en zeer veel pijn tijdens het vrijen en nu contstant in mijn rug ik wordt over een mnd ongeveer inwendig geopereeerd de banden gaan ingekort worden om de baar moeder op zijn plaats te houden na terugzetting
pietemientje
BerichtGeplaatst: 31-08-2006 15:08 Reageer met quote

ik ben er vandaag ook achtergekomen dat ik een gekantelde baarmoeder heb, veel plassen en lichte rugpijn. ben op 19mei 2006 gecurreteerd. maar als de pijn aanblijft houden tot eind september, dan maak ik weer een afspraak.
jsandy
GastBerichtGeplaatst: 21-09-2006 21:11 Reageer met quote

Vraagje, een tijdje geleden bleek bij een uitstrijkje dat ik ook een gekantelde baarmoeder had. Nu verlies ik de laatste soms onverwacht wat bloed. Zou dat ook hiermee te maken kunnen hebben? Zo ja, kan er wat aan gedaan worden? Heeft iemand hier ervaring mee, zou fijn zijn wat te lezen hierover.
ikki
GastBerichtGeplaatst: 06-10-2006 13:43 Reageer met quote

ook ik heb een gekantelde baarmoeder waar ze achter kwamen omdat ik zwanger ben heeft dit invloed op de zwangerscahp en kan ik danwel normaal bevallen. wat kunnen redenen zijn dat je baarmoeder gekanteld is?
wie weet antwoord
diemie
GastBerichtGeplaatst: 21-11-2006 13:43 Reageer met quote

Sterre schreef:
Vorige maand ben ik bij de gynaecologe geweest wegens altijd al pijn bij het vrijen en het nu echt beu, en het bleek een gekantelde baarmoeder te zijn met een eierstok erachter, waar weinig aan te doen schijnt te zijn. Mij is toen verteld dat alleen die gekantelde baarmoeder al voor veel pijn bij het vrijen kan zorgen, en ik ben verwezen naar een sexuologe daarna. Toevallig zie ik hier dat ook anderen vroege weeen hadden, ik heb bij mijn zwangerschap vanaf 27 weken moeten liggen vanwege harde buiken, en met 32 weken ben ik bevallen.


dit lijkt mijn verhaal wel! Ben nu 12 weken zwanger van mijn 2e kindje. mijn 1 e kindje is nu 5. Mede door die vroegeboorte (32 weken),vroege weeen (27 weken, dus platliggen in het ziekenhuis) en enorme buikpijnen vanaf 15 weken heb ik een trauma overgehouden aan het woord 'zwanger'. Nu is gisteren bij mij de vlokkentest niet gelukt, omdat mn baarmoeder dus naar acher gekanteld ligt. ook heb ik veel rugklachten en incontinentieproblemen. Ik ben nu echt bang dat deze zwangerschap weer in een vroeggeboort gaat eindigen (als alles voor de rest al goed gaat). iemand tips, sugeesties????? Question Question
pigell
GastBerichtGeplaatst: 15-12-2006 14:03 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Ik denk dat die osteopaat een kwakzalver is. Voorzichtig zijn hoor. Een osteopaat is toch een soort therapeut (geen arts) die iets met botten doet?

Hoe kan die nu ook al gynaecologische problemen behandelen. Volgens mij klopt dit niet.

Als ik het mis heb (over wat een osteopaat is) hoor ik het graag.

P.S. Waarom ga je niet naar een gewone gynaecoloog? Daar horen dit soort problemen thuis.


Een osteopaat is echt geen kwakzalver, na zoveel jaren opleiding weet hij heel veel af van het menselijk lichaam en beweeglijkheid van organen en andere inwendige zaken....
marjolijnkl
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2006 23:12 Reageer met quote

het lijkt mij toch niet dat een osteopaat een inwendig onderzoek kan doen?
misstral
BerichtGeplaatst: 23-12-2006 2:23 Reageer met quote

marjolijnkl schreef:
het lijkt mij toch niet dat een osteopaat een inwendig onderzoek kan doen?


Brrr. Wegblijven bij dat soort 'geneesheren'.
mie
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2007 10:58 Reageer met quote

ik ben nu 13 weken zwanger en heb ook een gekantelde baarmoeder, maar ik heb daar weinig of geen last van. Mij is er verteld dat ik gewoon zou kunnen bevallen en dat wanneer het kindje groter wordt, er veel kans bestaat dat de baarmoeder teug kanteld owv het vele heen en weer gewoel van het kind. Dus dat wil zeggen dat niet bij iedereen met een gekantelde baarmoeder en speciaal problemen opduiken.
jetta
GastBerichtGeplaatst: 08-06-2007 10:24 Reageer met quote

Een osteopaat volgt eerst de studie van fysiotherapeut,(of andere medische studie) daarna volgt nog een 5 jarig studie tot osteopaat. Dus "kwakzalver" lijkt me hier niet helemaal gepast. Een osteopaat probeert meer ruimte in het bewegingsapparaat te creeeren door bepaalde beweging. Als ergens in het lichaam iets mis is met een orgaan, heeft deze ruimte nodig,en wordt zo ondersteund door het skelet. Als bijv. bij hart klachten, de linkerschoder gaat dan wat omhoog staan, ter ondersteunding, om het hart meer ruimte te geven.
joyo
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 21:00 Reageer met quote

hoi, ik herken erg de klachten die beschreven zijn hierboven: veel plassen (en dan ook soms wel 4 keer achter elkaar grote hoeveelheden....)drukkend gevoel op mijn blaas, en licht incontinent (ook 's nachts). de ene keer werd gezegt dat ik blaasontsteking had, de andere keer niet. ik vind de klachten erg vervelend en beschamend. ook omdat ik nog behoorlijk jong ben. Embarassed een zwangerschap is nog niet aan de orde. kan iemand mij raad geven en misschien inlichten wat mij evt te wachten staat? en zijn er misschien nog meer erg jonge mensen die hier last van hebben?

gr
ceepeeke
BerichtGeplaatst: 05-02-2008 20:34 Reageer met quote

Ook ik heb een naar achter gekantelde baarmoeder, wat geeft dat ik me met moeite gynecologisch kan laten onderzoeken, dat het binnenkomen van het mannelijk speelgoed altijd pijn doet, heb al een jaar last van lage rugpijn (trekt tot de kaken van men zitvlak). Langs de ene kant zegt de gynecoloog dat een achterover gekantelde baarmoeder geen pijn kan geven, maar nu denken ze dat er iets aan men bekken is en dan zegt ze van tja, als je bekken nie goe zijn dan heb je natuurlijk extra rugpijn door die baarmoeder, ook het feit dat ze me niet goed kan onderzoeken geeft ze toe dat ze dan telkens op men baarmoeder duwt. Nu is haar antwoord, as de rugspecialist niets kan doen, dan gaat ze binnen 6 maand men baarmoeder verwijderen omdat ik dan al minder druk heb, en dus minder pijn. Pfff snap het nie goe zene, langs de ene kant zegt ze dat het geen pijn kan geven, langs de andere kant zegt ze dat het wel kan.

Ik moet ook heeeel veel plassen, en vanaf ik voel dat ik moet kan ik ook niet lang wachten want dan heb ik echt pijn onderaan men buik, heb ook veel pijn aan men linkse en rechtse kant onderaan, en natuurlijk ik crepeer van de rugpijn, maar ja, voorlopig niemand die me kan helpen.
Frederiek
BerichtGeplaatst: 26-02-2010 16:51 Reageer met quote

Ik heb ook een naar achter gekantelde baarmoeder en hier nooit problemen mee gehad. Misschien ook het vermelden waard dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn.
mirandatje26
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 10:23 Reageer met quote

helaal heb ik hier ook last van .ik ben er vrijdag achtergekomen nadat ik bijna niet meer kon lopen van de pijn.we weten nu waar het van is en dat er niks mt men kleintje is ,gelukkig,alleen ik heb verders geen info verder gehad van hoe en wat.miss kan hier iemand its vertellen.of da iemand bevallen is en ook dit probleem had.is dit iets wat je altijd heb gehad of komt da een een keer?ik weet hier echt niks van Sad ik hoop dat iemand me miss verder kan helpen alvast bedankt.

gr mirandatje
maraja
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 14:18 Reageer met quote

Ook ik heb een achterovergekantelde baarmoeder, werd me verteld toen ik een spiraaltje liet zetten.
Maar nooit ergens last van en heb vier gezonde, voldragen kinderen zonder problemen op de natuurlijke manier op de wereld gezet, ook tijdens mijn zwangerschappen geen abnormale klachten.
Toen ik het spiraaltje liet zetten had ik al drie kinderen, de gyneacoloog zei dat ze vroeger altijd zeiden dat men met een achterovergekantelde baarmoeder geen of moeilijk kinderen kon krijgen. Maar ik had het tegendeel bewezen, dat het niet perse zo hoeft te gaan... Wink Nooit eerder ontdekt ook omdat ik er gewoon ook nooit last van heb (gehad).

Dus het hoeft inderdaad geen probleem te zijn.
lynnella
BerichtGeplaatst: 11-05-2010 21:06 Reageer met quote

Vandaag is gebleken dat ik weeral voor de zoveelste keer een kiste heb en deze i links en 3,4 cm diameter. De vorige was bijna 5 en geeft ongelofelijk veel pijn.
Dus echo laten maken, en wat bleek dat mijn baarmoeder naar achter lag en dat dus de pijn gaf aan mijn onderrug waar ik ook een lichte hernia heb. Alvast dat zei die man.
Maar ik lees hier dat vele problemen hebben met veel te plassen en bij de seks.
Maar ik heb vooral ook last erna, wie heeft dat nog?
Index > Gynaecologie > achterover gekantende baarmoeder
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring