Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Acuut onstane onverklaarbare blaaspijn
Auteur Onderwerp: Acuut onstane onverklaarbare blaaspijn
Esther1985
BerichtGeplaatst: 05-06-2012 9:26 Reageer met quote

Ik ben radeloos. Wie heeft nog ideen?

4 maanden geleden kreeg ik van de een op de andere dag ' blaasontstekings' klachten; pijn bij het plasen, frequent plassen en pijn aan urinebuis. Met antibiotica 5 dagen later overgegaan. 1 week later echter weer dezelfde klachten, nu ook eenmalig wat bloed plasen. Weer antibiotica, klachten werden erger, zwaardere antibiotica gehad. Had ondertussen nu ook heftige branderige pijn onder in mijn rug en in mijn flanken en stekende pijn in mijn blaas. Slikte continue pijnstillers. Urine was echter elke keer schoon (volgens huisarts dus eigenlijk geen blaasontsteking) Deze periode heeft 2 weken geduurt.

Hierna veranderde de klachten. Gevoel van continue een pijnlijke druk op mijn blaas en pijnlijke aandrang. Alsof het op knappen staat, niet goed kunnen uitsplassen. Het voelt alsof mijn blaas tegen een weerstand plast, hij knijpt echt samen, en dat doet pijn. Ik werd er echt radeloos van, slike elke dag zware pijnmedicijnen. Verder merkte ik hoe minder ik dronk, hoe minder pijn ik had (minder plassen).

Bij uroloog geweest, flow onderzoek gehad en urine nagekeken. Beiden normaal. Daarna urodynamisch onderzoek gehad. Hierbij werd een blaascathter ingebracht en de blaas met water gevuld. Uitslag volgens uroloog: te kleine blaas capaciteit (zou ik volgens hem altijd al moeten hebben gehad --> vind ik echt raar aangezien ik de afgelopen 25 jaar nooit last van mijn blaas heb gehad.

Het aller gekste is dat gelijk dezelfde avond na het urodynamisch onderzoek de klachten acuut over waren. Ik kon weer normaal uitplassen, geen pijn meer, geen aandrang, helemaal niks. Ik was helemaal blij.

Echter, het was van korte duur. Na 2.5 week klachtenvrij te zijn geweest kon ik van het 1 op andere moment weer niet goed uitplassen, blaas voelde gespannen en geirriteerd en weer continue aandrang gevoel. Momenteel voelt het alsof ik weer terug bij af ben. Steken in mijn blaas en veel pijn. Ik houd dit niet zou langer vol.

Wie herkent dit verhaal en wie heeft er ideen voor een oorzaak? Bij de uroloog kom ik momenteel niet veel verder. Hij adviseerde eerst maar 3 maanden bekkenbodem therapie maar ik geloof daar echt niet in aangezien de klachten tussendoor acuut 2.5 week over zijn geweest!
TKD
BerichtGeplaatst: 05-06-2012 18:09 Reageer met quote

Hoi Esther!

Heeft je uroloog ook al een cystoscopie uitgevoerd?

Moeilijk te zeggen wat het zou kunnen zijn, je klachten kunnen duiden op IC (interstitiele cystitis) maar hoeft zeker niet zo te zijn... Dit kan vaak met een cystscopie vast gesteld worden.

Pas wel op met minder gaan drinken, dit lijkt te kunnen helpen maar uiteuindelijk word je urine hier alleen maar geconsentreerder van, wat op den duur alleen maar weer meer pijn gaat opleveren.

Bekkenbodemtherapie kan verlichting brengen als blijkt dat je bekkenbodem te zeer is aangespannen (hoewel dit bij veel pijn volgens mij ook altijd weer een logisch gevolg is dat dat gaat gebeuren, maar goed...)
Geef het een kans en mocht het echt niet te houden zijn kan je altijd weer evt met de poli over leggen of je niet eerder terug kan komen...

Helaas niet echt tips dus.

Veel sterkte en hopelijk ben je ook weer ineens spontaan van je klachten af!
Rosalienee
BerichtGeplaatst: 05-06-2012 19:37 Reageer met quote

Misschien nierstenen?
Vlinder47
BerichtGeplaatst: 16-11-2015 23:14 Reageer met quote

Hai medemens, helaas voor mij en voor jullie hebben we allemaal de zelfde klachten.
Zie dat ik deze site helaas nu pas heb gevonden, maar hopelijk is jullie probleem opgelost. Het advies wat ik jullie wil meegeven is op you tube de term blaaspijn in te toetsen. En dan goed luisteren misschien is dat medicijn wat voor jullie. Hij heeft het ook over een voedingssupliment enz succes allemaal. Ik ga het ook proberen.
Index > Urologie > Acuut onstane onverklaarbare blaaspijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring