Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Sipralexa stoppen
Auteur Onderwerp: Sipralexa stoppen
Milka1402
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 13:42 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb wat vragen rond het stoppen van Sipralexa. Ben een vrouw en neem nu reeds een zeven tal jaar dit product, nu sta ik op een halfje daags dit is 5 mg daags. Ik zou heel graag met dit product willen stoppen omwille van verschillende redenen zoals zwangerschap, pigmentvlekken etc. (troep dus die sipralexa volgens mij).

Vorig jaar in mei heb ik al eens een poging ondernomen om te stoppen, maar dit is niet gelukt, dit jaar heb ik ook een poging ondernomen maar lukt me precies niet, waardoor ik nu nog altijd op 5 mg per dag sta. Ik dacht dat 5mg nu toch niet veel is? Probleem bij afbouwen: alles wat er anders is dan anders schrijf ik aan de afbouw toe, ik raak in paniek en bouw weer op:( zucht... is het beter om gewoon in je verlof cold turkey te gaan en niks meer te nemen en gewoon afwachten tot je beter voelt? Krijg je sowieso dervingsverschijnselen van 5mg? Of is het een beetje psychologisch dat mijn afbouwen maar niet lukt?

Wie heeft ervaring met stoppen sipralexa? Hoe is dit verlopen? Hoe voel je je?

Alles is welkom:)

Milka
maura
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 13:59 Reageer met quote

Hoi

Ik kan je helaas voor jou (gelukkig voor mij) niet helpen met je vraag. Heb er geen ervaring mee.
De reden dat ik reageer is dat ik mij afvraag of je Zyprexa bedoeld? Het medicijn dat jij noemt heb ik nog nooit van gehoord. Ik beweer niet dat het niet bestaat he... is gewoon ff nieuwsgierige vraag Embarassed .
maura
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 14:05 Reageer met quote

FF gegoogeld... heb t al gevonden. Had er echt nog nooit van gehoord.

Sorry dat ik je niet kan helpen...
Milka1402
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 14:06 Reageer met quote

Hoi,

Neen het gaat niet over Zyprexa, Sypralexa is een ander medicijn, Sipralexa is een SSRI of antidepressivum, van de nieuwe soort.

Toch bedankt!

Milka
wims1991
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 2:43 Reageer met quote

Hey Milka,

Ik heb last van chronische hyperventilatie en neem zelf nu een tweetal maand dagelijks Sipralexa10mg om mijn angst ivm mijn CHV-symptomen onder controle te krijgen. Ik heb geen last gehad van depressie of iets in die richting, toch voel ik me wel een stuk anders sinds ik dit product neem. Het voelt aan alsof er een soort demper op mijn negatieve gedachten staat, dus mijn angst wordt hierdoor wel degelijk onder controle gehouden. Verder heb ik ook wel schrik dat als ik hiermee ophoud mijn symptomen terug gaan verergeren. Ook heeft m'n huisarts me laten weten dat het goed mogelijk is dat dit gebeurd. 'Sipralexa is een tijdelijke oplossing om je dageijkse leven terug op de rails te krijgen en je moet ermee proberen stoppen vanaf dit het geval is. Je kan dit alleen mentaal proberen overwinnen.' Dit is wat mij verteld werd.
Initieel zal dit wel zeer anders voelen maar ik denk echt dat je, mits degelijke afbouw (dus in jouw geval bijvoorbeeld om de 2dagen 5mg en dan zo verder afbouwen..) er zeker ook door kan geraken.
Ik ben zelf nog niet in die fase beland maar ik zal je op de hoogte houden van de moment dit zover is (ik hoop toch dat het niet te lang meer moet duren). Ik weet dat een aantal maand in vergelijking tot zeven jaar niet voor vergelijking vatbaar is, maar ik hoop dat je er toch iets mee bent.
Alvast veel beterschap,
Vriendelijke groet,
Wim
Milka1402
BerichtGeplaatst: 09-07-2012 14:29 Reageer met quote

Hoi Wim,

Bedankt voor je antwoordje terug. Ik ben nu reeds een maand en twee weken gestopt met sipralexa, en ben hier heel blij mee. Ik ben tegen alle adviezen in, gewoon cold turkey gestopt en van de ene op de andere dag gewoon niks meer ingenomen. Ik voel me er wel goed bij, mijn emoties zijn wel veel sterker en duidelijker maar dit valt wel goed mee en is goed te controleren.

Het lukt jouw ook wel in de toekomst!! Ik hoor het graag van je:)

groetjes
Milka
Charlie2
BerichtGeplaatst: 02-03-2016 20:36 Reageer met quote

Hallo. Heb zelf sipralexa genomen en ben afgebouwd. Het is de moeite waard om te stoppen
Winnie1969
BerichtGeplaatst: 11-12-2016 20:32 Reageer met quote

Ik ben gestopt een tijdje geleden, na 19 jaar !!! Het gaat prima, geen last van..
Eerst 2 weken een halfje 5 mg, dan een week 2,5 mg, dan om de dag 2.5 mg en na een week helemaal gestopt....na 3 dagen barstende hoofdpijn en duizelig ....dit stopt na een tijdje...gelukkig....voel me prima nu....het was mijn derde poging tot stoppen....veel geluk met diegene die willen stoppen....
Index > Psyche > Sipralexa stoppen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring