Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Iemand enig idee waar ik met deze vage klachten heen moet?
Auteur Onderwerp: Iemand enig idee waar ik met deze vage klachten heen moet?
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 24-11-2011 15:57 Reageer met quote

Hallo,

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben 24 jaar. Altijd zeer sportief geweest. Op het moment ook nog, maar heb helaas mijn lievelingssport moeten inleveren. Verder ben ik van een 40 urige werkweek naar een 20 urige werkweerk gegaan en ben ik nog een avondopleiding aan het volgen.

5 jaar geleden hebben ze een hernia geconstateerd, daarbij heb ik uitval gekregen in mijn linkerbeen. 2 jaar later is de hernia verschoven en heb ik uitval gekregen in mijn rechterbeen. Vanaf dat dit met die rug begonnen is zijn de pijnen erger geworden, zo heftig dat ik af en toe niet meer weet wat ik moet doen om rustig te blijven. Nu heb ik al een hele tijd dat me opvalt dat er steeds wat klachten bijkomen. (Ik weet niet zeker of het iets met de rug te maken heeft, misschien staat het wel los van mijn rug).

Bij deze mijn klachtenlijstje:
Iemand enig idee waar dit mee te maken kan hebben of bij wie ik eens moet langs gaan voor verder onderzoek? Ik kom niet verder bij de ziekenhuizen. Mijn nieuwste medicatie is een verdovend/versuffend middel een soort morfine. Ik kan toch niet op mijn 24ste constant onder invloed van zulke medicijnen zijn.

Constant pijn in de rug. (Onderrug, midden en nek)
Hoofdpijn en nekpijn.
Constant beweging in de benen.
Vaak schieten mijn voeten of kuiten in een kramp ook vaak ??s nachts hier schrik ik dan wakker van.(Spieren die een tijdje samentrekken, spieren die in de kramp schieten, zware benen)
Spieren die samentrekken in de schouders, de nek en de armen.
Trillingen in mijn handen. Bij kleine handelingen begint soms mijn hand te trillen.
Af en toe krijg ik steken op verschillende plekken in mijn lichaam.
Uitval aan de buitenkant van mijn kuiten rechts en links. De 2 kleine tenen aan beide kanten zijn ook gevoelloos. Bij de kuiten en de tenen/voet zijn aanrakingen vervelend en voelen prikkelig, branderig aan.
Warm water op mijn voeten of benen doet pijn en kan ik niet goed verdragen.
Aanrakingen van andere mensen aan benen voelt prikkelig en branderig aan.
Handen, armen, voeten en benen zijn vaak opeens in een soort van slaap, gevoelloos.
Ik heb ook constant overal jeuk.
Bij de wang/kaaklijn heb ik een raar gevoel, geen pijn maar een vervelend gevoel.
Moeite tijdens presentaties, gesprekken of discussies over te brengen wat ik eigenlijk wil overbrengen, zoeken naar woorden. Als ik iets wil vertellen moet ik ook vaak zoeken naar woorden.
Bijna niet meer intiem met mijn partner door de pijn in mijn lichaam en de pijn die ik de dag erna eraan over zal houden. Hierbij komt ook kijken dat ik constant een droge vagina heb.
Ik ben constant moe.
Ik slaap slecht en kan ??s nachts ook geen houding vinden om lekker in slaap te vallen.
Ik heb ??s nachts heel vaak zweetaanvallen en hier schrik ik dan ook wakker van.
Als ik terugkom van mijn werk ga ik vaak een uurtje liggen omdat ik gesloopt ben.
Kan moeilijk een houding vinden om lekker te zitten of te liggen.
Staan is voor mij verschrikkelijk dit hou ik niet lang vol.
Als ik een flink stuk loop/wandel dan kunnen mijn benen op een begeven moment niet meer. Dan worden ze zwaarder en heb ik meer moeite om ze vooruit te zetten, alsof ze niet meer precies willen doen wat ik eigenlijk wil doen.
Soms mis ik met traplopen een trede, terwijl ik dan heel geconcentreerd bezig ben om trap te lopen.
Ik loop vaak tegen een tafel, kast of tegen de bank in huis op dat ik de afstand verkeerd heb ingeschat of dat ik mijzelf even in balans moet krijgen. Dan loop ik en heb ik opeens een afwijking naar links en moet ik dit herstellen.
Ik ben normaal een feestbeest en ben dus ook altijd in voor een feestje. De laatste tijd zeg ik feestjes vaak af omdat ik teveel pijn heb. Als ik naar een feestje ga dan dronk ik eerder altijd veel alcohol zodat ik naarmate de avond vorderde minder pijn had. Alleen de dag erna moest ik ervoor zorgen dat ik geen verplichtingen had, aangezien ik die dag niets waard zou zijn. Nu heeft het voor mij geen zin meer om veel alcohol te drinken, want zelfs als ik heel veel gedronken heb, heb ik op een begeven moment zoveel pijn en weet ik niet meer hoe ik moet zitten of staan. Ook heb ik dan moeite om dan nog leuk en gezellig te doen tegen mijn vrienden. Het liefst wil ik dan gelijk naar huis en in bed gaan liggen. Af en toe neem ik ??s avonds een teug van een joint zodat de pijn heel even wat minder is of af en toe zelfs even weg. Dan kan ik ook beter in slaap vallen en heb ik minder last van een slapeloze nacht.

Hopelijk kan iemand van jullie mij verder helpen, ik ben hopeloos.

Groetjes Maartje!!!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 26-11-2011 0:34 Reageer met quote

Hallo Maartje,
Wat een nare en pijnlijke situatie voor jou! Ben je ooit operatief behandeld aan je hernia? De rest van je leven morfine o.i.d te moeten slikken lijkt me geen prettig idee... Sad
Ben je de laatste tijd al eens bij een neuroloog geweest? Als ik deze klachten zou hebben, zou ik er voor kiezen om naar een neuroloog te gaan i.v.m. 't trillen, branden, jeuken en de gevoelloosheid van je ledematen.
Heel veel sterkte, groetjes, Musje.
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 28-11-2011 16:59 Reageer met quote

Hee Musje,

Helaas niet, dit i.v.m. mijn (jonge) leeftijd en het feit dat ik nog heel beweeglijk ben. (Ik ben dan wel stijf, maar redelijk lenig). Ik kan gewoon voorover bukken en met mijn handen/vingers de grond aanraken. Dit doe ik vaak ook thuis, omdat ik dan het idee heb dat ik mijn rug rek en ik enigszins een fijn gevoel krijg, in hoeverre je dit dan als fijn kan zien haha.

Maar hier is wel nog een optie voor ik ben laatst in aanraking gekomen met een kliniek die gespecialiseerd is in hernia operaties en jou zelf de keuze geven of je wel of geen operatie wil. Dit wordt ook vergoed door de zorgverzekering. Dit is dus een optie die ik in mijn achterhoofd heb.

Maar dan ben ik nog niet van al die andere klachten af, ik heb gewoon het idee dat mijn klachten niet met mijn rug te maken hebben, op de rugpijn en het dove gevoel in mijn benen na dan. Denk dat er meer is, alleen weet ik niet wat.

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben van plan om met mijn klachtenlijstje naar de huisarts te gaan en te kijken of ik een doorverwijzing kan krijgen naar de neuroloog.

Groetjes Maartje!!! Very Happy
*Annette*
BerichtGeplaatst: 29-11-2011 14:38 Reageer met quote

Herken wel een gedeelte van je klachten o.a. de constante pijn, kramp, het slaap/gevoelloos gevoel in je lichaam, slecht slapen, zweten, moeheid etc. Ook het moeite hebben met staan en wandelen.

Zelf ben ik nog iets jonger als jou en heb 2 jaar geleden een hernia gehad. Op het moment gaat het nog steeds niet goed en wacht ik op een oproep van de revalidatiearts. Al weet ikzelf ook niet zo goed waarom ik daar weer heen moet, heb vorig jaar al gerevalideerd en wil dat niet weer. Maar ik hoop iig er duidelijkheid te krijgen en dat ze iets aan de pijn willen gaan doen. Ben nog veel te jong om als oudwijf door het leven te moeten. Pijn neemt al zoveel van me in beslag, en dan al de frustraties erom heen van wel willen maar niet kunnen, dat me hoofd gewoon vol zit.

Al heb ik ook wel eens het idee, dat je door het hele gebeuren in een bepaalde spiraal terecht komt waardoor je steeds meer klachten gaat krijgen. Bijv. ik kan mezelf heel moeilijk ontspannen met als gevoel pijn in nek/bovenrug, zelf vergeet ik veel dingen, is mij op school iets verteld maar dan weet ik thuis niet meer wat ik nu doen moet Rolling Eyes.

Ik zou iig met je klachten naar je huisarts gaan, desnoods geef je ze op papier (heb ik laatst zelf ook gedaan) en geef aan dat je doorverwezen wil worden.

Sterkte!

P.s. zelf heb ik topic onder het kopje spier en gewrichtsklachten; rugpijn met uitstralingen naar been/benen, 2 jaar geleden gestart.
Carin09876
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 12:00 Reageer met quote

Al een tijdje geleden dit bericht, toch wil ik even reageren. Wat een verhaal Maartje, is er wel eens een MRI gemaakt van je ruggenwervels?
Carin09876
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 13:25 Reageer met quote

Of nekwervels?
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 15:19 Reageer met quote

Hee Carin,

Bedankt voor je berichtje. Ik heb in totaal nu iets van 3 MRI's gehad. Zowel onderrug en nek enzo. Daaruit kunnen ze alleen maar opmaken dat mijn wervelkolom eruitziet als iemand van 50+ i.v.m. de enorme slijtage. En ze doen er eigenlijk vrij weinig aan... Heb nu alweer meer klachten dan toen ik dat bericht heb geschreven. Ben er nu eerlijk gezegd al heel lang niet meer mee bij de huisarts geweest. Gewoon even geen zin in. Wel voor betere pijnstilling, maar iedere keer die pijnstilling omhoog gooien is ook geen oplossing.

Maar heel erg bedankt voor de tip Smile!

Groetjes,
Maartje
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 15:22 Reageer met quote

Ik lees nu pas je reactie... sorry voor de late respons... Ik ga eens onder jouw kopje kijken...

Dat hele revalidatiegedoe daar ben ik echt een beetje klaar mee dat heeft me net niets geholpen en dat wat wel geholpen heeft of althans dingen waar ik rekening mee moet houden dat deed ik al uit mezelf... dus beetje balen Sad.

Ik probeer gewoon positief te blijven en altijd te denken dat er mensen zijn die het veel erger hebben. En ik probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen, te werken, te studeren etc. Soms heb ik een dip en dan zak ik in elkaar en kan ik alleen maar huilen en dan pak ik me weer bij elkaar en zeg tegen mezelf kop op er komt vast en zeker ooit een oplossing voor en dan gaan we weer haha.
Carin09876
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 15:43 Reageer met quote

Dag Maartje, jeetje, je bent nog zo jong, als ik jou was zou ik verder spitten.

Ze hebben bij mij getwijfeld aan MS of nekwervelstenose, omdat de symptomen erg op elkaar lijken. Is er ook een MRI van je hoofd gemaakt?

Revalidatie, tja, ik ben er ook mee gestopt, ik wilde wel, maar mijn lichaam leeft haar eigen leven, dat kan ik echt niet beinvloeden en net als jij weet ik ook wel wat kan en niet kan.

En natuurlijk zijn er ergere dingen, maar toch ga ik verder om verlichting te zoeken. Op dit moment is mijn energie tot op het 0 punt gedaald, dus kan het alleen maar omhoog Smile
jolandacl
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 17:49 Reageer met quote

Hoi Maartje, ik wil me even voorstellen, ik ben Jolanda en had in 2009 precies dezelfde klachten als jij qua rug voeten tenen en benen! Ik had een hernia en die knelde tegen het zenuwweefsel vandaar het branderig gevoel en gevoelloze tenen! Had ook een klapvoet! Het branderig gevoel was inderdaad verschrikkelijk net alsof er een schaafwond zat en daar heet water overheen werd gegooid! Ik moest met spoed geopereerd worden! De zweetaanvallen herken ik ook, dat komt puur van de morfine! Vraag Rivotril voor de krampen die je hebt, een wondermiddel kan ik je vertellen maar laat de neuroloog op het recept wel code B2 zetten anders moet je ze zelf betalen en die zijn nogal prijzig!!!! De rest van je klachten heb ik niet gehad zoals pijn in armen,nek ed. Ik had toen een hernia L5 S1, mag ik vragen waar jij hem hebt en waarom er nog niks aan gedaan is? Heb je moeite met ontlasten of plassen? Ben erg benieuwd naar je reactie! Veel sterkte en liefs Jolanda ps Ga eens naar Tilburg, heet niet voor niets de herniastraat!!!
jolandacl
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 18:02 Reageer met quote

Trouwens Maartje, ik kon ook bijna niet staan of lopen , ik kon beter zitten waar de dokter zelfs van schrok want dat hoorde niet bij de hernia die ik had! Het evenwichtgevoel had ik ook, mijn man vroeg dan"is je versnellingsbak weer kapot?"Dat was voornamelijk als ik opstond uit een stoel en inplaats van vooruit ging ik achteruit en had echt moeite om te corrigeren! Hoop dat je iets met mijn verhaal kunt maar ik zou als eerste wat aan die hernia in je rug laten opereren en dan verder kijken wat het andere allemaal kan zijn want zo leven is mensonwaardig! Meid, ik weet wat je meemaakt en ik weet dat die pijn ondraaglijk is!!!! Nogmaals sterkte!!
shemanna
BerichtGeplaatst: 06-09-2012 9:33 Reageer met quote

Heeft u uw vitamine b12 al eens laten testen? ************ groetjes en veel succes

MamaLau
BerichtGeplaatst: 06-09-2012 15:36 Reageer met quote

Hoi Maartje,
Na het lezen van je klachten herkende ik heel veel van de problemen die ik zelf ook heb.. met deze klachten heb ik jaren rond gelopen, en uiteindelijk werd geconstateerd dat ik fibromyalgie heb, een vorm van reuma. Misschien is het zinvol om eens op internet te kijken wat dit precies inhoud zodat je dit kunt vergelijken met je klachten.
Ik weet hoe vervelend het is om constant met pijn te lopen, en ik hoop echt voor je dat je iets aan deze informatie hebt. Veel sterkte in ieder geval! Groetjes MamaLau
els 65
BerichtGeplaatst: 06-09-2012 16:00 Reageer met quote

Maarjte, ik herken heel veel van je klachten en ik heb de ziekte van Lyme.
nathalie16
BerichtGeplaatst: 06-11-2012 4:14 Reageer met quote

hey Maartje, wss heb je spasmofilie..alle klachten kloppen..Spasmofilie zijn eigenlijk constant de spieren die samen trekken, ook snachts, dus daarom sta je moe op! gewoon de straat uitwandelen is een helvoor mij, het voelt net of je word terug getrokken door een magneet ofzo..en door die spieren beginnen op de duur ook je gewrichten aan te tasten omdat gewoon alles overbelast is en je spieren hebben geen minuut rust! Ik heb ook jaren aan het zoeken geweest naar een diagnose en al zoveel laten doen..zoveel afgezien en nog steeds! dokters die op de duur denken dat je maar wat verzind ofzo..Ik ben dan naar een ander ziekenhuis geweest en daar wisten ze wat ik had..je kan dat laten testen met een cryptotetanietest bij de fysische geneeskunde..helaas is er geen oplossing voor! nu weer niet kunnen slapen door een verdomd irritant tintelend gevoel aan men kaken, neus en heel men gezicht eigenlijk, wat ook nog wreed jeukt! nu ook weer al 2 weken last in men knieen, en blijkt dat er vocht in men knie gewricht zit..weer de 2 de nacht op een rij geen oog dicht gedaan van de pijn..je kan er wel magnesium baksters voor krijgen maar bij mij helpt het meer niet dan wel.. hopelijk ben je hier iets mee, echt laten chekken! ik denk dat dit is wat je hebt..grts nathalie
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 10:45 Reageer met quote

Hee allemaal,

Thnx voor jullie reacties...

Jolandacl: Bedankt voor je bericht en van mijn kant sorry voor de extreem late reactie. Mijn hernia zit tussen L4 en L5 als ik het goed heb... Ja wat vervelend dat jij ook met die klachten rondloopt! Hmm van Rivotril heb ik nog niet eerder gehoord... ga ik eens uitzoeken. Ik ben te beweeglijk en te lenig... dus ze vinden me en te jong voor een operatie en ik kan dus schijnbaar nog te veel... wel moest ik gelijk aan de bel trekken als ik flinke pijn had bij de ontlasting of gevoelloosheid. Heb weleens als ik naar het toilet ga pijn aan mijn 2 kleine teentjes... en af en toe voel ik een druk op de onderrug, maar that's it. In ieder geval heel erg bedankt voor je reactie.

shemanna: Nee dit heb ik nog nooit laten testen... bedankt voor de tip ik ga het uitzoeken. Smile

Mamalau: Hier heb ik ook al van gehoord, iemand vertelde mij ook dat het dat weleens zou kunnen zijn... hier komen ook veel klachten overeen, maar ook weer veel niet... is zo moeilijk als je je klachten gaat vergelijken met ziektebeelden...want ik kan mijn klachten/symptomen aan veel ziektebeelden linken, maar of je het dan ook hebt... tjaa?

els 65: Hee Els, klopt idd wat je zegt... mijn klachten komen daar ook echt mee overeen. Was jij er op tijd bij met de ziekte van Lyme qua het bestrijden ervan? Of hebben ze dit pas heel laat opgemerkt? Sterkte ermee in ieder geval...

nathalie16: Hee ik heb hier nog nooit van gehoord. Vervelend dat je dan eindelijk een naam voor de ziekte hebt, maar dat ze er dan nog niets tegen kunnen doen... heb jij wel medicatie dan???
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 10:54 Reageer met quote

Hee Carin09876, zijn ze er ondertussen bij jou al uit wat je hebt?? Je zei in een bericht dat ze dachten aan MS of nekwervelstenose...
Bij mij is er nog nooit een MRI van mijn hoofd gemaakt... daar heeft ook nog nooit een huisarts of specialist het over gehad... wat zouden ze daar uit kunnen concluderen?

Ja precies ben het helemaal met je eens wat betreft revalidatie...

Ben erg benieuwd naar je reactie, over hoe het nu met je gaat.

Liefs Maartje
Carin09876
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 15:11 Reageer met quote

Dag Maartje, het gaat wel, ik heb besloten om te leven met pijn i.p.v. met medicijnen waar ik duizelig, missellijk en apatisch van wordt. Voor zover ik heb begrepen kunnen ze op een scan van je hoofd zien of er sprake is van MS. Dat bleek bij mij niet het geval, ik ben toen met spoed geopereerd aan een ruggenmergbeschadiging veroorzaakt door stenose van de nekwervels om een volledige dwarsleasie te voorkomen. Mijn symptomen toen lijken veel op de jouwe, hoewel niet alles. Ik herinner me de nacht voor de operatie toen ik opeens vanaf mijn taille totaal geen gevoel meer had. Diezelfde nacht heb ik alle ziekenhuizen op stelten gezet en het was maar net op tijd zei de chirurg achteraf.

Dat dove gevoel in handen, armen, voeten en benen is in de maanden na de operatie veranderd in pijn en branden.
Op de pijnpoli vertelden ze me onlangs dat het goed is een periode zoveel mogelijk de pijn te bestrijden omdat de zenuweinden anders overgevoelig zouden worden, later kan er dan weer worden afgebouwd. Ik heb het gedaan met alle nare gevolgen vandien. Inmiddels ben ikzelf gestopt met alle medicijnen, behoudens om 18.00 uur 1 zaldiar en voor de nacht 1 amitriptyline, waardoor ik heerlijk slaap mits ik niet met teveel pijn naar bed ga.Overdag trek ik het net zonder medicijnen.

Ik hoop dat je wat aan mijn info hebt. Liefs Carin

P.S. Ik denk er ook vaak aan om aan medicinale weet te willen beginnen, ik begrijp dat je daar ook lekker op slaapt?
Maartje1987
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 15:23 Reageer met quote

Hee Carin,

Wow dit is echt heftig Carin, dat ze er net op tijd bij waren, echt niet normaal... dat alles uitvalt en dat je gewoon gelukt hebt gehad dat je met spoed bent geopereerd. Echt ernstig. Schrik hier wel van zeg!

Je zegt dat het dove gevoel over is gegaan in pijn en branden... is dit nog steeds het geval bij je? Of heb je tegenwoordig wel weer wat gevoel terug. Heb namelijk weleens gehoord van andere mensen die een operatie hebben gehad dat ze na een x aantal maanden het gevoel weer terugkregen in de gedeeltes die verlamd waren of doof aanvoelden.

En dat bestrijden van de zenuweinden... hoe is dat in werking gegaan? Is dat hetgeen waar ze op de pijnpoli je pijn bestrijden met injecties in het wervelkanaal...?

Je medicatie ken ik persoonlijk niet, zelf gebruik ik OxyContin 20 mg tweemaal per dag om de 12 uur en tussendoor mag ik OxyNorm 5 mg gebruiken... eigenlijk alleen als de pijn te heftig wordt. Maar goed ik zit net als jou op een punt dat ik gewoon altijd pijn heb en nu al bij het innemen van de OxyContin ook al een OxyNorm erbij neem. Ik probeer wel wat te minderen en idd ook zoals jij zegt met de pijn te leven. Wil gewoon niet afhankelijk zijn van die medicatie en de dosering maar iedere keer verhogen, omdat het niet lang genoeg helpt.

Overigens begrijp ik je beslissing helemaal dat je besloten hebt om met de pijn te leven en niet continu afhankelijk te zijn van medicatie. Ik heb ook een tijdje niets meer aan de situatie gedaan omdat ze er maar niet uitkwamen wat ik nou precies heb en hoe dit te kunnen bestrijden. Sinds enkele maanden heb ik een vast ritme wat betreft de medicatie die ik hierboven omschreven heb en ben ik veel bezig met fysiotherapie. En binnenkort ga ik naar de pijnbestrijding op de pijnpoli... dan worden er injecties in mijn ruggenwervelkanaal ingespoten... maar goed ik weet verder ook niet of dit misschien wel een tijdelijke oplossing zal zijn wat betreft de pijn.

En zeker heb ik wat aan jou info... ik hoor weer van bepaalde medicijnen en gewoon ook ervaringen van een ander persoon. Vind het fijn om daarover te praten en ervaringen uit te delen. Ik slaap ook heel slecht, ben alleen maar aan het woelen en zie ieder half uur op de klok. Heb tegenwoordig midden in de week een vrije dag om overdag bij te kunnen slapen. Vind het gewoon heel erg dat het bij jou ook zo heftig is... en ik begrijp jou... en ik weet dat heel veel mensen als ik mijn prive situatie erbij haal het vaak niet begrijpen en niet kunnen indenken dat iemand continu zoveel pijn heeft. Leef met je mee Carin.

Groetjes,
Maartje
Carin09876
BerichtGeplaatst: 22-01-2013 15:31 Reageer met quote

Quote:Je zegt dat het dove gevoel over is gegaan in pijn en branden... is dit nog steeds het geval bij je? Of heb je tegenwoordig wel weer wat gevoel terug. Heb namelijk weleens gehoord van andere mensen die een operatie hebben gehad dat ze na een x aantal maanden het gevoel weer terugkregen in de gedeeltes die verlamd waren of doof aanvoelden.

Dat dove gevoel is inderdaad overgegaan (helaas hahahhah) want het is nu pijn en branden of juist ijskoud, want ook dat heb ik overgehouden: intolerantie voor koude en warmte.

Quote:En dat bestrijden van de zenuweinden... hoe is dat in werking gegaan? Is dat hetgeen waar ze op de pijnpoli je pijn bestrijden met injecties in het wervelkanaal...?

Nee, geen injecties omdat dat mij niet zou werken vanwege de permanente beschadiging aan het ruggenmerg, ik heb 3x maal zoveel medicijnen geslikt, de pijn werd er echter niet minder om, ik kreeg alleen vreselijk veel last van de bijwerkingen, ook daarom ben ik gestopt en voel me nu veel beter ondanks de pijn. Ik heb weer zin in het leven, dat was wel anders toen ik morfine achtige medicijnen slikte Smile

Quote:Je medicatie ken ik persoonlijk niet, zelf gebruik ik OxyContin 20 mg tweemaal per dag om de 12 uur en tussendoor mag ik OxyNorm 5 mg gebruiken... eigenlijk alleen als de pijn te heftig wordt. Maar goed ik zit net als jou op een punt dat ik gewoon altijd pijn heb en nu al bij het innemen van de OxyContin ook al een OxyNorm erbij neem. Ik probeer wel wat te minderen en idd ook zoals jij zegt met de pijn te leven. Wil gewoon niet afhankelijk zijn van die medicatie en de dosering maar iedere keer verhogen, omdat het niet lang genoeg helpt.

Ook jouw medicijnen zijn morfine achtige medicijnen, misschien zou je eens kunnen vragen of je voor je de nacht geen amitrityline 5 mg zou mogen gebruiken, daar slaap je heerlijk op en overdag heb je er geen last meer van.

Verwacht niet teveel van een pijnpoli Maartje, ook zij moeten roeien met de riemen die ze hebben en neuropatische pijnene zijn nou eenmaal moeilijk te bestrijden. Ik hoop dat jij ook een weg vindt waardoor je een normaal leven kunt leiden. Mijn ervaring is wel dat jezelf dat moet vinden waar jij je "lekker" bij voelt, laat je niet verleiden tot het nemen van steeds meer medicijnen, naar mijn mening is dat een dood spoor.

liefs en sterkte
Index > Neurologie > Iemand enig idee waar ik met deze vage klachten heen moet?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring