Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > droge rauwe keel, brokgevoel en voortaan heel snel hees
Auteur Onderwerp: droge rauwe keel, brokgevoel en voortaan heel snel hees
chantal-80
BerichtGeplaatst: 19-02-2012 16:43 Reageer met quote

Wie weet wat dit kan zijn? Ik ben 31 jaar, heb vroeger wel gerookt maar al meer dan een jaar niet meer en ik heb sinds een maand of wat ineens zo'n rauwe droge keel. Gevoel alsof mijn klieren zijn opgezet ook al lijkt dit niet zo te zijn als ik daadwerkelijk met mijn handen aan de klieren voel. Ik voel het dus echt alleen in de keel, alsof ie opgezet is. Verder heb ik vaak een brokgevoel, alsof er slijm in mijn keel zit wat ik niet kan weg slikken. Ook bemerk ik weleens slikproblemen met eten. Ben hiermee naar de huisarts gegaan en die gooide het op stress. iets met gespannen keelspieren. heb idd veel stress gehad afgelopen jaar en dus klonk het aannemelijk. Nu echter ben ik een maand of 2 verder en ging ik gisterenavond naar een cafe. Al nadat ik een kwartier binnen was kreeg ik weer enorme keelpijn. droog rauw en voor mijn gevoel werd mijn keel dichtgeknepen. Ik merkte dat dit erger werd naarmate ik meer praatte. In een cafe moet je vaak hard praten om boven muziek etc uit te komen. Ik ben echt naar huis gegaan omdat ik zo'n last had en al na een kwartier echt hees begon te worden. Een aantal weken terug was de laatste keer hiervoor dat ik ook eens in een ruimte was waar ik harder moest praten en toen gebeurde hetzelfde. Ben toen alleen niet naar huis gegaan en het gevolg was een zere keel en hees voor ruim 3 dagen. Is dit normaal en kan dit idd stress zijn of toch wat anders? Ik vraag het me af omdat ik dus zo snel hees wordt zodra ik wat harder moet praten. Dit had ik vroeger echt nooit, al vierde ik 4 dagen lang carnaval, ik was niet hees te krijgen.
joldina
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 23:21 Reageer met quote

HI chantal.

Ik heb hier ook last van.
Ik heb heel lang bij een logopediste gelopen , omdat de huisarts zij dat het een globus gevoel is , dat heeft te maken met stress.
Deze behandeling heeft nooit geholpen.
Ik ben ook schildklier patient, dus nu wil ik van de week naar de huisarts gaan en vragen of hij nog eens verder wil kijken.
Soms kan ik nl. niet eens even telefoneren met mijn vriendinnen want dat word ook helemaal schor.
Ook heb ik vaak keelpijn als ik wakker word.
Er is een echo van mijn keel gemaakt, maar daar was niets op te zien, alleen was de schildklier iets te groot.
Hoop iets van je te horen

gr. Joldina
chantal-80
BerichtGeplaatst: 28-06-2012 12:20 Reageer met quote

Hoi! Het is alweer een tijdje geleden maar ik kreeg een melding in mijn mail, vandaar dat ik m toch nog lees je reactie Smile Bij mij bleek het door opkomend maagzuur te komen! lang verhaal. Ik voelde hier dus helemaal niks van, geen branden of maagpijn of iets dergelijks,maar de kno arts waar ik voor de keelklachten terecht kwam zag dat mijn slokdarm wat rood was en stuurde me door voor een maagonderzoek. Bleek dus een chronische maagontsteking te hebben (door de stress) en daardoor had ik dus last van maagzuur. Dit kwam tot in mijn keel en vandaar kwamen alle keelklachten. Misschien een tipje om dat eens te laten onderzoeken? Ik voelde er dus verder helemaal niks van behalve die keelklachten. Raar, want de meeste mensen voelen zuurbranden heel duidelijk, ik dus niet! Heb medicijnen gekregen, maagzuurremmers, en deze hebben goed geholpen. Succes!
joldina
BerichtGeplaatst: 29-06-2012 22:10 Reageer met quote

Oke , ik dacht nl ook dat je maagzuur altijd voelt.

Ik ga het in ieder geval met mijn huisarts overleggen, want ik wil er

erg graag vanaf.

In ieder geval bedankt voor je reactie.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > droge rauwe keel, brokgevoel en voortaan heel snel hees
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring