Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Constant vermoeide benen (al sinds een jaar)
Auteur Onderwerp: Constant vermoeide benen (al sinds een jaar)
niels1982
BerichtGeplaatst: 09-03-2012 15:29 Reageer met quote

Hallo,

Sinds april 2011 heb ik last van een vermoeid/verzuurd gevoel in de benen. De eerste maanden was het gevoel niet zo erg, maar sinds juli 2011 is het gevoel eigenlijk constant aanwezig (24 uur per dag!). Bij enige vorm van inspanning (hardlopen, traplopen, fietsen enz.) speelt het steeds meer op. Tijdens een uur recreatief fietsen moet ik de laatste 20 minuten twee keer stoppen, omdat ik de benen niet meer rond kan krijgen vanwege enorme verzuring. Bij traplopen heb ik, als ik boven ben, het gevoel dat ik bijna geen kracht meer in de benen heb. Als ik dan mijn zoontje op de arm heb (10 kg.) is dit dubbel zo erg.
Daarnaast is het vermoeide gevoel ??s ochtends als ik wakker wordt ook in hoge mate aanwezig. Ik heb overigens geen slaap problemen.

Het betreft zowel het linker als het rechterbeen en het gevoel is in beide benen exact hetzelfde. Altijd voel ik het in mijn bovenbenen, maar ook regelmatig rondom de knie en in de kuiten.
Over het algemeen speelt het dus op wanneer ik me inspan.

De enige (vreemde) uitzonderingen hierop zijn tijdens het wakker worden (zeer ernstig vermoeide benen, alsof ik de dag ervoor een marathon heb gelopen) en als ik nerveus, boos of juist blij ben. Er is verder niets ongewoons aan de benen te zien.

Ik ben met mijn klachten al bij meerdere specialisten geweest en er zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd, maar geen van allen met resultaat. Ik heb onder andere een sportmedische keuring gehad, een doppler onderzoek, een EMG scan op de afdeling neurologie en een ader onderzoek in een spataderkliniek. Daarnaast heb ik een reumatoloog, fysiotherapeut, masseur en chiropractor bezocht. Mijn bloed is op van alles en nog wat onderzocht, maar alle waarden zijn normaal.

Tenslotte zijn mijn ogen wel verslechterd sinds de zomer van 2011. Misschien heeft dit er iets mee te maken, maar misschien is het ook puur toeval.

Mijn huisarts heeft geen flauw idee wat het is en er is eigenlijk geen andere oplossing dan "er mee te leren leven".

Dit is absoluut niet wat ik wil. Ik ben er zeker van dat er ergens in mijn lichaam iets verkeerd gaat wat deze problemen veroorzaakt.

Vandaar dat ik benieuwd ben of iemand dit herkent of misschien zelfs een idee heeft wat het probleem kan zijn.
Reacties zijn zeer welkom! Alvast bedankt.

Eventueel verdere info: Ik ben 30 jaar, was redelijk actief met hardlopen en racefietsen (3 keer per week gemiddeld een uur) en leef gezond. Heb dus sinds juni 2011 niet meer gesport omdat de benen na 5 minuten hardlopen al zo erg verzuren dat ik moet stoppen.

Groet, Niels
MagdalenaB
BerichtGeplaatst: 21-08-2012 21:15 Reageer met quote

Hallo,

Ik herken dit verhaal wel een beetje. Sinds drie jaar heb ik last van vermoeide benen en armen. Ik voel dit telkens bij inspanningen zoals fietsen, lopen, traplopen, bukken,.. Meteen nadat ik stop gaat dit wel terug weer weg, enkel als ik dit erg forceer heb ik tintelingen erna in mijn benen. Of tijdens stressperiodes heb ik er ook altijd meer last van. Het is ook even erg aan beide kanten. Ik heb hier al onnoemelijk veel onderzoeken voor gedaan, en toch vinden ze niets. Er werd wel dit jaar de ziekte van lyme bij mij vastgesteld, wat dit in sommige gevallen kan veroorzaken (niet in het mijne) In september ga ik de onderzoeken heropstarten, maar als jij er ondertussen al iets meer over weet, alle mogelijk informatie is heel welkom!

Magdalena
Krentenbol
BerichtGeplaatst: 06-04-2019 21:54 Reageer met quote

Niels, Hallo?| hoe gaat het nu met je, ik wil mijn klachten met je bespreken.. ik heb dit ook al heel lang.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:07 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Constant vermoeide benen (al sinds een jaar)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring