Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Jaarlijkse keelontsteking - amandelen weghalen?
Auteur Onderwerp: Jaarlijkse keelontsteking - amandelen weghalen?
keelonsteking
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 10:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 16 jaar, woon in België en elk jaar rond deze tijd krijg ik een keelontsteking - zo ook nu weer. Vorig jaar heb ik er zelfs 2 vlak na elkaar gehad omdat de antibiotica niet lang genoeg toegepast was.
Het is geen "gewone" lichte keelpijn, maar echt wel telkens een zware ontsteking van de amandelen.

De dokter zei dat ik kajoekels van keelamandelen heb, en dat ze daardoor zo snel ontstoken geraken. Nu, ik eet elke dag minstens 1 sinaasappel, gorgel met Hextril minstens een keer per week, en spoel na elke maaltijd mijn keel met water. Ik had wel verwacht dat het dit jaar opnieuw het geval zou zijn, dus vandaar dat ik hier deze vraag stel.

De dokter zei dat moest het nog eens gebeuren, de amandelen zouden kunnen weggehaald worden. Mijn vraag is of die jaarlijkse keelontsteking (die nu waarschijnlijk weer met antibiotica zal behandeld worden), genoeg reden is om de operatie te ondergaan. Ik heb wat zitten opzoeken, maar er staat nergens iets concreets over de gevolgen, behalve dat het immuunsysteem zwakker wordt. Met de pijn na de operatie kan ik leven, veel erger dan de keelontsteking zelf zal het wel niet zijn...

Alvast bedankt
Friezin
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 14:01 Reageer met quote

Hoi!
als kind had ik af en toe ook erge keelontsteking/amandelontsteking. Ik begrijp nog steeds niet dat mijn amandelen toen niet verwijderd zijn.
Toen ik in de 20 was had ik het wéér een paar keer achter elkaar, en tussendoor zag je gewoon "gaten" in m'n amandelen, met gele pus, jakkie! Ik kon met mijn pink de pus er uitdrukken, zooo vies!
Toen ik 25 was zijn mijn amandelen verwijderd. Niet echt een pretje, maar ook weer niet heel erg hoor. Je hebt wel meer last dan kleine kinderen, dat wel.
Maar steeds ontstoken amandelen is niet gezond hoor, je kunt er ook andere ziektes/kwalen van krijgen heb ik gehoord.
Dus ik zou het gewoon doen als je weer last krijgt.
Friezin
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 14:40 Reageer met quote

O ja, en het immuunsysteem zou zwakker worden?
Ja, gezonde amandelen moet je nooit weg laten halen.
Maar als ze steeds ziek zijn dan doen ze hun werk ook niet meer. Dan doen ze meer kwaad dan goed volgens mij.
Bij mij zijn ze dus verwijderd toen ik 25 was, en ik heb daarna niets gemerkt van een zwakker immuunsysteem. Ben gewoon 1 of 2 keer per jaar flink verkouden, maar wie is dat niet??
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Jaarlijkse keelontsteking - amandelen weghalen?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring