Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Ben ik te dik?
Auteur Onderwerp: Ben ik te dik?
timmeh
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 21:23 Reageer met quote

hallo iedereen,

ik ben een jongen van 14 jaar ik ben 1.65 lang en ik weeg 48 kg ben ik te dik? iedereen zegt van niet maar ik vind het wel een klein beetje ik sport 3x per week en fiets elke dag 15km. ik mag 2000kcal en ik eet er per dag 750kcal ik eet geen snoep koek en chips en andere dingen wel fruit en gezonde dingen.

Ontbijt: 1 cracottes van lu met gestampte muisjes ong. 100kcal

Lunch: 2 broodjes met kipfilet ong 200 kcal

Lunch2: 1broodje met kipfilet ong 100 kcal

Avond eten: 4x per week groente 1x per week patatjes en 2x per week broodjes.

ben ik dik? plz reageer
Manninne
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 21:32 Reageer met quote

Timme,

Nee hoor je bent niet te dik!
Wist je dat je door te weinig eten aan kan komen?! Jij eet veel te weinig, zeker als je 15km per dag fiets en ook nog 3x per sport.

Lastig he als je zelf vindt dat je te dik of te dun bent. Dat kunnen andere ook moeilijk uit je hoofd halen. Kijk anders eens op voedingwijzer.nl daar staat wat je lichaam nodig heeft per dag. Als je dat aan houd, dan ben je goed en gezond bezig.

Wel wat meer eten hoor! Je lichaam is nu heel hard bezig met ontwikkelen en groeien. Daar heeft je lichaam wel brandstof, vitamine en minerale voor nodig.

liefs moi
timmeh
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 21:55 Reageer met quote

oke dankjewel ik vind het wel moeilijk ja dat iedereen me dun vind en ik eigenlijk ook wel maar als ik naar beneden kijk zie ik wel een beetje dik niet heel erg hoor maar bedankt voor je informatie! Wink
timmeh
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 21:58 Reageer met quote

@Manninne ik denk dat ik wel genoeg eet ik heb niet echt honger en ik beweeg genoeg word ik daar dan dikker van?
Manninne
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 22:38 Reageer met quote

Timme,

je lichaam en dan vooral je maag is gewend aan het weinig eten dat je doet. Die 2000KCL is niet alleen een max. dat je zou mogen eten, maar ook een hoeveelheid dat je lichaam ongeveer nodig heeft.
Jij zit daar wel erg ver onder, denk dat je al goed bezig bent als je het probeert te verdubbelen (die 750 die jij dagenlijks binnen krijgt).

Ja het is echt waar dat je door te weinig eten aan kan komen.

Liefs moi
timmeh
BerichtGeplaatst: 25-11-2011 18:40 Reageer met quote

@manninne maar als ik 2000 kcal mag en ik eet er bijvoorbeeld 1200 kom ik dan aan of niet???
erik68
BerichtGeplaatst: 26-11-2011 0:01 Reageer met quote

Timme,
Je BMI is 17.6, dit is eigenlijk te laag. Volgens de "norm" ben je dus zelfs te licht.
Je geeft zelf al aan dat je ruim minder kcal eet dan je mag hebben. Ik sluit me dus aan bij wat Manninne zegt, eet gerust wat meer. Ik durft te wedden dat je sport prestaties dan ook (nog) beter worden. Het lichaam heeft gewoon energie nodig op te presteren.
(BMI =body mass index, veel gebruikte norm om aan te geven of iemand een "goed gewicht heeft)
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 0:49 Reageer met quote

Hallo Timmeh,
Je eet veel te weinig en ongezond, en je bent te licht. Je doet je lichaam ernstig tekort Exclamation Je bent nog in de groei en je lichaam heeft eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen nodig om te groeien en gezond te zijn.

Je zou op jouw leeftijd 7-8 (volkoren)boterhammen per dag moeten eten (met halvarine, kaas en zoet beleg), 3 glazen melk of yoghurtproduct, 5-7 aardappelen (bevatten vezels en vitamines), 2 ons klaargemaakte groenten met een stukje vlees, vis of vleesvervanger) en 2 stuks fruit!

Timmeh, je bent zó bang om dik te worden, da's niet goed. Je hebt hulp nodig; zoek hulp voor je eetprobleem... 't heeft een naam: annorexia!

Groeten, Musje.
timmeh
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 10:34 Reageer met quote

@musje waarom eet ik ongezond dan? Maar het gaat al iets beter ben er niet meer zoveel mee bezig:) maar alsnog bedankt voor je advies!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 12:52 Reageer met quote

Môge Timmeh,
Waarin je ongezond eet??? Je ontbijt nauwelijks; 1 cracotte is echt zwaar onvoldoende!
Dat zouden 4 (volkoren)boterhammen moeten zijn, belegd met halvarine, kaas, pindakaas (gezonde vetten) en zoet beleg, met daarbij 1 groot glas melk of yoghurtproduct.
Verder mis ik bij de opsomming van wat je eet de aardappelen 's avonds; zijn héél gezond!

't Ontbijt is de belangrijkste maaltijd v.d. dag! Geeft energie om de dag mee te beginnen. Een goed ontbijt is 't halve werk; 't zet je stofwisseling goed aan de gang en daar heb je de hele dag plezier van (verbrandt meer Kalorieén).

750 Kcal. terwijl je zeker 2000 Kcal. nodig hebt, is ongezond... Confused
Stap af van het idee dat je dik wordt van voldoende eten en word gezond!

Succes en groeten, Musje.
smesje
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 13:23 Reageer met quote

Ik sluit me aan bij musje Timmeh..
niet rot bedoelt, maar heb het idee dat je juist wilt horen dat mensen je te dun vinden, dat dat je een goed gevoel geeft.
je opent ik weet niet hoeveel topics over of je niet te dik of te dun bent en loopt te vissen naar reacties op je eetgedrag.
Ik denk dat je een eetstoornis hebt of aan het ontwikkelen bent en dat je echt hulp moet gaan zoeken.
Wat je je lijf aan doet is verre van gezond en zeker op de leeftijd dat je nog in de groei bent, hier kan je je verdere leven nog last van houden!
Ik hoop dat we hier je ogen kunnen openen.
timmeh
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 15:29 Reageer met quote

@musje ja je hebt gelijk wel een beetje weinig maar ik ben er al niet meer mee bezig en eet nu beter 's ochtends 1 of 2 boterhammen! Maar 's avonds bij het avondeten eet ik ook aardappels hoor! Bedankt voor je adviezen Wink
timmeh
BerichtGeplaatst: 27-11-2011 15:59 Reageer met quote

@smesje ja ik heb inderdaad veel topics geopend omdat ik wil weten hoe mensen het vinden en dan kan ik daar een beetje naar kijken en misschien doen Wink maar je hebt wel gelijk ja maar het gaat al een stukje beter!
xMonster
BerichtGeplaatst: 08-12-2011 16:53 Reageer met quote

Nee. Jij klinkt als ik, vlak voor ik 2 jaar geleden aan een slagroominfuus werd gelegd door mijn moeder.
Leer van jezelf te houden, en eindig niet als de mannen/meisjes die jij in je hoofd ziet als "Thinspiration"
Ze zijn niet aantrekkelijk!
Nu valt het nog mee.. over een paar maanden wordt de intake misschien beperkt tot 300 kcal.. en wil je geen avondeten meer..
Je kan me emailen, als je wil natuurlijk, ik weet hoe het is.
xMonster
BerichtGeplaatst: 08-12-2011 16:55 Reageer met quote

timmeh schreef:
@manninne maar als ik 2000 kcal mag en ik eet er bijvoorbeeld 1200 kom ik dan aan of niet???


Nee. dat is het mooie :3
je verbrand al 1400 kcal als je de hele dag alleen maar op de bank zit, met een actieve levensstijl en 2000 kcal kom je echt niet aan!
kittyparty
BerichtGeplaatst: 03-02-2012 21:11 Reageer met quote

Het maakt totaal niets out of je eet of niet eet. Het zit allemaal in jou hart. Het geeft geen zin dat je 2.000 kcal of 10.000 als er geen rust heerst in je hart.
Probeert vooral op je hart, als men blij is met zichzelf en zich niet druk maakt over wat morgen gaat gebeuren dan verbrandt men niets. Dat legt uit waarom yogies kunnen sterk en gezond zijn soms zonder voedzelf, soms zonder water. Het zit allemaal in jou hart en hoofd.

En trouwens, je kan je metabolisme verhogen en verlagen als jij dat wilt en dat doe enkel en alleen door deze idee in jou hoofd toelaten.

"Know thyself and you shall know the universe and the Gods!"

Jij bent uniek en anders dan anderen. Als je je fit voelt dan dat een indicatie dat je geen voedsel tekortkoming. Duizelligheid of hoofdpijn kan betekenen dat je wat rust nodig heb, mischien teveel energie verbranding voor te lage inname van voedsel.

Vind de evenwicht waar je je lekker voelt met jezelf en je fit blijf.
Alex20
BerichtGeplaatst: 04-02-2012 14:09 Reageer met quote

timmeh schreef:
@Manninne ik denk dat ik wel genoeg eet ik heb niet echt honger en ik beweeg genoeg word ik daar dan dikker van?


Door te bewegen en sporten ga je calorieën verbranden, iemand die het tegenovergestelde beweert noem ik gaande weg st*m!
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 04-02-2012 18:29 Reageer met quote

Alex, je gaat wel calorieën verbranden, maar dat wil niet zeggen dat je dan afvalt. Met sporten maak je ook spiermassa aan, zeker al je het geregeld doet zoals Timmeh. Het kan dus zijn dat je door (intensief) sporten aan komt...
En idd je ziet het ook vaak als mensen wat meer en gevarieerder eten dat ze dan weer kunnen afvallen. Dus sluit me bij Manninne aan.
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 12:45 Reageer met quote

Brood is echt uit den boze, en zeker zoet beleg.
Calorieën in-out is onzin. De jongen mag zoveel eten als hij wil maar dan wél gezonde dingen en dus géén brood (suikers).
Lekker ontbijten met in roomboter gebakken eieren (zeker 3-4) met spek of room. Fruit is ongezond (fructose). Besjes mag. Lekker op ongezoete, geklopte slagroom. Eet verder lekker vette worst en vette kaas. Als je VET eet, en géén suikers/koolhydraten, kom je op een gezond gewicht en zal je nooit dik worden, of te dun. Het advies op brood te eten is echt slecht. De amerikanen willen graag hun tarwe berg verminderen, maar tarwe is oorspronkelijk gebruikt als veevoer. Absoluut niet geschikt voor mensen.. De voedingspiramide is dan ook door de Amerikanen aangeleverd en klakkeloos door de Europeanen gekopieerd. Vandaar ook dat wij allemaal dik en ongezond worden. Ook al ben je nu nog mager en gezond, toch zul ook jij hart- en vaatziekten ontwikkeling door dit soort voeding. Kinderen lijden tegenwoordig al aan verouderingsziekten. Laten we a.u.b. verstandig worden en weer genieten van boter kaas en eieren. Gooi die margarines en braadprodukten in de vuilnisbak en geniet van een (goedkoop) pakje roomboter. Van vet eten wordt je niet dik, van koolhydraten wél.
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 12:47 Reageer met quote

Trouwens, 100 gram frietjes mag best een keer. Doe er wel lekker veel mayonaise op, liefst zelf gemaakt van goede vetten, of satésaus van amandelen of zoiets. The fatter the better.
Index > Een gezonde levensstijl > Ben ik te dik?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring