Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Ik heb nergens zin meer in
Auteur Onderwerp: Ik heb nergens zin meer in
misstral
BerichtGeplaatst: 13-10-2006 14:40 Reageer met quote

Wat respect graag Betweter, je bent gast hier.
lonely
GastBerichtGeplaatst: 20-10-2006 2:22 Reageer met quote

geen zin meer in het leven... voel me zo alleen.. ben me vrienden kwijt.. ben nu ook bang dat ik de gene kwijt raak van wie ik het meest houd... soms denk ik echt dat het beter is te stoppen.. eindelijk vrij..
899
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2006 14:07 Reageer met quote

Je moet naar Psygiator gaan als je alles niet meer ziet zitten dat helpt hij helpt je erdoor heen.. maar je moet er wel voor gaan!
gast13
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 1:45 Reageer met quote

weet je. soms begrijp ik dat jullie tips willen geven maar dat gaat niet voor iedereen op tenzij je vermogend bent en diegene die echt wilt helpen. ik heb een half MILJOEN euro schuld, een strafblad waar je U tegen zegt en me kleine die ik niet mag zien en de rest heb ik nog niet eens opgenoemd.

ik zit ook idd met me hoofd tussen me knieeen en ik leef alleen om de reden dat ik het me familie niet aan wil doen.
lonely
GastBerichtGeplaatst: 26-10-2006 1:34 Reageer met quote

Ik ben al sinds klein af aan bij psygologen geweest.. iedereen zit met de armen over elkaar en weten lettelijk nie wat ze met me moeten doen..Ze gooien me vol met medicijnen waar ik nu aan verslaafd ben en steeds meer van moet nemen..Hoe kan ik dan verder..Leef als een k*t kamerplant.. Heb nergens meer zin in.. en me verleden blijft in me hoofd zitten..Als iemand echt van je houd..Zullen ze dan nie begrijpen dat ik rust wil.. weg van deze wereld..En ja, ik kan het nie omdat me zusje me nodig heeft.. Wat moet ik doen??
misstral
BerichtGeplaatst: 26-10-2006 16:42 Reageer met quote

lonely schreef:
Ik ben al sinds klein af aan bij psygologen geweest.. iedereen zit met de armen over elkaar en weten lettelijk nie wat ze met me moeten doen..Ze gooien me vol met medicijnen waar ik nu aan verslaafd ben en steeds meer van moet nemen..Hoe kan ik dan verder..Leef als een k*t kamerplant.. Heb nergens meer zin in.. en me verleden blijft in me hoofd zitten..Als iemand echt van je houd..Zullen ze dan nie begrijpen dat ik rust wil.. weg van deze wereld..En ja, ik kan het nie omdat me zusje me nodig heeft.. Wat moet ik doen??


Je hebt internet, je zet je verhaal op de pc, je kunt goed omschrijven wat je voelt. Dat vind ik nogal wat, de complimenten dus. Woon je nog thuis met je zusje? Als iemand als een zus je nodig heeft, is dat een verantwoording. Als dit te zwaar voor is, en je komt daardoor niet tot rust, kan ik me voorstellen. Laat je psycholoog dit forumbericht van je eens lezen, misschien begrijpen ze je noodkreet dan.
Je bent vast niet helemaal toe aan het opgeven van je leven.
Take care.
lonely
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2006 23:58 Reageer met quote

Niet opgeven van me leven.. ik denk dat je ook mijn verhaal verkeerd begrijpt.. Ik heb nie eens alles geschreven..Er is zoveel gebeurt in me leven..Altijd gepest,, aangerand..Ik had de ware liefde ontmoet.. dacht ik.. maar die heeft me na 4 jaar bedondert.. Weg is dus mijn vetrouwen.. Vrienden die gebruik van me maken.. stalken.. moet ik verder gaan? Hier kan ik beter me verhaal kwijt omdat niemand weet wie ik echt ben.. niemand die weet hoe ik me voel... dan is het wel een beetje makkelijk om dingen te zeggen .. de pygologen van tegenwoordig mogen de stront in zakken van mij.. Die moeten maar is beter leren voor hun vak.. Ja nu ben ik echt kwaad...Alleen zijn en alleen voelen.. terwijl je fam om je heen is.. die er ook niks van snappen... ze draaien om je heen.. net als iedereen.niemand de me steunt en echt om me geeft. is het dan nie logische dat ik me verdomd alleen voel.. Daarom zeg ik dat ik me zusje nie alleen kan laten.. Maar als ik een kans zie.. ben ik weg...het liefst vandaag nog..
zonneke
BerichtGeplaatst: 31-10-2006 0:56 Reageer met quote

Lieve Lonely,
Mag ik vragen hoe oud je bent,
Liefs zonneke
Lonely
GastBerichtGeplaatst: 31-10-2006 22:38 Reageer met quote

Hey zonneke,
Ik ben 22..
liefs Lonely
Lonely
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 15:48 Reageer met quote

Ik ben naar een helderziende geweest en weet nie wat ik er van moet geloven.. maar ze wist alles en nu als ik het moet geloven weet ik de oorzaak van mij depressie,, Weet iemand nog een goede psygoloog?
misstral
BerichtGeplaatst: 08-11-2006 16:54 Reageer met quote

Nooit meer doen naar een helderziende. Allemaal onzin en geldklopperij.
Lonely
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 0:31 Reageer met quote

Hoe kon ze dan weten dat ik 3 jaar geleden een miskraam had gehad? Dat me ex me sloeg en dat ik ben aangerand?? Zonder dat niemand er van af wist??
misstral
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 0:56 Reageer met quote

Maar een helderziende kan verder niets voor je doen. Dat terugkijken heeft geen zin.
Wat verwacht jij van een psycholoog? Je zegt er tot nu geen niets aan gehad te hebben.
Spiritech
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 2:36 Reageer met quote

@Misstral
Helderziende is geen onzin. Ik ben het zelf ook af en toe alleen heel sporadisch. Via voorspellende dromen zijn de verifieerbare ervaringen dus ik ben er rotsvast van overtuigd en ik vertrouw een ander ook nog wel eens op zijn of haar woord, zo argwanend ben ik niet. En dat ze meer medegevoel hebben dan jij weet ik ook zeker. Tenzij je niet hebt gelezen hoe ze zelf altijd maar weer kritiek kunnen krijgen terwijl ze zelf ook midden in een ontwikkeling zitten die ze niet alwetend hoeft te maken over het bestaan zelf. Je gebruikt niet eens die gaven die je wél hebt, doe dat eerst eens als je wilt ten aanzien van deze zaken voordat je je er zo arrogant over uitlaat. Internet staat werkelijk bol van verhalen met email adressen en forums erbij waar je naar hartelust kunt vragen of ze liegen, bedriegen, oplichten en zichzelf en anderen een rad voor ogen draaien of dat je eerst eens de moeite doet ze te lezen uit de eerste hand.

@Lonely
Een helderziende is een betere keuze dan een medium. Bij die laatsten is het namelijk zo dat ze zich niet bewust zijn van wat ze doorkrijgen en bij een helderziende is dat wel zo.

Het begrijpen van een probleem van het type gepest worden en fout gedrag van jezelf kan wel degelijk tot meer ruimte in jezelf leiden! Als je van jezelf namelijk begrijpt hoe jouw gedrag is gestuurd dan kun je dat ook beter bij mensen begrijpen die bij jou iets veroorzaakt hebben. Je eigen gevoelsleven kent 6 basis-emoties, het zijn er maar 6, de rest is mengvormen. Of liefde/voorkeur of haat/afkeur er ook bij hoort is dan blijkbaar niet het geval wat ik wat vreemd vind maar goed, het zij zo.

Begin met een lijstje van al je angsten in het heden en kijk of je daar wat van kunt ontzenuwen. Alles is meegenomen. Dat maakt ook de weg makkelijker vrij voor het bekijken van de ontwikkeling van elk van de 6 basis-emoties. Die kunnen zijn gestimuleerd of ontmoedigd (alles wat een straffend en belonend effect heeft - conditionering van het gevoelsleven).

Het gaat er om om te kijken: waar is het uit balans, oftewel waar zit het jezelf of een ander teveel in het vaarwater. Het kan zijn dat je dan met voorbeelden die terug gaan in de tijd ook een beeld krijgt van de ontwikkeling, en welke oorzaak en gevolg.

De PC is een heel geduldige luisteraar die nergens van opkijkt. Al heeft die geen hart, het kan handig zijn zelfs náást een psycholoog die tenslotte ook maar beperkt de tijd heeft en ik kan me ook nog wel meer benaderingen bedenken dan alleen dat al hou ik wel van verstand en gevoel in combinatie.

Bij het beschrijven ervan, NIET gaan oordelen met het opgeheven vingertje van de huidige mening, want dat trapt jezelf van eerder de grond in terwijl daar al problemen genoeg zijn, maar gewoon beschrijven de situatie zelf, en de emoties ZELF dat werk laten doen om hun oordeel te geven in de vorm dat ze de plek innemen die ze toekomt. Ook ten aanzien (aangezien je een strafblad van hier tot Tokio zegt te hebben) van mensen die wat is aangedaan. Als je bij het beschrijven wél dat medegevoel NU kunt tonen dan wéét je dat je mentaliteit zich aan het verbeteren is. En het gaat om de mentaliteit van NU omdat die je toekomst bepaalt. Een beetje vertrouwen in mensen hun eigen herstellende vermogen is ook wel op z'n plek. Het verleden is er, echter alles ontwikkelt zich.

Als je eerst met je angsten begint en daar successen in boekt, dan zorgt dat voor een minder "paniekerig" schuiven van de gevoelens.

Let ook op kleine ergernisjes die op korte termijn te verhelpen zijn, evt van die kleine onafgemaakte dingetjes uit demotivatie, die een soort "rookgordijn" kunnen opwerpen die je afleiden van de grotere waar je dieper in jezelf tegenaan zou kunnen hikken. Ik weet zeker dat er altijd wel een paar op te lossen zijn of dat daar een basis voor kan worden omgekeerd of weggenomen zodat ze weg ebben. Rotgevoelens tellen immers gauw bij elkaar op.

Het is ook belangrijk om als je er over praat, die mensen te kiezen die niet zeggen JE MOET je dit of dat voelen, omdat je er achter zult komen dat heel veel te maken heeft met de AUTORITEIT van de signalen die je (ver)vormden, mensen die de baas waren over je gevoelsleven. Je zult misschien ook merken dat niet iedereen evenveel tijd heeft of in staat is mee te gaan in een begrip dat zich bij jou sterk kan gaan ontwikkelen en op een gegeven moment afhaken in het volgen ervan.

Mensen die kunnen luisteren met hun hart en die van weinig opkijken. Als mensen dat niet bieden zie je nogal eens dat iemand religieus wordt, ze verwachten zoiets van God of Jezus en dergelijke. Je gevoel bedriegt je niet dát het er is, het zit hem vaak in de verklaring waarom. Zogauw je begrip zich kan uitstrekken naar oorzaken bij anderen, hoe die werden tot de invloed op jou, dan zit je goed want dan zou het wel eens kunnen gebeuren dat je bijvoorbeeld in staat bent om in de kern van iedereen te houden inclusief jezelf.
misstral
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 11:19 Reageer met quote

Spiritech schreef:
@Misstral
Helderziende is geen onzin.
En dat ze meer medegevoel hebben dan jij weet ik ook zeker.
voordat je je er zo arrogant over uitlaat.
Internet staat werkelijk bol van verhalen met email adressen en forums erbij waar je naar hartelust kunt vragen of ze liegen, bedriegen, oplichten en zichzelf en anderen een rad voor ogen draaien of dat je eerst eens de moeite doet ze te lezen uit de eerste hand.Even wat dingen uit je antwoord gelicht.
Nogmaals: wat kan een helderziende dan voor je doen na het vaststellen van de gebeurtenissen uit het verleden? NIETS.
Ga met psychische klachten naar een profesionele hulpverlener of een arts. Dus mensen die een diploma hebben, de eed hebben afgelegd, jaren gestudeerd hebben en je kunnen helpen met je toekomst i.p.v. het verleden naar boven te halen.
Ga het alternatieve circuit in maar verwacht niet van iedereen begrip daarvoor. Ik sta er zeer sceptisch tegenover en dat is wat anders dan arrogantie.
"internet staat bol.." Jaja. Internet is anders dan de echte wereld. Alles maar via internet opzoeken werkt versluierend, zeker voor mensen die geestelijk niet stabiel zijn.
Spiritech
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 11:38 Reageer met quote

"internet staat bol.." Jaja. Internet is anders dan de echte wereld. Alles maar via internet opzoeken werkt versluierend, zeker voor mensen die geestelijk niet stabiel zijn."

Wat doe je hier dan als ik vragen mag?

"Nogmaals: wat kan een helderziende dan voor je doen na het vaststellen van de gebeurtenissen uit het verleden? NIETS."

Stel dat het tot inzicht leidt, dan heeft het een vergelijkbaar effect als een psycholoog. Ik had het niet over het niet aanraden van een psycholoog maar ging op jouw kritiek t.a.v. helderzienden in. NAAST psychologie uurtjes heb je ook nog je eigen leven hoor en er zijn wel meerdere visjes die je uit kunt gooien als je niet voor 1 gat te vangen bent.

"Ga met psychische klachten naar een profesionele hulpverlener of een arts. Dus mensen die een diploma hebben, de eed hebben afgelegd, jaren gestudeerd hebben en je kunnen helpen met je toekomst i.p.v. het verleden naar boven te halen."

Een psycholoog haalt het verleden compleet met emotionele lading net zo goed naar boven hoor Misstral, en zorgt ervoor dat je begrijpt dat je een probleem hebt en hoe het werkt. Een arts is alleen maar een luisterend oor net als mensen op een forum. Een therapeut doet er pas wat aan indien dat nodig wordt geacht door een psycholoog. Wegkijken van het verleden zorgt dat het weggedrukt wordt waardoor het op manieren naar boven komt waar je de link niet meer bewust legt zoals tics, vage klachten e.d.. En je met de toekomst bezighouden confronteert ook datgene wat uit het verleden in de weg staat, wat je dan merkt in angsten om je levenspatroon te wijzigen.

"Ga het alternatieve circuit in maar verwacht niet van iedereen begrip daarvoor."
Ach ik hoop dat het ooit went, alsmaar die afkeuring en skepsis van mensen ontmoeten die zelf geen bal ervaren maar er wel het meest onbevoegde woord over menen te moeten voeren. Hoezo arrogant?

"Ik sta er zeer sceptisch tegenover en dat is wat anders dan arrogantie."

Dan weet je niet wat arrogantie is. Je verwaardigt je niet eens om de moeite te doen om je in te leven in mensen die vrijwillig en gratis hun ervaringen mededelen. Gelukkig is niet alles in de maatschappij aan de riem van de overheid en diploma's maar kunnen mensen zelf ook nog wat. Lang leve de vrijheid.
yagmur
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 11:49 Reageer met quote

dan is het beste op je te laten nemen als je niet meer ziet zitten dat ze je helpen... het lijkt niet leuk en ze zeggen ook makkelijk gezegd dan gedaan... maar zeggen geen zin meer in het leven helpt ook niet... ik heb zelf ook het 1 en ander meegemaakt en heb ook zitten zoeken wat ik kan doen om me aftebijten van me problemen heb zitten zoeken op inet met wat vreemden en vrienden gepraat naar de mens gekeken op straat mensen observeren en afgelopen februari ben ik eruit gekomen ik ben van geloof veranderd ik was zelf rooms katholiek en ben bekeerd tot moslim de meeste kijken ervan op maar het heeft mij wel geholpen.... ik ben niet van me problemen af maar heb wel meer moed en doorzettingskracht gekregen om me problemen op te lossen het heeft tijd nodig dat zullen wel meer tege je zeggen maar tijd lost op!!! majah ik hoop dat het goed komt

vriendelijke groet yagmur
misstral
BerichtGeplaatst: 09-11-2006 11:55 Reageer met quote

Quote:
="Spiritech
Wat doe je hier dan als ik vragen mag?

Een psycholoog haalt het verleden compleet met emotionele lading net zo goed naar boven hoor Misstral, en zorgt ervoor dat je begrijpt dat je een probleem hebt en hoe het werkt. Een arts is alleen maar een luisterend oor net als mensen op een forum. En je met de toekomst bezighouden confronteert ook datgene wat uit het verleden in de weg staat, wat je dan merkt in angsten om je levenspatroon te wijzigen.

Dan weet je niet wat arrogantie is. Je verwaardigt je niet eens om de moeite te doen om je in te leven in mensen die vrijwillig en gratis hun ervaringen mededelen. Gelukkig is niet alles in de maatschappij aan de riem van de overheid en diploma's maar kunnen mensen zelf ook nog wat. Lang leve de vrijheid.


Wat ik hier doe? Ik probeer is een nuchtere mening neer zetten.
Dat is waar, bij de psycholoog wordt het verleden besproken. Het wordt dan als middel gebruikt om verder te genezen. En een luisterend oor is heel noodzakelijk.

Ik keur jou visie en de werkwijze van helderzienden af, jij keurt op jouw beurt mijn mening weer af. Dit is dus woord-en-weerwoord. Dit heeft dus geen nut meer.


Ik ben blij dat ik kan vertrouwen op de diploma's van mijn huisarts etc. Geeft ook wel een veilig gevoel he. Zowel de medicus als de patient hebben daardoor rechten en plichten.
In het alternatieve circuit is daar geen sprake van.
Lange leve de vrijheid .. mee eens!
Lonely
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2006 16:35 Reageer met quote

ten eerste wil bedanken voor de reacties..maar het zeggen dat een eed leggen bij sommigen nie zoveel zegt.. ben is naar een vertrouwenspersoon geweest.. soort psygoloog.. daarna wist iedereen het bijna van wat ik daar in vertrouwen vertelde.. vandaar dat ik daar nie meer echt open voor sta..Door dat een helderziende je verleden ophaald.. weet je wel waar je punten liggenw waar je onbewust toch mee rond loopt.. Maar toch blijf ik wel met veel vragen zitten..Wat ik in een psygoloog zoek is iemand die met me praat en nie uit een boekje zegt van dit en dat... waarschijnelijk heb ik altijd de verkeerde psygologen gehad.. maar het is een ervaring waardoor mijn vertrouwen deels weg is..Ik ben behoorlijk de weg kwijt en voel me heel alleen..Ik wacht op een beter leven na dit leven..
lonely
GastBerichtGeplaatst: 03-12-2006 1:29 Reageer met quote

reageert niemand meer??
Index > Psyche > Ik heb nergens zin meer in
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring