Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > tampons lukken nooit
Auteur Onderwerp: tampons lukken nooit
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 11:43 Reageer met quote

Heey iedereen,

ik ben een meisje van 18 en het is me nog nooit gelukt om een tampon in te brengen. 'k Heb het echt al vijf keer geprobeerd ofzo, maar niks helpt. Ik gebruik dan het kleinste formaat en ben (geloof ik) redelijk ontspannen. Maar het is net of het bij mij niet past, of gewoon niet kan. Ik wil het wel heel graag, want ik heb er best last van zonder. Dit is toch niet normaal? Ik kan nog wel gaan wachten, maar dat doe ik al jaren. Wat moet ik doen? En heeft iemand dit ook (gehad)? Ik schaam me erom, en iedereen om me heen die kan het al. HELP!!
Anita1969
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 11:51 Reageer met quote

Hoi Sanne,

Zou mij er niet te druk overmaken, wel een intieme vraag maar heb je al sexueel contact gehad, want mocht dit wel zo zijn dan moet een tampon ook lukken m.i.

Persoonlijk had ik er ook moeite mee, maar deed dan 1 been redelijk omhoog bijvoorbeeld op wasbak en dan ging het bij mijn makkelijker of flink door je knieeen zakken en dan wil het ook lukken.

Ik had namelijk in het begin het gevoel dat hij er bij 1 nies weer uit zou komen en dat hij helemaal voorin zat.

Nou veel succes Sanne!

Hoop dat je er iets aan hebt.

Grt,
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 12:46 Reageer met quote

Hey Anita,

In ieder geval bedankt voor je reactie, dat ten eerste.
Ik heb geen sexueel contact gehad, in ieder geval niet echt geslachtsgemeenschap.
Ik heb inderdaad ook zo'n soort houding aangenomen, maar dan nog krijg ik hem er gewoon niet in. Het is gewoon een bepaald gevoel, ik krijg hem niet verder, alsof het ophoudt ofzo. Dus dan hou ik er ook maar mee op, want dan heeft het ook geen zin. Ik dacht gewoon dat ik anatomisch gezien niet helemaal normaal was, en dat denk ik nog steeds, want waarom lukt het dan bij iederen wel?
Ik durf er ook niet echt mee naar de dokter, want wat moet je dan zeggen? Zij kan dan verder ook niks doen. Ik kan moeilijk zeggen: wilt u het even proberen...
Jammer gegoeg maak ik me er wel druk om, ook mede omdat ik in een relatie dat wel aan het licht zou moeten brengen. Jongens willen toch verder he... en ik opzich ook wel, maar dit staat me zo in de weg!
Verder word ik er heel vaak mee geconfronteerd, als iemand aan mij een tampon vraagt ofzo, dan kan ik daar zo mee zitten!
Tja, het is een beetje gek misschien, maar voor mij een behoorlijk probleem, omdat ik hierdoor ook veel dingen niet kan doen zoals sport en lange wandelingen. Dat voelt gewoon niet fijn.
Ik heb gewoon het gevoel dat ik als enige over ben met dit belachelijk stomme probleem en dat er geen verandering in komt.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 12:58 Reageer met quote

Hoi Sanne,

Ja maar persoonlijk denk ik dat je echt verder naar achteren moet, en daar zou dan een dokter je echt bij kunnen helpen. Je moet de tampon schuin naar boven duwen, ik hoop dat ik het echt goed uitlegt, want wanneer je het zelf doet dan is het zo gewoon he.

En aangezien het voor jou heel belangrijk is, zou ik echt even aan iemand deskundge hulp vragen, echt Sanne er zijn maar weinig dingen die een dokter niet gehoord of gezien of gedan heeft.

Hoop echt dat je het snel kan oplossen, want persoonlijk denk ik dat er niets mis is met je hoor.

Grt,
Anita
Ciska
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 13:11 Reageer met quote

Hoi Sanne, misschien kan je zelf eens met je vinger(s) voelen of er belemmeringen zijn waardoor een tampon inbrengen niet lukt.
Je geeft niet aan of het ook pijnlijk is als je de tampon probeert in te brengen.
Als je eerst met je vingers de weg verkend weet je misschien beter hoe het inbrengen moet.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 13:12 Reageer met quote

Eigenlijk goed plan Ciska, ja Sanne wellicht helpt dat, je hoeft je echt niet te generen hoor, iedereen heef tnamelijk zijn lichaam moeten leren kennen.
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 17:36 Reageer met quote

ja, jullie hebben wel gelijk hoor... maar wat ik ook doe, het voelt zo raar! En dat is toch gek...
Als het na een paar keer proberen nog niet lukt, misschien dat ik dan naar mijn (vrouwelijke) huisarts durf te gaan.
En als het dan eenmaal lukt, dan zou ik echt heeeeeel blij zijn! Maar de meeste van mijn leeftijd die kunnen het wel, en ook jongere meisjes natuurlijk. Daar ben ik zo vaak tegenaan gelopen, dat ik soms uit frustratie gewoon bijvoorbeeld de ob advertenties uit tijdschriften scheurde!
Mag ik weten hoe oud jullie waren toen jullie het voor de eerste keer gebruikten? Dat mag trouwens iedereen hier neerzetten... mocht iemand dat kwijt willen, ik ben wel benieuwd Razz

Groetjes
veertje
GastBerichtGeplaatst: 03-12-2005 19:01 Reageer met quote

Hoi Sanne,
Zelf heb ik het ook jàren uitgesteld, durfde niet en dan ben je zowieso gespannen. Zit ie wel goed? Vind ik het touwtje straks nog wel? Allemaal dingen die me verhinderde om de tampon erin te krijgen.
Ik ben nu 39, goh maar ik weet niet meer exact hoelang ik ze nu gebruik, volgens mij een 10tal jaar.
Nu, ik gebruikte de tampons met inbrenghuls,(inmiddels is mijn baarmoeder verwijderd dus wordt ik niet meer ongesteld ) en momenteel zijn er tampons van tampax op de markt uit plastic. Die glijden er gewoon vanzelf in !!! Deze compacte tampons zitten allemaal apart verpakt.Als je niet veel bloedverlies hebt en je gebruikt een tampon zonder inbrenghuls, dan gaat het ook niet zo gemakkelijk.
Nu, ik woon in België (maar woon vlak tegen de Ned.grens), maar in de Nederlandse winkels heb ik ze nog niet gezien.
Misschien in bep winkels dat je ze toch kan vinden.
Nou, ik zou nog niet wanhopen, blijven oefenen.

groetjes
Heleen
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 19:14 Reageer met quote

Hoi Sanne,

Ik denk dat Ciska je een hele goede tip geeft hier. Het is goed om vertrouwd te raken met je eigen lichaam, voor iedere vrouw geldt dit trouwens. Een jongen weet prima hoe z'n geslachtsdeel eruit ziet, een vrouw weet dit vaak gewoon niet. Mijn advies zou dan ook gelijk zijn aan dat van Ciska: zoek een rustig plekje, bijvoorbeeld je eigen slaapkamer of de badkamer, en doe de deur op slot. Neem een handspiegeltje, en ga er eens rustig voor zitten. Het lijkt misschien wat vreemd in het begin, maar op die manier raak je er wel vertrouwd mee. Zo zie je hoe het er eigenlijk uitziet, hoe de vorm is, etc. Je kunt voorzichtig met één vinger naar binnen gaan, om te zien hoe je vagina eigenlijk precies 'loopt'. Als er dan iets is wat in de weg zou kunnen zitten bij het inbrengen van een tampon, dan zul je dat op die manier wellicht kunnen ontdekken. Als dit inderdaad zo lijkt te zijn, is de volgende stap inderdaad een afspraak met je huisarts. En zoals Anita zegt: je bent echt niet de eerste die met een dergelijk probleem komt!

Overigens kunnen er vele redenen zijn waardoor het niet goed lukt om een tampon in te brengen. Mijn eigen ervaring is dat het gewoon wat oefening vergt. In het begin bleef het heel lang zo, dat het soms wel goed ging, en soms niet. Een reden kan zijn dat je onbewust je spieren teveel aanspant, waardoor het niet lukt. Verder kan het zijn dat je niet helemaal de juiste richting induwt, hoewel je zou denken dat dat op den duur wel een keer moet lukken. Probeer in ieder geval als je het probeert het altijd rustig aan te doen, niet met een idee van "en nu moet het lukken", want dat zal niet werken. Je kunt ook eens een andere houding proberen, sommige vrouwen staan met één been op de rand van de toiletpot, anderen zitten wijdbeens op de pot. Het is maar net wat je zelf het meest prettig vindt. Misschien is het ook een idee om eens een keer een tampon met inbrenghuls te proberen, maar ik weet zo niet zeker of die er ook zijn voor de kleinste maat. Gebruik inderdaad wel altijd de kleinste maat, maar dat deed je al, lees ik.

Het is een vervelend probleem, en ik snap dat het je onzeker maakt en soms ook gewoon enorm frustreert. Ik hoop dan ook dat er snel een oplossing komt, of dat je uit weet te vinden waarom het niet lukt. Maar ik wil wel even kwijt dat je je er zeker niet voor hoeft te schamen. Er zijn genoeg vrouwen/meisjes die geen tampons gebruiken, om allerlei redenen. Dus als iemand je vraagt of je tampons bij je hebt, kun je gewoon zeggen dat je die niet gebruikt. Sommige vrouwen vinden dit niet prettig, teveel gedoe, kunnen hem niet goed inbrengen, of vinden alleen het idee van iets in hun vagina al niet fijn. Zij kiezen er dus voor geen tampons te gebruiken, en daar is niets mis mee. Natuurlijk is voor jou de reden anders, maar het feit op zich dat je ze niet gebruikt, is absoluut niet iets om je voor te schamen.

Veel succes, en zet jezelf niet al te veel onder druk, is nergens voor nodig.
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 20:33 Reageer met quote

Mensen, wat een lieve berichten allemaal!!
Inbrenghuls heb ik al geprobeerd, maar die ziet er eng groot uit! haha
En zelfs het spiegeltje is er bij te pas gekomen, dat was wel handig voor het zicht om het maar even zo te zeggen Razz
'k denk inderdaad dat ik te gespannen ben, omdat ik altijd wil dat het lukt.
't Is gewoon vervelend om dingen niet te kunnen doen, maar ook het idee van een jongen waar je dan verliefd op wordt... als het eenmaal zover is, moet er nog wat groters in. En dat er een kind doorpast, daar kan ik me nou ook totaal niks van voorstellen!
Maar goed, misschien moet ik het maar even laten rusten. Hoewel het me toch kwetst als ik ermee word geconfronteerd.
Jolande
GastBerichtGeplaatst: 03-12-2005 21:15 Reageer met quote

Beste Sanne87,

Maak je a.u.b. geen zorgen. Ik ben 26 jaar en het is mij pas onlangs gelukt om een kleine tampon in te kunnen brengen. Ik denk dat het zo lang heeft geduurd omdat ik vaginisme heb. Maak je dus niet druk, het lukt heus wel, wacht er anders gewoon even een jaartje mee en probeer het dan nog een keer. Het lukt je zeker wel, maar eerst moet je echt met een vinger oefenen, dan pas een tampon proberen.
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 21:23 Reageer met quote

Misschien heb ik dat dan ook wel...
Waarom is het nou niet gewoon wat makkelijr 'ontworpen'? Razz
Wij als vrouw hebben toch al moeilijk genoeg? Dat meen ik serieus hoor!
Ciska
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 21:26 Reageer met quote

Sanne, een bekentenis: mij is het pas gelukt na mijn eerste kindje.
Voor die tijd wilde het gewoonweg niet lukken.
De eerlijkheid gebied wel te vertellen dat toen ik tampons probeerde het eind jaren '60 was , de tampons waren toen van katoen, ruw en (in mijn ogen) erg groot.
Ik heb er toen geen probleem van gemaakt, doe jij dat a.u.b. ook niet, want dan ga je je spieren spannen en lukt het helemaal niet.
Maak er geen punt van meissie Smile
Enne wat het vrijen aangaat.. als je echt dol op die persoon bent (laat je nooit en te nimmer overhalen als je er eigenlijk geen zin in hebt) je bent dol op die persoon, je bent erg opgewonden ... ach, zal het wel lukken hoor, dan spelen er zoveel andere factoren mee.
En met een kindje krijgen is het weer een heel ander verhaal, het lichaam is 9 maanden lang bezig zich voor te bereiden op de bevalling, speciaal het onderlichaam ondergaat ingrijpende veranderingen in die periode.
Te zijner tijd veel info erover verzamelen en met zo min mogelijk vragen blijven rondlopen.
Ik vind dat je nu al heel goed bezig bent.
Vraag maar raak voor een knaak Smile

Laatst aangepast door Ciska op 03-12-2005 21:39, in totaal 1 keer bewerkt
Sanne87
BerichtGeplaatst: 03-12-2005 21:38 Reageer met quote

Jeetje.... ik voel me al veel beter, na al die reacties!!
Ik zal me proberen er minder druk om te maken.
veertje
GastBerichtGeplaatst: 04-12-2005 0:01 Reageer met quote

Hoi Sanne,
Ik denk inderdaad dat je er teveel mee bezig bent.
En je bent zeker geen uitzondering Wink
Want tussen collega's wordt er ook over zulke dingen verteld, en blijkt dat nog heel veel volwassen vrouwen een tampon niet ingebracht krijgen!
Je bent nog teveel bezig met het Moet lukken, tja en meestal lukt het dan juist niet.
Goh en welke vrouw heeft er geen angst voor de eerste keer ? Of denk een kind er niet uit te krijgen ?
Allemaal normale reactie's, zeker niet abnormaal.
Geef je zelf de tijd, en misschien als je het een beetje uit je hoofd kan loslaten, dat het dan wel lukt.

groetjes
Sanne87
BerichtGeplaatst: 04-12-2005 0:05 Reageer met quote

Fijn om te horen! Dat ik niet de enige ben, en dat zelfs volwassen vrouwen het niet altijd lukt. Ook niet leuk voor hen natuurlijk, maar ook wel weer een gedachte waar ik dan steun aan heb.
Ikje
GastBerichtGeplaatst: 17-12-2005 18:42 Reageer met quote

ik ben 14 jaar en gebruik nog maar kort tampons. ik moest van mijn mama omdat wij aan zee wonen en omdat ik het moet leren dragen tegen de zomer.
maar ik heb nog een beetje moeten oefenen! iedere dag dat ik mn regels had ( kheb ze al n jaar ) dan moest ik het eens proberen, maar sinds vandaag lukt het maar ! maar je moet eerst eens heel je vinger in je vagina doen en het ' circuit ' volgen, en dan tampax light met inbrenghuls, heeeel klein hoor!
maar nu zakt mijn tampon, is dat mogelijk? hij was goed ingebracht maar nu zit hij al een beetje uit mn vagina !
matti
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 0:25 Reageer met quote

Ik kon ook geen tampons gebruiken. Omdat het me later (het ging pas echt goed na 1-e kind) wel lukte, kan ik achteraf zeggen dat ik te nauw was.
bruna
BerichtGeplaatst: 18-12-2005 15:17 Reageer met quote

Een tampon breng je aan in je vagina ,niet in je hoofd!
Als je nog maar net bezig met tampons bent omdat je bijv.jong bent ,is het misschien handig om het eens rustig uit te proberen, goed hurken, plaatjes van baarmoeder etc bekijken, schone handen en goed hoog inbrengen. breng je de tampon niet hoog genoeg in , dan zakt deze er uit en zit afschuwelijk onhandig.

Je moet wel vrij in je lichaam zitten, als je een incestslachtoffer bent of ander sexueel misbruik hebt ondergaan, ondergaat kan het zo zijn dat juist dat deel van je lichaam tegenwerkt, het er uitwerkt omdat het ook in je hoofd is gaan zitten.Je lichaam spreekt soms iets uit wat met je hoofd niet gaat.
Jip
BerichtGeplaatst: 19-12-2005 13:44 Reageer met quote

Dan gebruik je toch gewoon geen tampons! Mij is het ook nooit gelukt, vaginisme en ik heb nu een dochter van bijna 5 maand maar lukt nog steeds niet heb het gewoon weer eens geprobeert maar nee nou jammer dan dan maar niet.
En als het niet lukt wil niet zeggen dat je vaginisme hebt.
Tuurlijk is het prettig dan maandverband maar ja dat went ook wel.

groetjes Jip Wink
Index > Gynaecologie > tampons lukken nooit
Pagina 1 van 14  

1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring