Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > operatie
Auteur Onderwerp: operatie
esmee deiana
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 0:11 Reageer met quote

Hallo,

Afgelopen woensdag heb ik mijn neustussenschot recht laten zetten.
Na weer bijgekomen te zijn in de uitslaapkaer ben ik terug gebracht naar de verpleegafdeling. Een paar uur later, nadat ik had gegeten en naar de wc was gegaan mocht ik naar huis. Geen last gehad van misselijkheid en dergelijke. Tijdens mijn verblijf op de verpleegafdeling is me twee keer gevraagd of de dokter al was langsgekomen. Dat was niet het geval. Ben er verder ook niet op ingegaan, maar achteraf had ik wel zoiets van: als arts kom je na een operatie toch wel even langs om te kijken hoe het verder is verlopen? Mijn vraag is nu: Is het verplicht dat een arts even langs zou moeten komen na een operatie? Misschien voor sommigen niet erg van belang, maar persoonlijk vind ik het wel belangrijk en geeft mij dit ook niet echt een aangenaam gevoel over de arts.
Bingo
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 14:56 Reageer met quote

Ik ben 4 keer geopereerd en alle 4 keer kwam de dokter na de operatie langs op de kamer.(ook bij dagopname)
Er werd ook al die keren verteld dat de dokter eind van de dag zijn ronde zou doen.
Ik mocht pas naar huis,nadat de dokter was geweest.
esmee deiana
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 16:12 Reageer met quote

Hmm..dat is dus ook wat ik van meerdere mensen heb gehoord en ook de manier hoe ik vind dat het zou moeten gaan.
Diezelfde arts kwam bij mn moeder en vriendin wel langs.
De verplegers zelf reageerden ook met 'o' toen ik zei dat hij niet langs was geweest, waaruit ik kon opmaken dat ook hun het wat vreemd vonden. De volgende dag rond 4 uur moest ik terugkomen om de hechtingen en siliconen uit mijn neus te laten halen. Het enige wat die toen vroeg is hoe het ging met de pijn. In dit geval komt deze arts in mijn ogen wat haastig over.
Over 3 weken weer een vervolgafspraak voor controle. Moet zeggen dat ik geneigd ben om te vragen naar de reden waarom die niet langskwam (wat in mijn ogen van belang is), puur uit nieuwsgierigheid. Dan zit ik in ieder geval niet met vraagtekens in mn hoofd en misschien dat hij er een antwoord op heeft. Dit was ook mn eerste operatie, dus misschien dat er uitzonderingen zijn. Aan de andere kant heb ik zoiets van; Het is al geweest en het gaat goed. Mocht ik ooit weer iets hebben op kno gebied, dan zal mijn voorkeur zeker niet uitgaan naar deze arts.
klm
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 16:29 Reageer met quote

Hoi,
Normaal gesproken komen de artsen na een ok altijd ff bij je kijken en ook om verslag te doen van de ok. Ik ga nu de 6x onder het mes en er is net 1x geen arts geweest. Dit was een gyn die in dat soort ingrepen het beste is. Maar bij mijn eigengyn die mij nu voor de 3e x opereerd is hij voor de ok, na de ok en op de afd bij me geweest en ook die andere artsen die me geopereerd hebben hebbn dit gedaan. Ben toen ook niet naar die gyn terug gegaan voor de controle maar gewoon bij mijn eigen. Ik wist zelfs nx van die ingreep hoe die gegaan was en hoorde van mijn eigen gyn dat de 1te x niet gelukt was maar de 2e x. Een beetje arts komt toch echt wel naar je kijken na een ingreep. Mijn ok die er nu aan gaat komen is 1,5 week verplaatst omdat mijn gyn die dag een zware ok had en ik kon wel die middag geholpen worden. Maar toen ik hoorde door wie heb ik me bedankt en krijg nu gewoon mijn eigen gyn.

gr's KLM
esmee deiana
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 17:33 Reageer met quote

Bedankt voor de reacties. Ook uit jou ervaring kan ik opmaken dat het netjes is gegaan. Ik heb de kno arts die mij heeft geopereerd ook pas voor het eerst gezien toen ik in de operatiekamer lag, net voor de operatie. (Mijn eerste gesprek voor de operatie, een maand terug, was met een ander kno arts). In de operatiekamer zei hij: Wij kennen elkaar nog niet. Ik heb gehoord dat jou neustussenschot rechtgezet moet worden en dat ga ik nu voor jou doen. Dat was gelijk de eerste en laatste keer dat ik hem die dag heb gezien. Na de ok heb ik iets van 2 uur geslapen op de verpleegafdeling. Het zou kunnen dat die net tijdens het slapen langs is gekomen, maar uiteindelijk heb ik hem ook daarna niet gesproken, wat voor mij op hetzelfde neerkomt. Ik zal mijn ervaringen op de ervaringenkaart vermelden en desnoods over 3 week de arts hier naar vragen.

Gr
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > operatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring