Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Kaakpijn
Auteur Onderwerp: Kaakpijn
Mech
BerichtGeplaatst: 13-04-2012 4:06 Reageer met quote

Een vraagje. Ik ben een week geleden bij de tandarts geweeest met een gebroken kies aan de rechterkant onder. De tandarts heeft het gerepareerd. Ongeveer 20 minuten bezig geweest. 2 weken daarvoor een wortelkanaalbehandeling aan de linkerkant van mijn gebit boven. Dit heeft ruim anderhalf uur geduurd. Heb toen een bijtblokje aan de rechterkant in mijn gebit gehad omdat ik erg veel moeite heb met mijn mond open houden voor langere tijd. Nu heb ik sinds een aantal dagen pijn in mijn rechteronderkant van de kaak ter hoogte van mijn oor. Kan dit door overbelasting zijn ontstaan? Wat kan ik er aan doen? En als het niet over gaat danwel minder wordt moet ik dan naar de dokter over na de tandarts? Heb binnenkort ook nog het afmaken van de wortelkanaalbehandeling gepland staan. Weer anderhalf uur.
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 13-04-2012 8:00 Reageer met quote

Gebruik pijnstillers. Ik ben net getrokken van een kies een week terug en heb nog veel pijn. Ales het na een paar dagen nog niet beter gaat, bel je tandarts nog even. Misschien sluit de kies niet goed af... of is er een etensrestje blijven hangen.
Je mag 3 ibuprofen per dag en als je paracetamol gebruikt, pak er dan 2 tegelijk.
Sterkte...
Mech
BerichtGeplaatst: 13-04-2012 8:27 Reageer met quote

Nou met die kies is niets mis. De pijn zit voorbij de kiezen ter hoogte van mijn oor. Ik denk meer aan kaakgewricht oid.
Loekie88
BerichtGeplaatst: 13-04-2012 10:19 Reageer met quote

Herkenbaar. Veel pijn bij je oor en ik kreeg mijn mond ook niet ver open. De tandarts heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg en die heeft mij pijnstillers (ibruprofen 600) voorgeschreven en rust. Dus niet gapen, geen harde dingen eten (harde broodjes, appels etc). Omdat bij mij het probleem bleef dat ik mijn mond niet ver openkreeg heb ik ook nog fysio hiervoor gehad. Als je het niet vertrouwt gewoon de tandarts bellen. Ik had eerst de huisarts gebeld maar die kan er niet veel mee, dus gelijk beter om de tandarts te bellen. O ja, en geduld hebben, het heeft bij mij echt lang geduurd.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Kaakpijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring