Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Slokdarmontsteking
Auteur Onderwerp: Slokdarmontsteking
Richard2
BerichtGeplaatst: 01-05-2012 22:22 Reageer met quote

Mijn slokdarmontsteking en een middenrifsbreukje is in twee verschillende klinieken vastgesteld . Ik krijg er al jaren omeprazole voor (40 mg) De omeprazole moet de maaginhoud basisch maken zodat de slokdarmontsteking kan genezen en de omeprazole of verminderd kan worden in dosis of afgeschaft kan worden. Maar ik moest voortdurend boeren omwille van een lactoseintolerantie: ik kon tegen geen melkproducten Met de voortdurende boeren bleef mijn slokdarmontsteking bestaan.
Was het probleem bij de lactoseintolerantie vooral de misselijkheid , bij de slokdarmontsteking was het vooral de pijn op de borst.
Er was echter nog een andere reden dat de omeprazole niet echt werkte.
Men had me wijsgemaakt dat deze 24 uur werkte en 24 uur de maaginhoud basisch houd.Ik nam ze s‚??morgens , en deze waren s‚??anderendaags rond 3 a 4 h in de morgen uitgewerkt en dus kreeg ik dan ‚??slaapstoornissen‚?Ě Op internet heb ik echter gelezen dat afhankelijk wanneer de coating breekt dit ze maar 9 a 11h werken.Ik heb dit nagevraagd bij de apotheker en ze moest me gelijk geven
Nu neem ik de omeprazole in twee keer omeprazole √©√©n om 11h en √©√©n om 22H zodat ik zeker ben dat ze s‚??nachts de hele nacht doorwerken.
Voortdurend misselijk zijn , voortdurend pijn op de borst en buikkrampen zonder enig idee te hebben wat de oorzaak is doe je uiteindelijk denken dat het psychisch is en dit wordt het dan ook.Dit veroorzaakt een depressie
RotterdamEllen
BerichtGeplaatst: 01-07-2015 14:08 Reageer met quote

Hoi Richard02,

Hoe is het nu met je slokdarm, na lange tijd 2x daags omepr? ben je er nu vanaf nu je dat gedaan hebt? En kan het boeren ook komen door te weinig maagzuur ipv teveel? Zijn er nog meer oorzaken voor het boeren? Ik heb er zelf ook erg last van, vooral de tweede helft van de nacht. Ik lig wel omhoog met het hoofdeinde, maar heb ook het vermoeden dat door het boeren er toch wat maagsap meekomt misschien, al voel ik dat niet.

Ik hoop op reactie van je, want je helpt er vele lezers mee.

Groetjes Ellen
RotterdamEllen
BerichtGeplaatst: 01-07-2015 14:22 Reageer met quote

Willen alstublieft meer mensen hun ervaringen delen mbt tot slokdarmontsteking? En wie weet alternatieve artsen-therapeuten die hier raadt mee weten?
Index > Het Restaurant > Slokdarmontsteking
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring