Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > 's avonds erg vaak koorts
Auteur Onderwerp: 's avonds erg vaak koorts
mamavanj
BerichtGeplaatst: 08-05-2012 14:09 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben de moeder van een dochter van ruim 2,5 en 2 zoontjes van bijna 1,5. Ze zijn alle 3 te vroeg geboren en zijn vaak ziek. Bij alle 3 is de neusamandel verwijdert en mijn dochter en en van mijn zoontjes hebben buisjes.

2 van de 3 hebben s avonds heel vaak koorts. Dan geen 39 of hoger maar laag in de 38. Voor mijn zoontje lopen we bij de neuroloog bij verdenking van epilepsie of een bewegingsstoornis...ze zijn er nog niet uit. Maar de neuroloog vond dit niet normaal en vond dat we dit moesten melden bij de kinderarts. Waar hij ook loopt ivm vroeggeboorte enz.
De ene huisarts vond dit niet vreemd en de andere huisarts weer wel. Ook hij vond (toen ging het om mijn dochter) dat we het bij de kinderarts moesten melden. Zij loopt daar weer omdat ze een atypische koortsstuip heeft gehad en ook erg vaak ziek is.

Het ziek zijn loopt niet samen met de koorts want als ze "echt" ziek zijn dan hebben ze de hele dag koorts. Ter indicatie mijn zoontje heeft bv vorige week 4 van de 7 dagen koorts.

Wat vinden jullie? Hebben jullie kinderen dat ook?

Groetjes
Mamavanthomas
BerichtGeplaatst: 05-08-2012 23:24 Reageer met quote

Hoi hoi

Weet je meer waar die koorts vandaan komt? Mijn zoontje precies zelfde verhaal. Alleen heeft ook inderdaad meer klachten erbij.

Groetjes mama van thomas
sparretje
BerichtGeplaatst: 07-08-2012 15:57 Reageer met quote

Mijn dochter van inmiddels 14 jaar heeft als klein kind een x-aantal keren koortsstuipen gehad. Dit begon nadat ze longontsteking heeft gehad op een leeftijd van ruim 1,5 jaar. Ze lag soms `s middags al in bed met meer dan 40 graden koorts. Gedurende haar peuter-kleutertijd is zij veel ziek geweest. Toen zij een jaar of 8 was zijn haar keelamandelen verwijderd en heeft zij geen klachten meer gehad.
Kinderen krijgen wel vaker om onverklaarbare redenen koorts, maar punt is ook dat zij afweerstoffen moeten gaan krijgen. Dit bouwen ze op door ziek te worden.Het zijn meestal onschuldige virussen.
Mamavanthomas
BerichtGeplaatst: 09-08-2012 17:00 Reageer met quote

Hoi sparretje

Het 2e onderwerp in de onderwerpen lijst van kinderziektes gaat over mijn zoontje. Zoals je daar kan lezen zijn het bij thomas geen virussen maar altijd bacteriƫn ze zijn bij hem nu ook bezig met onderzoeken op immunologisch gebied.

Groetjes mama van thomas
Index > Kinderziekten > 's avonds erg vaak koorts
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring