Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > wordt heeeeel erg snel rood
Auteur Onderwerp: wordt heeeeel erg snel rood
denise1982
BerichtGeplaatst: 18-09-2009 14:20 Reageer met quote

Ik heb er zelf ook erg veel last van gehad en heb ook een operatie overwogen. Embarassed Het zat namelijk echt heel erg in de weg bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik heb gelukkig via een vriendin een ebook gekregen "Stop het rood worden" en hier heb ik veel aangehad en ik ben er nu eigenlijk zo goed vanaf. Ik bloos nu wel af te toe maar dat heb ik altijd al zo gehad.

ebook is te vinden op:
http://www.iwig.nl/stoproodworden.html

Embarassed Het heeft mij geholpen en misschien kan het ook een van jullie helpen.

Sterkte!
j_flashh
BerichtGeplaatst: 25-10-2009 22:30 Reageer met quote

Lieve allemaal Embarassed

Ik heb net als jullie ook dit probleem, het is iets waar ik zo ontzettend mee zit dat ik mijn dagelijkse activiteiten er zo een beetje op in plan.
Heerlijk om in de zomer een zonnebril te kunnen dragen (het klinkt stom maar het voelt gewoon als een soort bescherming) altijd laagjes kleding aan zodat je wat uit kan trekken op school altijd je hoofd in je hand geleund.
het liefst achteraan in de klas constant hopend dat niemand je iets gaat vragen.
het is om dood moe van te worden en ben na een werk dag ook vaak helemaal gesloopt.
het vervelende is ook dat ik mezelf niet meer ben ik het dit gekregen na een mislukte presentatie toen ik nog op de middelbare school zat, maar eigenlijk is het na de middelbare school alleen maar erger geworden.
Mensen zeggen tegen me je moet je er gewoon niet zoveel van aantrekken maar op het moment als het gebeurd voelt het gewoon alsof je in de afgrond zakt en heb ik echt niet de concentratie om me op iets te focussen.
Voordat ik dit had was mijn persoonlijkheid altijd vrij aanwezig had een hele sterke mening en wou die ook graag altijd overbrengen ik was heel erg sociaal en absoluut niet graag alleen.(ik heb het gevoel dat deze persoon er niet meer is en er ook niet meer zal komen)
Heerlijk om even mijn verhaal te doen zonder dat ik jullie allemaal in een kringetje aan hoef te spreken.(dat is niet onbeleefd bedoeld maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Embarassed Embarassed
Thiana
BerichtGeplaatst: 07-12-2009 15:06 Reageer met quote

Ik ben blij om dit allemaal te lezen:D
Ze zouden iets moeten uitvinden voor ons probleem!
Ik ben eigenlijk hellemaal niet verlegen.
Maar vanaf dat ik denk oh nee ik ga Rood worden
Hup dan heb ik het zitten en dan denk shit en dan wordt het alleen maar erger en erger. En dan wil ik weg.
Overlaatst moest ik voor mijn mini-onderneming op een aandeelhoudersvergadering iets kort zeggen het duurde nog geen minuut .
Vanaf dat ik in die zaal stond.Blokeerde ik ,de zaal zat vol en ze gingen allemaal zien dat ik rood werd uiteindelijk heb ik het niet gedaan! Allemaal door dat stom rood worden :@ Embarassed
Heel m'n leven wordt er door beinvloed.
Vanaf dat er alchohol in m'n bloed zit voel ik me het best dan krijg ik nooit een rode kop.
Al m'n vrienden vinden het schattig als ik rood wordt maar het is echt ambetant!
Help
nik
BerichtGeplaatst: 15-12-2009 2:11 Reageer met quote

hallo iedereen
ja zo lek de meeste hier word ik ook snel rood ma ben ook eigenlijk nie verlegen.
het zit echt in mijn hoofd als ik naar iemand ga ofzo dan denk ik al hopelijk word ik nie rood
of op het werk tijdens de pauze dan zitte we met een paar man in een eetkamer maar daar is het warm en dan is er ene die houd me de heletijd in de gaten en dan word ik zenuwachtig en probeer dan gewoon aan iets anders te denke ma veel doet het niet.nu eet gewoon 2 boterhammen en ga dan al na onder voor een sigarret te roke want da is echt vervelend als ge weet ze houden u in de gaten


groetjes nik
susan!
BerichtGeplaatst: 10-01-2010 20:00 Reageer met quote

ik heb nou al 2 jaar dat ik echt super rood word, het is wel wat verminderd nu ik in een andere klas zit,
Alleen nu het volgende ik heb over een paar weken bio en het hoofdstuk wat we dan gaan behandelen is voorplanting, en ja hoor dat word dus heel de les met een roode kop zitten.
Ook als ik bijvoorbeeld bij iemand anders ga eten kan ik om de stomste dingen roood worden.
Dit maakt me heel erg onzeker.
Heeft iemand een tip voor me hoe ik dit kan verminderen , is er misschien een medicijn voor wat niet te duur is en dat je ouders daar niks van te weten komen ?
alvast bedankt!
Eearie
BerichtGeplaatst: 11-01-2010 12:10 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb hetzelfde probleem als jullie gehad, maar ik begin er nu beetje bij beetje vanaf te komen. Ik was eigenlijk niet van plan erover te praten, maar nu ik jullie smeekbedes hier lees voelde ik mij verplicht te reageren. Hier heb ik een paar tips, die bij mij in ieder geval best werkten:
-Het belangrijkste is natuurlijk zelfvertrouwen. Dat kun je groter maken door met je ouders of goeie vrienden erover te praten. Het is moeilijk, maar heel belangrijk en nodig om je te helpen.
- Rust. Ga vroeg naar bed/slaap uit. Als je mentaal meer uitgerust bent, heb je veel meer controle over jezelf en over moeilijke situaties, naast dat het natuurlijk gezond is.
- Als je merkt dat je buiten nooit rood wordt, kun je proberen koudere kleren aan te doen in bijv. de klas. Het is natuurlijk slecht, maar als ik het koud had werd ik veel minder snel rood.
-Misschien een rare tip, voor mij werkte het goed om op mensen neer te kijken, zodat je het gevoel hebt meer de leiding over een situatie te hebben. Probeer dus rechtop te zitten of staan.
- Zeg tegen jezelf dat je niets te verliezen, maar alleen veel te winnen hebt. Zo'n gevoel is heel goed. Als het lukt dit gevoel te krijgen, kan je niet rood worden en kun je veel eerder gemaakte fouten goed maken.

Denk hier eens over na en kijk of dit misschien kan helpen. Bij mij hielp het, maar bij iedereen is het probleem weer anders.
Ikzelf ben ook totaal niet stil ofzo qua persoonlijkheid en ik zat meer aan de populaire dan de 'nerd' kant, dus bij mij viel dit probleem ook zwaar. Vecht er tegen.

PS. MEDICIJNEN WERKEN NIET. Gebruik ze niet! Denk er niet over na! De bijwerkingen maken het bijvoorbeeld dat je juist nog meer rood word of zulke dingen.
jaaa
BerichtGeplaatst: 14-01-2010 8:43 Reageer met quote

hoi allemaal
ik ben ook altijd heel snel rood, en kom er gewoon echt niet van af, ik heb vandaag een presentatie en ben nu heel erg bang, ik wordt niet gelijk zo rood als er iets aan mij gevraagd wordt bijv. maar na de presentatie dan worden er dus vragen gesteld, en dat vind ik dat altijd echt niet leuk, ik wordt ook altijd rood als ik bijv een antwoord moet zeggen die ik niet weet, en dan zeg ik maar wat, dat is echt heel irritant.
we moeten nu ook commentaar geven op de presentaties, je moet gewoon een blaadje pakken en daar wat opzetten, en dat voorlezen, zo hoef je niet gelijk wat te bedenken als je wordt uitgekozen =) & wordt je niet rood @

njaaa
ik hoop dat ik er snel van af kom
want het is nu al iets minder dan vorig jaar =)
roodje
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 18:21 Reageer met quote

Hey mensen,

Rood worden zit soms dieper, als klein meisje ben ik emotioneel verwaardeloosd, en daardoor ben ik gevoeliger geworden. Dit heeft niet altijd met rood worden te maken, maar meestal ben je wel wat gevoeliger, je kunt minder goed met emoties omgaan en als je dan ook nog sneller rood word dan kan dat heel erg zijn eigen leven gaan leiden.
Als iemand tegen mij zegt wat ben je rood, dan zal ik hem/haar zeggen; lekker belangrijk, of kijk eerst eens naar jezelf voordat je een ander meteen bekritiseerd, als het vervelend bedoelt is....
Jonge mensen kunnen minder goed zich verweren, en voor hun zelf opkomen. Meestal voel je je ook wel sneller aangevallen.
Soms loop ik in de supermarkt en voel ik me heel gespannen, bij de kassa kijkt iedereen naar je, ik denk dat veel mensen zich hier wel in herkennen, maar ik denk dan, ja en ik mag hier net zo goed staan als iemand anders, mensen kijken heus niet altijd zo kritisch naar je als je denkt.
Rood worden betekend nog niet dat je verlegen bent, het is ook niet altijd even erg, als ik me druk heb gemaakt is het vaak wat erger, een andere keer voel ik me veel ontspannender en word ik veel minder snel rood, je denkt dat je het word, maar het hoeft in veel gevallen helemaal niet.
Vaak koel ik me gezicht met een koel doekje, dat helpt echt, even op je gezicht houden, of een goede creme, en dermablend is een goede make up dat kun je bij de apotheek halen dat is speciaal voor mensen die gezichtsafwijkingen hebben.
Maar ook ontspanningsoefeningen helpen, ademhaling, yoga enz. Razz op mezelf ben ik nogal kritisch, maar naar iemand anders toe veel minder, als iemand rood word denk ik heus niks ervan, het is menselijk en iedereen op deze wereld word weleens rood de een wat meer dan de ander, niet iedereen is daar echt kritisch op. Voor mij helpt het ook wel vaak als ik mezelf wat brutaler opstel, zonder slechte bedoelingen, zo van; ik mag er net zo goed zijn als ieder ander, de een hoeft zich niet beter te voelen dan een ander. Rolling Eyes Ook heeft het bij mij met hormonale klachten te maken. Maar laat je jezelf niet aan de kant schuiven, en blijf wel genieten van het leven, leuke dingen doen kan juist ook ontspannend zijn. En af en toe heb ik overal scheid aan, klinkt onverschillig maar zo moet je af en toe weleens zijn, je moet je zelf wel serieus nemen.
Niemand is perfect, het gaat meer om wie je echt bent dan dat je rood word.
Groetjes een 30 jarige meid
britje
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 21:49 Reageer met quote

ik wordt echt heel snel rood.En de laatste tijd gebeurt het nog sneller. als er iets wordt gevraagt voor de klas dan wordt ik echt roder dan een tomaat. en het is gewoon echt niet leuk en ik wil er zo snel mogelijk vanaf. maar ik zou niet weten hoe. als je er aandenkt dan wordt je volgens mij sneller rood. maar ik kan er gewoon niets aan doen ik denk er alleen aar aan. help alsjeblieft. Rolling Eyes
00101
BerichtGeplaatst: 06-03-2010 22:30 Reageer met quote

Dag, wat is het toch een irritant verschijnsel, je denkt dat het over is en dan in een onzekere periode steekt het zomaar weer de kop op! Ik ben gewoon al 30! Dat moet toch eens afgelopen zijn...Nu heb ik laatst ontdekt dat het helpt als je je op je ademhaling richt. Concentreer je op je buik. Dit helpt je om jezelf af te leiden, je focust je op een ander deel van je lichaam.
Ook helpt het als je het accepteert van jezelf dat je rood wordt.
Als de aandacht plots bij een etentje op mij gericht is, zeg ik soms: sorrie ik was even in gedachten wat vroeg je me? Als de vraag dan herhaalt wordt luister dan goed naar de vraag i.p.v. naar je lichaam. Ook al word je dan rood je kunt de vraag gewoon beantwoorden en dan gaat de aandacht van de mensen ook weer naar wat je zegt i.p.v. hoe je gezicht in een keer ontploft als een tomaat. Plus dat je dan je roodheid kwijtraakt zodra je langer aan het woord blijft (en dat is een ontzettende boost). Dat i.c.m. de tip van hieronder doet soms wonderen.
Ik drink ook vaak rode wijn en daar krijg ik ook een heel rood en bevlekt gezicht van. Dat is soms ook mijn excuus. "oh verdorie, ik was weer even vergeten dat ik een beetje allergies ben voor rode wijn!" zeg ik dan. "tja mijn huid kan er niet zo goed tegen, maar ik vind het zo lekker dus ach het maakt mij niet zoveel uit dat ik daar rode wangen van krijg".
Als je erover heen kunt praten raak je ook steeds meer je angst kwijt en dus ook je roodheid.
Of doe een cursus toneel of zang! Blijf jezelf in ieder geval in die rotsituaties gooien want anders heb je jezelf er zo mee. Je hebt nog steeds ook met je roodheid voldoende te melden aan tafel met vrienden.
Ik heb ontdekt dat twee vriendinnen van mij ook last hebben van roodheid. Maar toch is er een lerares bijvoorbeeld en zijn ze allebei hardstikke leuke meiden en hebben allebei een leuke partner. Dus... het leven is niet voorbij met een hoofd als een tomaat!
Er is een uitspraak voor kalen: "god schiep een aantal mooie hoofden, de rest gaf hij haren". Misschien kunnen wij er ook zo een bedenken voor de blozenden:" god schiep een aantal mooie hoofden, de rest gaf hij bleke gezichten" ... of zoiets.

Nou shiny faces.... groetjes van mij.
ciindy
BerichtGeplaatst: 11-04-2010 19:45 Reageer met quote

Als je met vrienden bent dat moet je gewoon zorgen dat je met een vriendin ergens heel hard om moet laggen. dan krijg je vanzelf een rode kop
Als je met iemand samen bent bijvoorbeeld met je vriendje of vriendin dan verslik je je toch gewoon Wink
Uw ya !
BerichtGeplaatst: 17-09-2010 19:57 Reageer met quote

Hey jongens & meisjes ! Smile

Ik ben een jongen van 16.. & je kunt het al raden zeker?

Rood worden.. WAAROM? Njah Ik zit er nu al 4 jaar mee opgescheept :s & altijd hetzelfde hé Waarom moest je nu weer rood worden? Ik ben een normale puber.. Heb met niets problemen behalve dat rood worden ! Vanaf er alcohol in mijn bloed zit ben ik niet te stoppen Smile Maarjah ik wil nu ook geen alcoholieker worden .. De laatste tijd is het serieus verminderd , ook omdat je ouder word & je meer zelfvertrouwen krijgt Twisted Evil


Maar 2 weken geleden was je daar weer .. Ik ging na het school eens kijken naar een andere school & iedereen gaat dan buiten .. Ik stond er met een paaar vrienden & automatisch krijg je een pak meer zelfvertrouwen Smile Maar toen kwamen de knappe meisjes naar buiten & ik kende er een paar ( niet om te over op te scheppen ) vanaf dat ze mij zagen denk je ok CHILL ur the man !


Maar vanaf er iets misloopt daar gaat je zelfvertrouwen & begint het rood worden over te nemen.. Mijn oplossing is dan vlug naar men gsm grijpen & doen alsof je smst .. Dan zie je niet meer wie naar je kijkt en voor mij gaat dit snel over ..
Gelukkig maar .. want jah , stel je eens voor .. Voor die meisjes & je vrienden + DE REST VAN DE SCHOOL rood worden .. EEN nachtmerrie :s

Ook een goede tip is om je te laten tonen van je beste kant ! Ga sporten , zit op je fietsje , werk aan je conditie , koop kleren waar je je goed invoelt Wink

Ook een goede tip is erover te praten ( zelfs hier ) .
Ook een goed plan is om veel te doen met je vrienden & zelf het initiatief nemen om iets te gaan doen & proberen te leiding te nemen van je groep vrienden ..

HOE BETER JE IN JE VEL VOELT HOE BETER !
MAAKT NIET UIT WAT ZE ER VAN VINDEN ALS JIJ JE MAAR GOED VOELT Very Happy
Maak zelfvertrouwen & laat je niet leiden door het rood worden Wink

Veel succes ! X
flashbabii
BerichtGeplaatst: 12-10-2010 15:33 Reageer met quote

Hallo iedereen!!

Ik word dus echt voor het minste rood en vind dit echt niet meer leuk! Het probleem is begonnen toen ik 14 was ofzo... Ik moet zelf nog maar gewoon op straat lopen en een café voorbijgaan met wat mensen op het terras en daar is het dan! Mijn rood hoofd! :s
En dankzij dit altijd te krijgen ben ik minder sociaal en vinden veel mensen mij arrogant omdat ik niet vlug zal praten tegen mensen die ik niet ken! Terwijl ik eigenlijk vanbinnen om aandacht schreeuw Sad

Alleen als ik gedronken heb ofzo dan voel ik me prima en heb ik daar ook geen last van en dan ben ik megasociaal!!

Wat moet ik doen als ik binnenkort trouw en ik sta daar met een rood hoofd :'(

Aub kan iemand mij helpen? Ik wil echt niet meer rood worden en terug een normaal sociaal leven krijgen.

Xxx
diaardegmo
BerichtGeplaatst: 03-02-2011 21:21 Reageer met quote

jep ik herken mezelf in jullie.

mijn oplossing:
meestal is het een kwestie van zelfvertrouwen, doe iets waardoor je je zeker voelt. Ik ga dus al 2 jaar 3x per week naar de sportschool ik voel me nu zekerder dan vroeger.

Als de aandacht op je gevestigd is en er moet wat zinnigs uit je komen, gewoon vol concentreren op je antwoord en de vraag, ga je niet druk maken om je hoofd:P

zinnetje dat mij bij lastige momenten helpt: 'Feel the fear and do it anyway'
Jorben
BerichtGeplaatst: 12-06-2011 23:49 Reageer met quote

Hey,

Ik heb ook enorm veel last gehad van dat "rood worden". Vroeger had ik er veel minder/geen last van, dan plots was het daar. Het werd steeds erger en erger, ik werd er gek van en het begon zijn tol te eisen. Ik begon bewust situaties te vermijden waarin het me kon overkomen, mijn sociaal leven ging er aan ten onder en steeds sluimerde de angst ervoor in m'n hoofd.

Ik heb internetsites besurft, boeken gelezen, met dokters gepraat... Niets leek te helpen. Niets. Het zit in je hoofd. Vele mensen hier noemen het 'gebrek aan zelfvertrouwen', ze hebben gelijk. Dit is dikwijls iets in je onderbewustzijn, kan een onderliggende oorzaak hebben en gsm' en, even een andere kant opkijken of niet meer buitenkomen zullen je niet veel helpen. Althans, je kan die dingen niet steeds doen. Ik was verloren...

Tot ik een boek in handen kreeg "De kracht in jezelf". Nu je moet er voor openstaan, en er vooral in geloven. Het is denk ik zo'n beetje een placebo-effect. Het gaat er van uit dat je onderbewuste je bewuste leven beïnvloedt, maar dat je je onderbewuste ook kunt beïnvloeden. Dit door dagelijks enkele keren even tijd te maken en je en bepaald doel voor ogen te houden. Steeds weer tegen jezelf zeggen hoe je wilt dat het is en ook geloven dat het zo is. Dat doe je gedurende enkele weken, tot je onderbewuste die toestand aanvaardt en je bewuste leven het overneemt.
Wat ik steeds tegen mezelf zei was:" IK BEN ZELFZEKER, ALTIJD OVERAL EN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN. IK BLAAK VAN ZELFVERTROUWEN ALTIJD OVERAL EN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN." Dat heb ik enkele weken lang (nu soms nog steeds) dagelijks meermaals opgedreund, in mezelf of luidop als ik alleen was. Soms wel minuten aan één stuk. En mezelf in "gevaarlijke situaties" voorgesteld zonder rood hoofd, zelfzeker.

Nu kan je dit afdoen als onzin en er mee lachen. Oké voor mij. In alle geval, je hebt er niets mee te verliezen. Je bènt al aan het verliezen. Van jezelf. Als je het probeert, en dit helpt je om over dat ellendige rode hoofd heen te geraken en weer 'normaal' te functioneren, laat het dan maar raar zijn. Ik ben nu van m'n rode hoofd af, denk steeds positief, ben veel vlotter in de omgang en voel me een pak gelukkiger. Ik gebruik dit 'truukje' nu voor vele zaken en steeds weer werkt het. Ik hoop dat het iedereen helpt, gewoon in (jezelf) geloven en die zinnetjes blijven herhalen: bij het wakker worden, voor het slapengaan, als je even aan het wandelen bent... Veel succes en plezier erbij!!
Very Happy
Joyceex
BerichtGeplaatst: 21-09-2011 16:32 Reageer met quote

Hooi
Zelf word ik echt heeel snel rood en ben blij dat ik niet de enige ben! Maar er zit dus een jongen in Tg5HG(klas hele rare naam) maar hij is dus een vriend van me broer, en ik zit dus in de 3e,, maar ik zag hem dus laast en we hebben gepraat enzo en daarna ook op luchtkussens Ofzo maar ik zie hem dus vaak op school en we zegen dus ook gwn hoi tegen elkaar maar elke keer als ik hem zie word ik heel rood:S en dat is zoo vervelend! Hopelijk komt hij er niet achter! Maar alsjeblieft kan iemand me helpen??Groetjes van mij
Daneron
BerichtGeplaatst: 29-09-2011 13:37 Reageer met quote

Je bent verliefd op hem? vraag eerst wat je broer wat hij er van vind (dit om conflicten te voorkomen).

Als je rood wordt omdat je hem kent vanwege je broer denk dan aan andere dingen (wat ga je zo dadelijk doen of moet je nog doen) ipv te denken aan de situatie waardoor je rood wordt !

Algemeen.
Wordt je snel rood.. dat word als je ouder wordt minder. Denk gewoon in moeilijke situatie's van ach..wat kan het mij ook schelen.

Ga je op korte termijn trouwen ? geloof mij maar op die dag sta je niet alleen ( je bent immers met z'n tweeen) en wat er om je heen gebeurt gaat zo snel dat je daar geen last van krijgt, je merkt het niet eens. Je moet je voorstellen dat er heel veel op je afkomt in die week Wink

Tip..een jagermeister (met mate !!) op de dag dat het gaat gebeuren helpt onzettend veel Smile

Maar ga aub niet aan de pillen of laat je ook niet omfermen door loverboys want daar gaat mijn bloed van koken.

Heb je vragen of zit je ergens mee raadpleeg eerst iemand die je vertrouwd of stel je vraag in een forum (anoniem)netr als dit forum dus Smile
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 30-09-2011 7:55 Reageer met quote

Daneron, dat algemene... is helemaal niet van toepassing. Ze gaat niet trouwen, het is geen loverboy en een meid van 15, 16 ? aan de jagermeister helpen is niet echt helpen lijkt mij.
Raad vragen op dit forum heeft ze ook al gedaan...

Joyce, hou het maar op de tip over aan andere dingen denken. Die tip is goed! (maar ook moeilijk..)
Daneron
BerichtGeplaatst: 30-09-2011 10:26 Reageer met quote

Lees iets verder terug, iemand gaat of ging trouwen Wink
Cat!!
BerichtGeplaatst: 10-01-2012 17:10 Reageer met quote

Heey ster!!
Ik snap hoe je je voel over dat rood worden ik heb
Er zelf namelijk ook last van:) vandaag nog op
School: de meester vroeg wat aan me en je
Raad het denk ik al ik werd knal rood!!! Eigenlijk geen idee
Waarom eigenlijk! Maar ik moest laats ook een
Spreekbeurt houden voor de klas en ik was super
Bang dat ik rood werd maar dat is gelukkig niet gebeurt!!
Want daar heb ik een truukje voor: ik zei tegen mezelf
Cat je kunt dit zonder rood te worden je kan het wel!!
En de dag van mijn spreekbeurt stond ik voor de klas
En voor ik zou beginnen ging ik even dip zuchten
En dat luchte op!! Ik hoop dat je hier wat aan hebt het
Heeft mij inidergeval wel geholpen en je moet
Maar denken IK BEN NIET DE ENIGE DIE ROOD WORD!!
Heel veel suc6 er mee!! Xx cat
Index > Het Restaurant > wordt heeeeel erg snel rood
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring