Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Ik heb nergens zin meer in
Auteur Onderwerp: Ik heb nergens zin meer in
marijke44
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 15:28 Reageer met quote

Ik heb de laatste tijd echt nergens zin meer in, niets boeit me nog, geen zin meer in m'n hobby's.
Kan echt nergens warm meer voor lopen.
Herkend iemand dat gevoel en zijn er medicijnen voor zodat ik weer een beetje zin krijg in het leven?
auktje
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 16:29 Reageer met quote

ik zou even naar de huisarts gaan ,die weet er vast wel wat op!!zo,n periode heb ik ook gehad! dus er mee heen.
sterkte auktje
marijke44
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 17:32 Reageer met quote

Het probleem is dat ik daar totaal niet over kan praten met mijn huisarts.
Ik ben er wel eens meer mee naar de huisarts geweest, hij heeft mij na aandringen van mij toen pillen gegeven maar die hielpen echt niet.
Misschien dat hij me wel door kan verwijzen of dat ik gewoon zelf maar eens naar het GGZ stapt.
auktje
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 19:19 Reageer met quote

hoi marijke,
de huisarts kan je een verwijzen ,naar iemand van de ggz,over algemeen zijn dat leuke mensen waar je lekker mee kunt praten ,maar je moet er zelf ook wat mee doen ,ik weet als je nergens geen zin in hebt,dat dat heel moeilijk is,vaak iemand van het GGZ kan je daar mee helpen,het hoef maar kleine dingetjes te zijn,waar je niet zo tegen op ziet,mischien kun je ook zo naar het GGZ,vraag het even aan een van de assistentes van de huisarts,teminste ik kan het wel als ik het moeilijk heb ,kan ik een afspraak maken ze zit in de zelfde praktijk van de huisarts,vraag er maandag even naar wacht er niet te lang mee,anders zak je al verder weg,sucses,gr auktje
marijke44
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 19:39 Reageer met quote

Bedankt voor je advies Aukje, ik ga er meteen werk van maken maandag, want ik ben het nu gewoon zat, ik zit al een tijdje in een visuele circel waar ik niet meer uitkom, krijg steeds meer last van lichamelijke klachten door de spanning zoals maagpijn, pijn in m'n schouders en rug en daar maak ik me dan weer druk om en zo is het circeltje weer rond.
Een goed gesprek zou idd wel helpen er zijn echt een heleboel dingen in m'n leven die ik niet goed heb verwerkt.
Marieke
GastBerichtGeplaatst: 10-12-2005 20:24 Reageer met quote

Het leven is hard en bonkig maar wel de moeite waard. Misschien is er wel een oorzaak dat jij juist in de periode van de herfst naar de winter toe vatbaar bent voor een flinke dip.
Maar als het door dingen gebeurt die je meemaakt in het leven, dan kan een dagboek ook erg helpen. En zeker je zinnen verzetten. Doorzetten hoor. Niet bij de pakken gaan neerzitten.
Daar is niemand bij gebaat.
Succes met jezelf.
Liefs Marieke
auktje
BerichtGeplaatst: 10-12-2005 21:01 Reageer met quote

inde herfst heb ik ook meestallast van depresies,het gaat nu goed ,had ook pijn in mijn lijf,hoofdpijn,nergens geen zin in hebben,liefst ging ik ergens op een bankje zitten ,niets bij me want at maakt het uit ,bekijk het maar met alles ,niet van het bed af te slaan,echt van ,laat mij nou!,wat maakt t uit als ik niet als ik niet meer wakker wordt,maar nu ga ik er weer voor gebruik 2x daags paroxetine en krijg nu ook medicijnen voor de schildklier want daar mankeerde ook wat aan ,het dus nu stukken beter,zodra ik ook weer iets voel ga ik er uit ,of met de hond wandelen of even naar de stad leuk is anders wat hoor alleen is niets aan ga liever met mijn man maar ja die is er overdag niet en ik heb gelukkig mijn werk wat ik nu ook erg leuk vind ,lach er veel en klets veel met collegas,als ik stil wordt dat is er wat aan de hand,maar soms heb ik zo veel enegie dat ik veel doe,dat breekt me dan op ,en moet nog steeds leren dat de wereld niet in een dag gebouwd is,en dat je niet perfeck hoef te zijn, dat je ook je zelf mag zijn,negatieveteit uit de weg gaan ,daar heb je niet aan je moet op den duur je zelf beschermen tegen dat soort dingen,heeft een ander erlast van zowat dan bekijken ze t maar,dit gaat niet in een week hoor,dat moet je je aan leren,dat is niet gemakkelijk wat zo zitten wij immers niet inelkaar,we willen altijd goed voor de dag komen en niemand mag het zien dat het niet zo goed met je gaat ,maar dat breekt je op de duur op geloof me,ik was en ben nog zo hoor maar ik heb t nu meer onder controle,ik zeg nu ook als er wat is,ook al denk ik van ...wat een zeur ben ik,maar je bent het wel kwijt,ga er maar lekker mee heen dan zal je vast gauw beter gaan voelen ,groetjes auktje
Jeanette
BerichtGeplaatst: 26-12-2005 20:11 Reageer met quote

Hoi Marijke,
Ik ken dat gevoel wel, alleen heeft het bij mij een duidelijk oorzaak. Namelijk mijn puberdochter die aardig depressief is.Vannochtend was het weer raak. Wilde ze weer weg, weg van alles van de hele aardbodem. Dood dus. Wat ik probeer, wat ik ook doe niks is goed. Hulp van buitenaf wil ze ook niet. Ik wil niet mee met deze gevoelens maar dat is wel heel moeilijk. De ene dag lukt he beter dan de andere. Ik ben er wel over gaan praten, en hou het ook niet voor met. Dat is wel fijn maar oplossen doet het niks. Je leert het wel accepteren maar het blijft moeilijk. Het lijkt me wel verstandig dat je hulp gaat zoeken want hoe eerder je erbij bent des te beter. Succes Jeanette
Gast
BerichtGeplaatst: 01-03-2006 12:47 Reageer met quote

marijke44 schreef:
Ik heb de laatste tijd echt nergens zin meer in, niets boeit me nog, geen zin meer in m'n hobby's.
Kan echt nergens warm meer voor lopen.
Herkend iemand dat gevoel en zijn er medicijnen voor zodat ik weer een beetje zin krijg in het leven?


damn man bekende gevoelens. zit er aan te denken om voor de trein te springen ik zie niks meer zitten
Iris21
BerichtGeplaatst: 01-03-2006 19:44 Reageer met quote

Hey Gast,

Doe dat nou maar even niet ok? Ga naar de huisarts of een andere hulpverlener.
Ik spreek uit ervaring; heb meerdere keren een behoorlijke depressie gehad.
Ik geloof dat ieder mens het waard is om te leven. Je leeft niet voor niets. Kijk om je heen en zoek het positieve. In ieders leven is wel een positief iets te vinden. Zoek ernaar en houd je eraan vast.
Zelfmoord is niet de oplossing.
Nu ik daar achter ben, ben ik aan mezelf gaan werken en kan ik er zijn voor mensen uit mijn omgeving.
Niemand hier is nutteloos. Je moet je wel willen laten helpen als je het helemaal niet meer ziet zitten. Geloof me; je bent het waard!
iik 14
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 17:57 Reageer met quote

hooi,
ik ben 14 en heb paar dingen meegemaakt, ben alles zat slaap slecht eet slecht, school gaat het slecht, vrienden gaat het slegt ben door sgool naar de ggd gestuurd en via hun naar kinderpsycholoog, hopelijk gaat dit me eindelijk helpen ben zo moe..
artje
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 21:49 Reageer met quote

ik heb de laatste tijden ook nergens meer zin in voel me alleen snij in mijn armen heb vaak zelfmoord proberen te plegen maar het lukte me niet ik heb helemaal geen zin meer in het leven ik moest stoppen met school omdat het niet goed ging met me daarna ben ik helemaal in de put geraakt ben naar de huisarts gegaan die heeft me doorverwezen naar de spatie ik hoop dat dat gaat helpen groetjes
tjeerd
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2006 20:24 Reageer met quote

T klinkt mischien hard maar de enigste die er wat aan kan veranderen ben jezelf. Een duwtje in de goede richting is natuurlijk altijd handig...

Je niet gelukkig voelen heeft alles te maken met je huidige situatie.. Dr zitten een aantal dingen tegen die je dat gevoel geven. Probeer die dingen op te lossen.

En zeg nou niet: ik ben dom, ik ben lelijk, ik kan niks. Zelfvertrouwen, een goed eigenbeeld, is voor iedereen belangrijk. Kop op!

Zoek eens op zelfhulpboeken die je leren positief te denken. Zelf heb ik "Niet morgen maar nu" van Wayne W Dyer gelezen. Een aanrader!
Meg
BerichtGeplaatst: 19-07-2006 19:27 Reageer met quote

Heel herkenbaar wat je schrijft. Heb het zelf regelmatig. Bij mij kwam het doordat ik 4 jaar ziek ben (geweest), elke week in het ziekenhuis. Hoewijl iedereen zegt dat het goedkomt voel ik me alsof ik nog maar een paar jaar heb. Ben pas 25 dus als je dan met die gedachten rondloopt is het raadzaam om even helder na te gaan denken.

Stom misschien, maar als ik weer in zo'n dip zit denk ik aan alle goede dingen. Aan mijn man, dingen die ik ooit nog doen wil al heb ik er het geld niet voor. En dan realiseer ik me dat ik het vreselijk vind om die dingen te moeten missen en krijg ik weer zin om te schilderen of te gaan winkelen met vriendinnen.

De voornaamste reden waardoor ik in mijn dippen bleef hangen was het eten van SUIKER. Lekker cliche misschien maar echt, eet geen suiker meer en je raakt veel minder snel in een dip. Eerst word je behoorlijk chagrijnig maar daarna voel je je steeds beter worden. Af en toe iets is natuurlijk wel goed maar niet veel meer, je wordt er depressief van en je komt in een dip. Bij mij helpt het om daar rekening mee te houden. Zonder overmatig suikergebruik ben ik veel opgewekter en energieker. Heb zelfs weer hoop dat ik ouder wordt dan 30! Wink

Een rondreis boeken naar een ver oord kan ook geen kwaad trouwens, even weg en rust houden.
Christina
BerichtGeplaatst: 12-08-2006 17:01 Reageer met quote

Oke, ik ben niet de enige die zich zo voel. Ik doe er alles aan om mij beter te voelen, heelveel sporten, mij zelf blij praten dat ik alles bezit en gezond ben, naar het strand gaan, enz. Maar het ongelukkige rot gevoel en verdrietig zijn blijft. Medicijnen wil ik niet meer, help niet echt. Wie kan mij vertellen in welke voeding geluk zit.
verdrietig
GastBerichtGeplaatst: 13-08-2006 23:57 Reageer met quote

Ik voel me vaak ook zo. Ik heb een trauma omdat mijn moeder overleed toen ik 7 jaar was, nu ik 23 ben komt alles eruit en kan ik niet meer naar school en niet meer werken. De deur uitgaan kost veel energie en ben dan zo ontzettend onzeker. Zit elke dag thuis met hartkloppingen die maar niet weggaan.
sjeng van de hema
GastBerichtGeplaatst: 11-09-2006 11:07 Reageer met quote

wat is dat toch moeilijk ,je zelf om zeep te helpen ,sorry hoor ik vind dat daar noch al moed voor nodig is , na 'n paar mislukte pogingen vraag ik me af wat rest er dan nog voor mij, ik ben ziek maar mij "vrouw" vind dat ik nog best alleen zelfstandig ergens kan wonen,er zijn duidelijk menings verschillen en opvattingen b.v. zij wil 'n hond ,huis op de kop ,komt nouwelijks toe fatzoendelijk te poetsen komt daar nog rotzooi maker bij, maakt weinig tijd voor gezin vrij maar voor de keuter zou ze wel tijd in overvloed voor hebben! ik vind dat niet eerlijk en egoïstis ,ik weet niet meer wat ik moet denken.ik persoonlijk vind dat kinderen op de eerste plaats aandacht verdienen. ik zelf ben wel streng maar probeer ze wel gord op te voeden, en gezond te houden daar hecht ik bijvoorbeeld veel waarde aan.herkent iemand deze onmacht
in twee strijd , de ene wil dit de andere dat ? dat mij persoonlijk radeloos of hopeloos " what ever" wie weet raad ? tijd dringt! " sjeng"
Betweter
GastBerichtGeplaatst: 13-10-2006 13:33 Reageer met quote

ik zou een goede borrel nemen en eens goed over je leven nadenken, wat wil je ermee? Neem van mij aan het helpt als je een keer of een paar keer goed dronken wordt, dan zie je dingen opeens een stuk helderder. graag gedaan.
Ikke23121
GastBerichtGeplaatst: 13-10-2006 13:35 Reageer met quote

Betweter wat een onzin! wie weet wat iemand in een dronken bui zichzelf kan aandoen..
Betweter
GastBerichtGeplaatst: 13-10-2006 13:36 Reageer met quote

Lul niet
Index > Psyche > Ik heb nergens zin meer in
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring