Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Last van taai slijm en schurend geluid longen
Auteur Onderwerp: Last van taai slijm en schurend geluid longen
Koeienbel
BerichtGeplaatst: 03-12-2011 0:17 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 20 jaar en heb al meerdere jaren last van het ophoesten van taai, kleurloos/lichtgeel slijm. Dit is het ergste 's ochtends wanneer ik wakker wordt en als ik aan het douchen ben (wat te verklaren is door de warmte waardoor het naar boven komt). Ook hoor ik al jarenlang een vreemd schurend geluid in mijn longen/luchtwegen wanneer ik mijn bovenlichaam van links naar rechts beweeg. Als ik dit een poosje doe moet ik ook hoesten. Ik ben iemand die vaker door de mond ademt dan door de neus. Ik ben nog niet naar de dokter geweest maar vraag me na al deze jaren af of het niet verstandig is dit te doen. Heb deze week Bisolvon gekocht om dit te kunnen gebruiken wanneer het slijm echt in de weg zit. Herkent iemand deze klachten?
Stephvm
BerichtGeplaatst: 05-08-2012 15:07 Reageer met quote

Hoi koeienbel,

Jouw post is een tijdje geleden, maar ikzelf heb niet zo heel erg veel last van hoesten, maar herken me wel in dat geluid wanneer ik mijn bovenlichaam beweeg. Ben 21 jaar en hier ook al wel een paar jaar achter. Heb er dan ook niet echt last van, maar als ik mijn bovenlichaam inderdaad op en neer beweeg, is het alsof zich lucht in mijn longen rondpompt imet dat vreemde geluid erbij. Vraag me dus eigenlijk heel erg af of jij hier al iets meer over te weten bent gekomen?
Koeienbel
BerichtGeplaatst: 05-08-2012 23:34 Reageer met quote

Hoi Stephvm,

Ik weet er helaas nog niet meer van. Dat ophoesten is nooit gestopt, maar heb het al jaren dus als het niet erger wordt ga ik er denk ik ook niet zo gauw mee naar de dokter. (ben niet zo'n dokterloper Wink) Dat schurende geluid vind ik zelf heel vreemd en er is ook nergens wat over te vinden. Ik weet wel dat het eigenlijk niet hoort, want anderen hebben het niet. Ik heb eigenlijk sinds een jaar of 12/13 al wat last van mijn longen. Althans er zijn meerdere periodes geweest dat ik het idee had dat ik net niet genoeg lucht kreeg. Het is een naar gevoel en had het bijvoorbeeld gister ook met die warmte. Toen het 's avonds afkoelde was alles weer goed. Ook met behoorlijke fysieke inspanning moet ik gauw hoesten en m'n longen doen dat iets zeer. Eigenlijk dom dat ik er nog steeds nooit mee naar de dokter ben geweest, maar het zijn van die vage klachten en het wordt ook niet erger. Als jij meer weet, zou je het dan willen vertellen?
Stephvm
BerichtGeplaatst: 06-08-2012 8:57 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie. Ik ben zelf inderdaad ook niet zo'n dokterloper en deze pagin met jouw verhaal is het enige wat er over te vinden valt. Aangezien ik nog niet eens last heb van dat hoesten e.d., zal ik er ook niet snel voor bij de dokter te vinden zijn, maar als ik meer weet zal ik het laten weten. Ook als het niet erg is, wil ik toch graag weten wat het is omdat ik in mijn omgeving ook de enige ben die het heeft en ook op jou heeft verder niemand gereageerd natuurlijk.. Dit schurende geluid heb ik ook alleen als ik me best overdreven heen en weer beweeg met m'n bovenlichaam en merk het in het verdere dagelijkse leven niet zo, omdat ik bij de meeste normale handelingen niet op deze manier beweeg. Heb overigens af en toe wel last van een soort chronische hyperventilatie. Dus geen aanvallen oid, maar gewoon dagen met het continue gevoel van een soort ademtekort. Enerzijds' leer' ik altijd dat dit mentaal is, anderzijds dat je dan wel degelijk verkeerd ademt (vanuit je borst ipv buik), maar heb dan ook geen idee of dit wel verband met elkaar houdt. Als jij er ooit wat meer over te weten komt, zou ik het ook graag horen.
Koeienbel
BerichtGeplaatst: 06-08-2012 9:04 Reageer met quote

Ja dat chronische hyperventilatie herken ik inderdaad. Heb er het laatste jaar eigenlijk geen last meer van, op deze week met het warme weer na. Het is al gauw zo dat je er op gaat letten en wat begint te stressen als je het idee hebt lucht tekort te komen. Ik heb ook wel eens gedacht dat het tussen m'n oren zat, maar volgens mij is dat niet alleen zo. Kan bijna niet. Je kan beter niet op je manier van ademen letten dan wel Razz Je raakt alleen maar in de stress. Zolang ik er niet meer last van krijg dan nu, zal ik er weinig mee doen. Maar wordt het erger dan zal ik ongetwijfeld de dokter eens raadplegen voor de zekerheid. Bedankt voor je reacties in ieder geval! Fijn om te weten dat ik niet de enige ben met dit onzinnig verschijnsel!
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Last van taai slijm en schurend geluid longen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring