Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > wordt heeeeel erg snel rood
Auteur Onderwerp: wordt heeeeel erg snel rood
babbeltje
BerichtGeplaatst: 18-01-2008 17:03 Reageer met quote

nou das fijn om tehoren dan is er tog nog iemand wie iets positiefs vind aan dat blozen echt erg maar gelukkig denkt niet iedereen daar zo over.
Black Cat
BerichtGeplaatst: 07-02-2008 20:21 Reageer met quote

Ik word ook zeer snel rood, echt heel snel. Als het ergens heel warm is, als het ergens druk is, als er ineens veel tegelijk gebeurd (Zo stond ik laatst met een groepje vrienden. Ze hoorden dat ineens dat ik dat weekend jarig was geweest, gingen ze me allemaal tegelijk feliciteren... In zulke situaties word ik zelfs rood), soms als een meisje wat tegen me zegt, als alle aandacht op me gevestigd is, etc. één voordeel is dat het inmiddels bekend is bij mijn vrienden en klasgenoten. Ze zullen me dan ook niet uitlachen of het aanmerken, maar praten gewoon door of er niets aan de hand is. Hierdoor doe ik ook vaak alsof er niets aan de hand is en gaat het weer snel weg, maar het blijft een groot probleem voor me. Maar soms is het ook wel grappig, want de laatste tijd (waarschijnlijk omdat ik ouder word) geef ik er minder aan toe. Zo zat ik laatst met een vriendin van me in de bus te praten, zei een jongen ineens:"Jullie zijn wel een leuk stelletje samen." Uiteraard werd ik helemaal rood, zoals gewoonlijk. "Je word helemaal rood," merkte iemand toen op (Ja, alsof ik dat zelf niet voel Rolling Eyes ). Dus ik zei:"Ja, maar dat trekt wel weer weg, het duurt altijd maar even." Maar een jongen lachte me uit, ik zei:"Wat lach je man, wat is er zo grappig?" Dus die etterbak lacht verder en zegt:"Nou, niet veel mensen worden rood." Ik:"Als je er problemen mee hebt dat ik dat wel rood word, dan kijk je maar even de andere kant op." Zo probeer ik het steeds van me af te zetten, maar minder wordt het helaas niet. Gelukkig leer ik er in ieder geval mee om te gaan, twee jaar terug kwijnde ik vaak nog weg in een hoekje, nu niet zo heel erg meer. Het blijft toch vervelend, al wist ik het laatst ten positieve te gebruiken. Een meisje waar ik nogal verliefd op ben keek me aan, en natuurlijk werd ik helemaal rood. Erg vervelend, maar ze weet het nu (waarschijnlijk) wel in ieder geval Very Happy
Kev
BerichtGeplaatst: 06-04-2008 23:43 Reageer met quote

Ik heb er ook last van, als ik in de belangstelling sta of iets dergelijks kom ik direct helemaal rood, men beste vrienden noemen me tomaatje Razz. Kan er wel mee lachen maarja, alleen omdat ik denk dat het niet te verhelpen is :S.
ramona78
BerichtGeplaatst: 24-05-2008 23:35 Reageer met quote

een tip die misschien helpt: als je het voelt opkomen moet je nadenken wat voor kleur veters je aan hebt, en dat soort gekke vragen. Dan ben je even afgeleidt en dat helpt meestal.
Het beste is om er niet mee bezig te zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan..... Embarassed
kim-w14
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 16:51 Reageer met quote

Hoi mensen,

Ik ben ontzettend blij dat er meer mensen er last van hebben!

Bij mij begon het begin klas 1.
Ik zit nu in de 3de..
En heb er alleen maar meer last van gekregen.

Voorbeeld:
Het is nu zomervakantie, en omdat ik op vakantie lekker nergens aan hoefte te denken werd ik ook niet rood. Nu ben ik weer terug.. en als ik in de stad loop en er mee ga praten word ik alweer gelijk rood!

Het liefst zou ik hartstikke veel foundation op smeren zo dat je het niet ziet.
Of alchol drinken, zodat ik niet onzeker ben.
Maar, ik weet dat het daar niet mee gaat werken.

Ik wou dat ik een pil had om het vergoet te stoppen!
Jammer dat dat niet bestaat.

1 tip:
blijf rustig ademhalen & denk aan iets anders.
iemand ook nog tips voor mij?

Liefs, kim
Innocence
BerichtGeplaatst: 10-09-2008 17:37 Reageer met quote

Hoi Ster,

Waar jij last van hebt ben je in ieder geval lang niet de enigste mee. Onthoud dat.

Zoals ik hier al eerder las, word het inderdaad ook vaak als positief gezien, ikzelf vind dat persoonlijk ook.
Blozen, schattig! Maar voor jezelf voelt dit natuurlijk wel rot. Je schaamt je, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig.
Het probleem ligt vaak bij jezelf. Probeer je gewoon te ontspannen en denk vooral niet aan 'rood worden' op zo'n moment. Want ja, dan word je inderdaad rood Wink

Laat ik maar zo zeggen; hoe minder je er aan denkt, hoe minder het blozen wordt. Richt je bijvoorbeeld op hele andere dingen. Des te meer je er mee bezig bent, des te vaker je bloost.

Groetjes,
Innocence.
susan!
BerichtGeplaatst: 11-09-2008 21:15 Reageer met quote

Hee allemaal!

Ik heb zo groot probleem!
Ik word egt vreselijk snel rood Embarassed
Om de stomste dingen! Als ik de buurt krijg in de klas, als iemand iets vraag aan mij, en zels als een leraar bij mij komt staan! Het is soms zo erg dat er bijvoorbeeld gevochten word op school dat ik dan ook rood word! allemaal stomme redenen maar tog word ik rood! Shocked
Ik wil er zo snel mogelijk van a maar ik weet niet hoe ik ben me er erg onzeker over gaan voelen en ik zie voor veel dingen op omdat ik dan denk ik hoop dat ik niet rood word!
Heed iemand tips voor mij om hier van a te komen o dat het verminderd??

Kuss(L)!
twanajax1
BerichtGeplaatst: 23-09-2008 17:44 Reageer met quote

eyy mense ik heb hetzelfde probleem Embarassed
ma dat is best eritant nu kan ik der iets beter me omgaan als je rood wordt door een persoon moet je altijd denk dat hij/zij in zijn onderbroek staat dan voel je je een stuk zekerder

ik hoop dat k jullie heb geholpen als jullie erover wille prate mail me . Very Happy Very Happy
14
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 14:23 Reageer met quote

JA en ik heb het probleem ook.. Sad

en het ergste is dat ik vriende heb die me expres late rood worden :S
dan zit ik gewoon in de klas en dan zitte ze te fluisteren. (dan word ik al een beetje rood)
en dan opeens kome alle meide naar me toe en zegge Lekker ding
ik hou van je..
en allemaal om mij r00d te zien worden.
en ze blijve dan mar lache enzo
weet iemand wat ik er tege kan doen ?
joooo
BerichtGeplaatst: 09-04-2009 23:07 Reageer met quote

Luister, ik word ook (snel) rood. Dit al voor een aantal jaren. voornamelijk tijdens presentaties, of gelegenheden waar in ik het middelpunt sta

Ja! dit is best vervelend, en de meer je er aan denkt des te erger het word.
ik heb hier al jaren last van en soms beïnvloed het mijn doen en laten wat ik zelf het ergste vind. Dingen niet doen/vragen omdat ik bang ben om rood te worden.


ECHTER is er maar 1 manier om dit zelf op te lossen, gewoon hele harde schijt hebben. JA echt, de laatste tijd tijdens presentaties word ik niet eens rood meer. het is puur een reactie die gevormd wordt tijdens situaties waar jij je niet op je gemak voelt.

LAAT je daarom niet onzeker maken. Of denk dat het wel goed komt, en er niks mis kan gaan als je gewoon je best doet.

nee... ik ben er nog niet volledig vanaf, en ja... ik erger me nog steeds aan het rood worden.
Maar laat 1 ding duidelijk zijn, LAAT ROOD WORDEN NIET JE LEVEN BEÏNVLOEDEN. ik heb dit lang genoeg laten gebeuren.
Het maakt niet uit wat andere vinden, ja soms is het moeilijk om de confrontatie aan te gaan, maar je zal het toch een keer moeten doen, wacht niet te lang en durf het gewoon. Lukt het de 1é keer niet dan lukt het de 2é keer wel. Je hebt immers niks te verliezen want rood wordt je toch al Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy

good luck!
Madelonn
BerichtGeplaatst: 10-04-2009 8:33 Reageer met quote

Ik heb pas gelezen dat je je op iets anders moet concentreren, bijv op een bepaald voorwerp.
Je kunt ook iets kouds vasthouden, (bijv metalen stang) en op het gevoel concentreren.
Of het helpt weet ik niet, ik heb het nooit uitgeprobeerd.
Zelf werd ik vroeger ook snel rood, nu niet zo vaak meer. Misschien wordt het vanzelf minder als je ouder wordt?
klunske
BerichtGeplaatst: 15-05-2009 13:30 Reageer met quote

Haaj,

Ik heb er ook ontzettend last van. Ik heb al jaren een vriend, maar als dan bijvoorbeeld een andere jongen wat liefst zegt of doet, wordt ik knalrood en denken mensen dat ik verlieft ben.. En dat ben ik ook wel, maar niet op diegene haha!

Maar het ergste is dan nog dat als je wordt aangesproken en jij rood wordt, en je vrienden zeggen dat je rood wordt.. Dan wordt het zo erg omdat je je ervoor schaamt.. En ik snap wel dat zij erom kunnen lachen, dat kan ik nu na zoveel jaren vaak ook wel, maar het blijft toch wel beetje vervelend..

Mijn vriend vid het zelfs schattig..!

Maar laat je leven er niet door beinvloeden, dat is het niet waard..

Dan wordt je maar rood: SO WHAT!?!
Andere mensen hebben weer andere problemen en daar kan jij dan weer om lachen Wink !
Peetjepeet
BerichtGeplaatst: 15-05-2009 20:15 Reageer met quote

Hai,

Helaas.....het gaat niet (bij mij dan) niet over! Ik ben 40 en heb 't nog steeds. Zeer irritant omdat ik bepaalde situaities ging mijden. Dan denken ze weer dat je arrogant ben! Pfff....gek werd ik ervan! Voor een vergadering zat ik al met een kloppend hart. Uiteraard moet je ook wel iets zeggen want anders ben je weer ongeinteresseerd. En dat ik het nou net niet! Ik heb bloosangst en vind dat vreselijk. Kijk, als puber is het ook niet leuk maar als je al 40 ben dan voel je je echt een beetje....ongewoon als je nog altijd bloost. Ik wil ook wel eens spontaan een praatje maken maar soms durf ik dat niet. En nee, ik ben niet arrogant want dat wordt je wel verweten. Als jer niet uitkijkt dan kom je in een negatieve spiraal.
De ene keer is het erger als de andere keer. Weet je wat helpt? Gewoon zeggen dat je rood wordt. Meestal zeggen ze dat het niet opvalt (hoe is het mogelijk..) en jij voelt je rooie koppie weer normaal worden.

Doei! Peet
klunske
BerichtGeplaatst: 15-05-2009 20:21 Reageer met quote

haaj Peetjepeet,

ja ik snap dat het erg vervelend kan zijn dan ja, kan het me goed voorstellen..
Ik lag het soms ook maar een beetje weg.. maar dingen als presentaties of gewoon voor een groep mensen gaan staan, of in de belangstelling staan vind ik echt vreselijk en ontwijk ik het liefst.. Laatste tijd probeer ik toch een beetje voor mezelf op te komen op dit gebied, en toch voor een groep te gaan staan (tot groot ongeloof en open monden van vrienden in mijn richting haha).. Ik heb ook gezegt dat ik weet dat ik rood wordt, maar ik kan er niets aan doen, ik schaam me er dan wel voor maar er is gewoon helemaal niets aan te doen..

Liefs Rolling Eyes
twanajax1
BerichtGeplaatst: 26-05-2009 21:54 Reageer met quote

ik heb zelfde man het is facked up maja je hebt het of je hebt het niet. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
aneres
BerichtGeplaatst: 28-06-2009 20:07 Reageer met quote

heeyy
ik heb dat ook !
maar toen ik babyfoto's ging kijken zag ik dat ik dat al me hele leven heb. (maar vooral als ik nerveus ben ofzo).
Charlie Scene
BerichtGeplaatst: 01-07-2009 19:31 Reageer met quote

Ik dacht altijd dat ik de enige op de wereld was die dit had! Shocked Echt zoveel dingen herken ik en/of heb ik zelf ook last van.
Maar hebben jullie ook dat je echt een verschil ziet tussen jullie gezichtshuid en de huid van de rest van je lichaam? Nou weet ik wel dat je gezicht altijd blootgesteld is aan 't weer en de lucht en alles, maar ik krijg meestal na verloop van tijd dat roodheidsverschil tussen m'n gezicht en nek bijvoorbeeld. Ik vind het zó lelijk, want mijn gezicht is dan echt rozig/rodig, terwijl de rest van mijn lichaam gewoon wit/gelig is. Ik kan het níet uitstaan.
En ik heb ook vaak dat ik gewoon aan het eten ben ofzo, en dan voel ik gewoon dat ik rood word, terwijl er dan echt nul reden toe is. Het gebeurt heel random, heel vervelend, vooral als er mensen dicht bij me in de buurt zijn. Ik voel me dan zo ontzettend lelijk en ongemakkelijk. En op slechte dagen is mijn hele gelaat eigenlijk vrij rood, echt BAHBAHBAH.
Oh en indd, als het warm is buiten, dan heb ik steevast een rode kop als ik me ook maar een beetje inspan. Ik haat het.

En ja, ik smeer ook maar foundation, enkel en alleen om het rode weg te krijgen (en zelfs dat lukt soms niet eens), ik heb voor de rest een prima huid.

Ik vind het echt vreselijk, en ik heb geen idee wat ik eraan doen kan.

(Ik heb heel soms trouwens wel eens dagen dat het redelijk oke is, maar dat komt niet zo heel veel voor helaas).
maura
BerichtGeplaatst: 01-07-2009 20:09 Reageer met quote

Erg herkenbaar allemaal! Maar idd de wereld vergaat niet door dit probleem. Zoals klunske ook al zegt andere mensen hebben vast ook wel onvolmaaktheden. Nobody is perfect. Ik kreeg vroeger altijd als tip mezelf voor te stellen dat degene tegenover me naakt waren. Hahaha in sommige gevallen ging ik nou juist daarvan Embarassed Embarassed Embarassed . En in weer andere gevallen WIL ik me dat nou juist absoluut NIET inbeelden Laughing . Gelukkig is dit voor mij wel het minste van alle problemen waar ik me druk om moet maken. Als dit mijn enige probleem was mocht ik mij gelukkig prijzen Wink .

Liefs Maura
Hyke
BerichtGeplaatst: 05-08-2009 0:33 Reageer met quote

Gewoon ff zeggen>> BLOZEN Embarassed IS MIJN HOBBY LOL! hahaha Very Happy
Uhm
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 21:46 Reageer met quote

Ik vind het wel aardig om te lezen dat mensen zeggen ik vind blozen niet erg bij mensen. Maar hou er rekening mee dat mensen net als ik niet blozen maar helemaal rood worden en dan echt vuurrood en ik denk dat niemand dat aantrekkelijk vind. Ik zelf ben 15 jaar en heb er al een jaar serieus last van. Omdat ik elke seconden (serieus) denk wordt niet rood word niet rood. Dit is alleen nog maar verergerd omdat ik in een nieuwe klas ben gekomen vol met vreemden waarbij je niet meteen wil laten zien dat je vaak rood word. En net als die smiley: Embarassed bloos ik niet alleen maar word ik helemaal rood. Ik heb er zelfs een blog over gemaakt:

http://problematiqueme.web-log.nl/

In mijn omgeving zelf ken ik niemand die het heeft dus is het ook niet echt een opluchting om te lezen dat andere mensen het hebben. De tips heb ik wel gelezen maar ik kan maar gewoon niet komen op het punt dat ik denk so what dat ik rood word. Dat lukt mij gewoon niet want een keer meer rood is voor mij vreselijk. Dus blijf ik maar denken word niet rood. Mijn vrienden werken ook niet mee alleen maar grapjes maken en uitlachen. Ik heb gewoon een hekel aan als ik teveel aandacht krijg van de leraar. Dan word je vuurrood..

Ik heb wel een 3 tips voor je (waar ik jammer genoeg zelf nog geen gebruik van heb gemaakt omdat me ouders niet weten dat ik vaak rood word)
- Er is een boek dat je blijkbaar kan helpen: Emotional Freedom Techniques

- Je kunt naar speciale personen om je te laten genezen!
- Er zijn blijkbaar pillen maar hoe die heten weet ik niet
Index > Het Restaurant > wordt heeeeel erg snel rood
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring