Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Auteur Onderwerp: Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Lively
BerichtGeplaatst: 09-09-2011 16:08 Reageer met quote

Sinds mijn 11e heb ik acne in erfelijke vorm. Mijn vader heeft het als puber ook ontzettend heftig gehad. Helaas is dit gen op mij overgesprongen.

Rond mijn 11e begon het met kleine rode puistjes (witte koppen), dit breidde zich langzaam uit. Rond mijn 13e, 14e was de aandoening op zijn ergst. Toen kreeg ik ook ineens allemaal puisten op mijn schouders. Hele gezicht zat ónder de acne. Symptomen variërend tussen roodheid, glimmende vette huid, verstopte poriën, 'nieuwe puistjes' (bol en met een witte kop) en 'oudere puistjes' (rode wondjes en vlekken die al meer in de huid waren getrokken) en af en toe een hele pijnlijke, dikke onderhuidse ontsteking, mijn gezichtshuid is ook erg dik dus dat veroorzaakt ook weer meer onderhuidse pukkels. Ik werd er behoorlijk mee gepest op school. Van de hele school, behoorde ik tot de 3 mensen die het heftigst last hadden van pukkels. Vreselijk als je zo 'afwijkt'.
Ik heb in de loop der jaren diverse dingen uitgeprobeerd om de acne te verminderen, maar uiteindelijk was het effect altijd maar zeer minimaal. Daardoor was mijn motivatie weer niet hoog genoeg om er mee door te blijven gaan. De meeste behandelingen zijn dan ook gericht op 'een paar puistjes'. Dit heeft iedereen natuurlijk wel een keer in de puberteit. Bij mij was echter mijn complete huidstructuur aangetast door acne. Ik moet wel toegeven dat ik in al die jaren behoorlijk veel aan mijn huid geplukt heb zonder handen te wassen, puistjes heb uitgeknepen... Was er zo ontzettend boos om, dat het me niet lukte om er vanaf te blijven.

Nu, 7 jaar nadat het begon, merk ik dat mijn huid in fasen heel erg is veranderd. Op mijn 13e had ik bijvoorbeeld heel veel puistjes op mijn voorhoofd, toen ik 14 was kwam het erbij op mijn schouders. Toen ik 16 was kreeg ik ook veel acne op mijn bovenarmen, en werd het op mijn voorhoofd minder maar zat het gebied rond mijn kaaklijn er juist weer helemaal onder. Af en toe werd het iets minder, waardoor ik goede hoop kreeg, maar daarna volgde altijd weer een slechtere fase. Stress en voeding speelden bijna geen rol. Ik kon wel zorgen dat ik (nog) meer sliep, nóg gezonder eten (deed ik al vrij goed), maar de hoofdfactor is bij mij toch erfelijkheid en als je dan zo'n zware vorm hebt dan kan een goede leefstijl daar echt niet tegenop boksen... Een heeel klein beetje misschien...
De acne is nu niet meer zo erg als het hoogtepunt op mijn 13e/14e, maar mijn huid is nog steeds helemaal aangetast. Overal is het oneffen. Inmiddels zie ik ook meer en meer witte vlekjes, littekens. Vooral op mijn rug erg veel. Dat is op zich wel goed, want dat betekent dat de acne aan het wegtrekken is. Maar vooralsnog blijft het momenteel een beetje een 'mengvorm' tussen actief en littekens... Er liggen nog steeds rode vlekken op mijn huid die niet meer actief zijn, in de huid getrokken puisten. Maar soms heb ik ook nog weleens een puistje met een witte kop.

Vorig jaar was ik er al helemaal klaar mee, ik ben toen naar een dermatoloog gestapt, zij zou eventueel microdermabrasie kunnen toepassen. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Ze wilde namelijk eerst mijn huid gaan uitknijpen zodat de puisten meer in de bovenste huidlaag zouden zitten (dat is makkelijker met microdermabrasie). Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Dat uitknijpen is namelijk echt moordend. Ik heb al eerder enkele huidbehandelingen gehad bij een andere therapeute, maar ook daar ben ik gestopt, omdat zij ook uitkneep en dat voor mij niet vol te houden was, zo veel pijn. Ze paste verder ook huidpeelings toe en ontsmette mijn huid. De acne werd wel een tijdje iets minder, maar uiteindelijk stopte ik er dus mee.

Inmiddels ben ik (bijna) 18 en heb ik het compleet gehad. Ik ben het totáál zat na al die jaren. Elke dag moet ik met die acne leven, elke dag zie ik het in de spiegel... Op straat áltijd jezelf lelijk voelen. Mensen die het zien. Je gaat er mee naar bed en je staat er mee op. De gevolgen op psychosociaal gebied zijn vooral te merken op liefdesgebied. Ik ontwijk jongens heel erg. Mijn sociale leven is sowieso al weinig spectaculair, heb niet echt een netwerk en 'losse' vriendinnen zie ik eigenlijk veel te weinig. Uitgaan e.d. zit er voor mij ook niet in. Maar een vriendje heb ik bijvoorbeeld nog nooit gehad, nooit gezoend ook, terwijl ik inmiddels 18 ben en de behoefte zeker aanwezig is! Ik denk dat het ook komt, doordat het altijd jongens waren die mij pestten vanwege mijn acne.

Maar ik ben nu op zoek naar een ingreep die echt resultaat geeft. Ik ben op zoek naar iets gespecialiseerds, in een echte kliniek, dat geschikt is voor ernstigere, chronische vormen van acne. De dermatoloog heeft namelijk wel verteld, dat zo'n vorm van acne als ik heb, vaak tot een jaar of 25 aan blijft houden voordat het echt van je gezicht af is. En dan kun je nog wel littekens overhouden natuurlijk. Daar heb ik dus absoluut geen zin in. Mijn vader heeft er ook niks aan laten doen en bij hem zie je nu nog steeds lijntjes en putjes op zijn gezicht en rug. Ik ben er aan gewend, maar wat moet dat voor hem vréselijk zijn geweest als puber. We praten er eigenlijk nooit over.
Ik zie het niet meer zitten om weer met smeerseltjes en zo aan de gang te gaan. Het punt is namelijk, dat mijn puisten dan wel minder actief worden, maar ze blijven op de huid liggen, verdwijnen niet in het niets... Met crèmes en lotions verander je de structuur van je huid (zoals hele grove poriën) maar nauwelijks bij ernstigere vormen. Dit is althans wel mijn ervaring, ik heb al vaak dingen uitgeprobeerd, benzoylperoxide en zo.
Ik ben dus meer op zoek naar ingrepen d.m.v. apparatuur, waarmee acne echt in directe zin van je huid wordt afgehaald. En dan ook écht, dat je een normale structuur krijgt zoals bij mensen met een 'gemiddelde' huid. Ik lees wel dingen over laserbehandelingen. Het resultaat valt mij echter een beetje tegen. De intensiteit vermindert wel, maar de structuur is nog precies hetzelfde, een slechte huid dus met lijntjes, poriën en (weliswaar minder duidelijke) puistjes. Bij laserbehandelingen gaat het ook meer om littekens dan actieve acne. Dus wat dat betreft is het ook minder geschikt voor mij, ik heb nog best veel actieve puistjes.
Maar wat is nou een behandeling waarbij echt een laagje van de huid (= acnelaag) wordt weggehaald? Ja, microdermabrasie kom ik tegen, maar ten 1e is dus het probleem dat mijn huid nu nog te actief is (is wederom voornamelijk voor acnelittekens bedoeld), en ik daardoor dus eerst mijn huid moet laten uitknijpen. Daarom was ik ook afgehaakt na de intake met mijn dermatoloog. Haar zie ik nu nooit meer, is alweer ruim een jaar geleden. En nadat ik dit besluit had genomen, ben ik nog eens op internet gaan zoeken naar de resultaten van microdermabrasie, maar toen zag ik ook dat dat resultaat niet zo súper was. Er wordt weliswaar een huidlaag weggehaald, maar dit gaat niet zo diep. Meer voor oppervlakkige dingen, rimpeltjes en littekens.

Ik vrees dat er voor mij weinig opties zijn. Sad Bijna alle behandelingen waarmee een stukje van je huid wordt 'verwijderd', zijn niet geschikt voor nog actieve, diepere acne.
Misschien een combinatie van behandelingen? Wie oh wie weet raad? Ik weet het echt niet meer, zoek me suf op internet... Mijn verwachtingen zijn dus hoog, maar daarom ben ik (althans mijn superlieve! moeder) ook bereid om er best wat geld voor neer te leggen... Tuurlijk is vergoeden mooi, maar liever onvergoed en een fantastisch resultaat dan wél vergoed, en dat je het alsnog half ziet.

Dan nóg een probleem. Wink De acne wordt natuurlijk veroorzaakt door een probleem van binnenuit: er wordt te veel talg aangemaakt. Na zo'n behandeling moet de acne uiteraard niet terugkomen. Daarom is mij aangeraden om, als voorbeeld, de pil te gebruiken. Echter, de pil wil ik gewoon niet vanwege bepaalde redenen, daar ga ik dan toch weer mee stoppen (ik zou hem dus ook niet als anticonceptie willen mocht ik een vriend krijgen, dan ga ik voor iets anders). Maar, maar, maar... Ik las over een laserbehandeling waarbij de talgklieren worden vernietigd. De acne kan hierdoor genezen worden, aldus de website. Dit klinkt erg positief maar tegelijkertijd vraag ik me af of dit wel goed is? Talgklieren hebben toch ook gewoon een functie? Als ze niet meer werken, wat zijn dan de gevolgen?
Dan heb ik nog een vraag voor de mensen met ervaring/verstand van een huidtransplantatie. Dit zou eventueel ook nog een mogelijkheid zijn dacht ik, maar is dat wel zo? Wie weet of dit ook bij acne kan?

Lotgenoten, ervaringen, ik kijk uit naar reacties!
Ik wil er zooo graag vanaf!
Kimaka
BerichtGeplaatst: 12-09-2011 12:39 Reageer met quote

Je vertelde iets over een laserbehandeling die de talgklieren vernietigd. Het gaat bij deze behandeling vooral om het vernietigen van de bacterie die acne veroorzaakt. Mijn dermatoloog zou nooit puistjes of acne uitknijpen, dit zorgt er juist van dat de bacterieen en de ontstekingen kunnen uitbreiden.

Ik zou op zoek gaan naar lichttherapie voor acne. Dit is een non-invasieve behandeling voor acne die zelfs thuis te volgen is waardoor je niet naar elke keer naar de dermatoloog hoeft. Dit kan in combinatie met een laserbehandelin (dit werkt ook voor acne-littekens!). Via een dermatoloog wordt ook alles vergoed, met verwijsbrief enzo Smile
Dane
BerichtGeplaatst: 15-11-2011 0:18 Reageer met quote

Lively, sinds mijn 11de heb ik ook ernstige (erfelijke vorm van acné) ik ben intussen 17 en heb wel tienduizend middeltjes en pillen gebruikt ( pas hiermee op ) van sommige word je namelijk zwaar deppresief zonder dat je zelf weet hoe je naar andere doet. en geloof me nadat je dat te horen krijgt ben je niet blij Razz.
Uiteindelijk ben ik terug naar mijn huisarts gegaan ( vanuit de dermatoloog niet echt logish nee) en heb gevraagd of hij nog enige ( veilige en zonder bijwerking ) opties had. Toen kwam hij met een onderdrukkingsmiddeltje ... Op het moment dat het bij mij op het ergst werd moest ik er : Inderm op gaan smeren. na 5 jaar extreem last van acne in mijn gezicht en rug en borstkas heb ik eindelijk iets gevonden dat voor mij helpt. (het is voor cutaan gebruikt ) en is best sterk spul. enige bijwerking is dat de huid wat droog kan worden. (wat er alleen maar goed voor is ) ga naar je huisarts en vraag voor dit spul want het heeft mij zeker weten uit de brand geholpen op bepaalde momenten. Het werkt niet voor altijd maar iniedergeval door de aggresiefste pubertijd. Dit spul mag ik intussen met een telefoontje ophalen bij de apotheker. ik hoop heel erg voor je dat je er wat aan hebt want ik weet wat het is om in de zomer een excuus te gebruiken om niet mee te gaan zwemmen.
Stilic
BerichtGeplaatst: 18-11-2011 17:35 Reageer met quote

Hallo,

Wat mij opvalt in topics over acne is dat veel mensen lotions en zalfjes smeren. Het is juist heel belangrijk om je huid goed te laten 'luchten'. Met het smeren van allerlei rommel raken je poriën en kliertjes alleen maar meer verstopt.

Een kameraad van mij had vroeger ook heel erge acne, ik heb hem toen aangeraden om een sauna sessie te doen met eucalyptus. Hierdoor gaan je poriën openstaan en loopt er heel veel vuil uit dat ontstekinkjes en verstoppingen kan veroorzaken. Tevens wordt je huid daar door ontvet wat eveneens voorkomt dat je poriën verstopt raken.

Zelf heb ik wel eens een puist in mijn nek (zon dikke), dan ga ik 2x een kwartier in de sauna en voel ik hem meestal al heel snel leeg lopen. Als je geen sauna tot je beschikking hebt dan kun je bij bijvoorbeeld de blokker een gezichts sauna kopen met eucalyptus vloeistof. Ik denk dat dit echt het proberen waard is. Je zult niet in een keer je hele acne kwijt zijn maar ik denk dat het op termijn echt helpt!
Veerla
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 21:40 Reageer met quote

Hallo!

Ik heb ook jarenlang last gehad van acne, en de vorm komt mij erg bekend voor.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het bericht globaal heb gelezen dus misschien zeg ik iets dat je al geprobeerd hebt..

Ik heb van de dermatoloog eerst een antibiotica kuur gekregen, deze werkte niet.
Daarna gingen ze over op een ander middel, roaccutane..
Het is een zwaar middel, maar bij mij was mijn acne na een dik jaar als sneeuw voor de zon verdwenen...

Misschien heb je er iets aan..Smile
CreeperNL
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 23:57 Reageer met quote

Hey allemaal

Ik heb er ook al jaren last van. het begon bij mij rond me 12e. ik word aankomende 22 december 25 en heb het nog steeds. niet zo erg als jullie hier aangeven. bij mij is het mijn rug vooral en af en toe onder me kaak. het zijn bij mij ook 98 procent die grote ontstekingen.

nu las ik iets over "roaccutane." ik ga morgen meteen bellen!! ben benieuwd! ik kreeg niks van mijn huis arts. ze zegt hier heb je inderm. helpt dat niet heb je pech. maar mijn huisarts is zo wie zo KUT! want ik zit nu met spit in mijn rug op de stoel wat amper gaat van de pijn en pijn stillers..die krijg ik niet eens, gelukkig krijgt een kennis van mij brufen oplos zakjes van 600MG dus heb daar mooi een doos van mee genomen.
Veerla
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 22:22 Reageer met quote

CreeperNL schreef:
Hey allemaal

Ik heb er ook al jaren last van. het begon bij mij rond me 12e. ik word aankomende 22 december 25 en heb het nog steeds. niet zo erg als jullie hier aangeven. bij mij is het mijn rug vooral en af en toe onder me kaak. het zijn bij mij ook 98 procent die grote ontstekingen.

nu las ik iets over "roaccutane." ik ga morgen meteen bellen!! ben benieuwd! ik kreeg niks van mijn huis arts. ze zegt hier heb je inderm. helpt dat niet heb je pech. maar mijn huisarts is zo wie zo KUT! want ik zit nu met spit in mijn rug op de stoel wat amper gaat van de pijn en pijn stillers..die krijg ik niet eens, gelukkig krijgt een kennis van mij brufen oplos zakjes van 600MG dus heb daar mooi een doos van mee genomen.


Hoi! Ik heb dit middel van mijn dermatoloog gekregen, volgens mij krijg je het niet zomaar van je huisarts. Dit kreeg ik ook pas nadat ik alle andere mogelijkheden had geprobeerd. Er gaat wel wat tijd overheen, maar als het echt de enige oplossing is doen ze het wel Smile! Bedenk je dan wel dat het echt een zwaar middel is.. Ik kreeg er enorm droge lippen en droge huid van, verder had ik veel last van een pijnlijke rug. Je moet iedere maand bloed laten prikken en iedere maand een zwangerschapstest laten doen omdat dit middel je lever kan aantasten en daarnaast je eventuele baby kan "misvormen.
Maar dat zal de dokter jou ook vertellen:)
Zetxzeser
BerichtGeplaatst: 09-02-2012 20:09 Reageer met quote

Is deze topic nog actief ? zelf al 7 jaar last van acne, 2 jaar ernstig waar ik 1 jaar tevergeefs roaccutane heb geprobeerd...
Peter Schuurman
BerichtGeplaatst: 15-02-2012 12:18 Reageer met quote

Hallo,

Mijn naam is Peter Schuurman en omdat ik jaren lang rond heb gelopen met acne en er nu eindelijk vanaf ben hoop ik ook andere met mijn verhaal te kunnen helpen.

Op mijn 13e kreeg ik te maken met de pubertijd en dus ook puistjes. Dit werd enkel steeds erger en ik kreeg te maken met acne. Ik ben hier toen al op jonge leeftijd voor bij de dokter geweest meerdere zalfjes geprobeerd maar helaas niks werkte voor mij.

Ik werd door verwezen naar een Dermatoloog. En hij schreef mij Roaccutane voor. Dit heb ik 3 maanden geslikt en ja met resultaat. De puistjes werden minder en de acne werd uiteindelijk rustiger. Maar de bijwerkingen waren verschrikkelijk. Mijn lippen, mijn ogen werden erg droog tot het pijnlijke toe. Ik kreeg te maken met neerslachtigheid en emoties die ik niet in de hand had en ben toen ook met dit middel gestopt.

Zo bleef mijn acne nog 3 maandjes rustig maar het kwam al snel weer terug. Wat moet ik nu!? Nu 21 jaar oud las ik op www.manali.nl over een gezicht behandeling die mij in eerste instantie wat vaag leek, maar omdat ik toch alles wou doen om van mijn acne af te komen toch een afspraak gemaakt.

In Papendrecht aan huis. Ik ben deze behandeling ondergaan en ja! Eindelijk resultaat. Na jaren van alles geprobeerd te hebben word mijn huid nu rustiger. De acne wordt duidelijk minder en krijg een mooiere huid. Ik voel mij nu zelfverzekerder omdat mijn huid er goed uit is gaan zien. En dat alles na jaren lang tobben en proberen van verschillende producten. Sabine Bedankt!
Binnis
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 13:46 Reageer met quote

hi Lively,
Mijn dochter had ook erge last van acne littekens en die heeft haar gezicht laten behandelen bij ************** en ze heeft weer een prachtige huid. Van een depressief meisje hebben wij nu weer een heel vrolijke meid in huis. Ze deden daar een ablatieve fractionele co2 laser behandeling (heb t ff opgezocht om er zeker van te zijn dat ik het goed opschreef) en t resultaat is echt prachtig. Ze moest wel diverse keren komen, maar dat had ze er voor over. Mijn dochter had eerst maanden roaccutane gebruikt en is daarna door haar Dermatoloog doorgestuurd voor deze behandeling, die zei dat dit de beste behandeling hiervoor was.
ILovePanda
BerichtGeplaatst: 24-08-2013 14:13 Reageer met quote

Hallo,,
Ik ben naar mijn huisarts gegaan en hij heeft me Benzoylperoxide gel voorgeschrven, en vanaf nu ga ik aan de pil. Dat schijnt acne te verminderen.
Dat hoop ik tenminste.
Maar Benzoylperoxide moet wel goed helpen!

HG, iLovePanda
Binnis
BerichtGeplaatst: 06-11-2013 20:00 Reageer met quote

hi
heb ook de lichttherapie gedaan. heeft goed geholpen. nu doe ik de lablatieve fractionele co2 aser om de littekens te verwijderen. Gelukkig ben ik bij een goed adres terecht gekomen www.skininvestments.nl) waar ze beide therapien aanbieden
Kgvdburg
BerichtGeplaatst: 14-03-2014 13:13 Reageer met quote

Mensen gezocht voor een Effectieve acne behandeling!!
Reiskosten worden vergoed + Extra vergoeding van 20 euro !!

Ben of kent u iemand wie behandeld wil worden tegen acne ?!

Voor de opleiding huidtherapie ben ik met spoed (!) opzoek naar iemand die behandeld wil worden tegen acne.
Acne op het gezicht, de rug of op de borst.

Het hebben van acne is vervelend en wij willen graag helpen!
Wij kunnen door middel van een diepte reiniging waarbij de huid goed wordt gereinigd de acne al verminderen. De huid wordt goed behandeld!

Let op !
Het gaat hier niet om een schoonheidsbehandeling, het gaat daadwerkelijk om een huidtherapeutische behandeling !!!

Er zal een intake gesprek gehouden worden, de huid wordt grondig gereinigd, ontstekingen worden verwijderd en wanneer dit van belang is voor de huid kan er een aanvullende peeling worden uitgevoerd.

Ik zou heel blij zijn met aanmeldingen ! Voor een toets voor de vaardigheid Acne ben ik dringend opzoek naar iemand die mee zou willen. Zo helpen we elkaar Uw huid wordt goed behandeld en ik kan de toets afronden!

Het gaat om de volgende data:
maandag 31 maart van 11.00-13:00 uur

Ben jij beschikbaar of ken jij iemand wie beschikbaar is 31 maart mail me dan snel !

Deze behandeling vindt plaats op de Hogeschool UtrechtBolognalaan 101
Reiskosten worden vergoed !!

Interesse ? Mail me dan snel !

Kimberly.vandenburg@student.hu.nl of bel/sms naar 0646608883
kaaskop123
BerichtGeplaatst: 27-12-2015 16:12 Reageer met quote

Ik kamp nu ook met acne, ik ga geen trails doen (zie reactie hierboven) maar ik weet niet wat ik moet doen...
kaaskop123
BerichtGeplaatst: 10-01-2016 11:26 Reageer met quote

Update: Ik heb inmiddels een paar tips van https://geneeshetzelf.nl/acne/ geprobeerd, en de tip van de sauna werkt bij mij echt geweldig! Ik woon dicht bij een vrij goedkope sauna, 2x per week ga ik daar nu dus heen, en mij acne is nu Veel, veel minder. het is opzich niet zo duur (al hangt dat dus wel totaal af waar je woont, en of je een betaalbare sauna parlon in de buurt hebt). Wellicht werkt dit niet voor iedereen, maar proberen kan geen kwaad!
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 04-09-2017 11:39 Reageer met quote

Ik heb ook acne en deze sites hebben mij veel informatie verschaft over wat ik tegen acne zou kunnen doen is http://www.acneacademie.nl
http://www.steenpuisten.com/steenpuist
http://www.acneacademie.nl/acne
succes ermee

Laatst aangepast door jeugdpuistjes op 04-09-2017 11:43, in totaal 2 keer bewerkt
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 04-09-2017 11:42 Reageer met quote

nog een update: http://www.acneacademie.nl/acne is ook erg interessant
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 07-09-2017 9:54 Reageer met quote

http://www.acneacademie.nl/couperose/
http://www.acneacademie.nl/acne-creme/
http://www.acneacademie.nl/mee-eters-verwijderen/
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 17-09-2017 15:33 Reageer met quote

http://www.meeeterverwijderen.nl/mee-eters-verwijderen/
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 17-09-2017 15:36 Reageer met quote

http://www.meeeterverwijderen.nl/mee-eters-verwijderen/
http://www.meeeterverwijderen.nl/mee-eter-2/
http://www.acneacademie.nl/acne/
http://www.steenpuisten.com/abces/
Index > Huidaandoeningen > Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring