Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > aanhoudende vieze geur in neus
Auteur Onderwerp: aanhoudende vieze geur in neus
gohere85
BerichtGeplaatst: 24-12-2011 19:05 Reageer met quote

Hallo

ik ben 26 jaar en heb een aanhoudend probleem. Ik heb 13 maanden geleden een neuscorrectie ondergaan en heb sinds de operatie een vieze geur in mijn neus. De geur is variërend, soms ruikt het naar tenenkaas maar meestal naar hondenbrokken.
De kleur en consistentie van mijn snot is veranderd sinds de operatie. Normaal was mijn "verse" snot helder en vrij vloeibaar. Nu is het spierwit en taai.

Mijn huisarts heeft me na verschillende behandelingen zonder resultaat doorverwezen naar een KNO arts en hij weer naar zijn collega arts voor een second opinion. Ook hij hebben geen oorzaak gevonden en heeft mij doorverwezen naar het AMC. Daar ben ik nu ook weer op een dood spoor beland.

Mijn klachten worden nu zo erg dat het zelfs mijn dagelijkse leven sterk beïnvloed (verstopte, geirriteerde, lichtelijk opgezwollen neus en de voortdurende storende geur).

De sinussen zijn dmv scopie, ego en mri onderzocht, maar geen bijzonderheden.
Twee maal is er een kweek genomen maar daaruit kwam alleen een normale bacterie naar voren.

Ik heb inmiddels aan medicatie gehad:
3 verschillende antibiotica(korte- en langdurende)
2 verschillende neussprays
2 verschillende zalfjes (antibacterieel en verzachtende)

Het enige wat tijdelijk helpt (3 uur max) is spoelen met zout water.

Wie herkend dit probleem en/of kan mij hiermee helpen?

Het probleem is niet psychisch, mensen in mijn omgeving ruiken het ook.

mvg Harold
Alex20
BerichtGeplaatst: 15-01-2012 1:55 Reageer met quote

Ik heb min of meer hetzelfde probleem en weet ook niet precies wat ik moet doen Sad

Heb verder vastzittend slijm in mijn keelholte :S

Bepaalde geuren verdraag ik niet meer goed en ben vaak kortademig...
Pipdana
BerichtGeplaatst: 30-01-2012 15:55 Reageer met quote

Al vijf jaar lang heb ik dit probleem, na twee neusoperaties. En van tijd tot tijd is het niet te harden; ik word er echt misselijk van. Ben een keer of zes terug geweest bij behandelend plastisch chirurg. Nadat de antibioticakuur die hij me had gegeven niet had geholpen, wist hij het ook niet meer. Uiteindelijk ben ik ook bij het AMC beland, maar ook daar weten ze niet wat ze met me aan moeten. Een MRI-scan wees niets uit. Volgens de KNO-arts is alles in orde. Maar het spoelen met zout water en de neuszalf die hij me voorschreef helpen niets.

Naast de vieze geur is mijn neustip ook constant gezwollen; vooral als ik het warm heb. Daarom koel ik een paar keer per dag met ijsblokjes.

Na de tweede operatie zei plastisch chirurg dat ik erg veel littekenweefstel heb. Zelf denk ik dat daar de oorzaak in ligt. Maar jammer dat geen een specialist een antwoord heeft. Ook op buitenlandse fora lees je dat velen dit probleem hebben, maar niemand een oplossing heeft.
Pipdana
BerichtGeplaatst: 30-01-2012 21:27 Reageer met quote

Hi Harold,

Dit kwam ik tegen op de site www.steadyhealth.com

You have a FUNGAL infection. it is anaerobic. No antibiotic will work on it. Do some more searching online. Search the following things I mention. Get a Neti Pot and or Nasal lavage or Nasal irrigator or a Water pic. Nasal saline washes. Do these several times a day. Only saline or salt water that is similar to our body ph. Eye contact water is ok, at warm body temp is best. Keep rinsing, it may take months or longer. It gets better.

Read more about it here
***edited by moderator*** web addresses not allowed

Most doctors don't even know about this. My MD just told me to do the above stuff (which i did only once a month or so) and if it didn't get better then to use a anti fungal...but it is getting better with simple rinsing rather than drugs for 6 weeks.

I've been using a Nasal Spray also Xlear (pronounced 'clear'). It has a natural ingredient called xylitol.

Good luck be diligent.
Ramona
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > aanhoudende vieze geur in neus
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring