Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Neptandarts ruïneerde gebitten
Auteur Onderwerp: Neptandarts ruïneerde gebitten
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 07-01-2005 12:58 Reageer met quote

Neptandarts ruïneerde gebitten

De in Spanje woonachtige Nederlander E.K. (49) die zich valselijk uitgaf voor tandarts, is gisteren door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot anderhalf jaar cel. In praktijken in Veenendaal en Numansdorp verrichtte de mondhygiënist, vanaf eind 2000, ingrijpende medische handelingen die alleen zijn voorbehouden aan tandartsen.
Met louter valse tandartsdiploma??s op zak ruïneerde de man gebitten en stuurde hij zijn patiënten te hoge rekeningen. Ook kocht hij tandartsgoud en andere benodigdheden in, zonder die ooit te betalen. Een bedrijf in Zeist zou zo voor zestigduizend gulden (ruim 27.000 euro) zijn benadeeld. Om zijn praktijk op te sieren, huurde de man bij de Kunstuitleen voor veel geld aan kunst die hij nooit terugbracht en waarvoor hij nooit betaalde. De neptandarts vluchtte uiteindelijk naar Spanje met achterlating van zijn failliete praktijk, een onbekend aantal gedupeerde patienten en tientallen schuldeisers.
Tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden was ook anderhalf jaar cel geeist tegen de verdachte die de zitting overigens niet bijwoonde. Ondanks de gedeeltelijke vrijspraak (voor het oplichten van de tandartsgoudleverancier en de Kunstuitleen) kreeg de verdachte dezelfde straf als door de offcier van justitie was geëist.

Bron: ANP
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 07-01-2005 19:53 Reageer met quote

Maarten schreef:
Tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden was ook anderhalf jaar cel geeist tegen de verdachte die de zitting overigens niet bijwoonde.


Zat in Spanje?? Laughing

Toch eigenlijk schandalig zo makkelijk als het is om de boel te belazeren als je een eigen praktijk hebt. Niemand die naar een BIG-registratie vraagt, en patienten zijn al lang blij een tandarts gevonden te hebben.
Hooglander1
ConciërgeBerichtGeplaatst: 07-01-2005 21:33 Reageer met quote

Laat je toch even nadenken over je eigen huisarts / tandarts / orthodontist etc...
Heleen
BerichtGeplaatst: 07-01-2005 22:31 Reageer met quote

Hooglander1 schreef:
Laat je toch even nadenken over je eigen huisarts / tandarts / orthodontist etc...

Hahaha ik zeg ook wel eens: tja, als je in een ziekenhuis in de wachtkamer zit, en er komt iemand op je af die zich voorstelt met een naam die je bekend voorkomt van je afspraakbevestiging.. toch eigenlijk gek dat je gewoon meeloopt en je vervolgens het hemd van het lijf laat vragen (soms nog letterlijk ook!) Laughing. En nee, ik heb ook nog nooit m'n arts om z'n BIG-registratienummer gevraagd zodat ik dat eerst even na kon zoeken.. ben toch wel goed van vertrouwen dan zeker Wink.

Trouwens tijden terug wisten ze al dat ie in Spanje zat.. maar ik ben blij dat ze meneer eindelijk te pakken hebben.

Maarten: hoe het in Numansdorp zat weet ik niet, maar de praktijk waar ie in Veenendaal werkte was nog niet eens zijn eigen praktijk. Mooi wel dat meneer er een zootje van maakte, maar er zaten ook twee echte tandartsen.. en ja, ook díe waren ineens vertrokken toen de praktijk failliet ging..
Index > Tandheelkunde > Neptandarts ruïneerde gebitten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring