Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > achterover gekantende baarmoeder
Auteur Onderwerp: achterover gekantende baarmoeder
niest
BerichtGeplaatst: 14-12-2005 12:32 Reageer met quote

Daar zat ik dan bij de huisarts .tja hij zal wel een onderzoek gaan doen echt prettiger is dat niet .
Al weken had ik last van het feit dat ik veel moeten plassen .Soms wel vier terug en dan eindelijk gevoel de blaas is leeg .Toch maar even laten controle op blaasonsteking en ja hoor bingo .Toch bleven de klachten .Het plassen werd een probleem .In de pc van de dokter blijkt alvanaf 2000 problemen te hebben met mijn menstruatie .Trouwena mijn zwangerschappen gingen ook niet echt lekker.na het onderzoek bleek ik een achterover gekantende baarmoeder te hebben hij kon er niet echt bij de eierstokken voelde goed.ik ben dus die 1% .Schijnbaar was de huisarts ook verast dat stond echter niet in zijn pc .Gevolg mischien wel een vleesboompje in mijn baarmoeder tja ik heb vandaag een afspraak gemaakt pas 6-01-2006 kan ik voor een onderzoek neen lekker nog bijna een maand met pijn
wie kent dit of heeft ook meegemaakt .

niest
Jena76
GastBerichtGeplaatst: 14-12-2005 23:17 Reageer met quote

Hoi Niest,

Helaas heb ik hier geen ervaring mee, wel met een achterover gekantelde baarmoeder en daarover wil ik jou graag iets vragen.
Je schreef dat je zwangerschappen niet probleemloos verliepen en nu zou ik graag willen weten op welke manier?
Ben afgelopen maandag bij de huisarts geweest in verband met hele vroeg weeen, ben net zwanger. De huisarts kon helaas mijn baarmoeder ook niet voelen, omdat ie zo gekanteld lag. Nu vraag ik me af of die pijn doordat gekantel zou kunnen komen.
Heb al eerder een miskraam achter de rug ook namelijk.
Niemand reageert op mijn berichtje over vroege weeen, hopelijk vind je het niet erg dat ik jou om je ervaring vraag wat betreft je zwangerschappen.

Alvast bedankt,

Jena
niest
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 9:37 Reageer met quote

hoi

Ik wil je niet angstig maken maar ik heb bij alle vier zwangerschappen problemen gehad .
eerste zwangerschap heel veel voorweeen .Kon niet meer werken men dacht dat mijn buikbanden door het vele sporten te straks zaten voor een zwangerschap ( nu weet ik wel beter )zonder dat er iets gebeurde onze dochter bleef tot 41 week zitten toen bleek dat zij niet goed lag en moest met kunst en vliegwerk gehaald worden .
De tweede zwangerschap had ik allemaal ook voorween bloedverlies en veel pijn .de miskraam kreeg op na 3 maanden zwangerschap .
Derde zwangerschap weer voorweeen met ontsluiting heb meer in ziekenhuis gelegen dan ik thuis was .
de zwangerschap heeft 37 weken geduurd
vierde zwangerschap eerste drie maanden nergens last van .begon daarna weer onrustig te worden .Opname in het ziekenhuis geboorte 37 weken .Gelukkig hebben onze kinderen het gered en groeien als kool
Zwanger zijn vwas voor mij een hel achteraf hadden ze dit mij moeten vertellen geen allen heeft moeite genomen om mij dit vertellen dat neem zeer kwalijk

ik wens je veel succes met je zwangerschap .rust goed uit bij twijfel altijd je arts bellen .beter tien keer dan 1 keer niet
niest
Gast
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 15:42 Reageer met quote

Niest, hoe herkenbaar allemaal zeg, ongelooflijk.
Had je die pijnen ook net zo vroeg als ik tijdens je zwangerschap? Het zou nu eigenlijk pas ong. 3 weken zijn, maar ik verga nog steeds zo nu en dan van de erge pijn/kramp.
Mijn zus was afgelopen maandag mee naar de huisarts en toevallig vroeg mijn zus nog aan de dokter of het te maken kon hebben met die gekantelde baarmoeder, haar antwoordt was stellig nee, nu weet ik dus toch wel beter.
Wel heel fijn dat je kinderen gezond zijn, op de je 2de zwangerschap na, wat een ellende na 3 maanden zeg.
Wat voor soort pijn heb je nu op dit moment? Wat is 6 januari dan ver weg he, als je zo'n last hebt.

Heel veel sterkte gewenst en hartstikke bedankt voor je reactie, je weet niet half hoe blij ik ben dat iemand het herkent heeft.

Liefs,

Jena
niest
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 16:03 Reageer met quote

Tja je kon de pijn verlijken met je dag dat je ongesteld word lichte kramp met of zonder bloedverlies zo`n zeurend gevoel.
doordat mijn baarmoeder gekanteld is kan zeer moelijk plassen .schijnbaar is de baarmoeder op de urinebuis gaan leunen .daardoor heb ik steeds blaasonsteking doordat er rest urine in de blaas achterzit .Ik moet dus veel drinken maar ik voel met net ballon die op knappen staat
tijdens 1e zwangerschap begonnen de problemen pas 28 weken bij alle andere eigenlijk meteen al toen ik wist dat ik zwanger was .

ps bij twijfel altijd je arts bellen .Laat je kaas niet van het brood eten .Huiartsen hebben vaak het idee dat ze alles beter weten ik weet echter beter

sterkte
niest
Gast
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 16:11 Reageer met quote

Bedankt Niest, ben weer een stuk wijzer geworden na jouw verhaal. Ineens worden mij veel dingen ook duidelijker, het vele plassen, de ongestelheidsperikelen etc. Ga hoe dan ook een afpraak maken voor een gynaecoloog.

Wat vervelend zeg dat die baarmoeder zo drukt op je urinebuis, inderdaad is veel drinken dus het enige wat je kan doen.
Hopelijk krijg je nog medicatie tegen de pijn? Wat soms ook helpt is een ander ziekenhuis te bellen, het verschilt soms echt qua wachttijd.

Nogmaals veel sterkte gewenst en ik hoop dat anderen ook reageren en jouw kunnen helpen met dit probleem!
Ik blijf hier lezen, hou je me a.u.b. op de hoogte?

Veel groetjes!
niest
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 22:47 Reageer met quote

hoi

natuurlijk wens ik jou alle goeds toe .zodra ik meer weet dan hoor je het van mij .Pijnmedicatie hoef mij nog niet niet .het is houdbaar tot nu toe .Ja 6 jan 06 is ver weg maar ik wil graag in mijn stad gaan dit ook voor mijn gezin

wil je mij ook op hoogte ?
doeg
niest
Jena
GastBerichtGeplaatst: 17-12-2005 15:24 Reageer met quote

Niest,

Wil je nog even laten weten dat ik vanochtend weer bij de spoedarts ben geweest, omdat ik het niet meer uithield van de pijn.
Ze heeft gelijk mijn plas nagekeken en nu was er dus inderdaad bloed in de urine. Heb nu een kuur gekregen en hopelijk heb ik daar de pijn ook van.
Ik blijf hier kijken hoe het met jou gaat hoor!

Liefs,

Jena
Angela2
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 15:28 Reageer met quote

Even een vraagje, als je een gekantelde baarmoeder hebt, heb je dan ook last van rugklachten?
niest
BerichtGeplaatst: 18-12-2005 15:54 Reageer met quote

yep dat kan .
Zelfs bij een blaasonsteking kan je last hebben van rug en spieren

groetjes
aranka
Jena76
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 17:36 Reageer met quote

Ja inderdaad, ik loop ook al negen jaar bij de fysiotherapeut voor rugklachten, het klopt helemaal.

Gr.

Jena
Angela2
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 17:45 Reageer met quote

Zijn er nog meer symptomen die je kan krijgen bij een gekantelde baarmoeder? Ik heb al jaren rugklachten (oorzaak onbekend) en ik heb er nooit overna gedacht dat zoiets misschien wel de oorzaak zou kunnen zijn.
niest
BerichtGeplaatst: 18-12-2005 21:06 Reageer met quote

buikpijn krampen vooral bij blaasstreek .enz
Er zoveel klachten dat eigenlijk al vele jaren geleden naar huisarts moeten gaan
maar ja

niest
matti
GastBerichtGeplaatst: 19-12-2005 0:13 Reageer met quote

Elders op dit forum staat geloof ik, dat een achterover gekantelde baarmoeder veel voorkomt.
niest
BerichtGeplaatst: 19-12-2005 18:28 Reageer met quote

klopt zo`n 20%
1% heeft achterover gekanteld
lobke
GastBerichtGeplaatst: 11-01-2006 13:48 Reageer met quote

ik heb altijd pijn bij het vrijen gehad,we zijn er daarom maar mee gestopt,het was niet leuk meer,nu weet ik sinds kort dat ik een gekantelde baarmoeder heb,het is mij nooit eerder verteld,bij een uitstrijkje,nu denk ik dat die pijn komt door die gekantelde baarmoeder,is die gedachte juist ?
hurkm007
BerichtGeplaatst: 11-01-2006 15:38 Reageer met quote

Op dit moment weet ik het ook niet meer als je mij vorige berichten heb gvolgd .Ik had een gekantende baarmoeder en 3 weken later heb ik een hormonen kuur .Ik zelf denk als je plat op je rug wordt gecontroleerd ligt de baarmoeder anders als je in een baringstand wordt onderzoek .Ik zou het nog maar eens goed naar laten kijken

sterkte

Hurkm007
ieniemieni
GastBerichtGeplaatst: 11-01-2006 19:15 Reageer met quote

ik heb jullie forum net gelezen omdat ik al maanden met buikpijn loop en de dokter niet weet wat het is. hij dacht endometriose waardoor hij mij doorstuurde voor een binnenwaardse echo bij de gynacoloog. niet veel byzonders te zien. ook wilde hij een uitstrijkje maken wat 3 dagen geleden is gedaan maar de assistent constateerde een gekantelde baarmoeder zou daar mijn buikpijn vandaan komen heb geen pijn bij het vrijen heb wel nu een pil microgynon 30 als hormoon pil gekregen want de menstruaties zijn erg heftig! graag reactie
Sterre
GastBerichtGeplaatst: 12-01-2006 23:59 Reageer met quote

Over de pijn bij het vrijen: Vorige maand ben ik bij de gynaecologe geweest wegens altijd al pijn bij het vrijen en het nu echt beu, en het bleek een gekantelde baarmoeder te zijn met een eierstok erachter, waar weinig aan te doen schijnt te zijn. Mij is toen verteld dat alleen die gekantelde baarmoeder al voor veel pijn bij het vrijen kan zorgen, en ik ben verwezen naar een sexuologe daarna. Toevallig zie ik hier dat ook anderen vroege weeen hadden, ik heb bij mijn zwangerschap vanaf 27 weken moeten liggen vanwege harde buiken, en met 32 weken ben ik bevallen.
gast
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 23:06 Reageer met quote

Ik heb hormoon kuur Primolut N gehad 5 mg .na 21 dagen kwam weer een bloeding niet zoals het normaal
Daarna 1 week lekker in vel .Daarna 2 weken pijn in borsten vocht vasthouden en een humeur .Na 28 dagen 1 avond veel pijn toen weer ongesteld 28 dagen .
Meteen 1 dag goed bloedverlies .hopelijk de volgende maand eens weer op tijd

AH
Index > Gynaecologie > achterover gekantende baarmoeder
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring