Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Brughoektumor
Auteur Onderwerp: Brughoektumor
Mariana
GastBerichtGeplaatst: 03-12-2005 21:27 Reageer met quote

Weet iemand wat precies de symptomen zijn van een brughoektumor?

Ik heb sinds een jaar last van oorsuizen aan een kant. Verder geen gehoorverlies/duizeligheid. Toch ben ik bang dat ik eventueel een brughoektumor zou kunnen hebben. Ben nog bij een (zeer onaardige) KNO arts geweest, en die zei gelijk dat het niets was (zonder enig onderzoek).
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 03-12-2005 23:12 Reageer met quote

Symptomen die passen bij een brughoektumor zijn o.a.:
Eenzijdige gehoorsdaling en oorsuizen. Duizeligheid kan voorkomen, evenals pijnlijke gevoelsstoornissen in het gezicht.
Symptomen o.a. afhankelijk van de grote van de tumor.
Het is uiteraard niet zo dat iedere gehoorsdaling, oorsuis of duizeligheid gelijk verdacht is voor het hebben van een brughoektumor.
En KNO-arts kan de diagnose stellen. Waarom deze bewuste KNO-arts gelijk heeft vastgesteld dat er niets was, daar kan ik alleen maar naar raden.

Is er een specifieke reden waarom je juist zelf denkt dat het een brughoektumor is?
Mariana
GastBerichtGeplaatst: 04-12-2005 10:45 Reageer met quote

Ik weet eigenlijk niet waarom. Ik vind het zo raar dat het maar aan een kant is (linkerkant) en dat het af en toe een behoorlijke pieptoon is.
Overigens, de sterkte verschilt van dag tot dag. Daarnaast heb ik ook nog het volgende; als ik op m'n linkeroor slaap, dan verdwijnt het na verloop van tijd, terwijl als ik op m'n andere zijde lig, dan hoor ik die pieptoon constant. Ik vind het echt vreemd, vooral omdat ik nog zo jong ben (27 jaar).

Ik baal er wel van dat die KNO arts niet wat meer heeft onderzocht, ik had het idee dat hij helemaal geen tijd had. M'n huisarts zegt ook maar dat ik ermee moet leven. Alleen ik begrijp gewoon niet hoe zoiets bij mij heeft kunnen ontstaan.
Anke
GastBerichtGeplaatst: 14-12-2005 13:13 Reageer met quote

Hallo Mariana,
Ik heb op MNS een groep voor brughoektumorpatienten, zie *** en er is net een nieuwe site online: ***

Er mag niet naar forums of naar sites met forums verwezen worden volgens de regelementen van dit forum.

Misschien kun je een second opinion aanvragen bij een andere arts?

Anke
Claus
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 22:39 Reageer met quote

Wat lees ik nu toch? Een brughoektumor bij oorsuizen?
Ik heb al jaren last van oorsuizen en een hele hoge pieptoon, gaat nooit weg, geen minuut van de dag, mijn huisarts zegt, het is tinitus, je moer er mee leven, dat doe ik dus nu, wel in tijd van stress soms heel moeilijk, maar ik probeer het te negeren, maar aan een tumor heb ik nooit gedacht, wat nu?
Heleen
BerichtGeplaatst: 21-01-2006 1:41 Reageer met quote

En de meeste gevallen zal oorsuizen niet duiden op een brughoektumor: oorsuizen komt nu eenmaal vele malen vaker voor dan een brughoektumor. Daarnaast is oorsuizen nooit het enige symptoom van een brughoektumor. De meest typische klacht gehoorsverlies aan één oor, en daarnaast dus het oorsuizen, duizeligheid, hoofdpijn.
Hend
GastBerichtGeplaatst: 17-03-2006 16:09 Reageer met quote

Probeer het aan een Neuroloog voor te leggen. Bovendien zijn er meerdere KNO artsen die je kunt consulteren en de resultaten van de diagnoses vergelijken. Het kost je wel meer geld en tijd. Geef jezelf een tweede kans (desnoods zelfs een derde), want uiteindelijk gaat het om jouw gezondheid, en gezondheid kunnen wij eenmaal niet kopen.
Anke
BerichtGeplaatst: 16-04-2006 20:42 Reageer met quote

Ik ben zelf 1 1/2 jaar geleden geopereerd aan een brughoektumor en ik organiseer nu af en toe ontmoetingsmiddagen voor deze groep patiënten. Ik had last van gehoorverlies aan de kant van de tumor, evenwichtklachten en een pieptoon in het oor. Ik kreeg een aantal jaren geleden daarvoor de diagnose ziekte van Ménière. De klachten lijken er ook wel op, alleen was ik nooit misselijk en dat hebben Ménièrepatiënten wel. Na een MRI scan bleek het een brughoektumor te zijn. Dit komt wel erg weinig voor, maar maak je je ongerust? Laat dan gewoon een MRI scan maken.

Dit draadje over brughoektumor staat onder kanker, maar een brughoektumor is in 99,9 % goedaardig!! Dit heb ik gisteren op onze ontmoetingsmiddag nog een keer van mijn KNO-arts, die ook weer aanwezig was, gehoord.

Anke
karin25
GastBerichtGeplaatst: 14-09-2006 11:36 Reageer met quote

Hoi ik heb al 3 jaar last van een vol gevoel in n ene oor alsof ik niet kan klaren. De ehoortest 3 jaar geleden gaf een verminderd gehoor aan beide oren. Nu heb ik sinds een week een verschrikkelijke pijn aan 1 wang bij datzelfde oor. De pijn begint smiddags wordt heel hevig en zakt na een paar uur met pijnstillers. Hij verdwijnt en vlak daarvoor voelt het net of een verdoving uitgewerkt is bij de tandarts een koud prikkel gevoel. Ik ben bij tandarts, huisarts en fysiotherapeut geweest niemand weet wat. Bij oorarts kan ik pas over paar weken terecht. Ik heb ook vaak drukkende vage pijn achter mn oog aan zelfde kant. Nu lees ik op internet van die brughoektumor en ik ben zoo bang. Kennen jullie dit? Die pijn is echt hevig en prikkelend. Help.Bangerikje
enschede
GastBerichtGeplaatst: 27-11-2006 18:26 Reageer met quote

ik ben ook al eer paar maand duizelig en heb net te horen gekregen dat ik een gaatje in mijn trommelvlies heb ben wel een beetje bang eigelijk als je dan hoort over een brugtumor ? nou hoop het niet
Anke
BerichtGeplaatst: 29-11-2006 23:15 Reageer met quote

Een brughoektumor komt heel weinig voor. Ik heb er zelf wel een gehad. Lees het volgende over de verschijnselen even door en stel je vragen dan eens aan de KNO-arts.

In het geval van het acusticus neurinoom of vestibulair schwannoom (brughoektumor) ontstaan de eerste verschijnselen doordat het gezwel dat uitgaat van de zenuwschede van de achtste hersenzenuw gaat drukken op de zenuw. Hierdoor zal de zenuw aan de kant van het gezwel minder goed gaan werken.
De achtste hersenzenuw brengt normaal signalen uit het gehoors- en evenwichtsorgaan, dat ligt in het rotsbeen, over naar het gehoors- en evenwichtscentrum in de hersenen.
De meest voorkomende beginklachten zijn dan ook eenzijdige gehoorsdaling en oorsuizen. Duizeligheid komt daarnaast ook vaak voor en wordt meestal aangegeven als een gevoel van onzekerheid ter been. Bij verdere groei van de tumor kunnen ook de andere hersenzenuwen die in de brughoek lopen in de verdrukking komen.

Het gaat hierbij meestal om de vijfde hersenzenuw (nervus trigeminus), die verantwoordelijk is voor het gevoel in het aangezicht. De verschijnselen die hierbij optreden zijn pijnlijke gevoelsstoornissen in het gezicht. Ook kan de zevende hersenzenuw die verantwoordelijk is voor de motoriek van de gelaatsspieren uitvallen met als gevolg verlamming van de gelaatsspieren aan de aangetaste zijde, wat hierin tot uiting komt dat de mondhoek gaat hangen en het oog minder goed gesloten kan worden. Bij heel grote tumoren kunnen ook de nog lager gelegen hersenzenuwen uitvallen.

Daarnaast kan er een stoornis optreden in de hersenvochtcirculatie, waardoor een waterhoofd of hydrocefalie (link naar hydrocefalie) ontstaat, met als klachten hoofdpijn gecombineerd met slecht zien, braken en sufheid. Door druk op de hersenstam kunnen de signalen, die vanuit de hersenen naar het ruggenmerg doorgestuurd worden, onderbroken worden met uitval van belangrijke lichaamsfuncties als gevolg.
Zowel de situatie waarbij er een waterhoofd optreedt als die waarbij er druk op de hersenstam wordt uitgeoefend door het gezwel zijn levensbedreigend.
Hoofdpijn kan ook als klacht optreden bij relatief kleine tumoren, zonder dat er hierbij sprake is van een stoornis in de hersenvochtcirculatie.

bron: Nederlandse Vereniging van Neurochirurgen

Anke
iemand..
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 19:39 Reageer met quote

hoe oud moe je zijn om dat te krijgen
aimee
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2007 22:50 Reageer met quote

ik heb sinds vorig jaar te oren gekregen dat ik een eenzijdige brughoek tumor heb... eerst kreeg ik te horen dat er niet werd geopereerd pas als ie gegroeid was.. nu 2 mri scans later,, werd ik gisteravond door de dr proff gebeld dat hij en de neuroloog/chirurg het tochnoodzakelijk vonden dat er een operatie gepland moest worden.. :-s ik wist dat t dr maybe oit van zou komen alleen jamergenoeg nu al maar jah leven gaat door he !! der zijn ergere dingen in t leven ! think posetive ! aimee ( 21 jaar)
natjoro
BerichtGeplaatst: 11-07-2007 8:57 Reageer met quote

Mijn man (32jaar), is op 03.02.2007 geoppereerd geweest aan een redelijke grote tumor. Alles kon mooi verwijders worden en voor het teveel aan hersenvocht werd er een drain vanboven in zijn hoofd geboord. Maar dat vocht bleef maar komen en hij kreeg alsmaar meer hoofdpijn en koorts (hoge koorts).
Toen dat hersenvocht gecontroleerd werd, bleef dat ie een hersenvliesonsteking had opgedaan door die drain waarschinlijk.
Na zes weken mocht ie naar huis ( de vrijdag). De zaterdag avond krijgt hij thuis weer zo'n hoofdpijn en stijve nek, gans de nacht bijna nie geslapen, dus als gevolg; ik heb hem met pijn in mijn hart terug met spoed moeten naar ziekenhuis doen de zondag. Ze trokken een lumbale punctie uit de rug en het bleek ; weer een hersenvliesontsteking. Terug weer veel antibioticum, maar na een 4-tal weken bleef hij altijd maar lichte koorts hebben. Ze hebben dan maar de operatiewonde nog maar eens opengedaan omdat ze dachten dat er mischien een ontsteking zat vanbinnen in wonde. Dat bleek niet zo; maar ondertussen was ie weer opengedaan en terug herstellen he. Na 6 weken terug mocht ie een wee-kendje naar huis komen om te zien wat ie deed, met alsnog die lichte koorts. Ik moest alles opschrijven, op welk uur, hoeveel koorts ie had. Maar wat bleek, toen we thuis kwamen en gans dat wee-kend deed ie niks van koorts meer. Soort ziekenhuisbacterie denk ik. Doordat hij wel 2 keer geopend geweest is, hebben de verzeker die aangezichtzenuw wel getoucheerd en zijn gezicht wil nu maar niet herstellen. Hij heeft een scheefhangend gezicht, doof aan 1 oor en zijn oog is een beke dichtgenaaid, omdat ie ze niet kon knipperen en die droogde dan uit en hij ziet dubbel, allemaal links. Zijn er nog mensen waarvan dat gezicht na een lange tijd toch nog goed kwam? En deden jullie ook kini ervoor met elektrische stimulaties? Mag ik een beetje uitleg nog van jullie? Dank bij voorbaat.
Anke
BerichtGeplaatst: 13-07-2007 22:59 Reageer met quote

Dat is wel dubbel pech voor je man zeg. Ik ben zelf in 2004 geopereerd aan een brughoektumor. Ik heb daar een doof oor en een aangezichtsverlamming aan overgehouden. Daarvoor heb ik mimetherapie gehad en wat mij verbaasd is dat je man elektrische stimulaties daarvoor krijgt. Dat is volgens de mimetherapeuten hier in Nederland iets wat nou juist echt niet mag bij een perifere aangezichtsverlamming. Misschien heeft je therapeut geen ervaring met het behandelen van aangezichtsverlamming door een brughoektumoroperatie, want dat vereist niet dezelfde behandeling als van een aangezichtsverlamming door b.v. een hersenbloeding of herseninfarct. Je zou Carien Beurskens, gepromoveerd op de studie ??Mime therapy: rehabilitation of facial expression? kunnen mailen wat zij van de behandeling vindt die je man krijgt. Zij werkt in het UMCN Radboud in Nijmegen.
Voor lotgenoten kun je ook zoeken op google door "nederlandse brughoektumorsite" in te tikken en op het forum van de daar.
Schrijf anders dit verhaal ook daar eens op.
Het is heel vervelend als je man niet de juiste behandeling krijgt en daardoor de verlamming minder goed herstelt.
Hoe gaat het nu met hem en wordt zijn gezicht al beter?
Ik ben heel benieuwd.

Sterkte met alles.

Anke

Laatst aangepast door Anke op 15-07-2007 12:38, in totaal 4 keer bewerkt
natjoro
BerichtGeplaatst: 14-07-2007 8:53 Reageer met quote

Ik was geschrokken toen ik las dat ie misschien de verkeerde behandeling krijgt.
We gaan er allezins voor kijken!
Alles blijft tot nu toe hetzelfde.Een sterke verlamming en zijn lip die bijna helemaal kapot is van erop te bijten want hij voelt het niet he als hij er per ongeluk op zit bij eten bijvoorbeeld. We moeten eind deze maand terug op controle bij de specialist en ik ga alles eens goe bespreken ze met hem. De laaste keer praatten ze zelfs van plastische chirrurgie.Maar mijn man zag da nie zitten ze, na 12 weken hospitalisatie! Bedankt voor deze raad ze, we gaan hem gebruiken. Groetjes Natacha!
Dyanna
BerichtGeplaatst: 01-11-2007 14:28 Reageer met quote

Hoi..

Ik ben bij de Neuroloog geweest omdat mijn klachten zijn:

Soort duizeligheid..kan niet plat liggen..ik kan ook niet op mijn rechterzij liggen word dan niet lekker..

Als ik loop ga ik naar links alsof ik zwalk..onzeker lopen..

Ik heb last van oorsuizen veel hoofdpijn met steken af en toe..ik heb een verlammend gevoel aan de linkerkant van mijn gezicht..mijn lip voelt dood aan...

Ik ben door de neuroloog door gestuurd naar de KNO arts..maar eerst moet ik morgen een CT scan laten maken van de brughoek...

Wat denken jullie ervan?..

Bedankt alvast..

Dyanna
Cesco
BerichtGeplaatst: 20-12-2007 12:52 Reageer met quote

karin25 schreef:
Hoi ik heb al 3 jaar last van een vol gevoel in n ene oor alsof ik niet kan klaren. De ehoortest 3 jaar geleden gaf een verminderd gehoor aan beide oren. Nu heb ik sinds een week een verschrikkelijke pijn aan 1 wang bij datzelfde oor. De pijn begint smiddags wordt heel hevig en zakt na een paar uur met pijnstillers. Hij verdwijnt en vlak daarvoor voelt het net of een verdoving uitgewerkt is bij de tandarts een koud prikkel gevoel. Ik ben bij tandarts, huisarts en fysiotherapeut geweest niemand weet wat. Bij oorarts kan ik pas over paar weken terecht. Ik heb ook vaak drukkende vage pijn achter mn oog aan zelfde kant. Nu lees ik op internet van die brughoektumor en ik ben zoo bang. Kennen jullie dit? Die pijn is echt hevig en prikkelend. Help.Bangerikje


Hey, wees niet te bang, er zal wel een oplossing uit de bus komen... misschien moet je je verstandskiezen laten trekken, want naarmate ik daarover gelezen heb kunnen die tanden heel vervelende dingen veroorzaken. Ik zou toch zeker naar een dokter gaan... Veel sterkte.
goudlok
BerichtGeplaatst: 12-05-2009 16:39 Reageer met quote

ik heb de volgende klachten: constante druk op mijn hoofd en oor, rechts, waar ik twee maanden geleden een middenoorontsteking heb gehad, wanneer ik me inspan, neemt de de druk/pijn toe, oorsuizen en duizeligheid. Ik doe al twee maanden bijna niets, terwijl ik van mezelf enorm actief ben, maar mijn hoofd en duizeligheid geven me eigenlijk steeds aan te stoppen. De druk op mijn hoofd is nooit even weggeweest, sinds twee maanden.Vandaag een gehoortest gedaan, wel gehoorvermindering, 20% geloof ik, maar niet verontrustend volgens kno arts. Nu krijg ik volgende week een ct scan. Nu is mijn vraag vooral: stel dat het een brughoektumor is-want mijn klachten lijken er op, al ben ik me ervan bewust dat het ook net zo goed iets anders kan zijn- is een brughoektumor te zien op een ct scan, of alleen bij een mri scan?
Jessie26
BerichtGeplaatst: 14-07-2009 10:16 Reageer met quote

Hallo, eigenlijk was ik voor mezelf op deze site (andere klacht) en kwam ik dit tegen, mijn moeder heeft namelijk een brughoektumor en moet over 2 weken in Tilburg zijn voor een verdere behandelplan, haar tumor heeft namelijk 4 jaar stilgestaan maar was met haar laatste scan gegroeid!!
Waar kan ik meer lezen hierover, over bestralen of evt operatie??

gr
Jessie
Index > Kanker > Brughoektumor
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring