Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > PMDD-hel
Auteur Onderwerp: PMDD-hel
DVH
BerichtGeplaatst: 09-05-2017 11:22 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie anima. Wat fijn dat je reageert. Ik heb je eerdere bericht goed gelezen en ga er maar eens mee aan de slag. Dat van die series is ook heel herkenbaar. Hele dag Netflix kijken en je in een andere wereld wanen. Ook een soort van ontsnappen dus maar dit kan niet zo doorgaan. En als dat nou alles was, vond ik het nog niet eens zo heel erg maar mijn buien naar de kinderen en partner. Ik haat mezelf erom. Maar dat moet ik dus gaan loslaten inderdaad. Ik ga met mezelf aan de slag. Fijn dat jij je beter voelt. Dit is ook geen leven zo. Nogmaals bedankt.
anima
BerichtGeplaatst: 09-05-2017 13:00 Reageer met quote

Met veel plezier hoor. Blijf schrijven, dat helpt ook.

Goed om te horen dat je eraan wil werken. Stap 1 is het al herkennen. Stap 2. Accepteren en stap 3.ondernemen.
Goed bezig! En alle begin is moeilijk.

Aiai.. kindjes en een man. Dat moet hééeeeeeeel erg moeilijk zijn. Geen wonder dat je opgezadeld zit met een groot schuldgevoel.. ikzelf heb geen kinderen, wel een partner.
En dat maakt het voor jou zoveel lastiger. Zou wel eens kunnen dat je je daarom zo woedend kan voelen, je zit gekneld, omdat je voelt dat je geen kant meer uit kan.

Ik weet dat je momenteel weinig energie hebt om aan je voeding te werken, maar het is echt wel noodzakelijk.
Ik merk dat ik me erg 'happy' begin te voelen met een paar voedingsmiddelen, die ik dagelijks of wekelijks eet.
Probeer ze toch in je patroon te verwerken zoveel je kan.
Hier zijn ze in het clipje: https://www.youtube.com/watch?v=6O7Tpqvtzt8

Ik eet bv. 's morgens mijn lijnzaad, in een kom met gekookte (en afgekoelde) havermout, met één banaan geplet (zodat het zoet wordt) en een handvol aardbeien.

Ik at en dronk vroeger alleen maar vetrijke maaltijden en dronk de hele dag cola.. veel snoepen ook.. maar daar wordt je echt nog veel slechter van.

En als je woede voelt aankomen, ga dan een half uur wandelen in een bos. Je zal voelen dat het je zal kalmeren.
Ik weet dat je natuurlijk niet veel tijd hebt. Hopelijk zijn je kinderen al iets zelfstandiger?

Waar ik ook destijds aan dacht, was een boksbal! Man, ik had zin om eens goed te slaan! Maar toen had ik nog een houtkachel en kon ik mij met de bijl eens goed uitleven op het hout. Kon echt deugd doen.
Of Zumba thuis, eens goed dansen! Er zijn genoeg clipjes op youtube. Het kan zijn dat je achteraf moet huilen, maar dat is net die ontlading die je nodig hebt.
Al die opgekropte energie moet eruit kunnen.

Dikwijls was ik ook erg ongelukkig omdat ik nooit echt mezelf was. Ik paste me teveel aan aan mijn omgeving, of wat ik dacht hoe ik moest zijn. Dat kost een hoop energie. Energie die ik niet had. Weg daarmee! Jij bent wie je bent en dat is goed genoeg!!

Ik heb mijn eigen masker afgezet en gezien dat het helemaal nog niet zo erg was dan ik zelf dacht. Ik vond mezelf een verschrikkelijke persoon vroeger, maar nu zie ik in dat dit gewoon hormonen waren, in combinatie met foute voeding en een opeenstapeling van gebeurtenissen in mijn leven.

Als ik het kan, kan jij het ook! Je lijkt mij een sterke persoon, zeker als je al jaren leeft met een vorm van PMS.

Wat je ook kan doen, zijn ademhalingstechnieken. Diep ademen vanuit de buik. Dat zorgt ook veel veel stress, slecht ademen. Als we erg gespannen zijn, dan ademen we soms niet of veel te kort.

Ik zal ondertussen nog eens nadenken over nog tips.
Naar 't schijnt is ylang Ylang etherische olie ook zo goed. Zoek maar eens op.

Ondertussen.. een dikke knuffel en laat het even bezinken.
Wim75
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 10:40 Reageer met quote

Hie ben ik weer...

Een maandje verder.. weer een aantal fantastische weken gehad samen tot eergisteren op restaurant waar de PMS zonder enige aanleiding weer toe sloeg.
Plots wou ze naar huis, een gesprek aanknopen lukte niet meer en zonder iets te zeggen ging ze op de zetel slapen...

Zo jammer, want zelfs in de namiddag stuurde ze nog welgemeende hele lieve berichtjes...

Gisteravond heeft ze erg haar best gedaan om t niet te laten opvallen maar ja... lukt haar niet natuurlijk...

Even heeft ze proberen ruzie te maken maar k ben er gelukkig niet op in gegaan.

Ben van plan om vanaf nu regelmatig iets te posten, misschien wel nuttig voor zowel mannen als vrouwen om te lezen hoe ik het beleef en er probeer mee om te gaan.

Ik ben me er van bewust dat mijn vrouw uiteraard het meest afziet van de situatie en daarom probeer ik zo goed en zo kwaad ik kan haar te steunen.

T is altijd zo een nare periode hé... heb 's avonds soms echt bang om naar huis te gaan. Bang dat ik men "cool" ga verliezen en op haar boze buien ga ingaan.

Zou leuk zijn om eens een aantal mannen te ontmoeten welke hun partner ook PMS hebben want als je er probeert over te praten in de "mannenwereld" zeggen ze in koor... smijt ze buiten!! Maar ja.. daar heb ik natuurlijk geen boodschap aan... ik zie die vrouw graag...ook al is t niet altijd makkelijk..
anima
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 11:05 Reageer met quote

Hello Wim75,

...Misschien werd ze plots erg onzeker op restaurant. Misschien dat ze jou zag kijken naar een andere vrouw.. of op zijn minst dacht dat je dat deed?
Dat ze op de zetel ging slapen, lijkt me wel sterk dat zoiets is gebeurd, want ze stoot jou specifiek af. Heeft ze last van een minderwaardigheidscomplex?

Je zou moeten te weten komen wat het precies is wat er haar op dat moment bezig houdt, dat ze er haar humeur bij verliest. Hoe beter de communicatie, hoe meer je weet wat er gaande is.
Als het jaloezie is, kan je er natuurlijk niet veel aan doen. En dat moet je ook niet.
Ik kan altijd eens vragen aan mijn vriend om dat nog even uit te leggen hoe hij daarmee is omgegaan en dat voor je opnemen en uittypen. Hij heeft zelfs geen internet, dat interesseert hem niet. Hij is ook het type dat zou zeggen; 'verlaat haar', gezien hij zelf ook een erg lieve man is, met een geduld die een medaille verdient.
Maar ik vrees dat er bitter weinig mannen zijn die dat aankunnen. Vooral als het niet de vrouw van hun leven is.

De kans is reëel groot dat je eens jouw 'cool' zal verliezen. Je bent ook maar een mens hé.
Maar.. zolang ze er zelf niet aan werkt... zal het blijven verder gaan natuurlijk. En dan draai je in een cirkeltje met elkaar.
Waarom geen relatietherapie samen?
Wim75
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 11:25 Reageer met quote

Dag Anima,

Neen dat was het niet.

Ik zal waarschijnlijk iets gezegd hebben dat haar stoorde.

Wat betreft dat minderwaardigheidscomplex. Ja dat zit er wel wat in. Ze heft echter echt geen redden om dat te hebben. Ze is succesvol in de zaken, ziet er goed uit en kan werkelijk alles (keihandig is ze).

Relatietherapie zou een optie zijn, maar na de PMS periode is onze relatie hemels... enkel op sexueel vlak loopt t heel erg stroef. Door trauma's van vroeger die blijkbaar sinds ze mij heeft leren kennen weer boven komen drijven (vraag me niet hoe het komt dat dat is sinds ze bij mij is) vermijd ze sexualiteit... wat t er natuurlijk allemaal niet makkelijker op maakt.

Ze voelt zich enorm schuldig naar mij toe omdat ze zoals ze zelf zegt "tekort doet".

En ja soms loop ik wel eens de muren op wanneer de testosteron me parten speelt maar k doe echt men best om ermee om te gaan en begrip voor haar te tonen.
anima
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 12:02 Reageer met quote

Hm, trauma.. ik wist wel dat er iets was wat ze nog niet verwerkt had.
Ofwel gaat ze zelf in therapie, ofwel gaan jullie samen.
Zolang ze dit niet een plaats kan geven, zal het haar altijd tegen houden om te leven in het heden, laat staan de toekomst.
En zullen jullie het samen niet overleven, jammer genoeg, als ze niet over haar trauma kan praten. En met jou zal het niet gaan denk ik. Ik denk niet dat jij haar kan helpen.

Ze mag nog zo succesvol zijn en prachtig en handig.. als het heeft, heeft ze het.
Haar problemen zijn zwaarder dan ik dacht.
PMS is daar dan maar een heel klein onderdeel van.
anima
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 15:11 Reageer met quote

Wim75,

Er viel mij daarnet iets binnen.
Je had het erover dat ze een trauma (waarschijnlijk iets van seksuele aard) herbeleeft sinds ze jou kent.

Dat, toen ik wist dat er voor de eerste keer iemand echt hield van mij, er veel nare dingen naar boven kwamen.

Hoe ik mij daarvoor had laten behandelen, hoe gemeen mijn zus en broer waren, hoe afwezig mijn ouders waren. Daarvoor was ik daar niet zo mee bezig eigenlijk. Ik voelde wel dat ik niet oké was en dikwijls melancholisch, maar ik stond er ook niet te veel bij stil.
Destijds dacht ik allicht dat het normaal was.

Het was alsof de liefde van iemand, voor mij, mijn masker had afgezet voor mezelf. Dat ik niet meer kon doen alsof er niets aan de hand was. Nadat ik mijn vriend heb leren kennen, ben ik ook echt in een diepe depressie gesukkeld.

Alsof, eens je echte liefde voelt van iemand, dat je dan beseft hoe slecht je het had daarvoor. Omdat je het kan vergelijken en een soort van weegschaal in je handen hebt, waarin 'slechte' mensen of situaties in je leven de overhand hadden.


Nu, ik ken jullie niet, maar dat zou wel eens een reden kunnen zijn waarom ze meer problemen heeft sinds ze jou kent.
Een soort van ontwaken..
Wim75
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 15:55 Reageer met quote

Wel Anima...

Ik denk dat je t hierbij helemaal bij het rechte eind hebt...

Bij haar speelt de afwezigheid van de ouders ook een grote rol.. Enkele weken geleden heft ze een zware crisis gekregen. Ik heb toen zelfs de dokter moeten bellen om haar plat te spuiten omdat ik ze niet rustig kreeg...

Nadien was er heel wat ballast van haar schouders af gevallen.

Het rare is natuurlijk dat wanneer ze in haar PMS fase zit ontzettend veel kritiek op me heft en ik in haar ogen zie dat ze ff een bloedhekel aan me heeft. Afe, zo lijkt t wel.

Vandaag merk ik aan haar berichten dat ze weer positief is, maar ja tegen dat ik thuis kom straks kan dat natuurlijk weer helemaal omgedraait zijn..

In ieder geval ontzettend hard bedankt voor je reacties.
anima
BerichtGeplaatst: 11-05-2017 19:55 Reageer met quote

Ocharme!

Met die kritiek wil ze jou wegduwen. Dat heb ik jarenlang gedaan bij mijn vriend. Ik denk dat ik wel duizend keer heb gevraagd wat die eigenlijk zag in mij.
Soms vraag ik het nog, na al die jaren. Ik ben zelf ook een erg complexe vrouw.. dat ik denk: 'amaai, hoe die dat uithoudt..'!
Ik vond dat ik 'm niet verdiende en heb alles uit de kast gehaald zodat hij zou weggaan.
Ik wou dat uiteraard niet. Het was een gevecht met mezelf.
Ik kon niet zonder hem, maar ik kon het ook moeilijk aanvaarden dat iemand zo voor mij ging. Eigenlijk ook wel best beangstigend. En dat laatste is waarom ik 'm wegduwde.
Ik heb mijn vriend destijds erg veel pijn gedaan en mijn woorden waren enorm hard.
Maar hoezeer ik 'm ook pijn deed, hij bleef. Ik krijg er nog steeds tranen in de ogen van als ik erover nadenk.
(Daarom zal ik van hem houden en bijstaan tot het einde van mijn dagen.)

Het is alsof ik mijn hele grote puinhoop op hem had gestort en bleef storten. Hij moest eigenlijk boeten voor alle anderen die niet goed voor me waren.. allemaal onbewust maar die pijn moest ergens naartoe, denk ik.

Vandaar ik dat het jammer vind dat ik niet eerder naar een psych ben gegaan. Hoe eerder, hoe beter.
Het is shit waar je mee blijft zitten. Ik ben er vele jaren door verloren. En amper op één jaar tijd kon ik het eindelijk een plaats geven en vooral: vergeven.

En met veel plezier hoor.
Blijf schrijven, want bij vrouwen zit er geen handleiding bij hé. Wink
anima
BerichtGeplaatst: 12-05-2017 8:21 Reageer met quote

En ook: pms hebben, dat is zo'n beetje jackal and hyde. Onlangs had ik het nog lichtjes, omdat ik soms vergeet mijn yaz in te nemen. Ik moet echt mijn wekker instellen, zodat ik ze elke dag inneem.
Die pil heeft blijkbaar de juiste ingrediënten om mijn hormonen in balans te brengen.
Ik heb ook geprobeerd om een generiek te nemen, die maar 0.1% verschilt qua ingrediënten en dan heb ik constant pms.

En dan zit mijn vriend in de zetel en ben ik cranky en dan vraagt hij: werk ik op je zenuwen of zo?
En dan pas besef ik: oei, heb ik hier pms of zo?

Dan moet ik me wel controleren, want ik kan 'm dan niet verdragen. En dat heeft echt niets met hem te zien, want hij doet niets verkeerd.
Het maakt me gewoon erg impulsief en ik kan me erg moeilijk controleren. En dan haat ik mijn vriend.
Ik weet niet waarom. Ik heb geen geldige reden.

Ik wil ook meer alleen zijn in zo'n periode.

Mijn vriend had dan ergens een plaats waar hij naartoe kon voor een dag of twee, en dat hielp enorm.
Op mijn vraag ben ik alleen gaan wonen, zo erg had ik het.
Het ging gewoon niet, samen wonen.. ik had tijd nodig voor mezelf.
Zo kon ik geen schade berokkenen tussen ons en had hij zijn vluchtplaats. Dat werkte. Hij moest zelf ook terug zijn batterijen opladen.

Er is iets dat verandert in het brein. Is het een tekort aan progesteron? Ik weet het niet..maar er verandert zeker iets waar wij geen controle over hebben.

Eigenlijk zouden we een hersenscan moeten hebben, voor en na, om te zien of er iets chemisch verandert wat betreft onze woede in die periode.
Dat zou veel verklaren.

En de dokters mogen het ook wel meer serieus nemen. Er is weinig tot geen interesse voor pms. Zelfs vrouwelijke dokters ook niet. Als ik bij een gynaecologe ga, dan is het van: 'ah ja? Ik heb dat nog nooit gehoord.' En dan mag je vertrekken.
Dokters moeten mij niets meer vertellen, ik straf ze meteen af. Ik ben mijn eigen dokter geworden.

Maar yaz heeft zeker mijn leven verbetert. Na een vier-tal maanden begon ik te merken dat het werkte.

Als buitenstaander is dat enorm moeilijk om te begrijpen. Het is ook onbegrijpelijk, ook voor onszelf.
anima
BerichtGeplaatst: 12-05-2017 8:35 Reageer met quote

Voor alle vrouwen die een beetje Engels kunnen en zichzelf kunnen uitlachen.
Dit is echt wel grappig:
http://mylifeandkids.com/10-things-not-to-do-when-you-have-pms/
Wim75
BerichtGeplaatst: 12-06-2017 8:38 Reageer met quote

Beste Anima... Denk inderdaad dat het zoiets is hoor...

We hebben ondertussen een fantastische maand achter de rug gehad met heel veel liefde en genegenheid.

En plots dook het monsterje gisteren weer op.

Ik ben van plan om haar huisje opnieuw in te voegen en vroeg aan haar vader hoe ik dat t best zou aanpakken.

Ze hoorde wat ik vertelde en zei " Dat is niet iets wat je met heel de familie moet bespreken, ik moet trouwens al die producten betalen dus zwijg er nu maar over" Dus ik zweeg en werd heel stil want ik voelde me toch wel wat vernederd door die opmerking.

Op weg naar huis vertelde ik dat ik dat niet leuk vond dat ze dat op die manier had gezegd ze excuseerde zich.

Ik had eens thuis gekomen niet veel meer gezegt omdat ik al door had dat het zover was en ikzelf ook een aantal glazen cava op had..

Plots zag ze dat men werktenu nog in de was lag en werd ze heel boos... en in combinatie met de cava heb ik me laten vangen...

En ben erop in gegaan... Ik had gezegd dat ik de kleren wel zelf zou wassen in t vervolg.

Toen werd ze gigantisch agressief, wou dat ik weg ging... (normaal zou ik dat doen dan) maar door de cava denk ik antwoorde ik... neen ik blijf hier... t is niet omdat jij "alles betaald" (is overdreven natuurlijk) dat ik telkens moet gaan als jij boos bent op mij. Dit is ook mijn thuis.

En wat ze toen heeft geantwoord heeft me enorm gekwetst "Dit is uw thuis niet" maak dat je wegkomt!

Ik ben dan maar vertrokken en heb de schuld op mij gepakt en me uitgebreid verontschuldigd... maar ze bleef maar gaan en heb toen geschreven dat ik echt wel boos was.

Uiteindelijk ben ik terug naar huis gegaan en moest ik van haar in de logeerkamer gaan liggen..

Heb dan vanmorgen een briefje geschreven met daarop "Geloof het of niet maar ik hou van jou ook op minder goede dagen"

Toen ik op men werk aankwam heb ik opnieuw een berichtje gestuurd dat ik veilig ben aangekomen en haar graag zie... maar geen reactie.

Ben nu boos op mezelf dat ik me gisteren weer heb laten vangen door die PMS.

K zie haar graag maar t is echt wel zwaar...

Zit hier met de tranen in men ogen want k word er bij momenten moedeloos van.
anima
BerichtGeplaatst: 12-06-2017 11:48 Reageer met quote

Wim,

Ocharm. Knuffel hoor. Moet erg lastig voor je zijn. Zeker dat je het zo goed meent met haar. Jij voelt je wel ontkracht in jouw mannelijkheid, omdat je haar huisje wil aanpakken en zij jou gewoon afstraft. Dat heb je met krachtige vrouwen.

Maar soms moet je ook op je punt staan. En ik dit geval vind ik het wel terecht. Ze moet ook eens haar plaats kennen in zo'n geval. Hoe meer je ook toelaat, hoe verder zij gaat. Op de duur weet ze het dan dat ze alles mag doen met jou wanneer zij in razernij gaat. Gaat ook niet hé.
Dat is dan gewoon mishandeling. Net zoals een man op zijn vrouw slaat of haar de hele tijd uitmaakt voor dikke- of domme koe.

Toen ik me erg bewust werd van mijn pms, ben ik echt wel diep gaan nadenken wat mijn vriend betekende voor mij en hoe ik dat zou gaan aanpakken.
Allereerst erkennen dat ik pms had, dan mijn vriend verwittigen dat het weer zover was, zodat hij zich mentaal kon voorbereiden. En dan vragen om wat meer tijd alleen of mezelf corrigeren zodat ik toch aangenaam werd in de omgang.
Het vraagt veel energie, van beide kanten. Maar dat heeft wel echt gewerkt voor mij.

Als ik van jou was, zou ik wegblijven tot ze jou terug opbelt. Als je zelf een plaats hebt om naartoe te gaan..?
Dat is eigenlijk het beste wat je nu kan doen. Je hebt haar verteld dat je er pijn van hebt en meer kan je niet doen.

Soms moet iemand ook voelen dat ze te ver gaan en moet je het niet pikken. PMS of geen PMS. Want een goede relatie is er een die is gebaseerd op wederzijds respect. Zij moet zich echt bewust gaan worden wie zij is op zulke momenten.

In goeie momenten moet je er echt over praten met haar, anders blijf je maar in die cirkel hangen en wordt je doodongelukkig, geloof mij. Jullie moeten er echt beginnen aan werken.. want daar hoor ik niets over. Het heeft geen zin om te doen alsof er niets aan de hand is als het goed gaat. Er is veel werk aan de winkel.

Ik had ook heel veel ruzie met mijn vriend hoor, maar dat is soms onvermijdelijk. Maar dan na een tijdje begon ik tot inzicht te komen. Hoe dan ook, de razernij gaat voorbij. En dan... komt ze terug bij jou, maar komt ze uit zichzelf en zal ze wel inzien dat ze jou heeft gekwetst.

Sterkte hoor. Probeer eens wat meer met je vrienden een pint te gaan drinken of zo.. dat je zelf ook wat energie op doet. Jij bent ook belangrijk voor jou!
Wim75
BerichtGeplaatst: 13-06-2017 11:19 Reageer met quote

Ondertussen twee dagen verder.

Gisteren was ik pas laat thuis. Had tijdens de dag een paar lieve berichtjes gestuurd maar geen antwoord.

S' avonds begon ik me echt zorgen te maken en toen heeft ze kort geantwoord dat ze nog boos was.

Nadien met een bang hart naar huis. Ze had eten voor haar alleen gemaakt en heb dan maar voor mezelf iets gekookt.

Vroeg nog of ik voor haar ook iets moest maken maar ze antwoorde neen.. ik ga slapen en weg was ze...

Vanmorgen opgestaan, en als ik aankwam op t werk een berichtje gestuurd... en ondertussen heft ze geantwoord... ook al lees ik in haar berichten dat ze zich echt moet forceren om iets terug te sturen...

Kan me niet inbeelde hoe het is voor haar maar voel dat t echt wel moeilijk moet zijn nu om met me te communiceren.

Gelukkig voor haar zal ik ook vanavond weer laat thuis ben zodat ze een beetje op haarzelf kan zijn...

T Is zo een dubbel gevoel. Langs één kant ben ik n beetje lastig en langs de andere kant vind ik het zo erg voor haar..

In ieder geval helpt t mij enorm door t van me af te schrijven...
marialapet
BerichtGeplaatst: 03-07-2017 13:41 Reageer met quote

Hoge kwaliteit Nembutal beschikbaar voor verkoop.


Beste van Nembutal (Pentobarbital Sodium), mis geen speciale aanbiedingen, bestelling
Nembutal (Pentobarbital Sodium) online en krijg kortingen en geweldig
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (Pentobarbital Sodium).

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com

Ons kwaliteitsproduct is het beste dat u kunt vinden en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete levering. Al onze producten zijn leverbaar in pure kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid beschikbaar. Wij leveren andere producten op aanvraag. Van de klant en we verkopen tegen matige prijzen

Voordelen: Pentobarbitalnatrium (nembutale) is een voorgeschreven medicatie die soms gebruikt wordt voor de korte behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als pre-anesthetic, of voor de noodbehandeling van aanvallen. Nembutal is een barbituraat dat verslavend kan worden met langdurig of zwaar gebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contacteer mij via email voor meer informatie en info op (serenasandra10@gmail.com)
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 9:00 Reageer met quote

@DVH. meestal is het niet één middeltje. Belangrijk is om te zorgen voor goede voeding met zo min mogelijk snelle suikers. Verder kunnen er bepaalde tekorten zijn aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Denk aan magnesium en vitamine B en D.
Ook kan oestrogeendominantie een grote rol spelen. Dan is het oestrogeen te hoog ten opzichte van het progesteron. is bij te sturen met de juiste voeding en aanvullende middelen. Zo kunnen kurkuma en maca helpen de hormonen te balanceren. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème. Helpt je humeur en hormonen enorm. Zo wordt de menstruele bloeding er ook minder zwaar door.
Wim75
BerichtGeplaatst: 22-08-2017 14:07 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik ben ondertussen een blog gestart waar ik men ervaringen als partner van iemand met pmdd deel.

https://partnermetpms.blogspot.be/

Bedoeling is om mijn/onze ervaringen te delen en elkaar een hart onder de riem te steken.

Zowel voor mannen en vrouwen.
Index > Psyche > PMDD-hel
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring