Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Auteur Onderwerp: Galstenen + leverwaarden
pioenroos
BerichtGeplaatst: 22-09-2009 9:23 Reageer met quote

Ik ben geen arts maar heb zelf veel problemen met de spijsvertering. Mij is steeds geadviseerd naar een Universitair Medisch centrum te gaan bij twijfel. (AMC, UMC, St. Radboud, Rotterdam bijvoorbeeld). Vraag daar naar een maag lever darm arts. Ga voor een second opinion en houdt voet bij stuk als het door uw eigen arts wordt ontraden. Uw gevoel is uw beste raadgever.
Ik wens u en uw zoon het allerbeste.
vriendelijke groeten van Pioenroos
Galbak
BerichtGeplaatst: 30-06-2010 13:37 Reageer met quote

Hallo, jullie hebben nogal wat ervaring vandaar dat ik hier maar eens een vraagje plant.

Sinds ongeveer 2 jaar heb ik regelmatig kolieken. De huisarts vond het aanvankelijk een klassiek voorbeeld van galsteenkolieken en liet een echo maken. Er zitten meerdere stenen in mijn galblaas maar.... nu komt de maar: omdat ze niet in de galgangen zitten denkt ze nu dat mijn klachten niet van de stenen komen? Ik begrijp er niets van. Eerst zeggen dat het typische galsteenkolieken zijn, een galblaas vol met stenen en dan zeggen dat de kolieken toch niet van de stenen komen. Snappen jullie het? Mijn echte kolieken heb ik zo 1x per zes weken, tussendoor soms ook pijn maar minder heftig, en na een aanval vaak een paar dagen diarree en gele vettige ontlasting. Ik voel me ook vaak vol en opgeblazen. Ben benieuwd naar jullie reactie.

Groetjes maar weer
pioenroos
BerichtGeplaatst: 30-06-2010 14:06 Reageer met quote

Bij wat voor ziekenhuis bent U ? Ik vind het een raar verhaal. Ik heb zelf een galblaasoperatie gehad (galblaas verwijderd) en had dezelfde klachten als U. Ook een galsteen in de galblaas, helse pijnen, vettige witte ontasting etc. De enige aandoeningen die dezelfde klachteh geven zijn een ontsteking van de alvleesklier en een kramp in de papil van vater (heb ik beide gehad).
Ik weet niet wie uw arts is maar ik zou het me toch maar eens goed laten uitleggen en me afvragen of hij/zij u serieus neemt. Denken ze soms dat die kolieken van steentjes in de galgangen komen? Of van de alvleesklier? Als u niet verder komt zou ik een second opinion aanvragen bij een academisch ziekenhuis. U kunt misschien ook contact opnemen met de maag-lever-darmstichting ? Ik wens u veel sterkte.
vriendelijke groeten van Pioenroos
Galbak
BerichtGeplaatst: 30-06-2010 21:49 Reageer met quote

Hallo Pioenroos,
Dank je wel voor je snelle antwoord. Het probleem lijkt te zijn dat de steentjes in mijn galblaas zitten en volgens de huisarts geven steentjes in de galblaas geen klachten. Ze geven pas klachten als ze een afvoergang afsluiten. Dat begrijp ik op zich wel maar volgens mij is het zo dat een steentje zo nu endan de boel afsluit (dan heb ik de koliekpijnen) maar schiet het steentje dan door of terug waarna de pijn ook weer zakt. Logisch dus dat als ik een echo laat maken op een moment dat ik geen pijn heb dat er geen steentjes in of voor een afvoergang zitten! Maar goed, ik heb wel een probleem nu want die kolieken elke 6 weken zijn absoluut geen pretje. Ik had het notabene laatst op mijn werk en daar belden ze de ambulance want ze dachten dat ik iets heel ernstigs had! Wat heb jij allemaal wel niet voor ellende gehad met je galstenen?
Groetjes
seb
BerichtGeplaatst: 10-07-2011 17:58 Reageer met quote

hoi Galbak,

Ik heb zo'n zelfde verhaal. Kom bij de dokter met het idee dat ik maagklachten heb. (de eerste keer dacht ik een hartaanval.) Die zegt dat het meer lijkt op koliekaanvallen. Wil een echo laten maken kijken of ik galstenen heb. Ik zeg, ja ik heb die, want die hebben ze in 2005 gezien toen ik hepatitis had. Maar die gaven toen geen last. Dus naar de chirurg gestuurd. Arts ass wil toch maar weer een echo laten maken, zak vol met stenen, zelf gezien. lab waarden waren goed, alleen de chronische ontstekingswaarden waren hoger. Volgende afspraak vind de volgende arts ass, dat het ook maagklachten kunnen zijn. Want ik had die galstenen al heel lang, waarom zouden ze nu opeens last geven?? (Ehh omdat mijn zakje knikkers nu echt vol is?? Idea ) (Misschien was die hepatitis wel daarvan, want de oorzaak hebben ze nooit gevonden)Dusss... nu eerst een gastroscopie en als daar niks raars uitkomt alsnog de galblaas eruit. Ik heb trouwens een keer hele donkere ontlasting gehad na een aanval (niet echt meleana,) nu na gister een kleine aanval onverteerd, stinkend Embarassed en gelig, maar vaker nog een beetje oranjege..sorry lekker praatje..)Wie herkent dit? Ik denk ook dat de steentjes dus sporadisch kunnen afsluiten??
elliende
BerichtGeplaatst: 13-08-2011 19:33 Reageer met quote

markil schreef:
Beste forum leden. Vandaag heb ik uitgebreid dit topic gelezen in de hoop dat ik wat wijzer zou worden. Maar ik verkeer nog altijd in vertwijfeling. Wellicht dat jullie iets in mijn verhaal herkennen en goede tips weten te geven.

Een week geleden werd ik plots in de nacht wakker met heftige pijn in mijn bovenbuik. Ik dacht aan een slechte maaltijd, stoelgang weet ik veel wat. Gaande de nacht werde pijn heftiger en tegen 5 uur niet meer te houden. De huisartsenpost gebeld en na uitleg van de klachten stond binnen 20 minuten een arts op de stoep. De stelde adhv de symptomen gelijk de conclusie nierstenen of galstenen vast. Urine leek naar nierstenen te neigen. Echter rechts onder de ribben was de pijn na druk het heftigs, dus galstenen was zeker ook te verwachten. Ik kreeg 2 spijten in mijn schattige kont en moest me een paar uur later melden bij de mijn eigen huisarts. Deze verwees me voor een echo naar het ziekenhuis.
3 dagen later moest ik mij nuchter bij het ziekenhuis melden. In het tussen liggende weekend had ik nog een aanval in de nacht gehad. Ik kon deze redelijk verwerken mbv een zetpil. Zo gezegd zo gedaan. Broodje nuchter onderging ik de echo. De echoscopist en de dokter voerder een waar caberet op. Aan de nieren was niets te zien, maar de gal liet zien dat ik zeker niet nuchter was. 3 maal heb ik moeten benadrukken zeker wel nuchter te zijn geweest. De gal zou er wel vreemd uitzien. Enigzins in de war hoe men omging met het beeld van de galblaas ging ik naar huis. 3 dagen later kon ik de huisarts bellen voor de uitslag. Diezelfde nacht kreeg ik weer een aanval. Nog heftiger. Kruipend de hoeken van de kamer door. De ene keer de behoefte aan lopen, de andere keer aan liggen. Gek werd ik. Ook nu redelijk de nacht doorgekomen dmv een zetpil. De dag erna merkte ik een nadrukkelijk druk op borst. Een pijnlijk gevoel die ik vermoedelijk al een aantal dagen had, maar negeerde. Ik nam direct contact op met de huisarts. De volgende ochtend moest ik komen en de ha ging de uitlag van de echo opvragen. Ook die nacht weer een aanval. De zetpil hielp nu nauwelijks. Pas tegen de ochtend viel ik door vermoeidheid in slaap.

Bij de dokter was inmiddels de uitslag binnen en deze vroeg ook nu weer als eerste of ik nuchter was geweest of niet. Plechtig op alle familieleden gezworen dat ik nuchter was. De gal bleek op de echo gesloten te zijn geweest. Iets wat het geval is als er gegeten is. Men kon geen steen of wat dan ook zien. De arts gaf aan dat die duidde op een koliek aanval die steeds had. Hij nam direct contact op met het ziekenhuis en ik moest me binnen een uur melden op de eerste hulp. En daar begon weer het hele circus. Bloed afnemen, hartfilmpje, bloeddruk en 3 maal het verhaal vertellen van inmiddels dus 4 koliek aanvallen. Na een uurtje of 3 op de SEH kwam de chirurg vertellen sterk te twijfelen aan de oorzaak. De echobeelden lieten niets zien. De galblaas was klein, gesloten, maar geen steentje te zien. Hij was bereid de galblaas eruit te halen, maar wist niet zeker of dit wel de klachten zou verhelpen. Eigenlijk liet hij aan mij de keuze. Zeg het maar galblaas eruit geen probleem.... dan gaan we nu naar boven of toch maar even wachten. Ik koos voor het laatste. Voor over 4 dagen heb ik weer een afspraak voor echo en aansluiten bij de chirurg om te kijken of er dan meer is te zien. Voor de tussenliggende tijd heb ik morfine mee gekregen die ik in combinatie met de zetpillen mag gebruiken. En nu is het dus wachten...... tot de volgende aanval.

Ik vraag me af of er lezers zijn die zich herkennen in mijn verhaal. Ik zag bij anderen een paar aanknopingspunten, maar het mysterie van de gesloten galblaas is voor mij niet opgelost. En hoe zit dat met het gruis dat bij anderen aanwezig was?

Wellicht dat ik een second opinium zal vragen. Heeft iemand goede ervaring in de regio zuid-holland?


Hoi, ik ben benieuwd hoe het verder allemaal is gegaan??
groeten
Elliende
MCB
BerichtGeplaatst: 28-08-2011 21:09 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik kan iedereen op dit forum de leverreiniging aanbevelen, heb hem zelf al twee keer uitgevoerd en dat heeft duizenden lever'steentjes' opgeleverd, waarvan de grootste meer dan 1,5 cm. opgeleverd. Wordt beschreven in het boek 'De ongelooflijke lever- en galblaasreiniging' van Andreas Moritz (succesboeken.nl). Het boek is een slechte vertaling van het Engelse origineel, maar de informatie is duidelijk. Beknopte informatie hierover is ook te vinden op menssana.nl (onder 'voeding'). Als je vooraf en na de tijd een hogedarmspoeling laat uitvoeren doe je het helemaal goed. Voor allerlei andere klachten kun je ook terecht op deze site.
humpje
BerichtGeplaatst: 04-09-2011 16:21 Reageer met quote

hoi Anita
ben voor het eerst op het forum, maar ben dus op zoek naar mensen die nog steeds last hebben van deze klachten, nadat ze de galblaas eruit hebben laten halen.Ik heb dus +- 2 /3 jaar geleden m'n galblaas eruit laten halen, maar heb dus nog steeds dezelfde klachten, t steekt van voor onder mn maag tot in mn rug, de ene keer wel meer last dan de andere keer, vaak ook na anders eten of meer eten bijv met feestdagen. Heb hier dus al jaren last van. Dokter zei in eerste instantie kunnen geen galstenen zijn komt vaak alleen maar voor bij dikkere mensen, mijn zus had het ook gehad maarhad wel echte aanvallen met heel veel pijn en die is ook maar dun en had toch galstenen. die heeft geen last meer gehad na de operatie die had grote stenen, ik heel veel kleintjes.

Hoop voor je dat jij nu geen last meer krijgt
Ik heb na de operatie weleens gezegd vlgns mij hebben ze mn galblaas er niet uit gehaald maarja misschien gaat t nog eens over.
dr zij ook al iemand kan komen door spanningen en stress. Heel v Sterkte
groetjes Humpje
rare naam maar alle namen die ik wilde waren er al
Anita1969 schreef:
Beste Gast,

Ik ben maandag geopereerd aan het verwijderen van mijn galblaas, heb wel een aalvleesklierontsteking gehad, maar ook ik had links onder de ribbenboog pijn met uitstraling naar de rug hoor. En nu ben ik dus benieuwd of deze verdwijnt na deze operatie.

Maar zou een galsteen wel in de gaten houden, voordat deze iets gaat afsluiten.

Sterkte!

Anita
MIB
BerichtGeplaatst: 02-07-2012 23:47 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik lig nu met een aanval in bed. Deze valt nu mee, omdat ik diclofinac en een morfine zetpil heb ingenomen. Heb nu wel een erg zeurende pijn en weet niet hoe ik moet gaan liggen om in slaap te komen.

Ik heb inderdaad galstenen dit konden ze zien in een echo. Ze vonden het wel vreemd dat dit op mijn leeftijd (21 jaar) en met mijn postuur (ze zeggen dat het voorkomt bij wat dikkere mensen en ik ben aan de magere kant). Maarja dat zal dan wel..

Ik wilde even zeggen dat je het best niet te vet kan eten en ook geen cafeïne moet drinken (cola, koffie, red bull). Ik weet niet waardoor mijn aanval nu is ontstaan. Inmiddels is dit al mijn 6e aanval en heb ik 3 keer bij de eerste hulp aan een morfine infuus gezeten. Toen de pijn was 'verdoofd' werd ik weer naar huis gestuurd. Ik zou donderdag op vakantie gaan, maar deze heb ik gecanceld omdat ik nu al 3 dagen achter elkaar, elke dag een aanval heb. Overdag gaat het goed maar na mijn avond eten komt de pijn. Had een afspraak voor volgende maand, maar dit ga ik echt niet redden, mag van de ehbo nu een spoed afspraak maken, maar er zijn lange wachtlijsten dus ben benieuwd..

Iemand nog tips? Idea

groetjes M
Rosalienee
BerichtGeplaatst: 02-07-2012 23:57 Reageer met quote

Het is heel belangrijk M dat jij op je gezicht let en ogen.. in verband met je leverwaarden. Ook moet je erop letten of dat je witte ontlasting krijg en thee plast.

Je kunt ook op je billen op het bed gaan zitten, en dan voorover hangen.. Nam ik een kussen op schoot en ging daar met mijn hoofd proberen in te liggen.

Liefsx
MIB
BerichtGeplaatst: 04-07-2012 0:15 Reageer met quote

Erg bedankt voor je reactie Rosaliene. Ben vanacht zittend gaan slapen. Vandaag naar het ziekenhuis geweest en mag met spoed donderdag geopereerd worden, heel fijn. Nu gelukkig nergens last van. Waarsch doordat ik niet veel heb gegeten en als avondeten sla met en plakje kaas erdoor.

Nou ben blij dat ik donderdag al geopereerd word.
Liefs M
isla-baby
BerichtGeplaatst: 23-04-2013 21:18 Reageer met quote

Hallo Forumleden,

Ik ben een vrouw van 33 en ook bekend met dit probleem. Ik ontdekte bij een voorgaande ziekenhuisopname tijdens een echo in November 2010 dat ik kleine steentjes had (ik had toen nog geen klachten). Sinds Zomer 2012 merkte ik vaak als ik bijvoorbeeld bij de friettent had gegeten dat ik het gevoel had alsof er een band om mijn maag zat in de breedte van mijn lichaam met lichte steekjes aan de zijkant.Dit hield dan meestal 2 uur aan en was vaak laat op de avond of als ik net wakker was.

Zo verstreek er enige tijd met aantal van dit soort episodes maar gezien ik een spierziekte (myotone dystrofie) heb en wel vaker darmklachten of kramp heb als ik wat vets at zocht ik er niet zoveel achter
Maar naarmate ik vaker een aanval kreeg van heftigere aard werd dat toch minder prettig (zacht uitgedrukt) was en me nachtelijk bezoekje aan de huisartenpost koste.

Toen dat voor een 2e x gebeurde kwamen ze op het idee om me doosje Diclofenac mee te geven dat was November 2012 in Februari/Maart 2013 is de status nu

Ik heb hele heftige aanvallen gehad (9x) sinds de medicijnen totaal x of 15. Varierend van 2 uur tot 6 uur. Bijna altijd als ik te snel na eten in slaap viel en dan rond middernacht wakker werd van een zeurende pijn. Ik ging dan zitten in de hoop dat weg zou gaan (meestal niet) op moment dat ik dan verging van de pijn (piep niet snel) pakte ik Diclofenac en Paracetamol. Zat ik voorover trok de pijn naar mijn rug en zat ik achterover trok het weer naar voren. Ik heb ook plenty nachtelijk wandel en ijsbeer uurtjes gehad om maar te blijven bewegen om dan vervolgens weer 5 min te gaan liggen en dan weer omhoog te komen. Ik kan mijn aanvallen nu onder controle houden op 1 manier. Ik mag niet in slaap vallen binnen 5 uur nadat ik gegeten heb en het maakt niet uit wat ik heb gegeten ofdat nou fruit is of friet alleen als vet was duurt nog langer. Mijn huisarts heeft me een spoed doorverwijzing gegeven en ben inmiddels op gesprek geweest en ga morgen naar de Anesthesist (ik geef hem ook papieren over algehele narcose bij mijn spierziekte wat uiteraard risico's meebrengt waar ze op moeten letten.

Mijn operatie staat nu geplanned voor 15 mei 2013 dus dat wordt nog 3 weken afzien.

Maar ik wilde dit verhaal toch posten misschien dat iemand er iets aan heeft en vragen staat vrij uiteraard.

groetjes isla-baby
MamaT
BerichtGeplaatst: 08-05-2013 11:23 Reageer met quote

Hoi Isla-baby,

Hoe gaat het nu met je? Ben je zenuwachtig voor 13 mei?

Ikzelf dacht altijd dat ik s nachts een soort maag aanval had. Heb dit nu al een aantal jaar maar eind maart van dit jaar had ik s nachts heel veel pijn en werd er ook benauwd en misselijk bij. Op aanraden van mijn vriend de HAP gebeld en die wilde me toch zien. Vanuit daar werd ik meteen doorgestuurd naar de SEH omdat ze dachten aan een alvleesklierontsteking of een longembolie. De artsen dachten eerst aan een verstopping en een maag die van streek was en werd naar huis gestuurd met maagbeschermers. Als het de volgende dag nog zo was moest ik terugkomen. De pijn werd nou niet bepaald minder dus toch terug. Nog meer onderzoeken en toen werd er een gepasseerde galsteen geconstateerd. Kreeg inderdaad ook diclofenac mee en bij koorts terugkomen. En inderdaad s avonds koorts en wéér terug werd er gek van. Elke keer wéér oppas regelen en eigenlijk elke keer met lege handen terug. Nu moest ik een nachtje blijven op de ACOP zodat ze me in de gaten konden houden. Volgende dag eindelijk uitsluitsel!! Had een lichte galblaas en alvleesklierontsteking gehad, een galsteen die gepasseerd was en die zorgde voor een galaanval. Een geïrriteerde maag en een fikse longontsteking. Daar was ik mooi klaar mee en mijn zoontje van 1 begreep natuurlijk niet waarom mama maar niets met hem kon doen.

Nu gisteren naar de internist geweest en volgende week woensdag naar de chirurg. Hoop dat hij hem er uit wilt halen want heb sindsdien nog 5 aanvallen gehad Sad .

Ben benieuwd hoe het met iedereen gaat!

Groetjes
isla-baby
BerichtGeplaatst: 10-05-2013 10:37 Reageer met quote

Hoi Hoi,

Woensdag de 15e nee ik ben niet zenuwachtig, ik kan meer bijna niet wachten dan kan ik eindelijk beginnen aan het herstel ervan. Heb zoveel moeten laten in de tussentijd wil dat weer inhalen.

Maandag moet ik langs de cardioloog ik hebt 24 uur holter aangehad en een hartecho dus hoop dat het allemaal goed was.

Ik hoop dan ook dat jou internist idd vind dat hij eruit moet zodat je de vervelende en pijnlijke aanvallen niet meer krijgt

Succes en laat nog wat weten
MamaT
BerichtGeplaatst: 15-05-2013 16:35 Reageer met quote

Hoi Isla baby,
Jij bent vandaag geopereerd, is alles goed gegaan? Hoe voel je je? Hoop dat alles goed gaat.

Ik ben bij de internist en de chirurg geweest en ze hebben mij gezegd dat hij er echt uit moet binnen 2 weken. Dus wordt nu de chirurg27ste geopereerd. Ben echt blij.

Succes met je herstel!!
isla-baby
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 12:31 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben idd woensdag geopereerd en nu vrijdag alweer thuis. Alles is heel goed gegaan heb 4 kleine wondjes, heb lekker gegeten en binnen 1 uur erna in slaap gevallen, en nergens last van gehad Very Happy Ik ben super blij

Ook niet ziek geweest van de narcose, geen complicaties mbt mijn spierziekte, en ook mijn darmen doen hun werk weer.

Succes Mama T ik moet de 27 ste terug voor controle
Ik hoop dat bij jou net zo goed gaat
leeloetje
BerichtGeplaatst: 18-05-2013 3:48 Reageer met quote

ik zit met een vraagje, ik heb net ondekt dat ik galstenen heb. Had al enkele maanden last van hevige pijnen aan de rechter kant, een beetje opgezocht en gevonden dat het galstenen konden zijn is dus nu bevestigd. Het probleem zit hem echter dat ik ook nog zoveel andere medische problemen heb(cvs,jicht groeihormoon,slechte darmflora) en omdat Ik nog maar net weet dat ik er heb en ik me gewoon zit druk te maken en daardoor pijn heb. Daarmee de vraag zijn er mensen die hier ook last van hebben zure oprispingen, hevige druk in bovenbuik en pijn rond navel,romellende darmen, pijn bij het neerliggen hele buik en de rechterboven kant doet pijn bij het aanraken of lichtjes duwen. Ik moet volgende week terug naar dokter voor meer info en ben een beetje bang daarmee de vraag.
isla-baby
BerichtGeplaatst: 19-05-2013 10:02 Reageer met quote

Hoi leeloetje,

Ik begrijp je angst het is toch wel van belang dat je dit met je huisarts of chirurg bespreekt. Ik kan je zeggen dat ik in de periode met mijn gal ook last had van zure oprispingen soms en pijn aan mijn rechterzijde. Het leek soms wel of mijn hele buikstreek erdoor van slag was. Ik ben afgelopen woensdag geopereerd en al mijn klachten zijn weg.

Ik ben weer een gelukkig mens. Ik hoop dat je er wat aan hebt maar laat je angst weghalen door erover te praten er is niets erger dan onzekerheid

Succes
leeloetje
BerichtGeplaatst: 23-05-2013 13:32 Reageer met quote

ben vandaag naar de huisdokter geweest die heeft me voorgesteld om de galblaas te laten verwijderen omdat ik nog jong ben en de galstenen al heel groot zijn moet binnenkort dus terug naar de dokter om een afspraak te maken om de galblaas te laten verwijderen. Als het moet dan moet het ben wel bang ga niet zo graag onder narcose wordt moeilijk wakker.
yvettec
BerichtGeplaatst: 27-06-2016 21:33 Reageer met quote

Hallo Jelleke, een maand geleden is bij mij met echografie een galsteen ontdekt. Verleden woensdag is mij gal operatief verwijderd. Ik had gal overgegeven en daardoor is er een echo genomen. Mijn leverwaarden waren ook niet goed. Got 40, GPT 62, Gamma GT 56, Alkalische fosfatase 112, LDH 270. Dat komt volgens de dokter door de galsteen. Eens deze weg is zal mijn lever zich herstellen. De lever zou altijd zieker worden en daarna wordt de alvleesklier aangetast. Volgens de dokter is een galsteen niet zo onschuldig. Verguizen doe ze niet meer, want ze komen altijd terug volgend de dokter.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Pagina 33 van 34  

Vorige  1, 2, 3 ... , 32, 33, 34  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring