Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > beste manier voor zelfdoding graag (:
Auteur Onderwerp: beste manier voor zelfdoding graag (:
Robertwolters
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 3:28 Reageer met quote

Lieverd,

Zelfdoding is nooit de oplossing, Je bent nog erg jong en het enige wat je jezelf aandoet is een hoop pijn. Ik kan me enigzins wel verplaatsen in je gevoel maar niet in je hoofd kijken wat er zich allemaal afspeelt. Mjin advies is dan ook bel eens met de kindertelefoon en ga een gesprek aan met een deskundige. Doe dit alleen zodat je alles kunt zeggen zonder dat je je beklemd voelt door wie dan ook. Niemand heeft gezegd dat het leven makkelijk zou zijn maar er zijn wel mensen die om je geven en je een hart onder de riem steken. Luister naar de goede bedoelde woorden en zet ze om in daden. Het is niet eenvoudig zelfs heel moeilijk maar als je hierdoorheen worstelt dan heb je een grote hindernis genomen en overwonnen. Wacht niet te lang en zoek deskundige hulp. Internet is een mooi medium om dingen bespreekbaar te maken maar mensen die het goed menen kunnen nog veel meer betekenen.

Weet dat er altijd mensen zijn die toch om je geven en zelfs van je houden ook al kunnen ze dat niet kenbaar maken zoals jij dat wilt.

Veel succes en laat weten als je de juiste persoon hebt gevonden die jou het beste begeleid om hier mee om te gaan.

En mog je die persoon niet gevonden hebben dan ben ik bereid om van mens tot mens naar je te luisteren.
maar eerst de weg van deskundigheid Smile

Grtz Ikke
Konijntje90
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 3:29 Reageer met quote

Neem eens regie over je eigen leven! Je word niet geleefd door het leven maar welke kant je opgaat bepaal je zelf!
Iemand op internet kan jou echt niet helpen.... ga naar een verpleegkundige toe van de dagopname die weet iig waar ze het over heeft....
1Tommy
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 12:38 Reageer met quote

uhm konijntje, had je het nou net over een verpleegkundige.... die dan vervolgens de regie over het leven van sadgirl gaat nemen?
interessant standpunt
een 2012 vol wijsheid danmaar
cynnie1977
BerichtGeplaatst: 25-01-2012 6:08 Reageer met quote

Als je 100% zeker bent dat jij gegronde reden hebt om jezelf van het leven beroven zijn er genoeg instellingen die je op een legale manier je de juiste wegen kan laten lopen. Hieraan zitten strenge eisen gebonden.

Zie website De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

Maar houdt vol... ik was zelf 12 met mijn eerste poging. Ben nu 34 jaar en knok nog elke dag tegen depressie en angsten.
sadly
BerichtGeplaatst: 21-08-2012 19:37 Reageer met quote

als je wilt weten wat de snelste, minst pijnlijke en makkelijkste manier is om zelfmoord te plegen,
zul je het niet aan mensen moeten vragen die het nog nooit hebben meegemaakt.

eingelijks zou je de mensen die zelfmoord hebben gepleegd moeten vragen hoe het was en wat volgens hun het makkelijkste is.

ik weet zeker dat als je het die mensen kon vragen ze zouden zeggen dat je het nooit moet doen,
je hebt veel om van te houden, denk aan je familie en vrienden,
al deze personen houden waarschijnlijk ook van jou.
je zou het zelf toch ook niet leuk vinden als je er ineens achter komt dat je vriendin zelfmoord heeft gepleegd.

dit is de reden waardoor ik het niet heb gedaan, geprobeerd heb ik het wel, maar elke keer kwam mijn beste vriendin in mn gedachten, en ik wou het haar niet aandoen waardoor ik mn plannen heb gestopt.
ik heb er met haar over gepraat en ze heeft me geholpen, ze is met mij naar behandelingen enz. geweest.

als je een goede vriendin hebt die er altijd voor je is, kom je er wel uit zonder dat je zelfmoord pleegt.
Kenneth74
BerichtGeplaatst: 18-11-2012 14:59 Reageer met quote

@barbie1992:
je zegt dat het egoïstisch is om zelfdoding te doen, voor diegene die achterblijven....Begrijp ik heel goed...!!!! Maar al eens gedacht aan de persoon die uit het leven wil stappen voor een welbepaalde reden...Hoe egoïstisch klinkt het dan niet om deze persoon niet te laten gaan...Waarom ongelukkig,... blijven rondlopen??? Voor anderen???? Om de mensen rond ons tevreden te stellen?Wij moeten blijven rondlopen, ongelukkig, opgebrand, uitgeblust, uitgestreden,...voor een ander zijn schone ogen...
Al eens aan gedacht, dat als je in de miserie zit, je met iets zit, je uiteindelijk er toch alleen voor komt te staan...Waar zijn dan die medemens die je op dat moment nodig hebt...Die medemens verschiet dan als er plots iemand uit zijn leven verdwijnt, maar de signalen voordien heeft nooit iemand gezien...De tranen achter die lachende façade...Daar is die medemens rond ons wel blind voor...
En hoe schijnheilig kan die medemens weer zijn, bij elke begrafenis staat iedereen te bleiten bij de uitvaart, maar die tranen verdwijnen heel snel als ze nadien kunnen gaan eten en drinken....Je moet dan maar eens kijken hoeveel er nog tranen laten, hoeveel er nog over je gepraat wordt...en een week later hoor je niet eens je naam meer vallen...Zoveel zit de medemens rond ons met elkaar in....Over egoïsme gesproken....!!!!!!!!!!!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad
SNUF
BerichtGeplaatst: 18-11-2012 22:08 Reageer met quote

@Kenneth74,

Je schrijft dat de medemens blind is voor de tranen achter dat lachende gezicht... Maar ik ben geen helderziende dat ik kan weten dat iemand diep vanbinnen kapot gaat, terwijl hij uiterlijk zo vrolijk is!

De plotselinge dood van onze zoon kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel... Hij was ALTIJD zo vrolijk als hij langskwam, niet anders dan normaal! Hoe kunnen wij 't weten als de ander nooit over praat over z'n problemen?
Hadden wij 't geweten, zouden we hem gesteund hebben; maar wij wisten van niets... Sad We lopen i.d.d. niet constant te huilen, maar regelmatig schiet ik vol (soms al bij een kleine aanleiding).
Ook anderen praten maanden later regelmatig nog over hem, hij is echt nog niet vergeten!!!

Sterkte en groet, Snuf.
Kenneth74
BerichtGeplaatst: 19-11-2012 22:35 Reageer met quote

@Snuf,

Aan hele kleine dingen kan je zien dat die persoon ongelukkig is, ...Alleen iedereen is met zoveel bezig en velen vooral met zichzelf, dat ze deze kleine wenken nooit zullen zien...Je hoeft er idd geen helderziende voor te zijn...
Heel de maatschappij is zo egoïstisch ingesteld dat dergelijke dingen aan iedereen ontgaan...en neen, mensen die al zo diep zitten zullen er niet over praten, het had nooit zo diep komen te zitten als iedereen wat meer aandacht aan elkaar zou schenken...rekening houden met de kleine dingen, rekening houden met elkaar...De maatschappij is zodanig aan het verzieken...
SNUF
BerichtGeplaatst: 20-11-2012 0:26 Reageer met quote

Hai Kenneth,
Om die hele kleine dingen op te kunnen merken, zou je dagelijks met die persoon om moeten gaan... Als die persoon bij z'n bezoekjes alles verbergt en de vrolijke frans speelt, zoals hij altijd was, dan kun je dat echt niet merken.

Beter is om tijdig eerlijk en open over je problemen te praten, zodat die ander er op in kan gaan en jou kan steunen.
Verwacht niet dat de ander 't vanzelf wel zal merken (aan hele kleine dingen); de meeste mensen kunnen geen gedachtenlezen... Wat je me niet vertelt, weet ik niet.
Groet, Snuf.
jimmyp
BerichtGeplaatst: 06-04-2013 18:56 Reageer met quote

wow zoveel reacties eigenlijk best wel triest dat mensen er zo op ingaan want er is maar 1 oplossing en dat is een heel goede psycholoog
frankcleymans
BerichtGeplaatst: 12-05-2013 20:35 Reageer met quote

hallo ben een man van 41 en zou graag van de wereld stappen maar weet niet juist hoe heb 3 weken terug een volle doos antabus genomen met een biertje of 20 maar helaas heb er enkel een maagbloeding aan over gehouden kan iemand mij zeggen aub wat wel kan helpen ik weet dat ik reacties krijg om het niet te doen maar wil het echt zelfs mijn familie weet het.
dus help me aub op een nette manier het te doen, ben 41 en weet wat ik doe hoor
mvg fran
Jongen1692
BerichtGeplaatst: 13-05-2013 3:29 Reageer met quote

frankcleymans schreef:
hallo ben een man van 41 en zou graag van de wereld stappen maar weet niet juist hoe heb 3 weken terug een volle doos antabus genomen met een biertje of 20 maar helaas heb er enkel een maagbloeding aan over gehouden kan iemand mij zeggen aub wat wel kan helpen ik weet dat ik reacties krijg om het niet te doen maar wil het echt zelfs mijn familie weet het.
dus help me aub op een nette manier het te doen, ben 41 en weet wat ik doe hoor
mvg fran
Waarom wil je het dan?

Je bent 41 en weet wat je doet? Ja een kind van 12 weet volgens mij ook best wat die doet als die zelfmoord pleegt...

Ja, denk niet dat je het moet doen. Hoewel ik de reden van je doodswens niet weet. En het opzich best een begrijpbare reden kan zijn waarom je het wilt. Ik snap het. Soms kun je erg diep in de schulden zitten en daardoor geen kand meer uit kunnen. Erg lastig. Maar er is altijd nog een optie om een bank te beroven... (oke, niet 100% serieus Wink )
Een probleem wat niet meer op te lossen is. (behalve met een tijdmachine eventueel) is een stuk lastiger. En daarmee zit ik zelf... Samen met nog een hoop andere niet echt makkelijk oplosbare problemen. Toch doe ik uiteindelijk geen zelfmoord. Moet maar punten zien te vinden om het zo goed te maken als het kan. En verder er maar mee te leven. Ik vraag me af, wat is er met jou?
wijsgeer
BerichtGeplaatst: 20-05-2013 2:13 Reageer met quote

Pijnloos is simpel spring van een hoog gebouw af doe je ogen dicht en denk dat je vliegt voor je het door heb is alles zwart en over en geloof mij als je meer dan 25m pakt en met je hoofd naar beneden duikt 0% kans op overleven.

Zal deze weg zelf ook kiezen binnekort.
En voor de mensen die zelfmoord niet begrijpen, niet ALLES is te fixen.
Zit zelf ook met problemen waarvan 1 de wereld zelf is.
Gezien ik niet meer ga accepteren hoe deze wereld werkt, mijn idee van een samenleving is er voor elkaar zijn ipv mensen onderscheiden in landen kleuren en geloof bullshit en daar constant ruzie over maken en iedereen maar aanzichzelf denkt en geld sorry maar dat is al 1 probleem waar ik mee zit die NIET opgelost zalworden in mijn tijd haha

Anyway je moet voor jezelf bepalen wat je met je leven doet aangezien jijzelf de persoon bent die je uit de shit kan halen en dat vergeten de meeste vaak, maar ik geef mensen gelijk want als je echt dood wil is dat vrij simpel.
roosje79
BerichtGeplaatst: 20-05-2013 19:19 Reageer met quote

Hallo Sad giirl,

Ik vind het vreselijk voor je dat je je zo voelt en dat je zo'n sterke behoefte hebt om een eind aan je leven te maken. Ik ben toen ik jouw leeftijd was ook verschrikkelijk depressief geweest en wilde ook dood, maar toen heeft iemand in mijn omgeving zelfmoord gepleegd en toen ik zag wat een impact dat op de omgeving had ben ik enorm geschrokken en ben ik medicijnen gaan slikken en intensief in therapie gegaan. Bij mij heeft heel veel therapie en een dagbehandeling uiteindelijk wel geholpen om beter met die gevoelens om te gaan. Ik ken je natuurlijk niet, maar ik denk niet dat een zestienjarige alles goed kan overzien. Als je een volwassen persoon bent die al jaren depressies heeft zou ik niet proberen je te overtuigen en te zeggen dat het goed kan komen, maar in jouw geval geloof ik wel dat je je met goede begeleiding beter kunt gaan voelen. Ik ben nu in de dertig en over het algemeen heel tevreden en gelukkig met mijn leven. Ik heb nog wel af en toe hele depressieve dagen, maar het wordt met de jaren steeds minder erg en ik leer er steeds beter mee om gaan. Ik slik ook al jaren prozac en dat werkt bij mij erg goed, ik ben heel blij dat ik nog leef, want anders had ik allemaal hele bijzondere momenten niet meegemaakt. Ik denk dat het met jou goed kan komen en dat je zeker geen zelfmoord moet plegen, ook al heb je nu heel veel pijn en ben je hopeloos. veel sterkte!
roosje79
BerichtGeplaatst: 20-05-2013 19:28 Reageer met quote

nog even een reactie voor iedereen hier, het lijkt mij niet zinvol om tips te gaan geven over de meest effectieve manier om zelfmoord te plegen. Wat ik er in ieder geval wel over wil zeggen dat als mensen zelfmoord willen plegen het heel onverstandig is om van een hoog gebouw te springen, omdat er toevallig ook iemand onder kan lopen die je kunt raken en die persoon kan dan ook om het leven komen en dat vind ik bijzonder asociaal. Het zelfde verhaal met voor de trein springen, dat is heel traumatiserend voor de machinist en de mensen die het op moeten ruimen. Ik vind het jammer dat er voor volwassen mensen die jarenlange depressies hebben geen goede mogelijkheden zijn zoals euthanasie, omdat ik het in bepaalde gevallen zeker wel begrijp als mensen hun leven willen beeindigen. Ik heb het dan wel over volwassen mensen die al van alles geprobeerd hebben om van hun depressie om te gaan en bij wie dat allemaal niet werkt. Ik vind zelfmoord voor kinderen, pubers en adolescenten altijd een hele slechte keuze, omdat ze nog niet weten hoe ze zich in de toekomst zullen voelen en gevoelens in de periode vaan veel extremer worden ervaren dan bij een volwassene.
mastho
BerichtGeplaatst: 17-06-2013 1:30 Reageer met quote

marjan27 schreef:
Sadgirrl.

Maar je kunt toch niet van ons vragen dat wij je een advies geven hoe je het beste en snelste zelfmoord kunt plegen,lekker gevoel zou dat dan voor ons zijn!

Het enigste wat wij voor je kunnen doen is hier met je praten en je misschien tips geven!

Mijn vraag aan jou is,wat is er in je leven gebeurd dat je nu dood wilt??
Meisje je bent 16 jaar er kan nog zoveel goeds en moois in je leven komen,net zo als de andere dames zeggen.


Beste marjan 27,

Ik weet niet of je mij nog kent, ik heb een paar jaar geleden met jou op dit forum gesprekken gevoerd. Dit als zijnde "openbare" gesprekken. Is het mogelijk om via dit forum een privé gesprek aan te gaan met jou ? Dit o.w.v. dat in het verleden bepaalde uitspraken van jou mij wel hebben geholpen.

De laatste tijd voel ik mij nietmeer goed, niet dat ik terug zelfmoordnijgingen heb maar ik heb wel nood aan een goede babbel van een neutraal persoon.

Alvast bedankt !
Sabine27
BerichtGeplaatst: 25-06-2013 9:31 Reageer met quote

Aan iedereen die aan zelfmoord denkt: ZOEK HULP.... ga naar een psycholoog, psychiater, whatever.... maar zelfmoord is echt niet de oplossing....
Tanja43
BerichtGeplaatst: 27-06-2013 19:18 Reageer met quote

- een vraag :
is het ook mogelijk om familie niet met een slecht gevoel achter te laten?
Als ik een brief zou schrijven en duidelijk uitleg dat ik er echt geen zin meer in heb, en ook aangeef dat zij door moeten gaan met hun leven (zij zijn niet depressief) en dat ik het echt zo wil, zou dat kunnen helpen voor hun?
Sabine27
BerichtGeplaatst: 27-06-2013 21:06 Reageer met quote

Tanja43 schreef:
- een vraag :
is het ook mogelijk om familie niet met een slecht gevoel achter te laten?
Als ik een brief zou schrijven en duidelijk uitleg dat ik er echt geen zin meer in heb, en ook aangeef dat zij door moeten gaan met hun leven (zij zijn niet depressief) en dat ik het echt zo wil, zou dat kunnen helpen voor hun?


Het spijt me, maar dit vind ik nogal een domme vraag... het antwoord is onherroepelijk NEEN.... Ze zullen zich hoe dan ook schuldig, akelig, naar en verdrietig voelen, en dat zullen ze waarschijnlijk hun hele verdere leven met zich meedragen...
Rayman
BerichtGeplaatst: 22-07-2013 16:08 Reageer met quote

Hoe raar het ook klinkt, ik heb al jaren dagelijks suidide neigingen. Er is afgelopen week met de psychiater afsproken dat ik me pillen (en dat zijn er veel) per maand krijg voorgeschreven, maar dat de apotheek het niet vaker dan 1x per 2 weken mag geven.

Het is voor mij al jaren overleven. Hoe het komt is een raadsel. Ik ben radeloos en weet dus niet wat te doen. Er is 1 zelfmoord poging bewust gedaan en toen belande ik in het ziekenhuis.
Hierna nog diverse pogingen genomen, maar zonder succes. Gelukkig heb ik wel een achtervang. Namelijk mijn psycholoog en psychiater. De eerste heeft vrij recent nog een poging van me af weten te praten.

Telkens als ik bij de apotheek kom (gemiddeld 1x per week), zijn de gedachten zeer sterk aanwezig. Vandaar die aanpassing. Niet dat ik me daarmee niet omzeep kan helpen, maar het idee geeft een soort van rust.

De afscheidsbrief (gedicht) heb ik al in 2010 geschreven en is nog steeds actueel. Gezien de dagelijkse strijd, weet ik niet hoelang ik dit nog vol houd. Ben ondertussen ook lid geworden van het NVVE en mijn psycholoog maakt zich daar zorgen om (en terecht).

De laatste keer dat ik haar zag, was het idee, dit is de laatste keer dat ik haar zie. Dit idee heb ik vaker bij vrienden en familie. De gedachten zijn zo realistisch, maar op een 1 of andere manier weet ik ze toch te doorstaan.
Mijn ouders weten dat ik die gedachten heb (in globale zin).
Ik ben dus elke dag suïcidaal en de dag nog steeds steeds. Wel ben ik de grenzen aan het opzoeken met b.v. medicijnen.

Anyway,ik weet er een beetje mee om te gaan, hoe lastig het ook is. Laast was ik bij de apotheek en als je een bepaalde set medicijnen krijgt, dan duid het erop dat je suicidaal bent. De assistente begon op mij in te praten, maar daar had ik geen zin in.
Index > Psyche > beste manier voor zelfdoding graag (:
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring