Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Jeuk na galoperatie
Auteur Onderwerp: Jeuk na galoperatie
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 06-12-2005 22:40 Reageer met quote

Ik ben drie maanden geleden geopereerd aan mijn gal. Deze is verwijderd via een kijkoperatie. Na enkele weken kreeg ik enorme jeuk die nu nog steeds voortduren. Vooral 's avonds en 's nachts heb ik er veel last van. Kan dit door de operatie komen?
Anita1969
BerichtGeplaatst: 06-12-2005 23:15 Reageer met quote

Hoi Marja,

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ja je weet nooit.

En heb je dan overal jeuk of op bepaalde plaatsen?
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 06-12-2005 23:44 Reageer met quote

Verplaatst naar subforum Interne ziekten & Infectieziekten. Dit lijkt mij geen onderwerp voor het diabetes-forum.

Jeuk kan optreden bij verschillende aandoeningen. De meest voorkomende zijn een droge huid en eczeem. Jeuk veroorzaakt vaak krabben, wat ook weer jeuk ten gevolge kan hebben.
Ook kan jeuk optreden bij galstuwing, dus bij 'blokkade' van de galwegen. In dit geval treedt jeuk vaak op bij hoge zgn. bilirubine-waardes in het bloed, waarbij ook vaak geelzucht optreed.
Of de jeuk in dit geval gerelateerd is aan de operatie, is maar zeer de vraag. Na een galblaasverwijdering zou een galsteen of verlittekening de galwegen kunnen blokkeren, maar dit is zeldzaam.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 07-12-2005 18:23 Reageer met quote

Zo inderdaad hoe suf kan ik wezen, maar inderdaad mijn vader heeft dat gehad toen zijn galweg was afgesloten, hij werd geel, en had irritante jeuk over het hele lichaam.

Zou dus even rap terug gaan naar het zkh.

Succes
Anita
Anita1969
BerichtGeplaatst: 08-12-2005 11:37 Reageer met quote

Laat je nog even iets weten?
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 12-12-2005 9:43 Reageer met quote

Anita1969 schreef:
Hoi Marja,

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ja je weet nooit.

En heb je dan overal jeuk of op bepaalde plaatsen?


Ik heb dan jeuk over mijn hele lichaam.
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 12-12-2005 9:47 Reageer met quote

Anita,
Ik ben inmiddels door de huisarts doorverwezen naar de internist. Op 19 december kan ik daar terecht. Ik zal laten weten wat hij gezegd heeft.
Anita69
GastBerichtGeplaatst: 12-12-2005 9:52 Reageer met quote

Hoi Marja,

Ja fijn dat je even wat laat horen, het is heel gek, en ookal ken je iemand niet persoonlijk je wordt toch benieuwd wat nu de uiteindelijke uitkomst is. Maar terugdenkend aan mijn vader denk ik toch dat het te maken heeft met je gal. En buiten het jeuken heb je verder geen klachten?

Nou hoop dat ze de 19e iets voor je kunnen betekenen.

Grt,
Anita
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 20-12-2005 21:44 Reageer met quote

Hoi Anita,

Ik ben gisteren naar de internist geweest. Ik word uitgebreid onderzocht. Er moet bloedonderzoek, een hartfilmpje, een longfoto en een echo van de buik worden gemaakt. Pas eind januari hoor ik de uitslagen van de onderzoeken. Tot dan toe zal ik jeuk blijven houden want ik heb niets gekregen tegen de jeuk. Nog even volhouden dus!
Groetjes!
Marja
Joyvke
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2005 20:53 Reageer met quote

Ik ben ook geopereerd aan de galblaas, heb alleen jeuk aan het wondje gehad. Ik hoop dat ze de oorzaak van je jeuk vinden, lijkt me echt vervelend Sad.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 21-12-2005 22:02 Reageer met quote

Hoi Marja,

Ok een grote check up dus. Maar zou ook zeker even naar je gal laten kijken hoor. Want die kan ook echt jeuk veroorzaken.

S6 en laat wat horen he!

Gr,
Anita
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2005 10:54 Reageer met quote

Bij de echo is speciale aandacht gevraagd voor de galwegen, dus daar zal zeker aandacht aan worden geschonken.
Groetjes! Marja
Sofietje
BerichtGeplaatst: 22-12-2005 12:34 Reageer met quote

Hoi Marja,

misschien handig om te weten is dat je van morfine ook die enorme jeuk kan krijgen. Ik weet niet of je morfine hebt gehad na je operatie?

Ik ben 1,5 jaar geleden geopereerd (niet aan galwegen) en heb 1 dag morfine gehad. Daarna heb ik wel drie maanden een enorme jeuk gehad over mijn hele lichaam. Ik had geen uitslag of er was niks te zien aan de huid maar die onderhuidse jeuk van top tot teen werk ik knettergek van Rolling Eyes !!

Ik heb toen zeker drie maanden telfast gebruikt tegen de jeuk en nog bleef ik jeuk hebben met die medicijnen. Na drie maanden was het weg en heb het niet meer gehad Very Happy

Succes en groetjes,

Sofietje
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 23-12-2005 22:30 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie Sofietje! Ik heb geen morfine gehad na de operatie dus dat kan het niet zijn. Ik word inderdaad gek van die jeuk die nu al ruim drie maanden aanwezig is Sad
Anita1969
BerichtGeplaatst: 24-12-2005 8:24 Reageer met quote

Marja,

Heb je weleens eraan gedacht om callendula emelisse te gebruiken dit is feitelijk tegen brand en schaafwonden maar weet van mijn vader dat dat iets verlichting bracht.

En een ruggekrabber, voor de plekken waar je niet bij kan.

S6 en laat nog wat horen he!

grt,
Anita
MARJA
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2006 22:43 Reageer met quote

Afgelopen vrijdag heb ik een echo van de bovenbuik laten doen maar daar was verder niets geks aan de galwegen te zien. Hopelijk vinden ze toch iets. Afwachten maar op de uitslag van het bloedonderzoek eind januari.
gitty
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 15:32 Reageer met quote

beste marja,
mijn moeder is twee jaar terug geopereerd aan haar galblaas en behalve jeuk, kreeg ze ook darmproblemen. Heb jij daar ook last van, of alleen jeuk? Mijn moeder is door haar darmproblemen ook door de hele onderzoeksmolen gegaan en uiteindelijk bleek dat haar lichaam de galfunctie niet overnam. (dit gaat normaal redelijk goed bij mensen) Hierdoor werden bepaalde afvalstoffen niet goed afgevoerd en kreeg ze jeuk, vooral aan haar voeten. Blijkbaar doet de galblaas ook iets voor de stoelgang, want voor dat probleem werd mijn moeder in eerste instantie opgenomen voor onderzoek. Ze kreeg uiteindelijk een medicijn (voor het binden van de ontlasting), waar ook bij vermeld stond dat het hielp voor specifieke vormen van jeuk. Het heeft dus met elkaar te maken. het medicijn heet questran. Bij mijn moeder heeft het ernstig lang geduurd voordat ze de link legden tussen de galblaasoperatie en de darmproblemen met jeuk. Hopelijk komen ze er bij jou eerder achter. En je niet laten wijsmaken dat er geen link is tussen de jeuk en de galblaasoperatie. Bij mijn moeder was die er zeker wel!! Het komt alleen erg weinig voor, dus artsen leggen die link niet snel.
succes met je onderzoeken en ik hoop dat er snel een oplossing is voor je probleem!
groeten Gitty
Anita1969
BerichtGeplaatst: 18-01-2006 15:35 Reageer met quote

Gitty,

Zijn de darmproblemen bij je moeder nu ook over? En wat voor soort darmproblemen had zij?


Grt,
Anita
gitty
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 23:53 Reageer met quote

hallo anita,

volgens mij is er geen nettere manier om het op te schrijven. Ze had last van constante diarree. Zo erg dat ze het toilet vaak niet op tijd kon halen. Erg vervelend.
Was lange tijd niets aan te doen. De medicijnen helpen goed. Je moet eerst alleen een balans zoeken in de te gebruiken hoeveelheid. De jeuk verdween ook.
Groeten Gitty
zon
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 15:01 Reageer met quote

na vorigjaar geopereerd te zijn van een galoperatie is er bij mij geen jeuk opgetreden maar er is nog steeds aanwezigheid van aanvallen daarbij veel pijn hevig transpireren en koude rillingen daarbij moet ik mijn tempratuur in de gaten houden.
voor gebruik aan medicijnen neem ik sávonds omeprazol in
zijn er meer mensen met deze klachten dan zou ik hieer graag mee in contact komen.
woensdag heb ik een afspraak bij de inernist voor een maag onderzoek.
groetjes coby Embarassed
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Jeuk na galoperatie
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring