Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Waarom doet mijn kind zo, Help ik word gek
Auteur Onderwerp: Waarom doet mijn kind zo, Help ik word gek
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 20:44 Reageer met quote

Hallo allemaal

Ik hoop zo dat er iemand is met ervaring of iemand die mij kan helpen met het volgende

Ik heb 2 zoontjes waarvan eentje van 3,5 jaar en eentje van 1,5 jaar, De oudste van 3,5 weet ik bijna geen raad meer mee, Zijn gedrag maakt me knettergek en ik zit met mijn handen in het haar..

Zoals vandaag weer, Hij wilde niet eten aan tafel zoals dat vaker gebeurd in een week hij krijgt tussendoor al niet veel te eten zodat hij aan tafel beter eet, Maar nee hoor, Dan moet ik hem steeds weer zeggen doe eten, Eet eens door, Ga je kamer maar op tot je wilt eten, Nog 2 hapjes, Doe eens eten, Maar ik krijg alleen gezeur en smoesjes dat hij een beetje gegeten heeft, Dan gaan we naar mijn moeder en we vertellen hem thuis duidelijk dat hij bij oma niet hoeft te vragen om eten want hij krijgt niks omdat hij slecht aan tafel heeft gegeten, Heb ook aangegeven bij mijn moeder dat hij thuis nog een boterham of fruit kon eten maar dat hij bij hun niks mocht hebben omdat wij hem dat gezegd hadden, Nou je raad het al, Daar begon het al, Oma mag ik dit oma mag ik dat, Ik al aantal keer nee gezegd, Ik ben niet op het letten en hup is hij een peer het eten, IK WAS TOCH DUIDELIJK GEWEEST? Nou goed om geen ruzie te krijgen verder niks gezegd, Maar nu komt hetgene wat ik het ergste vind, Mijn zoontje kijkt me dan aan en je ziet in zijn ogen dat hij je uitlacht dat hij zegt zie je nou ik krijg het toch wel, Heel respectloos komt hij over en hij is pas 3,5 dat is toch niet normaal? Hij roept mama en als je kijkt laat hij duidelijk die peer zien en bijt erin, Ik begin me dan echt van binnen op te vreten..

Ook is hij niet altijd erg vriendelijk naar zijn broertje, Hij wilt hem nog wel eens vaker slaan en trappen en duwen, Alle speelgoed afpakken en zorgen dat hij niet ermee kan spelen Ook met mijn jongste zoontje zijn eigen speelgoed..

Daarbij is hij ook heel druk, Als we bij mijn moeder zijn en we zijn het praten, Of ik ben aan de telefoon of ik heb bezoek dan gaat hij altijd heel hard schreeuwen zodat we elkaar niet verstaan, Ik kan hem dan waarschuwen maar hij stopt niet..

Als ik alleen met de kinderen ben krijg ik hem soiso niet gehandeld zodra mijn vriend de deur achter zich dicht trekt zie je mijn zoon echt veranderen, Hij kijkt dan alsof hij denkt zooooo nu kan ik eindelijk doen wat ik wil en mama lekker gek maken..

Hij kan af en toe ook heel lief zijn en luisteren maar vaker is dat niet het geval helaas..

Wie herkent dit, Ik zit met mijn handen in het haar, We zijn er nu al zolang mee bezig maar niks werkt en ik heb er bijna geen zin meer in, Af en toe zie ik het echt als verspilde moeite hoe grof dat ook klinkt maar ik denk dat iedereen op een gegeven moment zo zal denken als je al bijna 3 jaar zo bezig bent en je ziet het niet veranderen positief..
marjan27
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 0:47 Reageer met quote

Waarom roep je niet de hulp in van een maatschapelijk werker of psygoloog,mijn vriendin heeft ook problemen met haar zoontje en heeft hier ontzettend veel baat bij.

het is het proberen waard,s6 en sterkte.
ps ik zou niet teveel na druk leggen op het eten,vaak werkt dit niet.
Rosalienee
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 8:59 Reageer met quote

Laat zijn gang gaan, ooit ondekt die wel waar die mee bezig is. Natuurlijk moet je hem niet uit het oog verlaten, het is ook een periode hoor.. denk ik persoonlijk. Zijn moeilijke leeftijden alles ontdekken enz. Wat ook wel is helpt is hem de hoek in zetten en als hij weer terug komt weer erin zetten net zo lang doorgaan tot de tijd om is en telkens opnieuw beginnen.

Je was toch zwanger? Sterkte jeetje met 3.. Hoe is het verder met je?

Kus x
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 10:01 Reageer met quote

@Muisjuh...ik denk dat je zelf gewoon consequent moet zijn en blijven. Je kunt het eten er niet in duwen (al zou je het soms wel willen Wink) Tevens denk ik dat je hem 's avonds ook geen boterham meer moet geven. Dan weet hij dat hij toch wel wat krijgt wat ie wel lust. Kleine beetjes op zijn bord doen, zodat het te overzien is. Geef hem gewoon de tijd bijv. 15 min. en daarna met z'n allen een toetje. Dus niet afpakken omdat hij niet goed gegeten heeft. 's Avonds gewoon nog een glaasje melk of optimel o.i.d. en dan om 19u naar bed.
Denk niet dat je te vaak van tactiek moet veranderen.

Mijn dochter wordt volgende maand 4 jaar, en sommige zaken zijn gewoon voor die leeftijd. Zij vraagt ook altijd: Wie ben je aan het bellen? Net zolang tot ik antwoord geef.

Deze fase is belangrijk om voor jezelf regels te hebben en te houden. Je kindjes hebben deze ook nodig. Je moet echt door de zure appel heen,
Ze kopiƫren ook gedrag, dus als hij ziet dat jij rustig bent en blijft, grote kans dat hij uiteindelijk ook bedaart Wink

Mijn baby is nu 9 weken en soms kan ik inwendig heel ongeduldig zijn of machteloos als ie een poos slecht drinkt, veel huilt etc. Ik blijf dan rustig zodat mijn dochter dat gedrag van mij overneemt. Als ik loop te stressen gaat zij dat ook doen.
Dat wil niet zeggen dat jij dat doet overigens hoor.

Je kunt ook advies vragen aan de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. Ik denk dat het niet aan de orde is om gelijk al ee psycholoog o.i.d. in te schakelen.
Misschien dat je een dagje iets leuks kunt gaan doen met je oudste zoon. Of een dagdeel. Samen plezier maken, en even weer een frisse start.

Ik wens je veel succes!
marc76
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 19:10 Reageer met quote

Hoe vind je dat hij zich moet gedragen is de tegenvraag? In het tijdschrift J/M ouders heeft een artikel gestaan met enkele voorbeelden uit het boek "How to Talk So Kids Will Listen". Het lijkt zeker de moeite waard en verkrijgbaar bij winkels in Nederlandse vertaling, wellicht?
Bainca
BerichtGeplaatst: 09-03-2012 19:00 Reageer met quote

kinderen zijn 3 keer in de pubertijd met 3, 6 en 12 tm....

consequent blijven en geduld engelengeduld
er is maar 1 ding waar kinderen macht over hebben en dat is eten
dus maak er geen machtspeletje van maar draai de rollen om
hij wil niet eten nou dan geen brood op zijn bord maar een peer
dan word het van zelf zijn idee om gewoon te eten.
vraag je zoontje eens wat hij wil eten.

en echt een tip negeer negatief gedrag en beloon positief gedrag.

mama van 4 kinderen 2,5 10 12 16
carlee
BerichtGeplaatst: 09-03-2012 22:39 Reageer met quote

er zijn 3 dingen die je niet kan winnen
van je kind nl eten slapen en zinderlijk
heid.

maar inderdaad schroom niet en vraag advies
bij cb(consultatie bureau) hoe vaak ik wel
niet gebeld heb om advies.
Ik heb zelfs iemand thuis gehad voor een obser
vatie van gedrag en omgang van mij en mn kindjes.

Vraag gerust hulp of advies, je krijgt er nu eenmaaal
geen gebruiks aanwijzing bij als ze geboren worden.

succes met je (b)engeltjes
Index > Kinderziekten > Waarom doet mijn kind zo, Help ik word gek
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring