Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > septumperforatie ( gaatje neustussenschot )
Auteur Onderwerp: septumperforatie ( gaatje neustussenschot )
mi01
BerichtGeplaatst: 13-10-2011 13:46 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb door langdurig gebruik van neusspray ivm allergie (door kno arts voor geschreven ook voor langdurig gebruik!) een septumperforatie opgelopen (gat neustussenschot).

Ik ben inmiddels hiervoor 2x bij de kno arts geweest. Heb zalf gekregen tegen korstvorming en kan zoutspray gebruiken. Inmiddels is het iets groter geworden waardoor ik mij toch wel erg ongerust maakt.

Ik moet over een paar weken weer naar de kno arts. Wil dan ook bespreken wat de mogelijkheden zijn om het gat operatief te sluiten.

Zijn er mensen die ook een septumperfotie hebben?
Zijn er mensen die mij over hun ervaringen met een eventueel operatie kunnen vertellen?

Alvast bedankt voor het reageren!
veera
BerichtGeplaatst: 14-11-2011 22:30 Reageer met quote

Beste Mi01,

ik heb hetzelfde probleem. Een gaatje in het septum na jarenlang last van neusbloedingen en korstvorming. Erg vervelend want als je je neus ophaalt hoor je vaak een soort fluittoon en dat gebeurt 's nachts ook. Enig voordeel is dat de bloedingen sindsdien weg zijn. Ik ben net als jij wel bang dat het misschien groter wordt. Ik ben na een vervelende ingreep bij de KNO (cyste weghalen in de sinus) echter huiverig voor een hersteloperatie en stel dit dus uit...Hebben ze jou verteld wat er gebeurt als je er niets aan doet? Ben benieuwd of je je laat opereren!
veera
mi01
BerichtGeplaatst: 15-11-2011 10:11 Reageer met quote

Hoe is het bij jou ontstaan dan?

Ben inmiddels naar de kno arts gweest. Hij wil niet opereren bij mij is dit niet haalbaar te groot en te dun eromheen om er wat mee te kunnen. Daar wordt het niet beter van. Hij heeft meerdere patiƫnten die gewoon zo verder gaan wel zalf blijven smeren om de korsten tegen te gaan. En dan kan je het prima zo houden. Wat ik vooral vervelend vind is dat het soms ook gewoon echt pijn doet.

En bij mij was het idd groter geworden maar gelukkig richting de bovenkant de kno arts zegt dat het kraakbeen daar harder wordt dus dat het niet veel groter meer zal worden. Hij gaf ook aan dat hij patiƫnten heeft met kanker in de neus waar hij nog veel meer weg moet halen en die dus eindigen met een nog groter gat.

Ben je hiervoor al bij een KNO arts geweest?
ReRe
BerichtGeplaatst: 14-07-2018 12:57 Reageer met quote

Graag zou ik willen weten hoe het nu met jullie is? (heb sinds kort ook een gaatje ontdekt)
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > septumperforatie ( gaatje neustussenschot )
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring