Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Doorgesneden zenuw pols
Auteur Onderwerp: Doorgesneden zenuw pols
Elly87
BerichtGeplaatst: 14-04-2012 17:45 Reageer met quote

Hallo, ik heb een vraagje. Mijn ex heeft mijn pols bewerkt met een stuk glas waarvoor hij nu in de gevangenis zit. Ik ben psychologisch wel in orde maar de hand niet. Ik had een doorgesneden slagader, pezen dubbel doorgesneden en een zenuw. Daardoor is mijn halve hand nu minder gevoelig dan de andere helft. Duim, wijsvinger en middelvinger evenals de helft van de ringvinger die tegen de middelvinger aan ligt, zijn minder gevoelig dan normaal. De hand voelt een beetje strak aan en is algauw koud. Tevens kan mijn duim een bepaalde beweging niet maken. Die spier onder de duim, dat dikke ovale gedeelte dus, is ingevallen. Ik kan evt foto's plaatsen als iemand verduidelijking nodig heeft.

Maar nu vraag ik me af hoe het verder gaat. In het ziekenhuis zeiden ze eerst tegen me dat een beschadigde zenuw als het ware wegsmelt en dus helemaal moet teruggroeien, wat 1 mm per dag gaat... een erg vreemd verhaal vond ik zelf, maar goed. En dat dit minstens 1 jaar zou duren. Nu zijn we bijna 2 jaar verder en is er geen verandering. Maar mijn huisarts heeft iets anders gezegd, nl dat de zenuw niet wegsmelt, en dat die twee uiteinden gewoon niet in staat zijn om vanzelf aan elkaar te groeien in de meeste gevallen.

Nu heb ik de vraag, zou ik baat kunnen hebben bij een operatie? Mijn huisarts heeft iets heel vaags gezegd, dat zo'n operatie nu nog niet mogelijk is maar in de toekomst misschien wel of zoiets. Weet iemand hoe dat zit?

Bedankt,

Elly
Index > Neurologie > Doorgesneden zenuw pols
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring