Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > eng om te slapen
Auteur Onderwerp: eng om te slapen
elinda
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 11:04 Reageer met quote

hallo,

vlak voordat ik in slaap val, overvalt mij een eng gevoel. het is dan net of mijn hart even stil staat of dat ik heel licht in mijn hoofd word, zodat als het ware er even kortsluiting is en alles stilstaat daar word ik dan wakker van. dit is heel angstig, ik vind het heel moeilijk om uit te leggen hoe het voelt, maar ik heb aldoor het gevoel dat ik dan niet meer wakker wordt.

is iemand hier bekend mee of heeft iemand tips?javascript:emoticon('Question')

groetjes
bikskebaes
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 21:14 Reageer met quote

Elinda,
Wat leuk ( nou ja leuk) om juist DIT hier te lezen. Ik kon het berichtje evengoed zelf geschreven hebben. Ik weet PRECIES wat je bedoelt.
Ik ervaar soms exact hetzelfde, heb er al veel over opgezocht maar eigenlijk geen antwoord of uitleg gevonden.
Het is ook altijd net op de overgang tussen wakker en slaap, een eng , draaierig en ijl gevoel in mijn hoofd, precies of ik val flauw in mijn bed. Ik voel dan ook precies of mijn hart stopt en mijn lichaam fel moet reageren om alles terug in gang te krijgen, dan veer ik recht naar adem happend, precies of mijn laatste uur was geslagen.
Ik heb dan ook het gevoel dat ik op het nippertje "aan de dood" ontsnapt ben, en denk dan van wat als ik niet had gereageerd ...
Een heel vies en eng gevoel, maakt me dan ook bang om terug in te slapen.
Ik heb het soms hele perioden niet, en dan ineens een paar nachten na elkaar, maar ik weet niet wat het triggert ...
Héél leuk om met iemand te praten die dit herkent Smile

Tips heb ik helaas niet Sad
w24
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 23:20 Reageer met quote

misschien een tip om naar de dokter te gaan?? en mochten jullie al geweest zijn. dan is er toch niks aan de hand?
ik heb ook wel een gedacht dat mijn hart stopte met kloppen, maar d8 later hmm op moment dat ik dat denk zal ik toch al dood zijn.
misschien een idee om meer ontspannen te gaan leven.
misschien hebben jullie onbewust stress waarneer je op bed ligt hier toch last van krijgt en denkt dat dit het einde is.
wel heel vervelend trouwens hoop dat jullie hier wat mee kunnen of via iemand anders een oplossing kunnen krijgen
elinda
BerichtGeplaatst: 20-11-2011 11:09 Reageer met quote

hallo,

wat een lekker idee dat ik niet de enige bent, natuurlijk niet voor jou maar je begrijp wat ik bedoel.
ja, ik ben al naar dokter geweest, die zegt dan dat je hart af en toe kan overslaan omdat die dan sneller gaat en dat dat heel normaal is. maar ik vind het heel moeilijk om het uit te leggen wat je nou percies voel. in het verleden heb ik een slaaponderzoek gehad voor apneu maar dat was het toen niet. het is met tussen tijdjes, nu heb ik het aldoor. en ja ik heb inderdaad stress dus misschien is dat het wel, maar krijg je daar dan zulke fysieke klachten van? het is gewoon heel eng en als ik het dan voel durf ik inderdaad amper te slapen maar dan word het natuurlijk nog erger. nog tips om te ontspannen misschien? of toch maar naar dokter om me wat verder te laten onderzoeken? dan zal hij wel denken.

groetjes
w24
BerichtGeplaatst: 20-11-2011 11:50 Reageer met quote

ik denk indd dat je dan eerst kunt proberen om te ontspannen. ga bijvoorbeeld niet van te voren veel achter de pc of veel tv kijken.
probeer een stukje te lopen of ga die avond zwemmen of iets wat je leuk vind.
wanneer je op bed gaat liggen komen je hersenen tot rust, dus wanneer je vlak van te voren tv kijkt of op de pc zit zijn je hersenen actief.
en wanneer jedit soort dingen vermijdt gaat het misschien wel over.
ik hoop voor jou/jullie dat het helpt, want dit is zeker vervelend ik heb het zlef ook gehad in de periode dat ik gestresst was.
succes iniedergeval Wink

gr w24
ceciel
BerichtGeplaatst: 16-04-2012 21:00 Reageer met quote

Hoi, ik heb ook datzelfde gevoel. Ik kan het ook niet omschrijven, maar het voelt alsof ik niet kan ademen omdat 'de boel stil valt in mijn borstkas' en mijn hart en de circulatie stilstaat.
Ik moet dan ook vechten om er uit te komen.
Het lijkt een beetje op het gevoel dat ik had toen ik tien jaar jonger was (ben nu 32), dat was slaapverlamming. Dan krijg je een enorme druk op je borst en moet je je er ook uit vechten als het ware.
Maar nu heb ik het dus terwijl ik wakker ben en ook niet verlamd ben.
Het erge is, dat ik ditzelfde gevoel al sinds enkele jaren ervaar, maar dan overdag op willekeurige plekken. Het duurt maar heel even, ten seconden maximaal en dan voel ik me ook heel zwaar en gevoel richting grond te worden gezogen. (heb ik bij hartklachten een topic over aangemaakt). Nu heb ik het dus ook als ik wil slapen..
wilma699
BerichtGeplaatst: 26-06-2012 10:21 Reageer met quote

ook ik heb hier last van, alleen heb ik alleen het gevoel dat mijn hart stopt verder geen druk op de borst,duizelig etc.
het laatste jaar heb ik er wel meer last van dan voorheen en ik word er ook erg bang van. Naar mijn huisarts durf ik hier niet mee want ik ben al meer keer hiervoor geweest en nu staat er op mijn dossier: hypochondrische klachten.....
MHP
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 8:49 Reageer met quote

Heel herkenbaar geschreven ceciel.
Ik vind het ook eng om te gaan slapen. Sommige nachten gaan zonder klachten, en dat is dan een heerlijk gevoel.

Ik heb al langere tijd meer last van overslagen, gevoel van te lange pauzes tussen hartslagen en ook het gevoel dat ik te snel in slaap dreig te vallen. Reactie is dan ook 'vechten' om eruit te komen, dit lijkt los te staan van de klachten met mijn hart of niet? Vaak sta ik na zo'n korte rare aanval even op om rond te lopen. En ga pas slapen wanneer ik me weer heel moe voel. Het is zeker een strijd om in slaap te vallen en ik zie er dan ook tegenop.
subwhoof
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 9:59 Reageer met quote

Hallo MHP, wat een gelijkenis met mijn klachten, ik loop al twee jaar met overslagen ,. dit lijkt momenteel min of meer onder controle en kan er mee om gaan . Echter heeft het probleem zich verschoven naar het onderbewuste waar ik bij het inslapen (en inderdaad als ik heel snel weg val)plotseling recht op zit naar adem snak en vol de paniek stand in schiet . Ook ik ga dan naar beneden om moeier te worden waarbij ik normaal gesproken beter inslaap inde tweede instantie. Het lijkt terug te voeren naar het onbewuste en op moment van inslapen verlies je controle, soms is mijn indruk dat het meer een vermoeden van oevrslag is dan werkelijke overslag van het hart op dat moment. simpelweg omdat het brein door het in slaap vallen de tussentijd tussen hartslagen niet goed meer kan beoordelen en de laatste slag bij inslapen ook niet wordt opgemerkt. enfin , ik ervaar het als zeer angstig maar heb dit veel liever dan de overslagen die ik overdag heb ervaren !
succes
Subwhoof
wilma699
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 21:50 Reageer met quote

Hallo subwhoof, je verhaal klopt wel met mijn eigen theorie en waarschijnlijk is het dus niet ernstigs wat we zijn er allemaal nog maar jah HOE komen we nu van de angst af?
subwhoof
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 23:32 Reageer met quote

Goede vraag Wilma, een ding is me wel duidelijk. Onze angsten lijken elke keer een beetje van vorm te veranderen. op het moment dat de ene zaak een beetje onder controle lijkt , schiet er ergens anders een paddestoel omhoog. Ik denk dat eea met een basishouding in het leven heeft te maken, de oerangst volgt uit een angst voor de dood is mijn idee. We zullen ook vrijwel allemaal als lotgenoten heel erg aan het leven hangen. Nog verder door geredeneerd willen we eigenlijk net die ene zekerheid die niemand ( ook de arts niet ) je gaat geven nl dat je 100 wordt. Met andere woorden als je dan toch nooit die zekerheid hebt waarom dan schrap zetten of piekeren , ook daar komt de zekerheid niet mee . Volgens mij maken wij lotgenoten collectief een denkfout zo in de trant van waarom heb ik juist die angst voor hartproblemen heeft juist deze klachten en het antwoord is simpel omdat je juist die angst hebt.Mijn advies alle angsten rechtstreeks aangaan , bang voor bewegen dan dus bewegen. Op enig moment geef je je geheel over en dan zul je zien verdwijnen de klachten grotendeels. alleen doo rte forceren kom je die cirkel uit. Subwhoof
scopie
BerichtGeplaatst: 09-10-2013 1:57 Reageer met quote

Vreselijk inderdaad, ik heb het ook (periodes) zoals deze week dan. Elke avond als ik wil slapen en ik in bed lig, net voordat ik een soort van weg zak enorme druk op me borst en schrik me dood. lijkt alsof me hart gestopt is.
Heb ook soms dat ik een soort van moet 'vechten' om er uit te komen.. Dan kan ik me gewoon voor misschien 1 of 2 seconden niet bewegen en word ik zo bang. Het lijkt net alsof me lichaam slaapt, maar me hersenen niet. Als ik op m'n linker zij lig is het helemaal erg.. :S
Ik ben opzich niet eens bang om in mn slaap dood te gaan, want als ik dood zou gaan liever in mn slaap dan als ik wakker ben. maar misschien is het daarom juist, omdat ik zo bang ben om wakker te zijn als ik dood ga ofzo. ik weet het echt niet ik zoek al 4 dagen lang op internet naar dingen hierover, maar ik kan echt niks vinden Sad
bulletje
BerichtGeplaatst: 16-09-2014 20:40 Reageer met quote

Zo 'fijn' te lezen dat ik niet de enige ben met deze vreselijke ervaring..hoe triest het ook is dat jullie dit ook hebben.Maar heeft iemand er een term voor zodat je weet wat je bij je huisarts kan zeggen hierover?Of word je weer naar huis gestuurd met de dooddoener dat het stress is?
Johannesh
BerichtGeplaatst: 14-01-2016 15:35 Reageer met quote

Vooral overdag als ik even ga slapen. Een eng gevoel zodra ik inslaap, alsof mijn hart stopt, ook een soort schudden of trilling door mijn lijf. Een zeer onbehagelijk en beangstigend gevoel. Ik ben verder kerngezond, goed getraind. Geen sprake van hyperventilatie of andere stressgerelateerde klachten.

Heeft iemand al gedacht aan de invloed van draadloze apparatuur, de straling hiervan? Ik heb sterk het vermoeden.
Jasperj
BerichtGeplaatst: 07-03-2016 4:12 Reageer met quote

https://www.salusi.nl/extrasystolen-overslaan-hart/
Index > Hart- en vaatziekten > eng om te slapen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring