Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Ernstige slaapproblemen
Auteur Onderwerp: Ernstige slaapproblemen
-Tamar-
BerichtGeplaatst: 11-10-2011 14:43 Reageer met quote

Hallo, ik heb een vraag. Sinds vijf weken kan ik niet meer slapen. Ik kan de slaap als het ware niet vatten en slaap bijna de hele nacht niet. Ik weet niet wat er met mij aan de hand is. Ik lig niet te piekeren oid. Ik snap hier helemaal niets van. Van de huisarts heb ik Temazepam 10 mg gekregen en die zorgde ervoor dat ik nog een heel klein beetje slaap. Als ik deze medicijnen niet slik, slaap ik ook haast niet. En dat is nu het geval, sinds vorige week donderdag gestopt met de slaappillen. Ik lig de hele nacht wakker en rond 05.00 val ik in slaap en 07.00 uur ben ik weer wakker. Begin nu aardig wat lichamelijke klachten te krijgen zoals vergeetachtigheid, last van mijn darmen, misselijk, hoofdpijn, hartkloppingen en ik ben de hele dag doodmoe.
Heb al een wijntje geprobeerd, melatonine en valeriaan maar niets helpt. Ik heb het idee dat mijn huisarts zich ook geen raad weet met mijn probleem. Ik ben echt ten einde raad. Graag jullie mening. Ik hoop op veel reacties, alvast dank daarvoor.

Groetjes Tamar
pradnya
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 14:49 Reageer met quote

hoi tamar, ik heb toevallig net geschreven over mijn probleem. ?Ik ben 45 jaar en ik heb namelijk al 35 jaar een slaapprobleem. Ik ben ook altijd moe en heb 13 jaar zware slaapmedicatie geslikt wat niet heeft geholpen, maar zwaardere waren er niet, en wilde ik niet, ik wilde niet nog versufter raken. Ik heb zelf ook alles al geprobeerd, melatonine, mezelf moe maken, en juist ook weer niet, lezen, lapmiddeltjes enzenz.
Ben bij neurologen geweest en psychologen.
Er is na jareeeeen uitgekomen dat ik dingen verwerk in mijn slaap, negatieve dingen maar ook positieve dingen, eingelijk gewoon alles. Dat doe je onbewust, kan je niets aan doen. Je hersenen werken door terwijl jij in je rustfase bent.
BV ik kom niet dieper dan de rustfase 1, ik hoor alles wat er gebeurt, buiten, bij de buren enz, maar toch heb ik mijn ogen dicht en snurk ik. Dit houd in dat ik wel slaap maar niet voldoende, mijn hersenen rusten niet. Met als gevolg het gevoel dat je niet hebt geslapen en doodmoe opstaat. (ik heb mezelf eens gefilmd met de webcam daardoor weet ik dat ik snurk, en in de slaapfase 1 zit)
Misschien kan je eens met een slaappsycholoog gaan praten, die hebben dat zo door wat er scheelt. Heeft mij hele goede inzichten gegeven.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Je kan me altijd vragen stellen, ik zal ze zo goed mogelijk beantwoorden.

succes en sterkte
-Tamar-
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 15:10 Reageer met quote

Had die Pradnya,

Bedankt voor je reactie. Inmiddels is een en ander veranderd. Ben inmiddels drie keer bij een acupunturist geweest en slik sinds korte tijd een antidepressiva. Deze zorgt ervoor dat ik wat meer rust heb in mijn hoofd. Afgelopen nacht heb ik voor het eerst een aantal uurtjes geslapen. Wel heel licht hoor. Ben verder wel heel veel wakker gedurende de nacht maar heb wel het idee dat de medicijnen werken ondanks de verschrikkelijke bijwerkingen.
Zo'n slaappsycholoog waar kan je die vinden en wat doet hij precies?
pradnya
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 15:20 Reageer met quote

hoi tamar, ik ben blij dat het intussen wat beter gaat. Je hebt een antidepressiva gekregen maar ben je ook depressief?? Of krijg je dit als tijdelijke oplossing?
Sorry dat ik dat vraag hoor ben zelf een klein beetje anti medicijn, als het niet nodig is dan liever niet. Als tijdelijke oplossing kan het ideaal werken.

Ik heb toen een slaappsycholoog gekregen bij een nieuwe vestiging voor snelle behandeling hier in de stad (tilburg) maar slaappsychologen heb je denk ik ook bij ggz en anders vraag eens aan je huisarts die weet dat meestal wel.

Ik hoop echt voor je dat het gaat werken, ik wens je dan ook heel veel sterkte en ik hoop nog eens te vernemen hoe het met je gaat. En of het is verholpen.

Groetjes pradnya
-Tamar-
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 15:29 Reageer met quote

Hoi Pradnya,

Ik slik die medicijnen als tijdelijk oplossing en puur voor de rust in mijn hoofd. Ik ben gelukkig niet depressief, integendeel. Omdat ik zo slecht slaap begon ook het piekeren en zodoende kwam ik in een soort van vicueuse cirkel waar ik zelf niet meer uitkwam. Ik denk dan ook dat deze medicijnen voor korte duur zijn. Mocht het nodig zijn dan zal ik zo'n slaappsycholoog in de arm nemen. Ik zal je op de hoogte houden.
Janbil
BerichtGeplaatst: 08-08-2016 21:07 Reageer met quote

Hallo iedereen. Ik ben een vrouw die zich erg erg machteloos voelt en ik weet echt geen raad meer met mijn zelf. Ik lijd aan extreem grote slapeloosheid (psychofysiologische insomnia. Ik zal zooo graag met lotgenoten in aanmerking willen komen , om dit te kunnen delen want ik voel me erg alleen in deze ellende. Ik hoop iemand te horen die dezelfde hel meemaakt als ik.
Index > Overige ziekten > Ernstige slaapproblemen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring