Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > zoon van 2 heeft hoge glucose
Auteur Onderwerp: zoon van 2 heeft hoge glucose
Maartje84
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 1:06 Reageer met quote

Dag iedereen,

Mijn zoon wilt de laatste tijd best veel drinken en dat gaf ik laatst aan bij de huisarts. Eergisteren heeft hij een vingerprikje gehad en zijn glucose waarde was toen 6.2, dus iets verhoogd. Nu mogen we over een maand weer terugkomen voor een tweede prikje. Volgens de huisarts was het wel verhoogd maar niet iets om je direct ongerust over te maken. Hij heeft dus volgens hem geen diabetes.

Echter, nu lees ik overal op Internet dat een normale nuchtere waarde onder de 6 moet liggen en hij was dus echt nuchter op het moment dat hij was geprikt. Overal lees ik dat wanneer een nuchtere waarde boven de 6 ligt men dan spreekt van diabetes. Dus itt wat de huisarts zei, is het dus wel ernstig.

Vandaag heb ik maar weer gebeld maar mocht niet eens een afspraak maken met de huisarts. Ik moet toch echt een maand wachten tot een volgende controle, maar ik maak me zoveel zorgen dat ik de afgelopen dagen amper kan slapen. Nu ik al die sites moet geloven heeft mijn zoontje dus echt diabetes. Of kan een iets verhoogde glucose andere oorzaken hebben. Dus dat het aan iets anders ligt ipv diabetes? Tja ik mag mijn huisarts er niet over spreken (vindt de assistente onnodig) en daarom hoop ik dat jullie mij meer informatie kunnen geven. Hij is ook nog maar 2. Ik zou het verschrikkelijk vinden als hij nu al diabetes zou moeten hebben. Het lijkt wel alsof ik in twee dagen 10 jaar ouder ben geworden, zoveel zorgen maak ik me erom. Vandaag ook de hele dag gejankt. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen/ geruststellen Sad
ChantalT
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 15:40 Reageer met quote

Zoals je zegt een nuchtere waarde moet onder de zes zitten, 0,2 is dan heel weinig wat er boven komt. Daarnaast als je twee keer zou prikken krijg je ook vaak twee verschillende waardes, misschien zou de ander dus wel 5.8 geweest zijn.
Ook kan stress een iets hogere bloedsuiker geven en sommige mensen hebben nou eenmaal nuchter zijnde een hogere bloedsuiker dan de gemiddelde nederlander.

Ik denk dat je je niet al te druk moet maken en gewoon moet afwachten wat de volgende meting is. Een huisarts is niet voor niets een huisarts en krijgt tegenwoordig veel te maken met mensen met diabetes (zowel type 1 als 2)Daarnaast, houd je zoon gewoon goed in de gaten. Zijn er meer verschijnselen wat richting diabetes of iets anders wijst, geef dit dan ook door aan de huisarts.
Maartje84
BerichtGeplaatst: 30-10-2011 2:07 Reageer met quote

Vandaag gemeten met een metertje van mijn schoonvader. Het was 5.2, dus goed gelukkig. Volgende week krijgt hij een bloedonderzoek en kijken ze naar het gemiddelde van de afgelopen drie maanden. Chantal ik wil je bedanken voor je geruststellende woorden. Hopelijk is het ook niks, maar als het om je kindje gaat dan blijf je je maar zorgen maken. Hij is ook nog zo klein en vind het zo zielig als hij nu al aan de medicijnen moet voor de rest van zijn leven, maar er zijn natuurlijk nog ergere ziektes. Dat moeten we niet vergeten Wink

Vandaag dus 5.2. Kan ik ernu van uitgaan dat het gewoon ok is, of moet ik het toch maar voorlopig goed in de gaten blijven houden gezien zijn hoge waarde van afgelopen dinsdag?
ChantalT
BerichtGeplaatst: 30-10-2011 12:49 Reageer met quote

Hey Maartje,

Begrijpelijk dat je je zorgen maakt, zoals je al zegt is het tenslotte je eigen kind.
Als ik jou was zou ik eerst het bloedonderzoek afwachten. Verder kan je ook zonder te meten hem in de gaten houden door te letten op de symptomen van een hyperglycemie.
o.a:
- Veel dorst
- veel plassen
- vermoeidheid
Index > Diabetes > zoon van 2 heeft hoge glucose
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring