Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Temperatuur meten
Auteur Onderwerp: Temperatuur meten
hesabrma
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 11:34 Reageer met quote

Mijn dochtertje van 5 jaar is 3 en halve week terug geopereerd, haar keel en neus amandelen zijn verwidert. Om de haverklap had ze koorts niet lekker kon geen hele dagen naar school.
Nu nog heeft ze steeds verhoging ziet erg wit. Dus naar de huisarts geweest, bloed geprikt en dat was eigenlijk beter dan daarvoor hb goed, hij kon wel zien dat er iets van een ontsteking(viraal of bacterieel) bezig was! AB gekregen en met 2 dagen moest de koorts minder zijn. Ben woensdag begonnen en nu meet ik vanmorgen weer met de oortermometer 38,5! Dacht laat ik het ook rectaal doen 36,8! nou heb ik wel eens gehoord dat juist in de oor het lager wordt gemeten dan rectaal wat is nu de juiste waarde??
Ze heeft nog steeds hoofdpijn vind er wel wat beter dan ze was. Meer kleur maarja dat kan ook van de koorts gaan als ik van de oortermometer uitga!
Sorry voor het warrige vooral maar hoop dat iemand iets weet!
Alvast bedant!
carlee
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 13:39 Reageer met quote

Hoi

Ik heb begrepen dat rectaal dus via de anus het
betrouwbaarst is.
In het ziekenhuis doen ze standaard oor maar
volgens mij puur omdat t sneller gaat.

Ook heb ik begrepen dat als je via mond oksel of
oor doet er een graat af moet halen of juist bij
op doen???

Ik zou toch de gemeten graden die je rectaal hebt
gemeten aanhouden, en verder toch je kindje ook
op uiterlijk beoordelen dus kleur op gelaat gedrag
eten en drinken.

Beterschap
Manninne
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 13:50 Reageer met quote

Hoi

Rectaal meten is het meest nauwkeurig.
Het is wel belangrijk om goed te meten, dus het zilver/goud kleurig stukje van de thermometer helemaal naar binnen stoppen. Het werkt vaak het makkelijkste als je je dochter op haar zij laat liggen. Til dan met je ene hand haar bil een beetje omhoog zodat je haar anus goed kan zien. Je kunt een klein beetje vaseline gebruiken, maar niet te veel(dit kan het tempen minder nauwkeurig maken). Dan dus het hele topje in de anus stoppen, je moet hem niet meer kunnen zien.

Het verschil tussen de oorthermometer en rectaal meten is trouwens wel erg groot.

De oorthermometers van een ziekenhuis zijn niet te vergelijken met de gene die je als particulier kunt kopen. Deze zijn veel nauwkeuriger(die van het ziekenhuis).

Lastige situatie met je dochter, hoop dat ze snel opknapt. Zo lang als jij het gevoel hebt dat het niet goed met haar gaat, gewoon bij de huisarts aan blijven kloppen. Moedergevoel/instinct is heel sterk en vaak klopt het.
Heel veel succes en sterkte!
Dikke knuffel voor je dochtertje!
hesabrma
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 17:13 Reageer met quote

Bedankt voor jullie reactie!
Ik kan eigenlijk altijd terecht bij mij huisarts, ik moest ook als de koorts na het weekend niet weg is maandag weer komen. Maar ja net weer gemeten rectaal 37,1 in haar oor 38,5 dus schiet mij maar lek heel apart!! Maar hou het in de gaten en bel ik maandag gewoon weer de huisarts als ik het nog niet vertrouw!
Fijn weekend nog!
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Temperatuur meten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring